2013. október 14., hétfő

EKB: dögöljenek meg a magyar devizahitelesek!

Mario Draghi, az Európai Központi Bank elnöke figyelmeztette Magyarországot, hogy ne kényszerítse egyoldalú lépésekkel a bankokat a devizahitelek forinthitelre váltására – számolt be az osztrák Der Standard, Ausztria támogatásaként értékelve Draghi fellépését.
Mario Draghi, az Európai Központi Bank elnöke figyelmeztette Magyarországot, hogy ne kényszerítse egyoldalú lépésekkel a bankokat a devizahitelek forinthitelre váltására – számolt be az osztrák Der Standard, Ausztria támogatásaként értékelve Draghi fellépését.
Ewald Nowotny osztrák jegybankelnök washingtoni beszámolójára hivatkozva az osztrák lap azt írja, Mario Draghi nyomást gyakorolt Magyarországra az Európai Rendszerkockázati Tanács (ESRB) vezetőjeként. Ez az intézmény többek között a makrogazdasági problémák monitorozásával őrködik az európai pénzügyi szektor stabilitása felett. Az osztrák jegybank szóvivője megerősítette, valóban szerepelt az ESRB ülésének napirendjén a magyar ügy, részletekről azonban nem beszélt.
Draghi attól tart, hogy az egyoldalú kormányzati lépések a devizahiteles ügyben számos negatív hatással járnak majd. Felgyorsíthatják a hitelezés visszaesését, aminek kedvezőtlen hatása lehet a stabilitásra és a növekedésre. Nowotny szerint ugyanakkor Magyarország megígérte, hogy a lépéseit egyeztetni fogja az európai partnerekkel.
A Der Standard cikkéről szintén beszámoló Reuters hírügynökség emlékeztet: a Nemzetgazdasági Minisztérium múlt hónapban kizárta az egyszeri drasztikus forintosítás lehetőségét, de azt is közölte, hogy ettől a külföldi tulajdonú bankok még elszenvedhetnek veszteségeket. A kormány november 1-jéig adott időt a bankoknak, hogy a devizahiteles ügyfelek javára módosítsák a hitelszerződéseket, ellenkező esetben a kormány megoldása fogja eltüntetni ezeket a hiteleket.
Az EKB nem kommentálta a Der Standard értesüléseit. A múlt évben azonban hivatalos véleményben óvta Magyarországot a devizahiteles csomagok negatív következményeitől az európai jegybank, egyúttal dialógust sürgetett a bankokkal.
(portfolio)

Orbán: Megvédjük a MOL-t, ha kell

Magyarország újraiparosodásáról, erős nemzeti ipar létrehozásáról és a Mol jelentőségéről beszélt egyebek között Orbán Viktor Tiszaújvárosban, ahol kedden jelképesen elhelyezték a Tiszai Vegyi Kombinát (TVK) Nyrt. 35 milliárd forintból felépülő butadiénüzemének alapkövét.
A miniszterelnök úgy fogalmazott: a Mol az erős nemzeti ipar zászlóshajója, „büszkék vagyunk rá, megbecsüljük, és ha kell, meg is védjük”. Emlékeztetett arra, hogy a Mol legnagyobb részvényese a magyar állam, a cég jó kezekben van.

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója arról szólt, hogy ennek a beruházásnak egyszerre van nemzetgazdasági jelentősége, és kulcsszerepet játszik a Mol-csoport versenyképességének megőrzésében. A butadiént kinyerő üzem a műgumi alapanyagát állítja elő, a terméket főleg az autóabroncsokat gyártók használják fel.
Mandiner


Orbán: atomenergia; Fico: racionalitás; Tusk: szolidaritás; Rusnok: szuverenitás


Fotó: MTI
Minden országnak joga van ahhoz, hogy az energiaszükségletét a saját maga által összeállított forrásokból nyerhesse - mondta Orbán Viktor, hozzátéve, hogy ezért azt várják az Európai Uniótól: ne gátolja, hanem segítse a közép-európai nukleárisenergia-kapacitás növelését. Beszámolt egyúttal a V4-ek gázpiaci fórumának létrehozásáról is a regionális gázpiac kialakításáért.
Lépéseket tettek emellett - folytatta - a visegrádi országok közös külföldi képviseletének létrehozása érdekében is, ezért a vietnami Ho Si Minh-városban kialakítanak egy közös képviseletet Visegrádi Ház néven.
A miniszterelnökök megállapodtak abban is, hogy a négy ország közös védelmi együttműködési stratégiát dolgoz ki, évente közös hadgyakorlatot tart, és 2016 első félévben készültségbe állítja az első V4-EU-harccsoportot. Közös nyilatkozatban vállalták továbbá, hogy 2014-től nyolcmillió euróra emelik a nemzetközi visegrádi alap éves költségvetését, ami hozzájárul a regionális együttműködés megerősítéséhez.
Egyre pragmatikusabbá, racionálisabbá válik a V4-es együttműködés, az országok mérvadó és fontos döntéseket hoznak - mondta Robert Fico szlovák miniszterelnök hétfőn, Budapesten.
A szlovák kormányfő kiemelte: a térség energiabiztonságához hozzájárul, hogy 2015 januárjától összekapcsolják a magyar és szlovák gázvezetékeket, ami ötmilliárd köbméter gáz szállítását teszi lehetővé.
A szolidaritás fontos tényezője a V4-es együttműködésnek, ez az Európai Unió döntéshozatalában is jól látszik - mondta Donald Tusk lengyel kormányfő.
A lengyel miniszterelnök hangsúlyozta: megegyeztek abban, hogy a visegrádi országok közötti szolidaritás a továbbiakban is meghatározó lesz az energiabiztonság megteremtésében és az uniós kérdésekben. Ezért a négy ország közösen lép fel az atomenergiai érdekek védelmében az unióban, és támogatják a palagáz kitermelését is, hiszen rendkívül fontos az energiaforrások diverzifikálása - mutatott rá.
Jiri Rusnok cseh miniszterelnök szerint támogatni kell az országok szuverenitását abban a kérdésben, hogy használnak-e atomenergiát, az országok szabadon dönthetik el, milyen energiaforrásokat használnak és milyen arányban.
A visegrádi országok (V4, Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) miniszterelnökeinek hétfői, budapesti találkozója után a cseh kormányfő elmondta: Csehország támogatja a magyar V4-elnökség javaslatait az együttműködés elmélyítésére.

http://www.ma.hu/belfold/189114/Orban_atomenergia_Fico_racionalitas_Tusk_szolidaritas_Rusnok_szuverenitas

Birjuljevo: Oroszország “cigányproblémája”?

969682094


Október 14-én) a KPRF KB elnöke GA Zjuganov sajtótájékoztatón ismertette a kommunista párt álláspontját az utóbbi napokban Moszkva Nyugat-Birjuljevo kerületében történt etnikai indíttatású zavargásokkal kapcsolatban.

kprf3A KPRF KB elnöke kijelentette, hogy a jelenlegi kormányzati-politikai irányvonal elkerülhetetlenül vezetett az interetnikai kapcsolatok megromlásához, és kifejtette aggodalmát a helyzet várható további súlyosbodása miatt.
Az Észak-Kaukázusban szinte teljesen megsemmisült az ipar. 100 fiatalból jó, ha 20-30-nak van ott munkája. Moszkvába és környékére vándorolnak munkát keresve Közép-Oroszországból is. Alapvető iparágak szűntek meg a kis és közepes méretű városokban. Ezek a települések adtak eddig otthont az Orosz Föderáció lakossága közel felének. A falvakban felbomlottak a mezőgazdasági üzemek. Sok mezőgazdasági termelő nem képes megélni eddigi lakóhelyén.
“A kormány az alacsony munkanélküliséggel dicsekszik, miközben a valós munkanélküliség a közölt adatoknál 2-szer 3-szor magasabb.
Különösen a hátrányos helyzetű régiókban súlyos a helyzet.
Ám a gazdasági és pénzügypolitika ahelyett hogy felülvizsgálná a kisérteties és ijesztő-az országra halált hozó liberális gyakorlatot, tovább folytatja a piacositást, felszámolja a munkahelyeket, a fiatalok utolsó esélyét.
Olyan pénzügyi és gazdaságpolitikára van szükség, amely fejleszti hazánk iparát”-jelentett ki GA Zjuganov.
“Ha nincs munka a lakóhelyen-az emberek nem tudnak megélni! Ha pedig a migráció nincs kellő módon szabályozva, gazdasági menekültek árasszák el a moszkvai területet. Akkor pedig olyan helyzet állhat elő, mint amit tegnap láthattunk Birjuljevoban.
Ám az ilyen és hasonló problémákat csak rendőri eszközökkel az állam soha nem lesz képes megoldani”-mondta végezetül GA Zjuganov.

(kprf.ru )

Bal-Rad komm: Mint ismeretes, az elmúlt napokban zavargások törtek ki Moszkva Birjuljevo nevű elővárosában, azt követően, hogy egy húszéves orosz fiút egy kaukázusi vagy Közép-ázsiai származású bevándorló halálosan megsebesített.
Az eset után orosz nemzetiségű fiatalok többezres tömege előbb csak tüntetett a bevándorlók ellen, ám tegnap meg is támadott egy zöldségpiacot, ahol szinte kizárólag kaukázusi és ázsiai származású-zömmel illegálisan Moszkvában tartózkodó egyének dolgoznak-élnek.
Az összecsapásoknak a karhatalmi erők-OMON-egységei vetettek véget. A mai napon több száz illegális bevándorlót tartóztattak le.
Leningrádban (Szentpétervár) szintén kritikusnak ítélik meg a hatóságok az illegális bevándorlás által kialakult helyzetet. A KPRF “belpolitikájának” homlokterében ez a probléma az egyik elsődlegesen megoldandó, amelyet a kommunisták a gazdaság újjáépítésével kívánnak elsődlegesen orvosolni.
A KPRF folyamatosan hangoztatja: a helyzet eldurvulása az Oroszországnak mérhetetlen károkat okozó medvegyevi, liberális gazdaságpolitikának köszönhető.
image15180281_608d878694ee8a90e0d43487b65966daBal-Rad – Ria Novosty – SzRTI

Soros szerint a piac összeomlott, csak eddig mesterségesen életben tartották

Soros Györgyöt sokan úgy ismerik, mint aki legyőzte az angol központi bankot. Malajzia elnöke szerint egy „gátlástalan nyereséghajhász”, Thaiföldön pedig „gazdasági háborús bűnösként” tartják számon.
1994-ben Soros kijelentette, hogy „éppen ideje, hogy a szovjet birodalmat immár Soros-birodalomnak nevezzék.”
A kétes hírnevű milliárdos befektető a következőképpen határozta meg egy rezsim megdöntésének vagy egy valuta bedöntésének hét lépését:
1. lépés: Árnyékkormány felállítása valamilyen humanitárius támogatás ürügyén.
2. lépés: A rádióhullámok feletti hatalom átvétele. Meglévő rádió és televíziós médiumok finanszírozása majd irányításuk átvétele, esetleg újak létrehozása.
3. lépés: Az állam destabilizálása, a kormány meggyengítése és kormányellenes hangulat megteremtése az országban. Gazdasági válság létrehozása vagy a már létező válság kihasználása. Nyomás gyakorlása fentről és lentről, ami hozzájárul a kormány meggyengítéséhez és a kormányellenes hangulat kialakulásához.
4. lépés: Elégedetlenség szítása.
5. lépés: Választási válság kiprovokálása. Várd meg a választásokat és hirdesd hangosan, hogy csalás történt.
6. lépés: Vedd át a hatalmat. Szervezz hatalmas tüntetéseket, polgári engedetlenséget, ülő- és általános sztrájkokat és támogasd az aktivizmust. Továbbra is hangoztasd, hogy választási csalás történt és saját médiumaidon keresztül mondd meg követőidnek, hogy mit tegyenek. Ebben a fázisban indulhatnak a bujtogató és erőszakos megmozdulások.
7. lépés: Éld túl az ellenfeled.
Soros már 2011-ben arról beszélt, hogy az Egyesült Államoknak hagynia kellene a dollár rendezett módon végbemenő hanyatlását.
Számos alkalommal beszélt a nyilvánosság előtt az „Új Világrend” megalapításának és az amerikai dollár „irányított hanyatlásának” szükségességéről, hogy helyére az új világvaluta léphessen.
Szintén 2011-ben egy londoni interjú során azt mondta, hogy az egész Európát és az Egyesült Államokat is megrázó, 2008 óta tartó globális pénzpiaci válság a Szovjetunió utolsó éveire emlékezteti.
„Ehhez hasonló dolog történik most a nyugaton,” nyilatkozta Soros a Bloombergnek a Szemtől szemben Francine Laqua-val című műsorban. „Volt egy pénzügyi válság és a piac tényleg összeomlott, de a hatóságok életben tartották. Az emberek nem vették észre, hogy a valóságban a rendszer összeomlott.”
Soros György a Globális Gazdasági Szimpóziumon beszél
Múlthét kedden a milliárdos befektető a németországi Kielben tartott Globális Gazdasági Szimpóziumon a következőket mondta:
„Az eurózóna enyhe javulást mutat Németországnak köszönhetően, azonban a súlyosan eladósodott országok jelentősen le vannak maradva. Az eltérés oka a sok adósság és a drága hitel. Mivel ezek visszatérő problémák, az eltérés idővel egyre kiterjedtebb lesz.
Olyan szabályokat hoztak, amelyek határozatlan ideig fenntartják a jelenlegi helyzetet. Ez politikailag elfogadhatatlannak tűnik és teljesen elpusztíthatja az Európai Uniót. Ezt csak a hitelezők akadályozhatják meg, de ők nem tűnnek túl hajlandónak.

A hibák elismerése nem könnyű… de ennek elmulasztása sokkal rosszabb lenne. A hibák egy rémálomba illő helyzetet teremtettek, amiben a jelenlegi politika áldozatai kénytelen mindennapjaikat tölteni.”
Időkjelei: Egyetlen kérdés marad csupán: mikor akarja a hatalmi elit, hogy a rendszer ne csak elméletben, hanem mindenki számára egyértelműen omoljon össze, hogy helyét átvehesse az új világrend. A színpadon lázasan folynak az előkészületek. Vajon mikor libben szét a függöny?
A cikkhez használt források:
investmentwatchblog.com
keywiki.org
youtube.com
bloomberg.com
marketwatch.com

Szabad Nemzet Egyesület: Döbbenet, értetlenség és szolidaritás

A Szabad Nemzet Egyesület nem szokott bírósági ítéletek kapcsán állást foglalni, ezt a jövőben sem tervezzük, de általános nézeteink azért vannak a magyar igazságszolgáltatásról. Az elmúlt héten testvérszervezetünk, az EszterGOHM elnöke, Kovács Géza állt a fővárosi bíróság elé, hogy egy hosszan elhúzódó eljárást, egy meglátásunk szerint aránytalanul súlyos ítélet – felfüggesztett börtönbüntetés – zárjon. Kovács természetesen fellebbezett a határozat ellen.
Kovács egy neki tulajdonított, kizárólag az interneten megjelent 2008-as írás tartalma miatt került az ítélőszék elé. A cikk egyébként egy provokatív és politikailag kompromittálódott rendezvény, a Budapest Pride ellen hívott erőteljes hangvételű tiltakozásra. Az írás hangulata ugyan tagadhatatlanul indulatos, de nem jobban, mint azok a megnyilvánulások, amelyeket némely önmagukat demokratikusnak beállító politikai mozgalmak részéről könyvelhetünk el, nap, mint nap.
Mindezen észrevételeket teljesen figyelmen kívül hagyva, függetlenül attól, hogy a cikk tartalmával egyetértünk vagy sem, nonszensznek tartjuk, hogy valaki vélt vagy valós véleménye következtében olyan büntetésben részesüljön, mint azok a köztörvényes bűnözők, akik mondjuk súlyos testi sértés miatt kerülnek a törvényszék elé. Felháborítónak, az össztársadalmi érdekkel ellentétesnek tartjuk, hogy miközben gyilkosok elhúzódó eljárások miatt kerülnek házi őrizetbe, majd szökés által önhatalmúlag szabadlábra, a bíróság erőforrásait, törpeminoritások, áljogvédő szervezetek terhelik, jelentéktelen, mondvacsinált ügyekkel.
Érdekességképen meg kell, hogy jegyezzük azt az el nem hanyagolható mozzanatot, hogy Kovács Géza hosszú évek óta megalkuvásmentes harcot folytat azért, hogy az esztergomi politikai viszonyok romlásáért jelentős mértékben felelőssé tehető Meggyes Tamás távozzon a helyi közéletből. Egy ilyen súlyú ítélet nem csak politikailag, de a civil szakmájában is egzisztenciálisan lehetetlenítheti el Kovácsot.
Kovács ellenfele, Meggyes az Országgyűlésben, a Nemzetbiztonsági bizottságban tag. Meglátásunk szerint az ehhez hasonlatos szituációkban megjelenő feltételezések elkerülése végett is, szerencsésebb az országos és a helyi politika különválasztása, amely társadalmi szervezetünk kiemelt törekvése.
Szabad Nemzet Egyesület

A dollár összeomlik, új pénzügyi rendszer alakul ki

A világbank volt jogtanácsosa arról beszél, hogy kik nyerészkednek a pénzügyi válság hátterében. Ideje összefogni az embereknek, mert átlátni a bankvilágot uraló elit ócska trükkjein. Az amerikai adófizetők pénze a Vatikáni Bankban köt ki. Kínát pedig a jezsuita rend tartja a markában. Új pénzügyi rendszernek kell kialakulnia, amely infrastruktúraként szolgálja az emberiséget ahelyett, hogy adósságba és rabszolgasorsba hajtja őket. Az RT engedélyével.

10 tény a vegyi fegyverekről

1. Bár különböző vegyi fegyvereket (mérgezett nyilak, arzénfüst stb.) már évezredek óta használnak háborús célokra, a modern vegyi hadviselés kezdete az első világháború időszakára tehető.
2. A peloponnészoszi háborúban (i. e. 431-404) a spártaiak Athén ostroma során szurok, kén és fa keverékének elégetésével próbálták a falak mögül előcsalogatni a védőket.
3. Egy, az i. e. 2. században keletkezett kínai dokumentum szerint, az ostromló sereget leghatékonyabban mustár és más mérgező növény elégetésével lehetett távol tartani a falaktól.
4. A harci gáz tömeges alkalmazásának ötlete az első világháború kitörésekor a német hadügyminisztérium vezető tisztségviselőjeként dolgozó Fritz Haber német kémikustól ered, aki 1918-ban kémiai Nobel-díjat kapott a háború előtti munkásságáért.
5. Fritz Haber felesége, a vegyi fegyverek bevetését ellenző Clara nem bírta elviselni a férje segítségével véghezvitt pusztítást, és 1915-ben öngyilkos lett.
6. Amíg az antantcsapatok katonái 1915 júniusában nem kapták meg kezdetleges gázmaszkjaikat, vizelettel átitatott rongyokat tartottak az arcuk elé. A vizelet ammóniatartalma ugyanis valamelyest véd a klórral szemben.
7. 1918 októberében egy gáztámadás következtében Adolf Hitler ideiglenesen megvakult. Többek között ennek is köszönhető, hogy a második világháborúban megtiltotta a vegyi fegyverek katonai alkalmazását.
8. Bár a hadviselő felek felkészültek a gáztámadásra, a második világháború során – félve a beláthatatlan következményektől – egyedül Japán vetett be vegyi fegyvereket a kínaiak ellen.
9. Az amerikaiak a 60-as években egy Agent Orange nevű gyomirtót permeteztek a vietnami növényzetre, amelynek közvetett hatásaitól több százezren halhattak meg, és sokak szerint a szer félmillió torz gyermek születéséért is felelős.
10. A hidegháború idején a Szovjetunió és az USA birtokában lévő vegyianyag-mennyiség szinte a teljes földi élővilág elpusztításához elegendő lett volna.

(mult-kor.hu)

Kubatov, a lánya és a zsidó szerető

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke, egyben fideszes parlamenti képviselő az utóbbi időkben egyre többet szerepel az újságok hasábjain. Na nem az áldozatos parlamenti munkásságáért, nem is a magyarok melletti kiállásáért, hanem éppen fordítva, a sajátjaival való szembefordulása miatt.
1
Eltökélt szándéka, hogy az FTC új stadionjában már egy új szurkoló tábort hozzon létre, a régiek kitiltásával – írja a Deres.tv.
Ismeretes, hogy Kubatovnak nincsen ínyére megdolgozni a több százezres, vagy milliós országgyűlési fizetéséért, ugyanis nem, hogy nem szólal fel az ország házában, de még nagyon nem is hajlandó tiszteletét tenni. Az így felszabadult idejét azonban másra lehet fordítani, például legújabban a ferencvárosi, azon belül is a főként hazafias nézeteket valló szurkolók terrorban tartására.
A listáiról hírhedtté vált politikusbűnöző legemlékezetesebb antimagyar cselekedetei közé tartozik, hogy háborút üzent azon szurkolóknak, akik meg mertek emlékezni egy kiírással egy idős magyar ember, a derék csendőr elhunytára. A rendőrség szerint azonban ez nem bűncselekmény, de úgy tűnik, a mi Gáborunk agyát teljesen ellepték a diktatórikus gondolatok, és magasról tesz rá, hogy történt bűn elkövetése vagy sem. A Fidesz embereként nyilván meg kell felelnie különböző külföldi tőkések akaratának, azonban olvasónk segítségével kiderítettük, hogy azért itt többről is szó lehet.
Gáborunk ugyanis nem csak politikailag kötődik a zsidósághoz, hanem már családi szálakkal is.
A Deres.tv úgy tudja, hogy Kubatovnak van egy lánya, Olívia, aki úgy döntött, hogy nem a magyar férfiak közül választ magának társat.
Kubatov Olívia (Facebook adatlap itt) ágyasa ugyanis egy Ben Jáfet (Facebook adatlap itt) nevű zsidó .
Legalábbis a közéleti portálon ilyen néven szerepel, eredeti családneve Sárai, a keresztnevéről nincsen tudomásunk.
benjafet_www.kepfeltoltes.hu_
Kezdjük most már kapisgálni, hogy a listás miért is állt ilyen intenzíven az “antiszemitizmus” elleni harc élére?
Hát mit szólna az ő drága pici lánya, ha apuka nem tiporta volna sárba Csatáry bácsi emlékét?
Vagy mit szólt volna a zsidó rokon, ha az após nem akarná “megtisztítani” a Ferencváros táborát az igazságot kimondóktól?
A zsidó szerető lapját nézegetve nem lepődünk meg semmin, a Kubatov családba talán hamarosan bekerülő Ben jó “népszokás” szerint üzleti iskolában folytatta tanulmányait. Jelenleg pedig a Nemzeti Innovációs Hivatal (korábbi nevén Országos Műszaki Fejlesztési Bizottság) kötelékében áll, mint feltaláló. És milyen érdekes, ez a hivatal október 3-án Izraeli-Magyar Innovációs Napot rendezett, amelyhez valószínűleg Olívia udvarlójának is lehetett vajmi köze.
A Deres.tv információi szerint Kubatov Gábor lánya tehát egy olyan “zsidó úriemberrel” készül összekötni az életét, aki a papához hasonlóan magasabb körökben mozgolódik. A szálak összefutnak, egy vasárnapi családi ebéden nem valószínű, hogy egy ligeti piknikezést tervezgetnének, annál valószínűbb, hogy a húsleves és a kacsacomb (esetleg maceszgombóc) elfogyasztása közben közösen dolgozzák ki a stratégiát.
Reméljük Kubatov elvtárs nem fogja rossz szájízzel olvasni a cikket, hiszen ő hozzá lehet már szokva más személyek adatainak birtoklásáról, más kezekbe történő szolgáltatásáról. A következő közös családi ebédhez pedig jó étvágyat kívánunk!
forrás: deres.tv

Állatkínzás Sokorópátkán

Sokorópátkai búcsú napján 2013. október 13.(vasárnap) illetve 14.-én (hétfő) hajnaltájt. Brutális kegyetlenséggel és előre kitervelt aljas szándékkal, emberi szemétládák betörtek hozzánk és szadista módon megkéselték (kiherélték) 3 éves pej csikómat. Olyan szörnyű vágásokat ejtettek nemi szervén, hogy a segítségére hívott állatorvosok nem tudták elkötni a vérző vénáját és így Zarándok nevű lovam 10 órás küzdelem után kivérzett. 
Ezen írásommal szeretném figyelmeztetni, minden lótulajdonost kiemelten figyeljen kedvencére. Ezt a szörnyű tettet a családom ellen irányuló támadásnak veszem, hisz Zarándok a család tagjának számított.
Ebben a kaotikus mocsokkal fertőzött országban megkérném a még oly kevés igaz embereket bárki, aki információval tud segíteni az elkövető szemetek kézre kerítésében annak pénzjutalmat, adok.
A segítséget előre is köszönöm:
Sz. Krisztián

A minidrónok első összecsapása – A távirányítással működő repülőgépek első légi csatája

Mini drónok légicsatája Fotó СкриншотA Flite Test repülőgép modell-tervezők clevelandi klubjának tagjai videóra vették a távirányítású repülőgépek első légi csatáját.

A Kracken repülőgép-modelleket nagy felbontású képeket készítő kamerákkal szerelték fel. Az egyik repülőgép törzsére egy gyors tüzelésű automata fegyvert, a másikra pedig egy érzékelőt helyeztek el, amely meghatározza a célt.
Nem sikerült ugyan kilőni az ellenséges repülőgépet, de a rajongók olyan hatást keltettek, mint amilyen egy harci repülőgép fülkéjében van.

Tarlós még az idén kitiltaná a hajléktalanokat

A főpolgármester szerint a műemlékvédelmi területek mellett aluljárókból, felüljárókról, lépcsőkről és játszóterekből fogják kitiltani a hajléktalan embereket.

A főpolgármester szerint novemberre elkészülhet az új rendelet, amely a szabálysértési törvény módosítása nyomán meghatározza azokat a területeket, ahol tilos lesz életvitelszerűen tartózkodni.

Tarlós szerint a tervezetben felsoroltak bizonyos területeket, amelyeken tilos lesz életvitelszerűen tartózkodni, idetartozik egyebek mellett 29 kiemelt aluljáró, hidak, felüljárók, az azokhoz vezető utak, lépcsők, de a lista a kerületek véleménye alapján változhat. Ezek mellett gyermekjóléti, köznevelési feladatokkal összefüggő területeken, játszótereken tiltanák meg az életvitelszerű tartózkodást.

A főpolgármester a parlament által a múlt héten elfogadott szabálysértési törvénymódosítással kapcsolatban kiemelte, hogy az nem csak a hajléktalanokra vonatkozik, és hozzátette: nem biztos, hogy ez “tökéletesen” megoldja a kérdést, de Budapest helyzetét megkönnyítette, mivel olyan világörökségi területeket jelöl meg, amelyeken törvényileg tiltják az életvitelszerű tartózkodást, és ebbe beletartoznak Budapest egyes részei is.

Hozzátette, hogy a fővárosi rendelet ezt egészíti ki. Szabálysértést akkor követ el valaki, ha az életvitelszerűség vélelmezhetősége mellett védett területen tartózkodik és onnan hatósági személy felkérésére nem távozik.

Nem adna lakást a hajléktalanoknak

A főpolgármester kitért a 2010 őszén elindított hajléktalanprogramra, ezzel kapcsolatban megjegyezte: e szerint a hajléktalanokról gondoskodni kell; az nem humánus, hanem álságos álláspont, hogy hagyják őket szenvedni, ezzel egyetlen emberen nem segítenek.

Az azonnali lakáshoz juttatás Tarlós István szerint kezelhetetlen felvetés, mivel sokan olyan mentális helyzetbe kerültek, hogy nem kezelhetők úgy, mint egy “konszolidált” életet élő ember. Ha ingyenlakást adnának mindenkinek, akkor felvetődik a kérdés, hogy pár hónap után ki fogja fizetni a lakás költségeit – mondta.

Tarlós István hangsúlyozta, hogy a város lehetőségeihez mérten javítani kell az ellátás volumenét és minőségét. Kitért arra, hogy korábban hétszáz új férőhelyet adtak át, hajléktalankórházat, valamint egy konzorciumot hoztak létre, amelyet a főváros módszertani szociális központja és intézményei, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Menhely Alapítvány alkot. Kiemelte, hogy a fővárosi közműcégek közmunkaprogram keretében több száz nehéz helyzetben lévő embernek biztosítanak munkát, akik közül többen hajléktalanok.

Bal-Rad komm : Jellemző! Nem lepődünk meg az ilyen húzásokon, tipikusan a mai rendszer sajátossága az ilyen megoldás, seperjük a szőnyeg alá a problémát ! A felelősség vállalása természetesen eszükbe sem jut, nagyon jól tudjuk minek a következménye a hajléktalan tömegek jelensége, elvégre sikerült egy országot gazdaságilag, morálisan és még sorolhatnánk milyen módon tönkre tenni. Egy valódi szocialista, a nemzetért működő rendszer természetesen nem tüneti kezelésekkel orvosolná a kérdést, hanem a dolgokat a gyökerüknél ragadná meg !


