2013. augusztus 26., hétfő

Az európaiak megtalálták “Moszkva kezét” a román-magyar konfliktusban

Az európaiak megtalálták “Moszkva kezét” a román-magyar konfliktusban Fotó RIAN…”Egyre több európai jut arra a következtetésre, hogy az Európai Unió legfőbb problémája nem a Kremlből, hanem Brüsszelből ered…”

Az európai sajtó egy része már régóta a következő elv alapján dolgozik: ha felmerült valamilyen probléma, akkor sürgősen keresni kell egy okot Moszkva hibáztatására.
A közelmúltban történt konfliktus Románia és Magyarország között nem képez kivételt ez alól. Úgy tűnt, hogy nem lehet Oroszországot vádolni a román-magyar kapcsolatok megromlásával, azonban a német újságírók mégis képesek voltak rá, a logika és a józan ész közötti ellentét bámulatos kitartásának a bizonyításával.
Amint arról korábban beszámoltak, Vona Gábor, a magyar Jobbik párt vezetője szerint a romániai magyar kisebbség érdekeinek a védelme a hivatalos Bukaresttel való konfliktusba kerül. Válaszul Traian Basescu román elnök elmondta, hogy Magyarország a régió instabilitásának a forrása és magára veszi a ”regionális vezető” szerepét Budapest ”megfékezésére”.
Brüsszel nem szereti, amikor az igazi etnikai konfliktusok akadályozzák az európai propagandát, amely szerint az EU egy közös európai ház, ahol az Európai Bizottság éber szeme és a magas életszínvonal biztosítják az etnikai csoportok közötti békét. Nem tűnik lehetségesnek az, hogy beismerjük, az európai politika gyakran súlyosbítja a meglévő konfliktusokat, így pedig bűnösöket kell keresni.
A német Frankfurter Allgemeine Zeitung újság szerint mindenért Sztálin felel! Szerintük Sztálin arra kényszerítette Romániát, hogy hozzanak létre egy erdélyi magyar autonómiát, hogy ”Románia és Magyarország összevesszen”. Az autonómiát később törölték, de ennek visszaállítása a mai napig foglalkoztatja a magyar nacionalistákat.
A Salzburger Nachrichten újságírói úgy döntöttek, nem korlátozódnak a múltra és a jelen elfogult elemzését választották. A konfliktusról szóló cikkükben arra utalnak, hogy Sztálin mellett Alekszandr Dugin orosz politológus is hibás a román-magyar viszony megromlásában, akit az osztrák újságírók a ”nemzeti nacionalizmus ideológusaként” neveznek. A magyar radikálisok vezetője találkozott Alekszandr Duginnal és részt vett a Moszkvai Állami Egyetem által szervezett konferencián. Ez pedig, az európai propaganda szempontjából azt bizonyítja, hogy Vona Gábor cselekedetei nem mások, mint ”a viszály és gyűlöletkeltés kampánya Európában”.
Ha az osztrák sajtó logikáját követjük, akkor az összes olyan ország hibáztatható, amelyekben megfordultak magyar radikális politikusok: Törökország, Kína, Olaszország, Franciaország és így tovább. Az európai újságírók azonban tudják, hogy mindig Moszkva a hibás, ”bizonyítékot” találni pedig arra, hogy Oroszországnak köze van az európai problémákhoz, igazán nem jelent gondot. A német és osztrák újságírók propaganda művészetének az eredményeit lefordították román nyelvre és közzétették a Deutsche Welle rádióállomás honlapján azért, hogy ne csak a németek, de a románok is tisztában legyenek azzal, hogy mindenhol ”Moszkva kezét” kell keresni.
Tisztelegni kell az európai propagandisták gazdag képzelete előtt, ugyanakkor könnyen észrevehető az a közkedvelt módszer, hogy az összes problémát Oroszország számlájára írják le, – már kevésbé sikeres. Egyre több európai jut arra a következtetésre, hogy az Európai Unió legfőbb problémája nem a Kremlből, hanem Brüsszelből ered.
Valentin Mandarescu – Oroszország hangja
A Szabad Riport megjegyzése: Ez a német és osztrák megnyilatkozás, – tipikus példája a nyugat “ruszofóbiájának”.
Az ellenségkép gyártó politikájának és módszereinek újabb és újabb megnyilvánulása, hogy az atlantista, (cion) propaganda megindult az orosz medve ellen, – abban a reményben, hogy a látó szemeket vakká tegye.
SzRTI

A tévé hatása a kisgyerekekre

Azokat a gyerekeket, akik túl sokat ülnek a tévé előtt, az iskolában többször csúfolják, és tanulási nehézségek is sokkal gyakrabban lépnek fel náluk – állapította meg egy kanadai kutatócsoport. Az ajánlott tévézési idő felett minden egyes óra komoly negatív hatásokkal jár.
Azt eddig is tudtuk, hogy azokból a gyermekekből, akik órákat töltenek a képernyő előtt, nagyobb eséllyel lesz passzív, túlsúlyos kiskamasz és felnőtt. A kanadai tudósok most arra is bizonyítékot találtak, hogy a túlzásba vitt tévézés tanulási nehézségekhez is vezethet.
A felmérésbe 1997 québeci gyereket – 991 kislányt és 1006 kisfiút – vontak be a Montreali Egyetem és a CHU Sainte-Justine Gyermekkórház kutatói. Megállapításaik szerint a kicsik átlagosan egy óra negyvenöt percet töltöttek tévézéssel naponta. Azok, akik két- és hároméves koruk között kortársaiknál többet néztek tévét, kevéssé tudtak kapcsolatot teremteni tanáraikkal és osztálytársaikkal, nem voltak az órákon aktívak, és gyakrabban váltak csúfolódások célpontjaivá. A kutatások szerint már plusz egy óra tévézés is káros hatással van a fiatal gyermekekre.
Az átlagos időnél 72 perccel többet tévézők szókincsében és matematikai képességeikben visszaesést mutattak már a bölcsődékben. Ráadásul a kutatás során csak az otthon töltött időt vették számításba, de egyre gyakoribb, hogy a gyerekekre vigyázók számára is egyszerűbb megnyomni a gombot, mint interaktív elfoglaltságot találni a kicsiknek. Voltak olyan kisgyermekek, akik naponta öt óránál többet töltöttek a tévé előtt.
(hetek)

Dolfikát elüti egy Merci..., de mit akarnak ezzel közölni?

A liberalizmus elvághatja előítéletből egy gyermek torkát
Találkoztatok már az új Mercedes reklámmal? Nos, aki nem, az itt megtekintheti, bár maga az autó igazából csak egy statiszta saját reklámjában…

MCP from dath - Tobias Haase on Vimeo. MCP from dath - Tobias Haase on Vimeo.
http://vimeo.com/72718945

A Merci egy időutazáson vesz részt, és begördül az 1800-as évek végi kis felső-ausztriai városkába, ahol a látványától kiesik a szerszám, szorgoskodó lakóinak a kezéből, hiszen még soha életükben nem láttak automobilt.
A liberalizmus elvághatja előítéletből egy gyermek torkát
Az autó komótosan végiggördül a városka utcáin, majd hírtelen megáll, amikor egy kanyar után ugróiskolázó leánykák kerülnek orra elé. Miután az autó érzékeli, hogy biztonságosán továbbhajthat, újra útjára indul a falu kanyargós útjain, amikor egy éppen iskolás korba lépő fiú, arcán önfeledt mosollyal szalad végig az úton közben tekintetét az égen cikázó papírsárkányára szegezi. Egyszer csak különös, addig még soha nem halott zajra lesz figyelmes, mely meglepő gyorsasággal közelít felé. Megáll, majd megfordul az ismeretlen felé, és éppen ebben a pillanatban az autó fékezés nélkül átgázol a fiú testén és lassítás nélkül továbbhajt.

A gázolás pillanatában felvillan egy kép, de az ember szinte fel sem fogja, mert mély értetlen döbbenetben van, hiszen nem érti, hogy egy autó reklámban mit keres egy cserbenhagyásos gázolás… A csattanás hangjára egy közeli szalmabáláról felreppen egy sas, fájdalmas sikoltásában ott van egy meg nem született birodalom szimbólumának visszhangja. Egy asszony eldobja a frissen mosott ruhákat és felkiált, hogy: ”Adolf!”, majd az elgázolt fiú élettelen testét mutatják, mely egy horogkereszt alakjában, kitekeredetten hever a sárban.

Majd a zárókép, melyben a Mercedes elhagyja a kisváros határát jelző táblát, melyen a Braunau am Inn helyiségnév olvasható. Majd egy felírat, miszerint a Mercedes érzékeli a veszélyt, mielőtt az megtörténne. Ekkor végre összeállt a kép! A jövőből érkező gép, mintha csak a Terminátor filmek világában járnánk, azért ékezett, hogy végezzen egy gyermekkel, hogy így befolyásolja a jövő kimenetelét, a fiú az ifjú Adolf Hitler volt…

Mint tudjuk a világ, és benne különösen Nyugat-Európa a cionista háttérhatalom bábszínháza, egy modern, identitástalan multikulti kupleráj. Németország nyakába mart az iszlám, melynek mérge, lassan de biztosan szétárad egész testében, bár végezni majd nem ez fog vele, hanem önön keze, mely megfonta a liberalizmus fonalából a kötelet, és saját nyakába is akasztotta azt.

De mi is ez a liberalizmus, mely toleranciát, egyenlőséget, és szabadságot hirdet? Mi is ez a liberalizmus, mely fasizmust kiállt, mindenhol, ahol jogos ”előítéletek” ütik fel a fejüket? Mi is ez a liberalizmus, mely folyton a gyűlölettől retteg, mely válogatás nélkül pusztítana el minden embert, ki bizonyos elvárásoknak nem felelt meg? Mi is ez a liberalizmus, mely szerint meg lehet, sőt meg kell ölni egy ártatlan gyermeket, mert az feltételezhetően felnőve egy bűnös ember lesz?

”Egy ártatlan gyermek!” Kiált fel beteg világunkban gyakran a liberalizmus, mikor valahol elcsattan egy pofon, és a konfliktusnak végül gyermeki áldozatai is lesznek. Emlékszünk a meghurcolt rendőrökre Franciaországban, akik jogszerű intézkedése közben meghalt két afrikai fiú, mert egy trafóházba menekültek az igazoltatás elől, és agyonrázta őket az áram? Ezek miatt a fiúk miatt borult lángba fél Franciaország hetekre… ”De hiszen még csak gyermekek voltak…” Vagy Németországban, ahol az iszlám közösséget ért támadásoknak voltak fiatalkorú áldozatai, vagy éppen hazánk, ahol a mai napig az egyik kedvenc aduásza a liberálisoknak a cigánygyilkosságok gyermekáldozata, mely a német sajtóban is nagy pórt kavart… ”Hiszen csak egy gyerek volt, mit ártott???”

Ezek szerint a liberalizmus lehet előítéletes, és rezzenéstelen arccal végezhet egy gyermekkel, aki feltehetően a jövőben a liberális érdekkel ellentétes pályán mozog majd, és ilyen minőségében bűn lesz majd minden tette.

Hányszor halljuk, a liberális jogvédőktől, hogy meg kell adni mindenkinek az egyenlő esélyeket, ki kell ragadni a rossz sorsú, nehezen kezelhető gyermekeket környezetükből, és új alapokra helyezve őket fel kell zárkóztatni, és be kell integrálni őket, mert a kirekesztés nem célra vezető. És mondják ezt akkor is, amikor kiderül szinte majdnem minden ilyen kiemelt gyermekről, hogy a vér nem válik vízzé, és felnőve nagy eséllyel ugyanolyan bűnöző lesz belőle, mintha ott nőtt volna fel, ahol rátaláltak.

De úgy látszik, hogy liberális barátaink számára sem oly egyenlő mindenki, nem terjed el mindenhová, a mindent elnéző tolerancia… Egy előre eltervezett merényletben végeznek egy éppen sárkányt eregető fiúcskával, így akadályozva meg, hogy felnőve az legyen aki.

Most sokan mondhatják, hogy messzire kalandozok egy ilyen reklámból, nincs ennek ekkora jelentősége. Pedig tévednek, mert bizony, hogy van jelentősége, a reklám a nézők elé került, elérhető minden csatornán, és nem hallom a minden embernek kijáró méltóságért kardoskodó liberális jogvédők vészharangjainak kongását, nem hallom a kiabálást, hogy ”óóóó de hiszen ő még csak egy gyermek volt”. Nem hallom a sérülő legalapvetőbb emberi jogok miatt aggódók népes kórusát…

Gondoljunk bele, ha az ifjú Ben Gurionon hajt át egy Mercedes, azt sugallva, hogy így a jövőben egy sor háború nem történik majd meg, és palesztinok százezrei, köztük sok gyermek kerüli majd el az erőszakos, és értelmetlen halált… Ugye nem kell részleteznem, hogy milyen sors várt volna egy ilyen reklámfilmre, készítőjére, és bemutatójára?
http://www.deres.tv/content/liberalizmus-elvaghatja-eloiteletbol-egy-gyermek-torkat

Terjed az arab ősz, Tunézia is forrong

Az arab tavaszt elindító Tunéziában ma szinte "másolják" az egyiptomi történéseket. A tunéziaiak nagy része elégedetlen azzal a társadalmi-politikai átrendeződéssel, amely a forradalom nyomán végbement, elutasítja az iszlamista Ennahda uralmát.

A közelmúltban történt két politikai gyilkosság után ismét forrongani kezdett az ország, s bár a kormány, az egyiptomi példából okulva, már kész tárgyalni, az ellenzék ismét az utcára vonult. Szombaton mintegy 60 ezren gyűltek össze a fővárosban az iszalmista kormány lemondását követelve. Noha ezúttal nem jelentek meg olyan sokan, mint az augusztus 6-i illetve 13-i tüntetésen, az ellenzék eltökéltnek látszik. Egy hónapja lesátoroztak a parlament előtt és állítják, mindaddig nem tágítanak, míg a kormány le nem mond.


A szombati tüntetésen Mongi Rahoui ellenzéki képviselő a "szégyen kormányának" nevezte az Ennahda kabinetet, számlájára írta a politikai gyilkosságokat, a terrorrizmus térnyerését, a politikai ellenzék meghurcolását és a lakosság szegénységét. Bejelentette, rövidesen a kormány székhelyére, Kasbahba mennek és körbezárják az épületet. Egy hetes békés tiltakozásra szólították fel a lakosságot, időt adva egy új, szakértői kormány megalakításának.

A politikai válság július 25-én Mohamed Brahmi ellenzéki politikus meggyilkolásával kezdődött. Az ellenzék az Ennahdanak tulajdonítja félreállítását. Az előző, szalafista vezetésű kormány is hasonlóképpen, Chokri Belaid februári meggyilkolása következtében bukott meg.

Az Ennahda szorult helyzetbe került, s bár korábban hallani sem akart egyezkedésről, most kész lenne, feltételekkel egy szakértői kormánynak átadni az irányítást. Saját elképzelése szerint az iszlamista kabinet még maradna míg befejezi az alkotmányozást és kitűzi a következő vá
lasztások időpontját. Az ellenzék ezt nem fogadja el, a kormány azonnali távozását szeretné, de abba beleegyezne, hogy a parlament kitölthesse mandátumát.

Népszava

Aszad: kudarc lenne az amerikai katonai beavatkozás Szíriában

Az Egyesült Államok kudarcot vallana, ha úgy döntene, katonai műveletet indít Szíria ellen – jelentette ki a szíriai elnök az Izvesztyija című orosz lapnak adott, hétfőn megjelent interjúban.
“Kudarc vár az Egyesült Államokra, ahogy minden korábbi, általa indított háborúban, Vietnamtól kezdve mostanáig” – mondta Bassár el-Aszad arra a kérdésre, mi történik, ha az amerikai haderő csapást mér Szíriára. A szíriai elnök a józan ésszel ellentétesnek nevezte azokat az amerikai és nyugati vádakat, amelyek szerint az arab ország vezetése vegyifegyver-támadást hajtott végre. A szíriai felkelők közlése szerint Aszad hadereje augusztus 21-én mérges gázt vetett be Damaszkusz keleti peremén. Moszkva aggódik
Moszkvában mélységes aggodalommal fogadták washingtoni hivatalos személyek elmúlt napokban tett kijelentéseit arról, hogy az amerikai hadsereg kész “beavatkozni” a szíriai konfliktusba – közölte Szergej Lavrov orosz külügyminiszter amerikai kollégájával, John Kerryvel folytatott telefonbeszélgetése során. Lavrov szerint, bizonyos washingtoni körök, beleértve azokat, amelyek egyre aktívabban szólítanak katonai beavatkozásra “az ENSZ megkerülésével”, nyíltan kísérletet tesznek arra, hogy semmibe vegyék a válság békés rendezésének szentelt nemzetközi konferencia összehívására irányuló közös orosz-amerikai törekvéseket.

Rejtett sebességmérők

A pénzbehajtásban nagyon leleményesek. Kár, hogy az ország rendbehozásában már nem ennyire.

1044140_610967428927972_633102262_n

Nézzétek meg a képet, mert mindenhol előfordulhat.
Ez nem a Magyar Posta, hanem a Rendőrség.
Akiknek még nem esett le, TRAFFIPAX van beleépítve.

Ez a doboz Zsámbékon található, de már több helyre telepítettek pl. Pest, Veszprém, Somogy megyékben, s általában nagy forgalmú helyeken! A telepítés folytatódik!
Ennyivel a tábla előtt 90%-unk már gyorsít.


http://mkh.valosag.net/