2013. október 14., hétfő

Birjuljevo: Oroszország “cigányproblémája”?

969682094


Október 14-én) a KPRF KB elnöke GA Zjuganov sajtótájékoztatón ismertette a kommunista párt álláspontját az utóbbi napokban Moszkva Nyugat-Birjuljevo kerületében történt etnikai indíttatású zavargásokkal kapcsolatban.

kprf3A KPRF KB elnöke kijelentette, hogy a jelenlegi kormányzati-politikai irányvonal elkerülhetetlenül vezetett az interetnikai kapcsolatok megromlásához, és kifejtette aggodalmát a helyzet várható további súlyosbodása miatt.
Az Észak-Kaukázusban szinte teljesen megsemmisült az ipar. 100 fiatalból jó, ha 20-30-nak van ott munkája. Moszkvába és környékére vándorolnak munkát keresve Közép-Oroszországból is. Alapvető iparágak szűntek meg a kis és közepes méretű városokban. Ezek a települések adtak eddig otthont az Orosz Föderáció lakossága közel felének. A falvakban felbomlottak a mezőgazdasági üzemek. Sok mezőgazdasági termelő nem képes megélni eddigi lakóhelyén.
“A kormány az alacsony munkanélküliséggel dicsekszik, miközben a valós munkanélküliség a közölt adatoknál 2-szer 3-szor magasabb.
Különösen a hátrányos helyzetű régiókban súlyos a helyzet.
Ám a gazdasági és pénzügypolitika ahelyett hogy felülvizsgálná a kisérteties és ijesztő-az országra halált hozó liberális gyakorlatot, tovább folytatja a piacositást, felszámolja a munkahelyeket, a fiatalok utolsó esélyét.
Olyan pénzügyi és gazdaságpolitikára van szükség, amely fejleszti hazánk iparát”-jelentett ki GA Zjuganov.
“Ha nincs munka a lakóhelyen-az emberek nem tudnak megélni! Ha pedig a migráció nincs kellő módon szabályozva, gazdasági menekültek árasszák el a moszkvai területet. Akkor pedig olyan helyzet állhat elő, mint amit tegnap láthattunk Birjuljevoban.
Ám az ilyen és hasonló problémákat csak rendőri eszközökkel az állam soha nem lesz képes megoldani”-mondta végezetül GA Zjuganov.

(kprf.ru )

Bal-Rad komm: Mint ismeretes, az elmúlt napokban zavargások törtek ki Moszkva Birjuljevo nevű elővárosában, azt követően, hogy egy húszéves orosz fiút egy kaukázusi vagy Közép-ázsiai származású bevándorló halálosan megsebesített.
Az eset után orosz nemzetiségű fiatalok többezres tömege előbb csak tüntetett a bevándorlók ellen, ám tegnap meg is támadott egy zöldségpiacot, ahol szinte kizárólag kaukázusi és ázsiai származású-zömmel illegálisan Moszkvában tartózkodó egyének dolgoznak-élnek.
Az összecsapásoknak a karhatalmi erők-OMON-egységei vetettek véget. A mai napon több száz illegális bevándorlót tartóztattak le.
Leningrádban (Szentpétervár) szintén kritikusnak ítélik meg a hatóságok az illegális bevándorlás által kialakult helyzetet. A KPRF “belpolitikájának” homlokterében ez a probléma az egyik elsődlegesen megoldandó, amelyet a kommunisták a gazdaság újjáépítésével kívánnak elsődlegesen orvosolni.
A KPRF folyamatosan hangoztatja: a helyzet eldurvulása az Oroszországnak mérhetetlen károkat okozó medvegyevi, liberális gazdaságpolitikának köszönhető.
image15180281_608d878694ee8a90e0d43487b65966daBal-Rad – Ria Novosty – SzRTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése