2013. november 25., hétfő

Asztma és allergia tűnik el nyers étrend hatására

Egy nap Jenni- aki késő tizenéves koráig egy gyárban dolgozott- meg volt győződve arról, hogy szívrohama van. E helyett viszont, orvosa közölte vele, hogy csak asztmás. Szerencsére a szívével nem volt baj, de lélegezni így sem tudott. Kiderült az is, hogy a munkahelyi poros körülmények és rossz levegőminőség nagyban hozzájárult a diagnózishoz.
Elhatározta hát, hogy egészségesebb életmódot fog vezetni, ezért otthagyta a munkáját és minden nap futott a szabad levegőn. Azonban asztmás tünetei nem hogy megmaradtak, még tovább romlottak. Az orvos egy sereg tesztet elvégzett, aztán eredményül azt kapta, hogy betegsége: testmozgás által kiváltott asztma.

A nyers élelmiszerek, glutén-és tejmentes diéta megváltoztatja életét

Csalódva a vizsgálatokban, kórházakban, inhalátorokban, az állandó mellkasi szorító érzés miatt Jenni egy csontkovács tanácsát kérte. A természetgyógyász a gyógyulás kulcsát a megfelelő táplálkozásban kereste. Azt tanácsolta neki, hogy nyers ételeket fogyasszon, és hogy teljesen glutén-és tejtermék-mentes életmódot folytasson.
Jenni, akit csak “Raw Jenni” ( Nyers Jenni)- ként ismerünk a YouTube-csatornán és a Facebook oldalain, követte tanácsát, és az eredményekre jobb esetben azt írnánk, hogy lélegzetelállítóak voltak, de neki inkább lélegzetvisszaadónak kellene titulálnunk őket. Azt mondja, hogy az egészségesebb étrend elkezdése után igen rövid idővel már kezdtek elmúlni asztmás és allergiás tünetei is.
Azóta Jenni ezt az életmódot folytatja. Közeledve a 40-hez elmondja, hogy: “Ritkán fázom meg. Nincsenek légzési nehézségeim és többé már nem szorít a mellkasom.”

A nyers étrend további egészségügyi előnyei

Amellett, hogy megszabadult az asztmától és az allergiától, Jenni bevallja, hogy a nyers életmód segített sok más egészségügyi problémáján is, beleértve az ízületi gyulladást és a székrekedést (régebben húsevés után székrekedéssel küzdött, de azt mondja, ez ma már nem történhet meg).
Az American Academy of Allergy, Asthma and Immunology (AAAI) központ szerint Amerikában 12 főből 1, vagyis 25 millió ember asztmás, ami átlagosan 3300 USD kiadást jelent a kórházi látogatások, a hiányzó iskolai ill. munkanapjait és a korai halálozásokat figyelembe véve. Magyarországon közel negyedmillió embert érint az asztma, ( 2010 ) és egyre több az asztmás, kruppos gyermek is.

Natura Hírek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése