2013. november 25., hétfő

Kínai válasz

Kína újabb választ adott az őt katonailag bekeríteni szándékozó, és körülbástyázó USA ténykedésekre. Peking egyre jobban duzzadó gazdasági és katonai erejét önmagában az USA megfékezni képtelen, szövetségesekre van szüksége. Észak felől Dél-Korea, Keletről Japán, délről a Fülöp Szigetek, tapogatózások Vietnámban, mind az USA körülbástyázásának állomásai. A cél, hogy az USA Csendes-óceáni flottájának kikötő legyenek, és így megfelelő technikával és létszámmal körül bástyázza Kínát.

Kína olyan ütemben fejlődik, hogy ilyen tempóra senki nem számított a világ politikai palettáján. Az a tempó, amit ma Kína diktál, a sorozatos meglepetéseivel, erősen elgondolkodtató. Az ötödik generációs vadászgépet úgy mutatták be, hogy arról még az USA legjobb hírszerzői sem tudtak semmit. Kína saját katonai helikoptert készített, egy régebbi orosz közös fejlesztés alapján, de minden technológiát, melyre szüksége van beszerez. Iránnal is megegyeztek a drón átvizsgálásában, annak idején Szerbiából megszerezték a lelőtt F117 roncsait, a teljes elektronikával együtt, de olyan technológiával is rendelkeznek amelyet egyszerűen megvásároltak, vagy lemásoltak. 

Kína az amerikai kormány szerint 2020-ra olyan tengeri hatalom lesz, amelyet igen komoly előkészületekkel lehet csak féken tartani. Csakhogy a 2020 olyan dátum, amely már most megdőlt, ugyanis Kína olyan ütemben gyártja a legújabb típusú hajókat, hogy szinte követhetetlen mikor mit adnak éppen át, folyamatosan avatják az új és új különböző osztályú járműveket. Megszületett a válasz a tengeri körülbástyázásra is, Kína elkészítette az orosz BEAR szuper-bombázó kínai változatát. Ekkora terhelhetőséggel a repülőről indított atom rakéták minden gond nélkül elérik az USA valamennyi kikötőjét, repülőgép bázisát az egész Csendes-óceáni térségben. Újabb meglepetés, és újabb amerikai felhördülés követte a repülőgép bemutatkozását. Kína megfelelően modern technológiákkal rendelkezik ahhoz, hogy megvédje a levegőben ezeket a gépeket, már műhold elleni fegyvert is teszteltek. Az orosz technológián alapuló, külön erre a célra fejlesztett támadó rakéták pedig fentről indítva sokféle töltetet, közte atom töltetet is képes célba juttatni.

Az Egyesült Államok annak idején kitalálta a fegyverkezési versenyt, a hidegháború fegyvere pedig az volt, hogy mesebeli fegyverei nagy része puszta kitaláció, és ügyes filmtrükk volt. Most hasonló versenyre kényszerül, csakhogy a meséknek már nem dől be senki. Amikor már azt is megkérdőjelezik, hogy az USA egyáltalán eljutott-e a holdra, amikor mindenki tudja, hogy a nemzetközi űrállomás technológiája nagyrészt orosz, a csillagháborús terv pedig bebizonyosodottan elejétől a végéig egy hatalmas trükk volt, mostanra még azt sem hiszik el az Egyesült Államoknak amit kérdez. A csodálatos ijesztő katonai technológiák hatását viszont senki nem látja. Nincs eredmény Afganisztánban, nincs Irakban sem, de máshol sincs. A világ már csak azt hiszi el, amit lát is működni, de sokszor még akkor sem. Sokkal inkább akkor, amikor megjön a kézzelfogható bizonyíték. Olyasmi, mint az orosz győzelem a grúzok felett. Aztán lehet mondogatni, hogy micsoda elavult az orosz katonai felépítés meg technológia, és micsoda jó a nyugati, csak éppen valami hiba csúszott be, mert az eredmény a lényeg. Ezt pedig egyenlőre ezek az államok tudnak felmutatni. Kína például azt, hogy beteljesednek a nyugati félelmek, miszerint Kína nem fog tárgyalgatni, hanem erejére támaszkodva kijelentéseket fog tenni. Az első eset meg is történt. A hét folyamán Peking egyszerűen közölte, Kína szerint itt és itt vannak a tengeri határok, ha valakinek nem tetszik, lehet reklamálni, de senkit sem fog érdekelni. Nyomatékképpen pedig bemutatták az új bombázó gépet, és átadtak néhány új rakétavető hadihajót.
A kínai érdek érvényesítés egyértelműen követi a világra jellemző tendenciát, ami pedig arról szól, hogy nem dumálni kell, hanem cselekedni, és lépni időben. Meg is teszik, méghozzá rohamléptekben.

http://www.hidfo.net/2013/11/25/kinai-valasz

Az Orosz Haditengerészet átvette az első hajófedélzeti MiG-29-eseket

Az Orosz Haditengerészet átvette az első négy, sorozatban gyártott MiG-29K/KUB típusú hajófedélzeti vadászrepülőgépeit. A haditengerészeti flotta állományába két együléses és ugyanennyi kétüléses harci repülőgép került. Oroszország összesen 24 MiG-29K/KUB típusú repülőgépet szerez be, amelyek 2015-ig kerülnek átadásra.
MiG-29K Az orosz védelmi minisztérium 2012 februárjában állapodott meg az Egyesített Repülőgépgyártó Konzorciummal a vadászrepülőgépek vásárlásáról. A MiG-29K/KUB vadászrepülőgépek az Orosz Haditengerészet 279. számú hajófedélzeti repülőezred állományába kerülnek, amely az Admiral Kuznyecov fedélzetén állomásozik.
Napjainkban a hadihajó repülőcsoportját tíz Szu-33 típusú nehéz vadászrepülőgép, valamint két Szu-25UTG csatarepülőgép alkotja. Az új MiG-29-esek a kiöregedő Szu-33-asokat fogják leváltani.

Orosz Világ

Asztma és allergia tűnik el nyers étrend hatására

Egy nap Jenni- aki késő tizenéves koráig egy gyárban dolgozott- meg volt győződve arról, hogy szívrohama van. E helyett viszont, orvosa közölte vele, hogy csak asztmás. Szerencsére a szívével nem volt baj, de lélegezni így sem tudott. Kiderült az is, hogy a munkahelyi poros körülmények és rossz levegőminőség nagyban hozzájárult a diagnózishoz.
Elhatározta hát, hogy egészségesebb életmódot fog vezetni, ezért otthagyta a munkáját és minden nap futott a szabad levegőn. Azonban asztmás tünetei nem hogy megmaradtak, még tovább romlottak. Az orvos egy sereg tesztet elvégzett, aztán eredményül azt kapta, hogy betegsége: testmozgás által kiváltott asztma.

A nyers élelmiszerek, glutén-és tejmentes diéta megváltoztatja életét

Csalódva a vizsgálatokban, kórházakban, inhalátorokban, az állandó mellkasi szorító érzés miatt Jenni egy csontkovács tanácsát kérte. A természetgyógyász a gyógyulás kulcsát a megfelelő táplálkozásban kereste. Azt tanácsolta neki, hogy nyers ételeket fogyasszon, és hogy teljesen glutén-és tejtermék-mentes életmódot folytasson.
Jenni, akit csak “Raw Jenni” ( Nyers Jenni)- ként ismerünk a YouTube-csatornán és a Facebook oldalain, követte tanácsát, és az eredményekre jobb esetben azt írnánk, hogy lélegzetelállítóak voltak, de neki inkább lélegzetvisszaadónak kellene titulálnunk őket. Azt mondja, hogy az egészségesebb étrend elkezdése után igen rövid idővel már kezdtek elmúlni asztmás és allergiás tünetei is.
Azóta Jenni ezt az életmódot folytatja. Közeledve a 40-hez elmondja, hogy: “Ritkán fázom meg. Nincsenek légzési nehézségeim és többé már nem szorít a mellkasom.”

A nyers étrend további egészségügyi előnyei

Amellett, hogy megszabadult az asztmától és az allergiától, Jenni bevallja, hogy a nyers életmód segített sok más egészségügyi problémáján is, beleértve az ízületi gyulladást és a székrekedést (régebben húsevés után székrekedéssel küzdött, de azt mondja, ez ma már nem történhet meg).
Az American Academy of Allergy, Asthma and Immunology (AAAI) központ szerint Amerikában 12 főből 1, vagyis 25 millió ember asztmás, ami átlagosan 3300 USD kiadást jelent a kórházi látogatások, a hiányzó iskolai ill. munkanapjait és a korai halálozásokat figyelembe véve. Magyarországon közel negyedmillió embert érint az asztma, ( 2010 ) és egyre több az asztmás, kruppos gyermek is.

Natura Hírek

Önkezű karaktergyilkos – Semjén Zsolt

Politikai arcképcsarnokunk tipikus képviselőinek egyike Dr. Semjén Zsolt.
A mondás úgy tartja, akinek vaj van fején, ne menjen a napra.
Vagyis Semjén Zsolt is jobban tette volna, ha ma meg sem szólal, a 24-i Vasárnapi újság című műsorban, vagy a La Meridien hotelben az általa „szemkinyitó hatású”-nak nevezett könyv bemutatóján.
Semjén demagóg és uszító kijelentései
Ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy a mai magyarországi keresztény egyházak elsöprő többsége a judeokereszténységet hirdeti, akkor nem meglepő az a demagógia, mely valójában agresszív uszítás, mellyel Semjén és a maga a szerző, Gereben Ágnes „Megtorlások a Szovjetunióban” című könyvét magyarázza.
Sajnálatos, de nem meglepő, hogy a KDNP is ezzel a judeókereszténységgel és ezzel a demagógiával azonosul.
Sajnálatos továbbá az is, hogy ebbe az ideológiába nem fér bele a szociális érzékenység épp úgy, ahogyan a dolgozók, a védtelen rokkantak, nyugdíjasok és gyermekek életének, egészségének, vagy akár létbiztonságának védelme sem.
Nem meglepő, mert elegendő egyetlen pillantás vetnünk a kdnp.hu oldalra, ahol az illuminátusok jelmondata az irányadó
kdnp_hu_illumintus_jelmondatA könyv kapcsán Semjén kijelentette, hogy „a politikai baloldal a szabadságot, az egyenlőséget és a testvériséget hirdeti, miközben 1917 óta a legádázabb ellenfele ezeknek az eszményeknek. Nem szabad különbséget tenni a náci bűnök és a kommunista bűnök között, hiszen az áldozatok mindkét diktatúrától egyformán szenvedtek.”
Rendkívül ismerős az a típusos magyarázkodás, ahogyan egy történelmi tényt a valós környezetéből kiragadva tálalja saját politikai céljainak legalizálására. Valamint jól illeszkedik ez az uszító maszatolás abba az orosz ellenességet szító Fidesz-KDNP politikai ideológiába, amit évtizedek óta próbálnak erővel lenyomni a magyar emberek torkán. Sajnos olykor sikerrel.
Elkendőzi, mintegy lényegtelen tényt, hogy a különböző politikai berendezkedések, mint a kapitalista -, a kommunista – (mely hazánkban nem volt sosem), a szocialista -, „demokráciának” titulált diktatúrák mindegyike hosszabb –rövidebb szakaszában alkalmazott, olyan eszközöket, módszereket, melyek finoman szólva is túlkapásnak nevezhetők. Tényszerűen brutális és ember ellenes, illetve természetes emberi jogokat sértő eljárásokat. Mégsem a politikai berendezkedés, a bűnös, hanem ezek irányítói. Minden rendszer olyan amilyenné a vezetői teszik, függetlenül attól hogyan nevezik.
A maszatolás abban áll, hogy Semjén – és persze sokan mások is – ezeket nem egységesen elítélően kezeli, hanem politikai érdekeinek megfelelően kiragadja belőle a –kommunista és náci bűnöket.
Ma Magyarországon tombol a kapitalizmus és a „demokrácia”, melyek ugye nem szerepeltek a semjéni felsorolásban. S mit tapasztalunk? Ez a politika – amúgy párt függetlenül – köp a szabadságra, az egyenlőségre és a testvériségre. Valójában legádázabb ellenfele ezeknek. Lábbal tiporja a nemzeti elkötelezettséget, pénzért árulja a hazát akárcsak az állampolgárságot.
Ráadásul a jelenleg dúló cionista vezérletű kapitalizmus és „demokrácia” a lehető legaljasabb és legsunyibb módon bánik el azokkal az emberekkel, egész nemzetekkel, akikre nincs szüksége, akiket kifoszt, akiktől fél.
Megjegyezzük az igen szomorú tényt, hogy a fenti módszer nem Fidesz-KDNP sajátosság, hanem minden a 90-es évek óta itthon a hatalom közelbe került pártra, és az őket támogató politikai vagy más köntösben megjelent formációra egyformán elmondható. Igaz, globális szinten sincs másként.
Amit elhallgatunk az nincs is?
Ezen kívül még néhány igen fontos tényt is elkendőz, hogy pl. hogy az említett és elhallgatott bűnöket, népirtó forgatókönyveket elsöprő többséggel azok eszelték ki és hajtották végre, akik – politikai ideológiától függetlenül – maguk is cionista zsidók voltak, vagy akiket a cionista zsidó bosszúvágy hajtott, vagy befolyásolt. Ilyen a Semjén által említett Trockij is.
Semjén_egy_másik ipar_hive_kurucinfoAmúgy a kényszermunka, a munkatáborok és még sok más „kellék” nem a sztálini kommunisták vagy a német nemzeti szocialisták találmánya, de ezek a tények nem férnek be a kettős mércébe.
Megfeledkezik arról is, hogy rémuralomért nem a politikai berendezkedés fajtája a felelős, hanem az abban aktívan ténykedők, az ezeket a módszereket, ideológiákat és forgatókönyveket kidolgozó és végrehajtó személyek. Csakhogy a kettős mérce meggátolja, hogy ezeket felelősségre vonják.
Nem egyedi, hogy a kettős mércét emlegető Semjén maga is kettős mércével mér. A judeo kereszténység, melyben az erkölcs tiszteletét a pénzimádat váltotta fel, megteremtette az alapot az ordas eszmék elterjedésére, elterjesztésére, de egyúttal alapot ad az efféle burkolt uszításra is.
Magyarázkodásában összemossa, keveri a tényeket és a fikciókat is.
Tudatlanság és tudatosság
Amikor kijelenti, hogy „a Nyilas, ÁVH, egyre megy. – A kommunista legalább akkora bűnös, mint a fasiszta.” akkor valójában egyes személyekről, végrehajtókról és diktátorok van szó. A semjéni sarkítás szerint a sok millió, ilyen-olyan okkal vagy ürüggyel deportáltat egy kalap alá veszi ahogyan a kommunistákat és a fasisztákat is. (a Hungarista és a Kommunista pártra utalva) Mintha az elkövetők kizárólag kommunisták és fasiszták lettek volna, és az elszenvedők kizárólag zsidók és antikommunisták.
semjén_kitüntetveA semjén-féle pozíciókban szélesebb és főként nem egyoldalú történelmi ismeret igen hasznos lenne, (egyéb hiányosságokról nem is beszélve) már ha ilyen megosztó, uszító kijelentésekre ragadtatja magát.
Semjén, mint miniszterelnök helyettes, egyenlőség jelet tesz a Gulág és a holokauszt közé, ráadásul mindenki mást is erre biztat. Vagyis ellenségképet próbál betuszakolni a közönség fejébe, célzottan az általa baloldalnak nevezettekébe is. (hogy mit jelent valójában az általa baloldalnak aposztrofált oldal, az persze igen kérdéses, mert manapság már bárkit náci-fasiszta-kommunista stb. jelzővel illetnek a tény és fikció összemosásaként).
Semjén más tudathasadásos víziói már –már megmosolyogtatóak. Például, amikor holokauszttagadó iparágat és Gulag-iparágat emleget, holott eddig csak a holokauszt iparágról tudtunk. Vagy ilyen a kissé ellentmondásosnak tűnő két kijelentése, miszerint egyfelől a Gulag célja bizonyos etnikai, vallási, politikai csoportok, osztályok megsemmisítése volt, majd ezután ennek ellenkezője miszerint a megtorlás a társadalom minden rétegét elérte, nem is voltak privilegizált osztályok, sőt voltak akiket eleve a Gulagra szántak.
A könyvbemutató alkalmával elhangzott Gereben Ágnes átka: „Kívánom, hogy az országnak ilyen politikai vezetői legyenek, akik észrevétlenül és önzetlenül igyekeznek utat adni a jónak.”
Semjén hiteltelességén, szociális érzékenységén, „judeokeresztényi erkölcs”-én elgondolkodhat, aki még emlékszik korábbi megnyilvánulásaira, tetteire is, valamint tipikus életútjára.

Semjén, az afrikai vadász
2011. januárjában kezdett el lobbizni a védett állatok vadászhatóságáért Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszternél a miniszterelnök helyettese.
Semjén-Zsolt-agyonlott-vaddal-pozol„Keresztény értékrend: Semjén lövetné a védett madarakat” címmel olvashattunk arról, hogy a civilizáció egyfajta szellemi-erkölcsi válsága miatt aggódó, afrikai vadásztúráiról elhíresült Semjén Zsolt, mint az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke több védett madár- és emlősfaj vadászhatóvá tételét kéri Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszternek írt levelében.
Az interneten nyilvánosságra került javaslatcsomag a nyári lúd, kanadai lúd, barátréce, menyét, nyuszt, fenyőrigó, a vadgerle és a fürj vadászhatóvá tételét és az erdei szalonka tavaszi vadászatának visszaállítását tanácsolja. Támogatja az egerészölyv, héja, barna rétihéja és holló állomány gyérítését.
Egy természetvédő szerint a miniszterelnök-helyettes ezzel valójában csak az énekesmadarak kilövését kedvelő külföldi vadászokat, főként olasz vadászokat szeretné az országba csábítani. Bár ő arra hivatkozott, hogy a “vadászat méltóságának helyreállítását és a vadászokat érő méltánytalanságok megszüntetését” tartja szem előtt.
Javaslata valójában a főként olasz vadászok által pusztított és kamionokban kiszállított énekes madarak illegális lelövését és kivitelét próbálta legalizálni.
Semjén Zsoltnak láthatóan fogalma sincs a hazai vadállomány helyzetéről – mondta a Hírszerzőnek Gera Pál. – hozzátesszük, erről SINCS fogalma.
Semjén 2012 augusztusában rész sikert ért el, ugyanis a nyári lúdra már engedélyezték a vadászatot.
2011-ben egy másik javaslata nyomán a Btk. módosításával hivatalos személlyé váltak az erdészek és a vadászok.
Semjén lóháton
Lóháton érkezett péntek délelőtt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes semjen_lovon_mtiKézdivásárhelyen az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc 165. évfordulóját ünneplő felső-háromszékiek közé. Magyarország köszöntését, megbecsülését és szeretetét hoztam Székelyföldre – mondta.
Mondhatnánk mi ezzel a gond? Horthy is lovon vonult be. Nos, a gond az időzítéssel volt.
Ez volt az a meteorológiailag példa nélküli nap, amikor emberek ezrei estek a hó fogságába, étlen- szomjan fagyoskodva hosszú órákon át, és a kormány sms-észosztásán és a katasztrófavédelem vezetői által generált káoszon kívül csak magyar embertársaikra számíthattak, és az osztrák hókotrókra.
„A nemzetegyesítés kovásza”
(néhány érdekesség a HÍR24 nagy interjújából) Semjén egy joly-joker, mint láttuk sok mindenhez ért, vagy legalábbis úgy tesz.
Megtudtuk tőle, hogy az avantgárd nemzetpolitikailag is fontos terület, ennek menedzselése is az ő feladata. (hm…)
„Fontos annak demonstrálása, hogy a politikai konzervativizmus jól megfér a legmodernebb művészetekkel. Ráadásul a környező országok – leginkább Románia – óriási összeget költenek fiatal művészei menedzselésére, külföldi galériákban történő megjelenésére. Ilyen nemzetpropaganda eszközre nekünk is szükségünk van.”
Ért ön a kortárs képzőművészethez?
„Egy modern kép értékének megbecsülése bonyolult dolog. Az persze megmondható, hogy bóvlit vagy nem bóvlit lát az ember, de hogy a nem bóvli kategóriába sorolható alkotás egy egységet ér vagy ezret, ez gyakorlatilag attól függ, melyik galéria és milyen árcédulával teszi ki a falára.”
Eredetileg azért ültünk le, hogy a pár napja zárult tusványosi szabadegyetemről beszéljünk.
Fontos téma, a magyar-magyar és a magyar-román párbeszéd szempontjából is.
Mindkét szempontból kudarc az idei Tusványos. Az RMDSZ bojkottálta a rendezvényt, miután egyik képviselőjüket a tanácskozás szervezői törölték az előadók közül. És a román politikusok is el maradtak, annak ellenére, hogy a korábbi években még bukaresti államfő is képviseltette magát.
Minden mindennel összefügg: a román politikusoknak ürügyül szolgált az RMDSZ-esek döntése. Valóban nem szerencsés szituáció. Különben a két meghatározó székelyföldi RMDSZ-es a kérésemre mégis részt vett az Orbán-beszéden: Antal Árpád a jobbomon, a Tamás Sándor a balomon ült. És Orbán Viktor társaságában Kelemen Hunorral és szinte az összes fontos határon túli magyar vezetővel találkoztunk Tusnádfürdőn.
A román külügyi államtitkár szerint a tusnádfürdői szabadegyetem mára „olyan, mintha a magyar kormány Romániában ülésezne”.
Derék külügyér… Megjegyzem, uniós polgárként az EU-n belül oda megyünk, ahová akarunk, függetlenül a helyi politikusok tetszésétől, nemtetszésétől. Mehetünk magánemberként, és mehetünk politikusként is. Ez úton jelzem, hogy a román kormány, a román ellenzék, a román politika bármely szegmense akkor és úgy tart rendezvényt Magyarországon, ahogy és amikor jónak látja, szeretettel fogadjuk őket. És ha megtisztelnek azzal, hogy meghívnak, ott leszek. Államtitkár úr téved abban is, hogy a regionalizáció, vagy az autonómia kérdése Románia belügye lenne.
Semjén a szerény és „hozzáértő” politikus
Tanulmányai alapján teológus (1990), szociológus. (1992) ám tanult szakmájában sosem dolgozott, ahogyan a közösségért, vagy az elesettekért sem.
semjén_szociálisan_érzékenyTermészetesen ő is azok közé a megélhetési politikusok közé sorolható, akik valójában sosem mérették meg magukat, akikre a kutya sem szavazott, azaz a két alább részletezett kivételtől eltekintve mindig valamelyik párt országos listáján jutott képviselői székhez.
Nem volt válogatós, a KDNP alapító tagjaként, hol beült az MDF-be, hol meg a Fidesz frakcióba. A képviselői mandátumokat és munkaköreit elnézve, nem a politikai meggyőződés vezérelte.
1989-ben Kereszténydemokrata Néppárt egyik alapító tagja
1994-1997 az MDF képviselői között találjuk.
1994-98 között egyetlen párt sem indította a listáján
2002-ben a Fidesz országos listáján került be (Fidesz-MDF közös listát említ a Wikipédia, valamint egy helyettes államtitkári posztot)
2006-ban a menet közben fenyegetőzés miatt hirtelen visszaléptetett (addig Kalocsán élő) Bagó Zoltán helyett indította a Fidesz a nulla kalocsai kötődésű Semjént. Bagó megelőzően biztos szavazókkal rendelkező országgyűlési képviselője volt a körzetnek. Semjén úgymond „beleült a biztos készbe” (hmm… ej de ismerős) majd 2010-ben is őt jelölte a Fidesz.
Újabb érv az egyfordulós és közvetlen választások mellett.
Bár sem a közösségért, sem az emberekért vagy a társadalom elesettjeiért nem tett semmit, ellene inkább, azért hagyott maradandó emléket maga után, például az ő áldásos tevékenységének köszönhetjük a Reagan szobrot.
Semjén Zsolt kezdeményezésére, 2011. június 29-én avatták fel Budapest belvárosában, a Szabadság téren Ronald Reagan amerikai elnök szobrát. A Ronald Reagan Elnöki Alapítvány Ronald Reagan Nemzetközi Szabadság díjjal tüntette ki.
Politikusi képzettségét 1990-1994 között, az Országgyűlés Hivatalának alkalmazottjaként, a KDNP-frakció hivatalvezetője majd frakciótitkáraként szerezte, valamint 1993 és 1994 között szóvivője is volt. Később alelnök, elnök.
Jelenleg egy olyan választó kerület országgyűlési képviselője, melyhez semmilyen szálak nem fűzik, melynek életéről problémáiról szintén nincs fogalma, – ez párhuzamban áll politikai hozzáértésével.
E párhuzam felfedezhető a szakmai hozzáértése tekintetében is.
A miniszterelnök-helyettes 1991-es, a Pázmány Péter Hittudományi Akadémián (PPKE HTK) megvédett teológiai témájú laureatus doktori disszertációja jelentős mennyiségű szövegazonos átvételt, illetve szó szerinti fordítást tartalmaz korábban megjelent művekből, idézőjelek megfelelő használata nélkül.
semjen_plágiumügyeTovábbá jelentős átfedéseket találtak Semjén Zsolt 1992-es, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Szociológia Tanszékére beadott szakdolgozata és a doktori disszertáció között.
A kormány politikai provokációnak és hamisnak ítélte a vádat, és nyilvánosan elérhetővé tette a dolgozatokat.
A PPKE nem indított vizsgálatot az ügyben.
Az ELTE viszont vizsgálatot indított, és december 7-én elkészült jelentésében megállapította a jelentős szövegazonosságot, és kimondta, hogy Semjén Zsolt súlyos szakmai-etikai vétséget követett el. Ugyanakkor dr. Tausz Katalin szerint sem az ELTE 1992-es tanulmányi és vizsgaszabályzata, sem az 1992-es, sem a 2012-es magyar törvények nem adnak lehetőséget, hogy bármilyen hivatalos eljárás induljon a megalapozatlanul kiállított egyetemi oklevél ügyében, így eljárásrend hiányában az egyetem részéről semmilyen következménye nincs az ügynek. (hm… íme ismét egy különbség a jog- és az igazságszolgáltatás között. ) De mint látható a judeo keresztény erkölcsébe bőven belefér, hogy ilyenkor lemondás és beismerés és bocsánatkérés helyett ismét maszatolás, vádaskodás a válasza:
„Családi, személyes, privát életbeli vagy akár egy húszéves dolgozat ürügye mögé bújva politikai harcot folytatni tisztességtelen”- jelentette ki Semjén Zsolt, aki ugyanakkor azt mondta: elviseli, mert életcélja és küldetése a magyar nemzet újraegyesítésének szolgálata. Úgy fogalmazott: „Évi 150 ezer új magyar állampolgár, akikért mindent elviselek.”
„Azt gondolom, szerénytelenség nélkül, hogy a szakmai kompetenciám és a hozzáértésem, az nem kérdőjelezhető meg”
A mondás ez esetben is igaznak bizonyul: Ahol véget ér az erkölcs, ott kezdődik a politikus.

Audie – Szabad Riport Tudósító Iroda
források: mindennapi.hu/ Hírszerző/ Index /HÍR24

Alább néhány szemezgetni való a politikai taktikáról, mely inkább a lázári ügyeskedéshez, mint az erkölcshöz áll közel.
Így lesz jobboldali Magyarország
Megremegett a fideszesek keze a vöröslő lakótelepeknél
Még narancssárgább lenne az ország Lázár ötletétől
Az új egyéni választókerületek erősorrendje

Itt az újabb világméretű botrány – Mit manipulálnak még?

A Libor, a devizaárfolyamok és a jelzálogpiaci manipulációk után egy újabb világméretű pénzügyi botrány rengetheti meg a pénzintézeteket: a jelek szerint manipulálhatják az arany árfolyamát is. A londoni fixing benchmarkok az arany derivatív pénzügyi termékeinek árazásában számítanak viszonyítási alapnak, ezeket manipulálhatták a piacokon. Az egyik brit pénzügyi felügyelet, az FCA, és az amerikai határidős piaci felügyelet is vizsgálódik az ügyben. A piacmozgató amerikai makroadatok idő előtti kiszivárgására utaló jelek is meglátszanak a grafikonokon, az FBI erről készített jelentése is meglepő eredményekkel záródott. Sőt, a fontos adatokat a New York Post szerint már a kormányzati hivatalokban, a közzétételük előtt is meghamisítják. A Libor, a devizaárfolyamok és a jelzálogpiaci manipulációk után egy újabb világméretű pénzügyi botrány rengetheti meg a pénzintézeteket: a jelek szerint manipulálhatják az arany árfolyamát is. A londoni fixing benchmarkok az arany derivatív pénzügyi termékeinek árazásában számítanak viszonyítási alapnak, ezeket manipulálhatták a piacokon. Az egyik brit pénzügyi felügyelet, az FCA, és az amerikai határidős piaci felügyelet is vizsgálódik az ügyben. A piacmozgató amerikai makroadatok idő előtti kiszivárgására utaló jelek is meglátszanak a grafikonokon, az FBI erről készített jelentése is meglepő eredményekkel záródott. Sőt, a fontos adatokat a New York Post szerint már a kormányzati hivatalokban, a közzétételük előtt is meghamisítják.
Fekete lyuk a fekete dobozokon
Amerikában az FBI hónapokkal ezelőtt, már augusztusban közölte, hogy hatalmas lyukakat fedezett fel azon a rendszeren, amely a piacmozgató gazdasági adatok idő előtti kiszivárgását hivatott megakadályozni. Ennek ellenére továbbra is úgy tűnik, hogy nem tettek érdemi lépéseket a szabályozók az adatok kiszivárgása ellen.
Mi is az a fekete doboz?
Az Egyesült Államokban a fontos makroadatokat közlő minisztériumok egy úgynevezett fekete doboz használatát írják elő abból a célból, hogy a szenzitív információk csak akkor kerüljenek nyilvánosságra, amikor lejár a kiküldésükre vonatkozó tilalom. Ezek a fekete dobozok összeköttetésben állnak egyrészt az adatokat küldő helyi számítógépekkel és az internetre is kapcsolódnak. Egyfajta adatgátként szolgálnak, amelyen a zsilip csak egy előre meghatározott időpontban nyílhat ki. A fekete dobozok a minisztériumokban egy külön erre a célra kialakított szobában kerülnek elhelyezésre, ahova a médiavállalatok tudósítói csak papírt és tollat vihetnek be (fémdetektoros ellenőrzésen is átesnek). Fél óra áll rendelkezésükre ezután, hogy cikket, vagy jelentést írjanak arról az adatról, amelyet csak az embargó után közölhetnek.
Az FBI arra figyelt fel, hogy néhány másodperccel a friss adatok publikus megjelenése előtt már több esetben heves árfolyammozgás következett be a piacokon. Ez az FBI szerint arra utal, hogy az információk röviddel az embargó lejárta előtt kiszivárognak, vagyis egyes kereskedők bennfentes információkhoz jutnak. A sok esetben csak néhány másodperces előny kevésnek tűnhet, azonban a kereskedési robotoknak éppen elég arra, hogy az adat alapján pozíciót nyissanak vagy zárjanak. A hatóság ezért vizsgálatot indított az ügyben azzal a céllal, hogy felderítsék: miként kerülhetik meg az adatokat továbbító médiavállalatok a biztonsági eszközöket.
Így kerülik meg a szigorú szabályokat
Az FBI vizsgálatának előzménye, hogy a Bloomberg 2012 májusában telepítette a kormányzat által rendelkezésükre bocsátott új fekete dobozokat az Amerikai Kereskedelmi Minisztériumban, amelyek a korábbinál gyorsabb adatközlést tesznek lehetővé. A kormányzat által finanszírozott belső tesztjei során azonban a hírügynökség úgy találta, hogy több módon is át lehet verni az új eszközöket, ezt jelentették a hatóságoknak, és nem is kezdték el használni az új eszközöket.
A nyomozás döbbenetes eredménnyel zárult, az erről készült tanulmányban a fekete dobozok megkerülésének több módjára is fény derült. Az adatközlők először is egyszerűen ki tudják kapcsolni a fekete dobozokat, ha éppen nem állnak megfigyelés alatt. Másodszor fű alatt is kicsempészhetik az adatokat úgy, hogy egy tikos vezeték nélküli hálózatot, kábelt, vagy akár csak egy telefonvonalat használnak, ami megkerüli a fekete dobozt. Ugyanakkor bár konkrét szabályszegésről nem esik szó a tanulmányban, az FBI szerint ezek a módszerek valószínűleg jelenleg is használatban állnak.
A hivatalos adatokat is meghamisíthatták
A 2012-es elnökválasztás idején ősszel meghamisították a munkanélküliségi adatokat az Egyesült Államokban – írta a New York Post egy bennfentestől szerzett információkra hivatkozva szerdán. A hivatalos jelentés szerint akkor az augusztusi 8,1 százalékról 7,8 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta, a lap forrása szerint azonban az adatokat manipulálták. A Munkaügyi Minisztérium által meghatározott szabályok szerint a népszámlálási hivatalnak a kiválasztott háztartások 90 százalékát kellett volna megkérdeznie, azonban ezt az arányt nem sikerült elérni, ezért hamis adatokkal pótolták a hiányt. A hivatal cáfolta a híreket, szerintük nem volt széleskörű statisztikai csalás Amerikában.
Meglátszik a chartokon az adatszivárgás
Legutóbb október 22-én, a fontos amerikai munakerőpiaci adatok publikálása előtt volt látható adatszivárgásra utaló gyanús kereskedési tevékenység az arany piacán. Akkor a vártnál kedvezőtlenebb adatok láttak napvilágot az Egyesült Államokban, a foglalkoztatottak száma a várt 185 ezer helyett 148 ezerrel nőtt, a munkanélküliség pedig – a munkaerőpiacot tömegével elhagyók miatt – 7,2 százalékra csökkent.
A hírre az arany iránt megugrott a kereslet, mivel az adat fényében a kereskedők arra számítottak, hogy nagyobb az esélye, hogy a Fed akár tavaszig is teljes ütemmel fenntartja az eszközvásárlási programját. Azonban ahogyan az alábbi grafikonon is látszik, már 10 perccel a makroadat megjelenése előtt elkezdték nagy tételben vásárolni a nemesfémet, feljebb tolva ezzel az árfolyamát. Ezután a makroadat nyilvánossá válásakor további körülbelül 10 dollárral drágult a nemesfém, a 10 perccel korábban vásárlók profitját hízlalva.

Itt az újabb világméretű botrány - Mit manipulálnak még? A zerohedge.com is gyakran foglalkozik azzal a témával, hogy a fontos amerikai makroadatok előtti percekben és másodpercekben gyanús kereskedési tevékenység folyik. Sokszor úgy tűnik, hogy az algoritmus alapján kereskedő robotok már a publikus információk megjelenése előtt “megrángatják” az árfolyamokat.
Az amerikai non-farm adat előtti piacmozgatás egyik régebbi példája az az augusztus 2-ai eset, amikor a 10 és 30 éves amerikai állampapírok hozamának különbségére köthető határidős ügyleteket kezdtek el nagy tételben venni “valakik vagy valamik” (kereskedési robotok) 3 másodperccel a munkaügyi minisztérium legfontosabb munkapiaci adatközlése előtt. Június 7-én is hasonló eset történt, akkor 4,85 másodperccel a non-farm adat közlése előtt volt megfigyelhető a gyanús kereskedési tevékenység.
Mi az a high frequency trading?
A high frequency trading (HFT) olyan számítógépes kereskedést jelent, amely során programozott számítógépek emberi beavatkozás nélkül automatikusan kötnek ügyleteket, helyeznek el-, és törölnek megbízásokat óriási adathalmok feldolgozása alapján. Villámkereskedőknek azért hívják a robotokat, mert a felvett pozíciókat sokszor a másodperc töredéke alatt le is zárják. Egy-egy ügyleten elért nyereségük minimális (tipikusan részvényenként kevesebb mint 1 cent), és a jó ügyletek száma alig haladja meg a rosszakat, azonban olyan volumenben kereskednek, hogy a tőkéhez viszonyítva így is komoly profitokat érhetnek el. Bár a HFT 5 éve még szinte ismeretlen fogalom volt, napjainkban egyes piacokon a forgalom akár felét is adhatják.
Az arany benchmarkot is manipulálhatják
A grafikonok alapján, és az FBI véleménye szerint is elképzelhető tehát, hogy a piacmozgató adatokat bennfentesek már előbb megkapják, de nem csak az adatközlések előtti időszakokban viselkednek furcsán az árfolyamok. Az aranyhoz kapcsolódó derivatív ügyleteknél (opciók, határidős ügyletek) benchmarkként szolgáló londoni fixing árfolyamot is több esetben gyanús kereskedési megbízásokkal manipulálhatták, erre ezen a héten szerdán, október 11-én és szeptember 12-én is sor kerülhetett.
A londoni arany fixing benchmark
Londoni idő szerint minden munkanapon magyar idő szerint 10:30-kor és 15:00-kor számítják a derivatív ügyleteknél viszonyítási alapul szolgáló London AM és PM fix árfolyamokat. Ezt 5 pénzintézet számítja ki az arany aktuális (spot) árfolyamát, és az ügyfeleik (legtöbb esetben limit áras) megbízásait figyelembe véve. Az öt bank mindegyike tagja a London Bullion Market szövetségnek. Ezek a Scotia-Mocatta, a Barclays Capital, a Deutsche Bank, az HSBC és a Societe Generale.
Egy-egy hatalmas értékű eladási megbízással bénították meg az arany piacát a fent említett három napon közvetlenül a London fixing benchmarkok számítása előtt. Szerdán például helyi idő szerint 12 óra 26 perc, 40 másodperckor 2000 határidős eladási ügyletre adtak be megbízást, amelynek következtében 20 másodpercre leállt a kereskedés a decemberi szállítású határidős aranykontraktusokban. Ennek következtében körülbelül 10 dollárt esett a sárga nemesfém árfolyama úgy, hogy ezt semmilyen makroadat vagy hír nem indokolná. A benchmark így 12 óra 30 perckor 10 dollárral alacsonyabb szintre került, mint ha nem adták volna be a hatalmas megbízást. Ha ezt a 10 dolláros mozgást az arany ellen fogadva más termékekkel megjátszották a megbízás beadói, akkor nagy profitot tehettek zsebre.

Itt az újabb világméretű botrány - Mit manipulálnak még?

Az október 11-ei és szeptember 12-ei esetben a délutáni (London PM) fixet mozdította el egy ehhez hasonló gigaeladás.

Itt az újabb világméretű botrány - Mit manipulálnak még?

Itt az újabb világméretű botrány - Mit manipulálnak még? Ilyen piacmozgató megbízásoknál egy automatikus mechanizmus 5-20 másodpercig tartó szünetet generál a kereskedésben, ezen idő alatt van lehetősége a piacnak összeszednie magát, ami azt jelenti, hogy újra likviddé válhat. A gigantikus eladási megbízás ugyanis felszívja az összes vételi ajánlatot. Ezt a szünetet az úgynevezett circuit braker automatikus kereskedés-felfüggesztő rendszer rendeli el, amelyet a flash crash-hez hasonló esetek megfékezésére vezettek be például a CME csoport kereskedési rendszerében. A szünet alatt egy tájékoztató jellegű nyitóárat (Indicative Opening Price) közöl a tőzsde, ezt alapul véve adhatnak be új vételi megbízásokat a vevők. Erre azért van szükség, mert máskülönben az egyre alacsonyabb szintekre beállított stop megbízások dominó szerűen bekapcsolva mélybe ránthatnák az árfolyamokat, pánikot okozva ezzel, és egy-egy termék vagy részvény durván leértékelődhetne.
A szabályozók már vizsgálódnak az ügyben
A devizapiaci, kamatláb és jelzálogpiaci botrányok után a szabályozók már az arany piacának esetleges manipulációját is vizsgálják. Az egyik brit pénzügyi felügyelő hatóság, az FCA (Financial Conduct Authority) előzetes nyomozást indított az aranypiaci benchmarkok manipulációja kapcsán – értesült a Bloomberg egy meg nem nevezett forrásból a héten. A Wall Street Journal értesülése szerint pedig az amerikai határidős piaci felügyelete (CFTC) is fontolóra vette hasonló vizsgálat elindítását.
(portfolio )

Ha az antibiotikumokat elveszítjük, ezek is mennek velük


A baloldali lemezen található organizmusok reagálnak az antibiotikumokra, így azok a lemezek körül nem képesek elszaporodni, azonban a jobb oldaliak rezisztensek a tesztelt antibiotikumokra, ezért a lemezek közelében is képesek szaporodni.

Az Új-zélandi egészségügyi hatóság bejelentette, hogy a szigorú „karanténban” tartott szigetországban – az egyetlen országban, ahol ki és befelé menet is átvilágítják az embert – megtörtént az első olyan haláleset, amit egy teljesen gyógyszerrezisztens baktérium okozott.
A New Zealand Herald a következőket írta:
Brian Pool angol nyelvet tanított Vietnámban, amikor idén januárban agyvérzést szenvedett. Egy helyi kórházban megoperálták, majd repülővel a Wellington kórházba szállították, ahol kimutatták szervezetében a KPC-Oxa 48 néven ismert baktériumot, egy olyan organizmust, ami minden antibiotikummal szemben rezisztens.
A Wellington kórház klinikai mikrobiológusa, Mark Jones a következőket mondta:
„Semmi sem hat rá. Abszolút semmi! Ez az első eset a mi személyes prakszisunkban, ami minden egyes antibiotikummal szemben rezisztens.”
Brian Pool halála önmagában is szomorú eset, ugyanakkor egy komoly tanulságot is le kell szűrnünk belőle. Megmutatja, hogy az antibiotikum rezisztencia bárhol megjelenhet, függetlenül attól, hogy miként próbálunk védekezni ellene, de leginkább, hogy a történelem egy új korszakába léptünk. Dr. Jones, aki a beteget kezelte, elmondta, hogy „ez a férfi már a poszt-antibiotikum korban halt meg”.
A „poszt-antibiotikum kor” kifejezést gyakran emlegetik manapság, ugyanakkor csak kevesen gondolnak bele, hogy ez mit is jelent valójában. Egy évvel ezelőtt elkezdtem gondolkozni azon, hogy milyen lenne az élet, ha többé nem számíthatnánk az antibiotikumokra. Ennek eredményeként, az Élelmiszeripari és Környezetvédelmi Hálózat4000 oldalas jelentés. Szóval mit is jelent ez? megbízásából elkészült „A poszt-antibiotikum kor leírása” című
Ha valóban elveszítjük az antibiotikumokat a gyógyszerrezisztencia miatt, és higgyék el nekem, nagyon közel vagyunk ehhez, a következőket veszítenénk el velük együtt.
Nemcsak a fertőző betegségek fontos kezelési módját, hiszen ez mindenki számára egyértelmű, de emellett nem lennénk képesek kezelni a rákot vagy szervátültetéseket végezni, mert ezeknél az eljárásoknál legyengítik az immunrendszert és így a szervezet teljesen védtelen a fertőzésekkel szemben.
Megszűnne minden olyan kezelés, amely során portot ültetnek egy vénába, mint például a dialízis. Lehetetlenné válnának a komoly szív, tüdő és hasi műtétek, vagy azoknak a területeknek az operációi, amelyek eleve tartalmaznak baktériumokat, mint a belek, a húgyhólyag vagy a nemi szervek. Lehetetlenné válna a protézisek beültetése, legyen az csípő-, vagy térdprotézis vagy szívbillentyű. Nem lehetne plasztikai műtéteket vagy zsírleszívást végezni. Mennének a tetoválások is.
Nem tudnánk kezelni a baleseti sérülteket vagy akár a fáról lepottyant gyereket. Elveszítenénk a modern szülés biztonságosságát. Az antibiotikumok előtt minden ezerből 5 nő halt meg szülés közben. Kilencből egy esetben a bőrbetegség halálos lenne. Tízből három tüdőgyulladás hallállal végződne.
A modern, olcsó élelmiszerek egy része is kiesne, mert a fejlett világban a legtöbb hús előállításához rutinszerűen használnak antibiotikumokat az állatok hízlalásánál és a betegségek elleni védelemhez egyaránt. (Időkjelei: és éppen ezért, az antibiotikumok túlzott és helytelen használata miatt vált mára ennyi baktérium rezisztenssé.) Az Ázsiából származó hústermékek ára mindenesetre jelentősen megemelkedne.
A változás nemcsak a húst érintené, mert sok helyen a mezőgazdasági termelésben is használják, különösen gyümölcsöknél. Jelenleg egy gyógyszerrezisztens baktérium okozta betegség, a tűzelhalás tizedeli az almatermést az amerikai kontinensen. Jelenleg egyetlen gyógyszer maradt, amivel még védekezni lehet ellene. Amikor egy ilyen jelentős termés elpusztul, általában az egész helyi gazdaság vele együtt veszik el.
Sokan tudják, hogy számos írásom jelent már meg az antibiotikum rezisztenciáról és egy könyvet is írtam a témában. A jelen cikk megírását azonban egy személyes történet motiválta. Nemrég, teljesen véletlenül, ráakadtam nagyapám testvérének, Joe bácsinak a gyászjelentésére.
Sokat hallottam Joe bácsiról gyerekkoromban, mert apám mindenki szerint nagyon hasonlított rá. Joe bácsi tűzoltó volt, jóképű, fiatalon halt meg és emlékeztem, hogy halála igen tragikus volt. A New Yorki tűzoltóságnál dolgozott és én abban a hiszemben voltam, hogy egy tűzben veszítette életét. Tévedtem. Joe bácsi egy fertőzésben halt meg öt évvel a penicillin megjelenése előtt.
Joe bácsi sokáig haldoklott és ez komoly hatással volt a családomra. Hetvenöt évvel később szeretnénk azt gondolni, hogy ilyen halálesetek nem történhetnek meg. Pedig sajnos nem így van, ahogy azt a fenti új-zélandi eset is mutatja. Ismét előfordulnak. Csupán nagyon kevés húzásunk van hátra, hogy megfordítsuk a helyzetet. Tényleg nagyon kevés és nem hibázhatunk. Remélem élünk a lehetőséggel, amíg még lehet.
Forrás: wired.com, Maryn McKenna cikke



Véleményem szerint ott van a rejtély kulcsa, hogy magát az embert el-eddig csupán csak biológiai anyagnak tekintettük és nem számoltunk az Isten által történő TEREMTÉSÉRŐL szóló EGYSÉGES Természeti törvények örök és megváltoztathatatlan létéről s működéséről !
Az EMBER , mint egységes egész: Test-Lélek-Szellem ,- s mely a központi vezérlő az maga a SZELLEM , mely mindig egészséges, tökéletes , mivel Isten egy parányi szikrája (szubsztanciája) !Szellemi öröklődés nem létezhet, míg testi (genetikai) igen !
A LÉLEK pedig e kettő létező között játssza szerepét , s minden változás rögzítője (lenyomatként tárolja) a változásokat ! Hiszen az ÉLET itt e Föld,-i síkon (poláris) a szükségszerű változások ütemének rezgéseire van hangolva , mely a Szellemi érettségünk elérését szolgálja !
Igen gyakran halljuk: “MINDEN ,MINDENNEL ÖSSZEFÜGG” ,- s ez nem csak horizontálisan , hanem vertikálisan is ! Vagyis: a teljes Egyetemes Univerzum egy egészet alkot,mely Teremtés szinteket ölel magába és nincsenek külön álló részei, hanem mindegyik összefügg egymással !—makrokozmosz-mikrokozmosz—,-!
Így kell az embert is elképzelni, hogy benső (környezete —nyirok és vérkeringés —tisztasága, összetétele, egyáltalán minőségi állapota) kihat a testi (biológiai) énünkre is , mely számtalanszor lélek problémából fakad ! “Egy-egy betegség vagy életesemény nem egyéb , mint láthatóvá vált benső lélekprobléma .” /Müller Péter/
Ma sokat halljuk “AZ EMBER A TERMÉSZET LEIGÁZÓJA ?” — Mégis gyakran hallani, hogy az ember “diadalmaskodik a természet felett .” Azt jelenti-e ez, hogy az ember képes megkerülni a természeti törvényeket ? Erről szó sincs ! Ha az ember úgy érzi, hogy győzedelmeskedett egy járvány fölött, végül is semmi egyebet nem tett, mint alárendelte magát a törvényeknek, azáltal , hogy pontosabban megvizsgálta az anyagok tulajdonságait, a nehézségi erőt, az ember testi környezetének működését vagy a baktériumokat. Ilyen értelemben mondta Francis Bacon (1561-1626) angol filozófus: “Csak akkor parancsolhatunk a természetnek, ha engedelmeskedünk neki .”
Visszaszorulóban van az az elképzelés, hogy az antibiotikumok képesek meggyógyítani a fertőző betegségeket anélkül, hogy a testi környezet állapota egyidejűleg javulna.
Megállapították ugyanis , hogy az akut betegségek drasztikus csökkenését a krónikus és degeneratív betegségek nem kevésbé drasztikus elterjedése követte. Ezt pedig könnyű megmagyarázni: mivel a testi viszonyokat sosem korrigálják, minden egyes hagyományos kezeléskor tovább romlanak: a méreganyagok ugyanis nem távoznak el a testből, hanem csak visszaszorítják őket, és mindig továbbiakkal gyarapodnak .” Ezen idézetemet a (Grál -Fűzetek) tartalmazza , s mélyen egyet értek állításával , s érzem, hogy a GYÓGYÍTÁS csak egységesen történhet (Test-Lélek-Szellem) együttes figyelembe vételével ! Hálásan Köszönöm ! Beregszászi Károlyné (Ircsi)


Géczy Gábortól hallottam azt a mondást, hogy “amit ingyen adnak, attól visítva menekülj!” (lsd. a védőoltás is ingyenes!!)
Tragédia ami folyik és épp a napokban gondoltam bele, hogy milyen ocsmány az ellentét munkája, hiszen az előtérbe a kedves védőnőket és a tündéri körzeti gyermekorvosokat tolja, velük végezteti el ezt a piszkos, népírtó, sátáni munkát. Arra leszek kíváncsi, hogy az orvosok és a védőnők, akik az élet védelmére, a gyógyításra esküdtek fel és tették fel az életüket, mikor fognak asztalt borítani és azt mondani, hogy “ELÉG ÉS NE TOVÁBB”! (Island)


http://idokjelei.hu/2013/11/ha-az-antibiotikumokat-elveszitjuk-ezek-is-mennek-veluk/#



Szétesés vagy szabadulás? - független állam lehet Skócia

2016. március 24-től független állam lehet Skócia, ha 2014 őszén a szavazók igennel voksolnak az Angliától való elszakadásra a népszavazáson - jelentette be vasárnap a skót miniszterelnök-helyettes.
A népszavazást 2014. szeptember 18-án tartják, és 2016. március 24-e lehet a skót függetlenség napja. Az erról szóló "függetlenségi tervezetet" vasárnap tette közzé a skót kormány - írja a BBC. 
A kormány szerint a 670 oldalas tanulmány célja az, hogy minél több állampolgárhoz jusson el, aki így felelősen dönthet majd Skócia jövőjéről. Idáig húszezer példányt gyártottak, de elérhetővé teszik mindenki számára, aki hozzá szeretne jutni. 
A március 24-ei dátum történelmi jelentőségű, ekkor foglalta el VI. Jakab az angol trónt. 
A Scotland Office szerint a függetlenség napjának megnevezése még a népszavazás eredménye előtt gyengíti a skót kormány tárgyalási pozícióját, ha Skócia megszavazza, hogy elhagyja az Egyesült Királyságot. A hivatal szerint az unió a skótok érdeke is, és nem szabadna hagyni, hogy az elszakadás kérdése egy Edinburgh és London közötti mérkőzéssé váljon. 
 A brit és a skót kormány megállapodása alapján a népszavazáson majd egyetlen, egyszerű választást lehetővé tévő kérdésre kell majd válaszolni, amely úgy szól, hogy a skót választók akarják-e hazájuk függetlenné válását vagy sem. A szavazólapon egy igen vagy egy nem választ lehet majd bejelölni.
A referendum éve is jelképes jelentőségű, 2014-ben lesz a hétszázadik évfordulója az 1314-ben, Bannockburn mezején megvívott csatának, amelyben Robert de Bruce skót király néhány ezres serege megsemmisítő vereséget mért II. Eduárd angol uralkodó sokszoros túlerőben lévő haderejére.
(index)

Felújítás! Csak neked, csak most!

Nem csak a Magyar Állam költ milliárdokat a magyar adófizetők pénzéből a zsidóságra, hogy az soha nem látott jó létben és gazdagságban élhessen Magyarországon, ...hanem (mily meglepő) az Európai Unió is!

"A zsidók reneszánszukat élik ma Magyarországon" - büszkélkedik mindig a narancsos Likudzsidesz, miközben a magyar emberek, akiknek az adójából ezt a nemzetidegen népséget támogatják egyik napról a másikra valahogy tud csak megélni.
Hogy a "jóból" egész Európa kivegye a részét, az uniós cionbérencek több mint félmilliárddal támogatják az egyik debreceni zsinagóga felújítását és egy zsidó városnegyed kialakítását... Halleluja, de jó nekünk, nem?!

Európai uniós pályázati forrásból megújul a debreceni zsidónegyed - jelentette be a Debreceni Zsidó Hitközség elnöke vasárnap, a felújítás előtt álló Pásti utcai zsinagógában tartott projektindító rendezvényen.

A 120 éves Pásti utcai ortodox zsinagóga és az imaházban egy év múlva már "virágzó vallási és kulturális élet valósul meg" - fogalmazott Horovitz Tamás. A megújuló zsinagóga a vallási rendezvények mellett konferenciáknak, koncerteknek, kiállításoknak is helyet ad majd - tette hozzá az elnök, megjegyezve: turisztikai szerepet is kap a negyed, ahol információs központot, konyhai skanzent, pincegalériát, művészetek udvarát alakítanak ki.

Az 520 millió forintos beruházás keretében akadálymentesítik a hitközség Bajcsy-Zsilinszky utcai központi székházát, amelynek tetőterében szálláshelyek is lesznek zarándokoknak - sorolta a helyi hitközség elnöke.

Érdekes, hogy a 30 milliós önrészt állítólag egy este alatt máris összekalapozták a bizonyára mélyszegénységben élő és szegény agyonüldözött bilboldók:

"A felújítás mintegy 30 millió forintos önrészt igényel. Ennek egy része a vasárnapi jótékonysági rendezvényen gyűlt össze."


Köszönjük meg az EU-nak, hogy ismét gondolt ránk...

http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php?readmore=5252