A Város Mindenkié szerint a október 15-én a magyar állam végérvényesen kiírta magát a demokratikus társadalmak sorából.
2013. október 15-ével lépett életbe a szabálysértési törvény módosítása, amely már alaptörvényi felhatalmazással bünteti a szegénység egyik legszélsőségesebb megnyilvánulását, a hajléktalanságot – emlékeztet a hajléktalanok jogaiért, a hajléktalanság felszámolásáért küzdő csoport, amely szerint a törvény egy korábbi, a mostanival tartalmilag lényegében megegyező változatát az Alkotmánybíróság megsemmisítette. A szabályozást élesen bírálta a magyar és a nemzetközi szociális szakma, elítélte az ENSZ és az EU több képviselője, a Fidesz-KDNP 240 képviselője mégis igent mondott “az embertelen szabályozásra”.
50 ezres büntetés
Az új törvény értelmében az, aki kimeríti az „életvitelszerűen megvalósuló közterületi tartózkodás” definícióját, és ezzel rendőri felszólításra sem hagy fel, szabálysértést követ el, amiért közérdekű munkára büntethetik. Ha ezt nem végzi el (például rossz egészségi állapota miatt vagy azért, mert nincs olyan lakcíme, ahol biztosan megkapná a bírósági határozatot), akkor pénzbírságot szabhatnak ki rá. „Ha ezt az akár 50.000 forintos összeget nem tudja kifizetni (miből is tudná?), akkor börtönbe kerülhet. Ha pedig valakit fél éven belül harmadszor kap rajta a rendőr, hogy az utcán él, elzárással is büntethetik.”
Nem hisznek Pintérnek
A törvény jelen változatának szerzője – Pintér Sándor belügyminiszter – azzal próbálta elvenni a kritikák élét, hogy formailag „csak” meghatározott indoklással és bizonyos területeken engedi tiltani a hajléktalanságot. A lehetséges indoklások köre azonban túl széles („a közrend, a közbiztonság, a közegészség és a kulturális értékek védelme”), a tiltott területek köre még ennél is tágabb: minden világörökségi terület (tehát például Budapest és Pécs szinte teljes belvárosa) automatikusan ilyen területnek minősül, amit az önkormányzatok tovább bővíthetnek. Budapesten csak a fővárosi önkormányzat alkothat ilyen tiltó rendeletet, de a kerületek által megjelölt zónákat a rendeletalkotáskor köteles figyelembe venni.
Több ezer törvénysértő
Az utcán alvás büntetésén kívül a törvény elzárással büntethető szabálysértési tényállássá nyilvánította az engedély nélküli építmények építését közterületen. Ennek célja egyértelműen az, hogy megteremtse az alapját a saját építésű kunyhóban élő emberek hatósági üldözésének. Ezzel a törvénnyel az a több ezer ember válik törvénysértővé, aki az állami lakáspolitika szinte teljes hiánya mellett saját erőből, külső segítség nélkül teremti meg nagyon szerény, de számára annál fontosabb otthonát és méltóságát – emlékeztet a Város Mindenkié.
Kegyetlen törvény
A törvény – noha jogilag végtelenül kidolgozott – különösen kegyetlen. Egyértelműen azt nyilvánítja szabálysértésnek, ha valakinek nincsen hol laknia, a mások által otthon végzett dolgokat ő az utcán kénytelen megtenni. Ezzel a törvény egy olyan állapotot büntet, ami nem rendészeti kérdés, hanem rendszerszintű gazdasági, politikai folyamatok következménye. Ez önmagában is súlyos jogfosztottságot jelent. A törvény nemcsak a hajléktalanok életét sodorja veszélybe azzal, hogy száműzi őket a látható, központi területekről – ahol a segítség is könnyebben éri el őket –, hanem a magyar demokráciát is súlyosan károsítja: úgy rekeszt ki felnőtt polgárokat a politikai közösségből, hogy ők semmilyen, a társadalomra veszélyes tettet nem követtek el. Ez pedig egy demokráciában elfogadhatatlan – írta Facebook-oldalán a csoport.
Jönnek a tiltott zónák
A főváros a szabálysértési törvény módosítása alapján meghatározza azokat a területeket, ahol tilos lesz életvitelszerűen tartózkodni. A főpolgármester azt szeretné, ha a rendelet még idén hatályba lépne. Tiltott zóna lenne 29 kiemelt aluljáró, hidak, felüljárók, az azokhoz vezető utak, lépcsők. Ezek mellett gyermekjóléti, köznevelési feladatokkal összefüggő területeken, játszótereken tiltanák meg az életvitelszerű tartózkodást. A lista a kerületek véleménye alapján változhat. Tarlós István azt mondta: a törvénymódosítás nem biztos, hogy “tökéletesen” megoldja a kérdést, de Budapest helyzetét megkönnyítette, mivel olyan világörökségi területeket jelöl meg, amelyeken törvényileg tiltják az életvitelszerű tartózkodást, és ebbe beletartoznak Budapest egyes részei is.
(hir24)