2013. november 25., hétfő

Ha az antibiotikumokat elveszítjük, ezek is mennek velük


A baloldali lemezen található organizmusok reagálnak az antibiotikumokra, így azok a lemezek körül nem képesek elszaporodni, azonban a jobb oldaliak rezisztensek a tesztelt antibiotikumokra, ezért a lemezek közelében is képesek szaporodni.

Az Új-zélandi egészségügyi hatóság bejelentette, hogy a szigorú „karanténban” tartott szigetországban – az egyetlen országban, ahol ki és befelé menet is átvilágítják az embert – megtörtént az első olyan haláleset, amit egy teljesen gyógyszerrezisztens baktérium okozott.
A New Zealand Herald a következőket írta:
Brian Pool angol nyelvet tanított Vietnámban, amikor idén januárban agyvérzést szenvedett. Egy helyi kórházban megoperálták, majd repülővel a Wellington kórházba szállították, ahol kimutatták szervezetében a KPC-Oxa 48 néven ismert baktériumot, egy olyan organizmust, ami minden antibiotikummal szemben rezisztens.
A Wellington kórház klinikai mikrobiológusa, Mark Jones a következőket mondta:
„Semmi sem hat rá. Abszolút semmi! Ez az első eset a mi személyes prakszisunkban, ami minden egyes antibiotikummal szemben rezisztens.”
Brian Pool halála önmagában is szomorú eset, ugyanakkor egy komoly tanulságot is le kell szűrnünk belőle. Megmutatja, hogy az antibiotikum rezisztencia bárhol megjelenhet, függetlenül attól, hogy miként próbálunk védekezni ellene, de leginkább, hogy a történelem egy új korszakába léptünk. Dr. Jones, aki a beteget kezelte, elmondta, hogy „ez a férfi már a poszt-antibiotikum korban halt meg”.
A „poszt-antibiotikum kor” kifejezést gyakran emlegetik manapság, ugyanakkor csak kevesen gondolnak bele, hogy ez mit is jelent valójában. Egy évvel ezelőtt elkezdtem gondolkozni azon, hogy milyen lenne az élet, ha többé nem számíthatnánk az antibiotikumokra. Ennek eredményeként, az Élelmiszeripari és Környezetvédelmi Hálózat4000 oldalas jelentés. Szóval mit is jelent ez? megbízásából elkészült „A poszt-antibiotikum kor leírása” című
Ha valóban elveszítjük az antibiotikumokat a gyógyszerrezisztencia miatt, és higgyék el nekem, nagyon közel vagyunk ehhez, a következőket veszítenénk el velük együtt.
Nemcsak a fertőző betegségek fontos kezelési módját, hiszen ez mindenki számára egyértelmű, de emellett nem lennénk képesek kezelni a rákot vagy szervátültetéseket végezni, mert ezeknél az eljárásoknál legyengítik az immunrendszert és így a szervezet teljesen védtelen a fertőzésekkel szemben.
Megszűnne minden olyan kezelés, amely során portot ültetnek egy vénába, mint például a dialízis. Lehetetlenné válnának a komoly szív, tüdő és hasi műtétek, vagy azoknak a területeknek az operációi, amelyek eleve tartalmaznak baktériumokat, mint a belek, a húgyhólyag vagy a nemi szervek. Lehetetlenné válna a protézisek beültetése, legyen az csípő-, vagy térdprotézis vagy szívbillentyű. Nem lehetne plasztikai műtéteket vagy zsírleszívást végezni. Mennének a tetoválások is.
Nem tudnánk kezelni a baleseti sérülteket vagy akár a fáról lepottyant gyereket. Elveszítenénk a modern szülés biztonságosságát. Az antibiotikumok előtt minden ezerből 5 nő halt meg szülés közben. Kilencből egy esetben a bőrbetegség halálos lenne. Tízből három tüdőgyulladás hallállal végződne.
A modern, olcsó élelmiszerek egy része is kiesne, mert a fejlett világban a legtöbb hús előállításához rutinszerűen használnak antibiotikumokat az állatok hízlalásánál és a betegségek elleni védelemhez egyaránt. (Időkjelei: és éppen ezért, az antibiotikumok túlzott és helytelen használata miatt vált mára ennyi baktérium rezisztenssé.) Az Ázsiából származó hústermékek ára mindenesetre jelentősen megemelkedne.
A változás nemcsak a húst érintené, mert sok helyen a mezőgazdasági termelésben is használják, különösen gyümölcsöknél. Jelenleg egy gyógyszerrezisztens baktérium okozta betegség, a tűzelhalás tizedeli az almatermést az amerikai kontinensen. Jelenleg egyetlen gyógyszer maradt, amivel még védekezni lehet ellene. Amikor egy ilyen jelentős termés elpusztul, általában az egész helyi gazdaság vele együtt veszik el.
Sokan tudják, hogy számos írásom jelent már meg az antibiotikum rezisztenciáról és egy könyvet is írtam a témában. A jelen cikk megírását azonban egy személyes történet motiválta. Nemrég, teljesen véletlenül, ráakadtam nagyapám testvérének, Joe bácsinak a gyászjelentésére.
Sokat hallottam Joe bácsiról gyerekkoromban, mert apám mindenki szerint nagyon hasonlított rá. Joe bácsi tűzoltó volt, jóképű, fiatalon halt meg és emlékeztem, hogy halála igen tragikus volt. A New Yorki tűzoltóságnál dolgozott és én abban a hiszemben voltam, hogy egy tűzben veszítette életét. Tévedtem. Joe bácsi egy fertőzésben halt meg öt évvel a penicillin megjelenése előtt.
Joe bácsi sokáig haldoklott és ez komoly hatással volt a családomra. Hetvenöt évvel később szeretnénk azt gondolni, hogy ilyen halálesetek nem történhetnek meg. Pedig sajnos nem így van, ahogy azt a fenti új-zélandi eset is mutatja. Ismét előfordulnak. Csupán nagyon kevés húzásunk van hátra, hogy megfordítsuk a helyzetet. Tényleg nagyon kevés és nem hibázhatunk. Remélem élünk a lehetőséggel, amíg még lehet.
Forrás: wired.com, Maryn McKenna cikke



Véleményem szerint ott van a rejtély kulcsa, hogy magát az embert el-eddig csupán csak biológiai anyagnak tekintettük és nem számoltunk az Isten által történő TEREMTÉSÉRŐL szóló EGYSÉGES Természeti törvények örök és megváltoztathatatlan létéről s működéséről !
Az EMBER , mint egységes egész: Test-Lélek-Szellem ,- s mely a központi vezérlő az maga a SZELLEM , mely mindig egészséges, tökéletes , mivel Isten egy parányi szikrája (szubsztanciája) !Szellemi öröklődés nem létezhet, míg testi (genetikai) igen !
A LÉLEK pedig e kettő létező között játssza szerepét , s minden változás rögzítője (lenyomatként tárolja) a változásokat ! Hiszen az ÉLET itt e Föld,-i síkon (poláris) a szükségszerű változások ütemének rezgéseire van hangolva , mely a Szellemi érettségünk elérését szolgálja !
Igen gyakran halljuk: “MINDEN ,MINDENNEL ÖSSZEFÜGG” ,- s ez nem csak horizontálisan , hanem vertikálisan is ! Vagyis: a teljes Egyetemes Univerzum egy egészet alkot,mely Teremtés szinteket ölel magába és nincsenek külön álló részei, hanem mindegyik összefügg egymással !—makrokozmosz-mikrokozmosz—,-!
Így kell az embert is elképzelni, hogy benső (környezete —nyirok és vérkeringés —tisztasága, összetétele, egyáltalán minőségi állapota) kihat a testi (biológiai) énünkre is , mely számtalanszor lélek problémából fakad ! “Egy-egy betegség vagy életesemény nem egyéb , mint láthatóvá vált benső lélekprobléma .” /Müller Péter/
Ma sokat halljuk “AZ EMBER A TERMÉSZET LEIGÁZÓJA ?” — Mégis gyakran hallani, hogy az ember “diadalmaskodik a természet felett .” Azt jelenti-e ez, hogy az ember képes megkerülni a természeti törvényeket ? Erről szó sincs ! Ha az ember úgy érzi, hogy győzedelmeskedett egy járvány fölött, végül is semmi egyebet nem tett, mint alárendelte magát a törvényeknek, azáltal , hogy pontosabban megvizsgálta az anyagok tulajdonságait, a nehézségi erőt, az ember testi környezetének működését vagy a baktériumokat. Ilyen értelemben mondta Francis Bacon (1561-1626) angol filozófus: “Csak akkor parancsolhatunk a természetnek, ha engedelmeskedünk neki .”
Visszaszorulóban van az az elképzelés, hogy az antibiotikumok képesek meggyógyítani a fertőző betegségeket anélkül, hogy a testi környezet állapota egyidejűleg javulna.
Megállapították ugyanis , hogy az akut betegségek drasztikus csökkenését a krónikus és degeneratív betegségek nem kevésbé drasztikus elterjedése követte. Ezt pedig könnyű megmagyarázni: mivel a testi viszonyokat sosem korrigálják, minden egyes hagyományos kezeléskor tovább romlanak: a méreganyagok ugyanis nem távoznak el a testből, hanem csak visszaszorítják őket, és mindig továbbiakkal gyarapodnak .” Ezen idézetemet a (Grál -Fűzetek) tartalmazza , s mélyen egyet értek állításával , s érzem, hogy a GYÓGYÍTÁS csak egységesen történhet (Test-Lélek-Szellem) együttes figyelembe vételével ! Hálásan Köszönöm ! Beregszászi Károlyné (Ircsi)


Géczy Gábortól hallottam azt a mondást, hogy “amit ingyen adnak, attól visítva menekülj!” (lsd. a védőoltás is ingyenes!!)
Tragédia ami folyik és épp a napokban gondoltam bele, hogy milyen ocsmány az ellentét munkája, hiszen az előtérbe a kedves védőnőket és a tündéri körzeti gyermekorvosokat tolja, velük végezteti el ezt a piszkos, népírtó, sátáni munkát. Arra leszek kíváncsi, hogy az orvosok és a védőnők, akik az élet védelmére, a gyógyításra esküdtek fel és tették fel az életüket, mikor fognak asztalt borítani és azt mondani, hogy “ELÉG ÉS NE TOVÁBB”! (Island)


http://idokjelei.hu/2013/11/ha-az-antibiotikumokat-elveszitjuk-ezek-is-mennek-veluk/#



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése