2014. június 27., péntek

Orbán és Cameron együtt bohóckodnak

Ma délután szavazzák meg az Európai Bizottság élére Jean-Claude Juncker volt luxemburgi kormányfőt. Orbán Viktor a brit kormányfővel, David Cameronnal együtt látványosan tiltakozik, hogy így "megvédjék a nemzeti érdeket". Mint kiderült, késő éjszakáig Brüsszelben maradnak vitatkozni, hogy Juncker megválasztása így demokratikusabbnak tűnjön. Eközben Orbánnak a hangos brüsszeli utcákkal is gondja akadt.
Juncker megválasztását a nyugati média teljesen elfogadhatónak tartja. Sőt, általános megdöbbenést okozott, hogy két kormányfő nem támogatja a kinevezését.
Hídfő.net | Jean"Jean, mi ez a hangzavar?"
Idén márciusban Észak-Korea is választásokat tartott, amit Kim Dzsong Un helyenként 100%-os támogatottsággal nyert meg. Juncker megválasztásának fényében felmerül a kérdés, hogy a nyugati médiának mi problémája akad az észak-koreai választások hitelességével. Az Európai Bizottság elnökének megválasztása demokratikus? Ezen a választáson egyetlen jelölt van, akit mindenki támogat, és megszavazzák. Igaz, csak a vazallus országok élén álló kormányfők/államfők szavazzák meg, akik kezén a brüsszeli pénzek keresztül folynak - az alattvalók nem szavaznak. Egyedül Orbán és Cameron bohóckodnak még, mert az ő kezükön már nem csak nyugati pénzek folynak keresztül, így megtehetik.
Hadd lássa a nép, hogy "demokrácia van". Igaz, a népet senki nem kérdezte. Ki az a Jean-Claude Juncker, az elnökök elnöke? Ki szavazta meg ebben a fene nagy demokráciában? Alig néhány tucatnyian, az 500 milliós lakosságú Európai Unió élére. Gratulálunk hozzá!

http://www.hidfo.net/2014/06/27/orban-es-cameron-egyutt-bohockodnak




Juncker jelölése "katasztrófa Európa számára"


Jean-Caude Juncker jelölésének megszavazását követően máris vegyes reakciókat adtak az EP-képviselők, különösen a britek részéről hangzottak el a jelölést végzetes hibának nevező nyilatkozatok. Az Egyesült Királyság Függetlenség Pártja (UK Independence Party) kinyilvánította; különösen veszélyes, hogy Jean-Claude Juncker lett az Európai Bizottság elnöke, mert a volt luxemburgi kormányfő radikális föderalista irányvonalat képvisel és az európai integráció mélyítésében érdekelt.
Hídfő.net | Jean-Claude uncker
"Katasztrófa Európa számára, és katasztrófa a brit gazdaság számára" - David Coburn a Függetlenség Párt EP képviselője kijelentette, hogy David Cameron kínos helyzetbe került a választók előtt, mert képtelen volt megakadályozni, hogy az Európai Unió élére egy radikális föderalista kerüljön, miközben a lakosság túlnyomó többsége ellenzi az európai integráció mélyítését. "Cameron cserben hagyta a brit népet és csalódást okozott azoknak, akik a "mégtöbb Európa" ellen szavaztak".
A Függetlenség Párt képviselője felszólította a kormányfő, hogy ne várjanak, amíg Juncker további tevékenységet fejthet ki az Európai Unió élén, hanem most azonnal tartsák meg a referendumot az ország EU-tagságáról.
Coburn ugyanakkor azt is kifejtette, hogy nem ő az egyedüli politikus, akiből Juncker kinevezése ilyen reakciót vált ki, a luxemburgi megválasztása kihatással lesz az Európai Unió területi egységére, mert Juncker irányvonala miatt ki fognak lépni azok a tagállamok, melyek ellenzik az Európai Egyesült Államok létrehozását.
Május 22-én az Egyesült Királyság Függetlenség Pártja nyerte a brit EP-választásokat, elsősorban az Európai Unióból kilépésre és a bevándorlás visszaszorítására összpontosító kampányának köszönhetően. A legújabb közvélemény-kutatások szerint abban az esetben, ha a kormány nem hajlandó - vagy nem tud - az Európai Unió ellen fordulni, a Függetlenség Párt a belpolitikában is elszívhatja a szavazóbázis jelentős részét az EU-párti szerveződésektől és vezető politikai erővé válhat.

http://www.hidfo.net/2014/06/28/juncker-jelolese-katasztrofa-europa-szamara



Európa védelme teljes egészében az USA-tól függ majd

„Az okos védelem kiváló mód arra, hogy a NATO-tagországok elveszítsék teljes értékű nemzeti fegyveres erőiket. Közben a minden fegyvernemmel és fegyverfajtával rendelkező Egyesült Államok megszabja a szövetségeknek a feladatot, hogy melyik szakosodjon hegyivadászokra, melyik a hátországi logisztikára stb. Végeredményben az európaiak teljesen elvesztik szuverenitásukat a védelem terén és a Pentagontól függnek majd” – jegyezte be Facebook-jába az orosz hadiipart felügyelő Dmitrij Rogozin orosz kormányfő-helyettes.
A 28 NATO-tagország védelmi minisztere 2011-ben Brüsszelben jóváhagyta az „okos védelem” politikáját, amely azt jelenti, hogy a NATO-tagországok lemondanak teljes értékű hadsereg fenntartásáról nemzeti szinten és egy nagy atlanti hadsereget tartanak fenn a NATO vezérkar parancsnoksága alatt.

Putyin felszólította a világot, hogy fogjon össze

"Vitathatatlan tény, hogy a világ ügyeiben válságos jelenségek gyülemlettek fel. Növekszik a bizalom hiánya. Nem számolták fel az egyensúly-eltolódást a globális gazdaságban és a pénzügyekben, növekszik a szakadék az országok közötti fejlődés szintjében” – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök a mai ceremónián, amelyet a külföldi diplomaták megbízólevelei átadása alkalmából rendeztek Moszkvában.
„Nyilvánvaló, hogy a mai kihívásokkal és rizikókkal csakis összefogva birkózhatunk meg. Oroszország következetesen síkra száll a nyitottság légköre szilárdításáért a világporondon, a fennálló problémák politikai-diplomáciai módszerekkel való megoldásáért” – jegyezte meg Vlagyimir Putyin.
Az orosz elnök azonkívül Németországot méltatta mint Oroszország legfontosabb partnerét a béke szilárdítása, a globális és regionális stabilitás ügyében – mondta az elnök, rámutatva arra, hogy Oroszország őszintén igyekszik elősegíteni a megbékélési folyamat előrehaladását.

Bulgáriában kaphatnak új megbízást a térségben maradt zsoldosok

Dragomir Sztojnev bolgár gazdasági, energiaügyi és turisztikai miniszter februárban jelentette be, hogy tavasszal megkezdődik Bulgáriában a Déli Áramlat gázvezeték tengeri szakaszának építése - a projekt amellett, hogy új munkahelyeket jelent, nagyban hozzájárult volna az ország energetikai stabilitásához, valamint a tranzitvezetéken keresztülhaladó gáz után a bolgár költségvetés is tekintélyes bevételhez jutott volna. Alig három hete Bulgáriában még javában zajlottak a Déli Áramlat építési munkálatai, mígnem az Európai Unió egyik pillanatról a másikra elrendelte, hogy állítsák le a projektet.
Az Európai Bizottság hivatalos bejelentés szerint is amiatt ellenezte a projektet, mivel az „szöges ellentétben áll azzal az irányvonallal, hogy csökkenteni kell az Oroszországtól való függőséget” A felszólítást követően Bulgáriára hatalmas nyomás nehezedett az Európai Bizottság részéről, így a bolgár kormány ugyan forma szerint akkor még nem szüntette be a Déli Áramlat kialakítását, de számos követelménnyel lépett fel a megvalósítás konkrétumait illetően.
Bulgária végül nem tudott ellenállni az Európai Unió nyomásgyakorlásának, és az érvényben lévő nemzetközi megállapodásait megszegve Plamen Oresharski, az ország miniszterelnöke elrendelte a Déli áramlat gázvezeték építésének a felfüggesztését, amíg megtartják az Európai Bizottsággal a konzultációkat. Az EB szerint az Oroszország és az európai tranzit-országok – Ausztria, Bulgária, Magyarország és Szlovénia – közötti kétoldalú megállapodások megsértik az uniós jogot. Bár Oroszország nem kapott hivatalos értesítést Bulgáriától a Déli Áramlat projekt felfüggesztéséről, az építési munkálatokat átmenetileg leállították.
Az ügy az utóbbi napokban érdekes fordulatot vett. Miközben folyamatban voltak az EB és a bolgár kormány közti tárgyalások, a bolgár nagybankok részvényeinek árfolyama összeomlott, ami térdre kényszerítette az Európai Unióval szemben gyenge ellenállást mutató kormányt. A nyugati tőke behódoltatta a bolgár kormányt, melynek a bankok bedöntésének fenyegetése miatt, gazdasági mozgástér híján nem maradt választása.
Az Európai Unió gazdasági nyomásgyakorlása így ért véget:
Hídfő.net | "Békés" megegyezés lemondásról
A kormányon lévő szocialisták vezetője bejelentette; a pártok megállapodtak abban, hogy október 5-én előrehozott parlamenti választásokat tartanak. Az Európai Unió gazdasági nyomásgyakorlásán felül Szófiában és a nagyobb városokban egy éve rendszeresek a miniszterelnök lemondását követelő tüntetések, vagyis Bulgáriával szemben fennállnak ugyanazok a feltételek, melyek Ukrajnában a kormány eltávolítását megelőzően: nyugatról finanszírozott, a kormány lemondását követelő tüntetések, gazdasági hadművelet a kormány anyagi mozgásterének beszűkítésére, valamint  - feltehetőleg - az Európai Unió felkészült arra a helyzetre is, ha a bolgár kormány nem adja be a derekát.
Ukrajna esetében - 2013 őszén - mintegy kétezer nyugati zsoldost vontak össze a kormány eltávolítására. Ezek a zsoldosok jelen vannak Ukrajnában, bármelyik pillanatban kaphatnak egy újabb megbízást, ha a bolgár kormány elkötelezett marad a Déli Áramlat megépítése mellett. Ahogy Mikola Azarov ukrán miniszterelnök is lemondott a fentiek miatt, a bolgár miniszterelnök sem vállalta a kormányzást ilyen feltételek mellett. A két ország esetében a lényeg ugyanaz: az Európai Unió politikai-gazdasági nyomásgyakorlással kényszeríti rá akaratát egy országra. A sikertelenség esetére pedig készenlétben van a katonai opció.

http://www.hidfo.net/2014/06/27/bulgariaban-kaphatnak-uj-megbizast-tersegben-maradt-zsoldosok

Bukik a “terroristaellenes” hadjárat Donbasszban?

Egy kedves kommentelőnk már megirta, hogy Valcman Nyalókakirály egyoldalúan meghosszabbitotta a “tűzszünetet”! Nem is csoda. A Luhanszk-régióbeli eseményeket elfigyelgetve kész csoda, hogy még nem fújta le az egész ATO-t,-mint reménytelen vállalkozást.
kraszn
Krasznodon-Izvarino térségében ugyanis zsoldosait hermetikusan elvágták a miliciák a külvilágtól. A kiéhezett latrok már élelmiszerért könyörögnek a lakosoknál, ÉS MÁR CSEREÜZLETEKET kötnének. Gázolajat kinálnak ennivalóért. A teljesen demoralizált és magára hagyott horda puhatolózó tárgyalásokat kezdett a miliciával. Rájuk hagyományoznának mindenüket-csak hagyják őket futni. De már olyan ajánlatot is tettek, hogy foglyokként vigyék őket egyenesen Oroszországba (adják át őket az orosz határőröknek) csak nehogy Ukrajnában kelljen nekik bolyonganiuk, mert a jobbszektorosok kivégzik őket. Rettegnek!
Egész Luhanszk régióban egyébiránt a zsoldosoknak semmi élelmük nincs. Hadianyaggal rendesen el vannak eresztve, de élelem nincs.
Szcsasztyéból pedig ma kora délután egyszerűen kivonultak a latrok.

Szmerszben a milicia elfogta a Klicsko-féle hiénacsapat-az “UDAR”-párt egyik országos főnökét. Faggatják erőteljesen “bizonyos dolgokról”-mert Nagy Titkok Tudója.
Csoda hogy Valcman meghosszabbitotta a “tűzszünetet”? Trónra lépésekor pedig a “néhány óra alatt rendet csapunk” igérettel széditette megbizóit! Jó néhány óra eltelt már azóta! És már Kolomojszkij hitestárs is jobbnak látta elszelelni-mint bevárni a biztos véget!

https://balrad.wordpress.com/2014/06/27/bukik-a-terroristaellenes-hadjarat-donbasszban/


Igor Sztrelkov a DNR katonai vezetője elfogadhatatlannak minősitette Valcman Nyalókakirály “tűzszünetmeghosszabbitását”
sztr
Amint azt a parancsnok kifejtette, Izjum irányába ontja a junta a fegyvereseit. Reguláris sorkatonáktól kezdve a bérgyilkosokig minden élőerő képviselve van a latorhatalom seregében, ami Donbassz felé tart. Három nap éppen elegendő ahhoz, hogy ha nem támadjuk őket, nyugodtan felfejlődhessenek! Ezt nem engedhetjük meg!-jelentette ki Igor Sztrelkov. “Ha Porosenko valóban tűzszünetet akar, akkor azonnal ketdje meg csapatai visszavonását, a tényleges fegyvernyugvás rendelje el, és az általuk lezárt útvonalakat tegyék szabaddá”-monda Igor Sztrelkov.
izj
Azt már csak a Bal-Rad teszi hozzá a hirhez, hogy az utóbbi két napban Igor Sztrelkov EL VOLT TŰNVE!
Ezek szerint VALAHOL JÁRHATOTT!
Ha igy történt, reméljük HASZONNAL JÁRT!
Az éjszakai kramatorszki és szlavjanszki összecsapásokról szóló jelentések pedig minden eddiginél döbbenetesebb élőerő veszteségekről szólnak. A latorhad iszonyatos veszteségeket szenvedett. Szlavjanszknál csak egyetlen blokkposztjuk bukásánál-alig tiz perc leforgása alatt-húsz zsoldos harapott fűbe. És ez csak egy ellenlökés volt, amit kiprovokáltak a miliciától. Aztán ahogy a dominósor-dőlt még néhány blokkposzt.

Kramatorszkról pedig mértékadó tudósitások beérik annyival, hogy kolosszális zsoldosveszteség történt. Plasztikusabb beszámolók szerint-milicistákat idézve-egy felkészületlen és drog vagy alkohol hatása alatt álló csürhe egyszerűen lemészároltatta magát. Igazán sokatmondó lehet a leegyszerűsitett vélemény: szerencsétlen hülyék! Kellett ez nekik?

https://balrad.wordpress.com/2014/06/27/sztrelkov-szamunkra-egy-ilyen-tuzszunet-elfogadhatatlan/

Az USA e heti támogatása a terroristáknak: 500 millió dollár

A Fehér Ház a tegnapi nap folyamán 500 millió dollárt kért a Kongresszustól a szíriai felkelők támogatására. Ezek a "felkelők" nem mások, mint az ISIS (=ISIL) és az al-Kaida terroristái. A dolog érdekessége, hogy az ISIL iraki csapatai a hetekben zsákmányoltak több mint 400 millió dollárt egy bankból Mosulban, CIA közreműködéssel. Az így összesen majdnem egymilliárd dollár csak az elmúlt két hét alatt, a világ egyik legdinamikusabban fejlődő terrorszervezetének.
A pénz mellé Chuck Hagel felkérte a Pentagont egy részletesebb terv kidolgozására, amivel fegyvert tudnak juttatni a kannibáloknak.
Vitalij Csurkin, Oroszország állandó képviselője az ENSZ-ben a lépést hibásnak nevezte, mivel szerinte az abszolúte nem járul hozzá a Közel-Kelet stabilizálásához. Csurkin meglátása szerint a pénzt jobban is el lehetne költeni. Az van, hogy az Egyesült Államok kényszerül az ilyen és ehhez hasonló öngyilkos lépésekre, mert az ukrán felforgatásban Ukrajna iparosított részeit elvesztették kontroll alól, Szíriában a CIA bérelt terroristái vesztésre állnak, és az iraki erőlködést is úgy fest, hogy Oroszország és Irán veszi kézbe.
Hídfő.net | Obama: "Nemár a mi embereink haljanak meg, majd a fizetett terroristák elvégzik a munkájukat."Obama: "Nemár a mi embereink haljanak meg, majd a fizetett terroristák elvégzik."
Obama persze nyilatkozott, miszerint: "Elnökként meghoztam egy döntést, miszerint amerikai katonákat nem sodorhatunk veszélybe közel-keleti háborús gócokban és polgárháborúkban. De ez nem jelenti azt, hogy nem kell segítenünk a szíriai embereken, akik egy olyan diktátor ellen harcolnak, aki éhezteti és bombázza a népét."
Az ilyen és ehhez hasonló kijelentései az USA vezetőitől tökéletesen tükrözi azt, hogy teljesen elvesztették a realitásérzéküket. Az általuk diktátornak nevezett Bashar Assadot épp most választották újra elsöprő többséggel, több tízezren repültek haza szírek a világ minden tájáról, csak hogy Asszadra szavazhassanak. A Szíriai Arab Hadsereg lassan nem tud fegyvert adni az önkéntesek kezébe, és már női zászlóajjakat is kénytelenek voltak felállítani a női szervezetek nyomására. Az atlantista döntéshozóknak már így is elég pénzügyi nehézséget okozott ez a háború, ha tovább feszítik, belebuknak. Érthető, hogy minden áron ki akarják kényszeríteni a győzelmüket.

http://www.hidfo.net/2014/06/27/az-usa-e-heti-tamogatasa-terroristaknak-500-millio-dollar

Földszerzés Agenda 21 módra

Agenda-21-Is-Evil
A vagyon újraelosztásának említésére a legtöbben egy olyan rendszerre gondolnak, amelyben a gazdagoktól vesznek el, hogy a szegényeknek adjanak. Ez persze már önmagában is egy ellentmondásos elgondolás, azonban az ENSZ Agenda 21 (Feladatok a XIX. századra) programja ennél sokkal súlyosabb elveket képvisel. Eszerint a vagyon újraelosztása azt jelenti, hogy a szegényebb lakosságtól elveszik a forrásokat, hogy a hatalommal szövetkező gazdag magánérdekek rendelkezésére bocsássák.
Az Institute of Physics (IOP) Környezetvédelmi Kutatólevelek elnevezésű folyóiratában megjelent, megdöbbentően őszinte tanulmány amellett érvel, hogy miért jogos megrövidíteni a lakosságot és elvenni tőlük a földeket egy „magasabb” multinacionális „jó” érdekében. Ez az Agenda 21 propaganda fontos eleme.
A fenntarthatóság és az éhezés elleni harc „zöld álarcát” használva próbálják az együtt érző emberek figyelmét a környezetre terelni, a valós hiányokkal kapcsolatos veszélyekre is utalva persze a nagyobb hihetőség érdekében.
A valóságban az Agenda 21 egy hihetetlenül összetett, sokrétű és jól álcázott program, ami a világ minden szegletébe beszivárgott már, beleértve az Egyesült Államokat is, ahol eddig sokan azt gondolták, hogy a tulajdonjogot védő törvények miatt ilyesmire soha nem kerülhet sor.

Az Agenda 21 érkezése, az alábbi beszivárgási módszerek és fedőnevek valamelyikén keresztül, eddig minden esetben föld- vagy forrásvesztéssel járt és a kisajátított tételek kiegyensúlyozott újraelosztásáról még csak szó sem esett. Ezekre a kifejezésekre érdemes figyelni tehát (amelyek közül némelyik csak az Egyesült Államokban van jelen):
Okos növekedés, Wildlands Project, Resilient Cities (rugalmas városok), Regional Visioning Projects (regionális előrelátó projektek), STAR Sustainable Communities (STAR fenntartható közösségek), Green jobs (zöld munkahelyek), Green Building Codes (zöld építési szabályzat), “Going Green,” alternatív energia, Local Visioning (helyi előrelátás), regionális tervezés, történelmi örökség megőrzése, fejlesztési jogok, fenntartható mezőgazdasági termelés, átfogó tervezés, növekedéskezelés, konszenzus. (Forrás: Az Agenda 21-ről közérthetően)
A folyóiratban megjelent tanulmány mindenesetre féreérthetetlenül fogalmaz:
A fejlődő országokban „lefoglalt földeken” termelt növények potenciálisan akár 100 millióval több ember számára biztosíthatnak élelmet globálisan, állítja egy új tanulmány.
A külföldi befektetések jelentette fejlett infrastruktúra növelheti a termelékenységet a korábban megélhetési földnek számító területeken az Indonéziához vagy Pápua Új-Guineához hasonló országokban, ami azt jelenti, hogy ezek a földek legalább 300 millió embert táplálhatnak világszerte. Vessük ezt össze azzal a 190 millió emberrel, akik számára ugyanez a terület élelmet jelenthet, ha a terület a helyi lakosság kezében marad.
A következő ábra szolgáltatja a „bizonyítékot”:
mapHU
Amellett, hogy teljesen figyelmen kívül hagyják az érintett területek szuverenitását és azt javasolják, hogy ezek az országok kötelesek kiszervezni a termelést „külföldi kormányok és vállalatok számára”, azt is figyelembe kell vennünk, hogy kik állnak ezeknek a kezdeményezéseknek az élén.
Monsanto-Formally-Joins-Global-Agenda-21-Front-GroupA sajtóközlemény arra az elképzelésre fekteti a hangsúlyt, hogy a modern technológiák, az ipari agrármódszerek és földlefoglalások jelentik a mentőötletet a föld lakosságának etetésében. Természetesen, amikor „modern technológiákról” beszélnek, igazából a biotechnológiára és elsősorban a Monsantora és társaira gondolnak. A biotechnológia ipar szerint a modern mezőgazdasági termelést elsősorban a génmódosítás kell, jellemezze, a kiszámítható és egyre növekvő hozam érdekében. Így szinte biztosra vehető, hogy az ellopott megszerzett földeket is erre használják majd.
Ez az egyik legnagyobb tévhit a génmódosított növényekkel kapcsolatban, mivel a valóságban nem jelentenek több élelmet, viszont annál több hasznot a nagy biotechnológiai cégek számára, hiszen a GMO termeléshez több rovar- és gyomirtó, valamint drága, szabadalmazott magok szükségesek, amelyek megjelenése szinte garantált a kisajátításra kerülő földeken. A propaganda hadjáratok részeként rendszeres időközönként mutatnak nekünk harmadik világbeli éhezőket a médiában, akiket ezek az érdek konglomerátumok hivatottak megmenteni. A valóság (és számos tanulmány) azonban ennek éppen az ellenkezőjét mutatja.
A nyilatkozatokat olvasva rengeteg statisztikát és meggyőző sorokat látunk azokról az emberekről, akiket „etetni lehetne” a módszerrel, de a következtetések mindennél többet elárulnak:
Az eredményekből kiderül, hogy a földkisajátításra kiszemelt országok elsősorban Indonéziát, Malájziát, Pápua Új-Gunieát és Szudánt jelentik. Ezek az országok jelentik a világon megszerzett termőföldeken termelhető kalória 82 százalékát.
Korábbi tanulmányokból kiderül, hogy a nagy nemzetközi befektetők összesen 32,9 millió hektár földet szereztek meg eddig különböző célokra, ebből 22 millió hektárt a mezőgazdaság számára.
A tanulmány szerzői szerint munkájuk „átfogó értékelést ad arról, hogy milyen mennyiségű ételt lehetne termelni a külföldi befektetők által megszerzett földeken olyan országokban, mint Szudán vagy Indonézia.”
„A politikai döntéshozóknak tudniuk kell, hogy amennyiben ezt az ételt a helyi lakosság élelmezésére használnák, az önmagában elegendő lenne az alultápláltság megszüntetésére, a hozamrés megszüntetését célzó befektetések nélkül is. Az ilyen befektetések jelentős javulást jelentenének a terméshozamban, főleg az afrikai országokban.
Jelenleg még számos nyitott kérdés van, amelyek megválaszolása segítene a vitában, hogy mi történjen a megszerzett földekkel vagy a megtermelt étellel. Tudni kellene, hogy külföldre szállítják-e, hogy a földeket korábban is mezőgazdasági célokra használták-e és amennyiben igen, milyen terményre és milyen hozammal. Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolása segítene mennyiségileg kifejezni a helyi közösségek rendelkezésére álló élelmiszer csökkenését, és a nagymennyiségű földszerzés miatti negatív hatásokra kidolgozható kezelési stratégiákat.”
Ez nem egyéb, mint annak nyílt elismerése, hogy külföldi kormányok és nemzetközi befektetők újabb és újabb módokat keresnek, hogy minél nagyobb haszonnal tudják megszerezni szuverén államok termőföldjeit, a „zöld álarccal” leplezve igazi indítékaikat.
Megértve az ilyen kezdeményezések igazi mivoltát, egészen más fényben látjuk majd azt a sok milliárd dollárt, amit például az Egyesült Államok ad Afrika infrastruktúrájának fejlesztésére. Afrika és a fejlődő világ tulajdonképpen egy sokrétű forrás számukra. A különböző nemzetek és multinacionális cégek között aláírásra kerülő megállapodásokat a legjobb esetben is kisstílű kormánytisztviselők önző érdekei, vagy ami ennél is rosszabb, az ENSZ irányelvei kényszerítik ki.
Az Agenda 21-ről közérthetően:


Forrás: Activist Post

http://idokjelei.hu/2014/07/foldszerzes-agenda-21-modra/

Ma délelőtt Brüsszelben Ukrajna, Moldova és Grúzia is aláírta a Fenevaddal a társulási és szabadkereskedelmi megállapodást.

etro Porosenko az aláírás előtt azt is bejelentette, hogy Ukrajna az uniós szerződés 49. cikke értelmében felvételét kéri az Európai Unióba. A bejelentést hatalmas eredményként és előrelépésként tálalta az európai média.
Hídfő.net | PorosenkoPorosenko - elnöki szék, majd rohamléptékben szabadkereskedelmi egyezmény, NATO csatlakozás, privatizáció
Emlékezzünk, milyen lépésekkel jutott idáig Ukrajna!
Viktor Janukovics, a demokrácia játékszabálya szerint utolsó törvényesen megválasztott ukrán államfő éveken át folytatott tárgyalásokat az Európai Unióval. Az ukrán delegáció számos alkalommal jelent meg Brüsszelben, mígnem a tárgyalási folyamat oda jutott, hogy 2013 novemberében, a következő csúcstalálkozóra ki volt írva a társulási egyezmény aláírása. Janukovics az EU-csúcs előtt alig pár nappal mondta vissza az aláírást, és nem vett részt az eseményen. Azt követően az ukrán delegáció egy tagja, Alexander Gorokhov nyilvánosságra hozott egy dokumentumot, amit Ukrajnának a társulási szerződéssel együtt kellett volna aláírnia. Gorokhov végig részt vett az Európai Unióval folytatott tárgyalásokon, így nem valamiféle "összeesküvés-elméletről" van szó, hanem egy az EU által mellékletként aláíratandó, valós diktátum lett nyilvánosságra hozva, a benne foglaltak pedig a mai napig érvényesek, azt leszámítva, hogy közel fél évbe telt hatalomra juttatni egy politikust, aki azt Ukrajna nevében aláírja.
Ebben a dokumentumban szerepelnek az EU által Ukrajna felé támasztott követelmények, illetve előírások. Olyan durva és drasztikus "parancsok" vannak benne, mint például az ukrán krumpli export 10 százalékra történő csökkentése, de ugyanilyen mértékben csökkentenie kell a cukor kereskedelmét is. Ukrajnának teljesen meg kell szüntetnie a hús, vaj, tojás, és más számos mezőgazdasági termék termelési kapacitását, így ezekből behozatalra szorulna. Előirányozza Ukrajna számára, hogy azonnal meg kell kezdenie a vasútvonalak kompatibilissé tételét az európai vasúthoz, vagyis a szélesebb nyomtávút ki kell cserélni az európai keskenyebb nyomtávúra, ezzel együtt azonnal privatizálnia kell a vasutat, és az átépítésre európai tendert kiírni. Előirányozta a hozzá tartozó 6000 vasúti kocsi és vonat európai beszerzését. Kötelezővé tette a gyárak logisztikájához a teljes úthálózat átalakíttatását európai cégekkel. Előírja, hogy Ukrajna azonnal megszüntet mindennemű vámot az európai ruházati termékekre - és végül a leglényegesebb tétel, miszerint Ukrajnának valamennyi energiahordozó fogyasztói árát európai szintre kell emelnie, különösképpen a gáz és a villany, majd a benzin árát.
Ezt a dokumentumot, amely összesen 900 oldalas, és pontokba foglalva rögzíti Ukrajna szuverenitásának felszámolását, és kiszolgálását a nyugati érdekeknek, az ország kiárusítását, és iparának, mezőgazdaságának tönkretételét, Alexander Gorokhov ukrán politikus hozta nyilvánosságra, aki mindvégig ott volt az Európai Unióval folytatott tárgyalásokon. A fentieket olvasva teljesen érthető, hogy Janukovics nem írta alá a társulási megállapodást. Nem akart úgy bevonulni a történelembe, mint "a politikus, aki aláírta Ukrajna halálos ítéletét".
Janukovics úgy utasította vissza a társulási szerződés aláírását, hogy pontosan tudta, milyen következménye lesz. Az asztalára letett jelentések előre jelezték, mi vár Ukrajnára, ha a kormány nem ereszkedik térdre az Európai Unió előtt. Erről a nyilvánosság felé is kiszivárgott néhány részlet. Szergej Razumovszkij, az ukrán hírszerzés egykori tisztje 2013 augusztusában bejelentette, hogy az Egyesült Államok az ukrán kormány megdöntésére készül, hogy saját ellenőrzése alá vonja és monopolizálja az Oroszországból Európába irányuló gázszállítást. Razumovszkij szerint addigra - augusztusig - Bécsben és környékén mintegy 2-2,5 ezer zsoldost vontak össze, akik korábban Csecsenföldön is harcoltak. Mire Janukovics eljutott odáig, hogy a társulási megállapodás titkos záradéka miatt nem írja alá a megállapodást, és inkább borítja az Európai Unióval folytatott tárgyalásokat, már elő volt készítve minden feltétel az ukrán kormány megdöntésére.
A "demokratikus átmenet"
Novemberben Európai Unió-párti tüntetések kezdődtek az országban, amik a rendőri erőkkel intenzív összecsapásokká fajultak. Utólag az is bebizonyosodott, hogy a NATO mesterlövészei radikalizálták a tömegeket. Egyikükről korábbi fotók is fellehetők, ugyanaz a személy lőtt a kijevi tüntetőkre és rendőrökre, aki korábban bizonyíthatóan az iraki és afgán missziókban is részt vett. Decemberre a korábban Bécsben állomásozó zsoldosok már utcai harcot folytattak a rendőrökkel, akkor még civilként, primitív, saját készítésű eszközökkel, ám szemmel látható szakmaisággal. Január végére elfoglalták a kormányzati épületeteket, és miután először megrohamozták a parlamentet, a kormánypárti politikusok nagy része elhagyta az országot.
Február végére a parlamentben maradt politikusok - az atlantista ellenzék - megválasztotta átmeneti államfőnek Olekszandr Turcsinovot, aki azonnal ki is jelentette, hogy Ukrajnának az európai integráció az egyik elsődleges célja. Az addig őrizetbe vett összes tüntetőt kiengedték a börtönből, beleértve a narancsos forradalomban részt vevő külföldi ügynököket is, akik mind állami pozíciókat kaptak. Az EU és az IMF azonnal pénzt ígért. A későbbiekben - máig - ezekből az összegekből fizetik az állami alkalmazottakat, vagyis az államgépezetet külföldi pénzen életben tartották, élére fegyveres puccsal egy új kormányt helyeztek, ami aláírja a nyugatiak számára fontos összes megállapodást.
Az EU Ukrajnával már márciusban aláírta a megállapodás politikai részét. Ma aláírták a társulási egyezmény gazdasági részét, a szabadkereskedelmi megállapodást, és folyamatban van Ukrajna integrációja a NATO katonai struktúráiba, folyamatban van az átállás a NATO standardok használatára.
Vagyis a nyugati média által hatalmas eredményként tálalt megállapodás annyit jelent, hogy mivel az ukrán államfő nem volt hajlandó aláírni a megállapodást, eltávolították a hatalomból, és helyére tették a saját emberüket, aki Ukrajna nevében aláírta. Janukovics Ukrajnából kimenekítése egy külön történet, amiről az államfő egy testőre számolt be utólag. Mint kiderült, Janukovics után is hajtóvadászatot folytattak, akár az összes többi, NATO által felforgatott országban az éppen aktuális vezető ellen. Janukovics azonban nem járt úgy mint Kadhafi, de hajszál híján múlt. Ukrajna azonban nagyon rosszul jár az EU-csatlakozással. A fent említett dokumentum tartalma csak a kezdet, az Európai Unió porig rombolja majd az ukrán gazdaságot, hogy egy saját termelés nélküli felvásároló piachoz jusson.

http://www.hidfo.net/2014/06/27/ukrajna-ma-delelott-felvette-rablancot

A Nagy Testvér figyel - mobiljukon követné lakóit Chicago városa

Az emberek mozgását mobiltelefonjuk által kibocsátott jelek alapján figyelő rendszereket villanypóznákra szerelik fel.
Úgy tűnik, részben a valóságban is megvalósulhat a Watch Dogs videojátékban felvázolt digitális jövő, mivel a város egyik fontos sugárútja, a Michigan Avenue villanypóznáira a jövő hónapban az emberek mozgását os monitorozó szenzorokat szerelnek fel - számolt be a Chicago Tribune.
A szenzorokat a Chicago Egyetem és az Argonne Nemzeti Laboratórium tudományos vizsgálatához fejlesztették ki: az érzékelők  de a mobiltelefonok vezeték nélküli jeleinek monitorozásával tudják elemezni a járókelők jelenlétét. Ezzel a módszerrel meg lehet becsülni, hogy például egy adott kereszteződésben naponta hány ember halad át. Emellett a szenzorok a levegő minőségét, a szélerősséget, a fény mennyiséget és a környezet hangszennyezését, illetve a hőmérsékletet is mérni fogják folyamatosan. Az ezekkel begyűjtött adatokat a kutatók később nyilvánosságra hozzák, így azokat bárki felhasználhatja majd kutatási vagy oktatási célokra.

A kutatók szerint a szenzorokkal nagyon fontos statisztikai adatokat szerezhetnek a városi környezetről, a lakók közül azonban sokan úgy érzik, az érzékelők túl mélyen beavatkoznak a privát szférájukba. A Chicago Tribune-nak nyilatkozó kutatók szerint nem kell tartani ettől, mivel a szenzorok semmilyen privát adatot nem képesek kinyerni a mobilhálózatokból, csupán azt érzékelik, hogy egy eszköz rádióhullámokat bocsát ki.
Az alapján, hogy hány mobiltelefon jeleit - és az eszköz azonosítóját - érzékeli, meg tudja állapítani, hogy a közelben hány ember tartózkodik - ez a módszer pedig sokkal nagyobb hatékonyságot kínál az járókelőket egy papírlapon számoló segítőknél. Július közepén a tervek szerint nyolc kereszteződésben szerelik fel a póznákra az érzékelőket a Michigan Avenue-n, az év végéig azonban további néhány tucat beüzemelésére várható. A kutatók azt is célul tűzték ki, hogy az évek során több száz helyszínről gyűjtsenek adatokat Chicagóban.
(origo)

Orbán, a lengyelek és a palagáz mese

A V4-ek keddi Budapesti találkozója és az USA külügyi államtitkárának a fidesz kormány külgazdasági kapcsolatokért felelős államtitkárával, Szíjjártó Péterrel való tárgyalása után, afféle záróakkordként, az eurofasiszta galeri leköszönő főnöke Manuel Barroso és helyi vigéce Orbán Viktor kölcsönösen megköszönték egymásnak-a nagy semmit. Sok dolog hangzott el, mi a lényeget emelnénk ki. Barroso és Orbán is hangsúlyozta, hogy lesz gazdasági növekedés (nem is akármilyen), és munkahelyteremtés. Ezek a legfontosabb célkitűzések EU-s szinten az elkövetkezendő időszakban. Ennek a két prioritásnak a megvalósulását pedig mindketten biztosra veszik-a lengyel palagáz készletre alapozva, amely szerintük Európa energiabiztonságára (amely szerintük az orosz importgáztól való függőségi viszony felszámolása) nézve hatalmas áttörést fog hozni.
Hídfő.net | Orbán és Barroso a helyén, indulhat az előadás!A színészek a helyükön, indulhat az előadás!
Egyszer volt, hol nem volt....
A lengyel területek alatt fekvő kitermelhető palagáz mennyiségéről már a felmérések legelejétől kezdve egymással homlokegyenest állítások kerültek publikálásra. A palgáz kitermelésben élenjáró USA hivatalos szervei egymásnak ellentmondó riportokat tettek közzé, melyekben a legmagasabb szám mint 7 milliárd köbméternyi kereskedelmileg kitermelhető gáz van feltüntetve, más közlemények ezt a mennyiséget egyenesen 0-ra teszik. A lengyel geológiai intézet szakmai csoportja szerint 0,7 milliárd köbméter valószínűleg kitermelhető palagázzal rendelkezik az ország, és a legutóbbi hivatalos EU-s riportban is ez a szám jelenik meg.
Vitába bocsátkozni ezekről a számokról és a hozzájuk kötődő gazdaságossági háttérről (a kitermelésbe fektetett összegek megtérüléséről) nem érdemes, mivel stratégiai kérdésről van szó, és ezért az atlantisták kijelentései csak a porhintést szolgálják. Nézzük azonban a tényeket: Lengyelortszágban és Európában a feltáró kutak megfúrása az USA-ban fúrt kutakra befektetett összeg több mint kétszerese lenne kutanként. Az európai geomorfológiai palaréteg átlagosan másfélszer mélyebben fekszik mint az USA-ban. Egy ilyen kút megtérülési kockázata kiemelkedően magas. A legnagyobb gázipari befektetők-Chevron, Exxon Mobil, Eni-felhagytak a fúrásokkal Lengyelországban a gazdaságossági mutatókra (vagyis a befektetés nem megtérülésére) hivatkozva.
A valószínűsíthetően kitermelhető mennyiség becsült értékének reálishoz közelítő pontosságához (ami a mostani elfogadott körülbelüli 0.7 milliárdot tovább szeleteli) legalább 200 kutat kéne fúrni Lengyelországban a szakemberek szerint. Az elmúlt öt év során összesen 50 kutat fúrtak. Ebből az 50 kútból 4 év után, és eddig egyetlenként Európában, a 2014 januárjában (több sikertlen kivételi próbálkozás után) bejelentett Lewino1G2 kút az egyedüli amely, a kút koncesszióját birtokló San Leon Energy Plc szerint évente 3-4 millió köbméter, kereskedelmileg kivehető mennyiség leadására képes, ami az éves lengyel felhasználás mindössze 0.006%-át (!!!) fedezi. A kút kereskedelmi beüzemelését 2014 nyár végére jelentették be, majd ezt október végére halasztották. A San Leon Energy Plc finanszírozója az izraeli-amerikai állampolgárságú Soros György.
Hídfő.net |Az állítólagos palagáz mezők LengyelországbanAz állítólagos palagáz mezők Lengyelországban.
Ki az aki józan ésszel a világ legnagyobb spekulánsa kezében lévő vállalat bejelentését kész tényként elhiszi? És ugye csak véletlen egybeesés a külgazdasági államtitkár tárgyalása amerikai kollegájával pont egy időben és helyszínen a V4 palagáz-központi témájú konferenciájával?
A palagáz fúrás és a fúrásoknál használt ú.n. repesztéses technika környezetkárosító kockázata miatt egyes EU-s országokban teljesen tiltott-(Franciaország, Bulgária, Svájc, Olaszország)más országokban pedig csak annyira komoly technológiai megszorításokkal alkalmazható (Németország, Ausztria, Benelux államok) amelyek a kitermelés gazdaságosságát a befektető vállalatok számára erősen kérdésessé teszik. Más európai országokban a regnáló kormányok engedélyezték a fúrásokat de a helyi közösségek öntudatos fellépése az életükre és környezetükre káros és veszélyes módszerek miatt olyan volumenű tiltakozó magatartással társult,hogy a vállalatok minden tevékenységet felfüggesztettek. (Spanyolország és Románia -utóbbi, ahol a tiltakozások a mai napig tartó összecsapásokba torkolltak a hatalommal szemben).
A technológia kockázatainak részletes ismertetésére itt helyhiány miatt nem térünk ki, de köztudott, hogy a fúrások iszonyat vízkivétellel járnak a bioszférából és környezeti terhelésük is óriási. Egyrészt rákkeltő vegyi anyagok, nehézfémek és metán ivóvízbázisba, felszín alatti és feletti vizekbe, talajba és légkörbe kerülésével járnak, másrészt pedig rádioaktív anyagok kerülnek ki kontrollálatlan módon a környezetbe. Ezek után szívből javasoljuk Rasmussen NATO főtitkárnak, hogy ha annyira biztos benne, hogy a palagáz fúrások környezetre veszélyes mivolta csak orosz propaganda, költözzön egy palagáz kút közvetlen szomszédságába és ha már ott van fürödjön egyet a kút melletti tározó tóban is. Mi magyarok pedig ugye emlékszünk még a kolontári katasztrófára?
Az eddig Lengyelországban feltárt bejelentett mennyiség arra nem elég,( miközben teljesen élhetetlenné teszik anyaföldjüket elkövetkezendő nemzedékeik számára) hogy a lengyelek kitöröljék vele a hátsó fertályukat, nemhogy Európát ellátnák belőle. Ezek után az eurofasiszta klikk (Barroso-Orbán) atlantista nyomásra tett idilli bejelentése ugrásszerű gazdasági növekedésről, palagázra alapozott EU-s balti-adriai gázvezeték építésével több százezernyi munkahely teremtéséről és erre alapozott termelésről nem más mint néphülyítés.
Amit azonban kíváncsian várunk -Verdi Nabuccoja után- milyen nevet aggatnak rá újabb hamvában holt ötletükre az USA európai bérencei?
Gergey deák

Irak szeretne orosz protektorátus lenni

Legalábbis erre utal az iraki miniszterelnök, Nouri Maliki azon kijelentése, miszerint "Az Oroszországtól és Fehéroroszországtól vásárolt vadászgépek remélhetőleg megfordítják az ISIS (=ISIL) terroristák elleni háború menetét."
Nouri Maliki iraki miniszterelnök szerint az oka, hogy az oroszoktól szeretnének vásárolni, abban keresendő, hogy az Államok vadászgépei túl sokáig tartana, amíg ideérnének az óceán túlsó feléről. A valós indok ezzel szemben azonban az lehet, hogy a két iraki háború mellé a jelenlegi miniszterelnök köszöni, de nem akar újabbat, Irak inkább szívesen tapraállna abból a pusztításból és rablásból, amit az USA és a NATO nevű terrorszervezet végzett az elmúlt 23 évben az ország területén.
Hídfő.net | Nouri Maliki iraki miniszterelnökNouri Maliki iraki miniszterelnök.
Az iraki miniszterelnök bejelentette továbbá, hogy az ISIS (=ISIL) terroristák elleni keddi Szíria légicsapások sorozatának nagyon örültek, és Irak hálás érte. Amíg a nyugati (és a magyar lakáj) sajtó arról hazudozott, hogy Szíria Irakot támadja, addig Szíria csak katonai segítségnyújtást hajtott végre ebben a szorult helyzetben Irak részére, hogy a CIA által finanszírozott terroristákat visszatartsák Bagdad bevételétől.
Az eddigi becslések szerint közel 1000 ember halt meg ebben az új iraki konfliktusban.

http://www.hidfo.net/2014/06/27/irak-szeretne-orosz-protektoratus-lenni


Irak orosz és fehérorosz harci gépeket vesz




Irak Oroszországtól és Fehéroroszországtól szerez be harci repülőgépeket a lázadó erők előretörésének megállítására - mondta a BBC-nek az iraki miniszterelnök.
harci repulogep orosz
Núri al-Máliki, aki a brit közszolgálati médiatársaság arab szolgálatának adott interjút, kijelentette, hogy használt, Szuhoj típusú vadászgépekről van szó, amelyek várhatóan két-három napon belül megérkeznek Irakba, és a kormány reményei szerint egy héten belül bevethetők lesznek "a terrorista fészkek megsemmisítésére".
A kormányfő hozzátette: Irak a jelek szerint "hiú ábrándokkal áltatta magát", amikor amerikai katonai repülőgépek megvásárlásáról írt alá megállapodást az Egyesült Államokkal, mivel e gépek beszerzése hosszasan elhúzódó folyamatnak bizonyult.
"Más, például brit, francia vagy orosz harci gépek beszerzésére kellett volna törekednünk szárazföldi erőink légi támogatásának megteremtésére (...) ha lett volna ilyen légi támogatási kapacitásunk, elkerülhető lett volna mindaz, ami történt" - fogalmazott Máliki, akinek nyilatkozatából csütörtök éjjel a BBC Nagy-Britanniában fogható hírtelevíziója is közölt részleteket.
Az iraki kormányfő megerősítette, hogy a szíriai légierő csapásokat mért az iszlamista erőkre a szíriai-iraki határ egyik átkelőhelyénél, szíriai oldalon. Máliki szerint Irak nem kérte e légicsapásokat, de "üdvözli" a szíriai fellépést.

MTI



Megérkeztek az első orosz harci repülőgépek Irakba

Az első 5 darab Szuhoj harci repülőgép a szombati napon megérkezett Irakba a helyi védelmi minisztérium jelentése szerint. Irak miniszterelnöke Nouri al-Maliki reméli, hogy a frissen érkezett harci repülőgépek kulcsfontosságú szerepet játszanak majd az ISIL (Irak és Levante Iszlám Állama) elleni küzdelemben. Az orosz gépek a közel-keleti ország déli részén lévő légibázison fognak állomásozni.
A világhálóra felkerült, Az Iraki Védemi Minisztérium által készített videó és képfelvételek tanúsága szerint 5 db Szu-25-ös csatarepülőgép érkezett Oroszországból.
Hídfő.net | Szu-25-ös csatarepülőgép Irakban, még részben szétszerelt állapotbanSzu-25-ös csatarepülőgép Irakban, még részben szétszerelt állapotban.
A rekordgyorsaságú harci repülőgép vásárlást a héten jelentette be az iraki miniszterelnök, miszerint Fehéroroszországból és Oroszországból fogja országa beszerezni a terrorista ellenes művelethez szükséges vadászbombázókat. Az Amerikai Egyesült Államok lényegében nem volt hajlandó F-16-os vadászrepülőgépeket és Apache harci helikoptereket leszállítani Iraknak -a megkötött szerződés ellenére-, arra hivatkozva, hogy az iraki vezetés nem tud gátat szabni a területén átcsempészett, Iránból származó fegyverszállítmányoknak, melyek Szír kormányerőknél értek célba.
Pénteken az iraki légierő főparancsnoka, Hameed al-Maliki a sajtónak bejelentette, hogy Irak Mi-35 és Mi-28 típusú harci helikopterekkel fog hamarosan rendelkezni, amint az az orosz szállítmány is megérkezik országába. Ezzel gyakorlatilag a legmodernebb orosz helikopterek fogják segíteni a terroristák elleni hadjáratot.
Hídfő.net | Mi-28-as harci helikopterekMi-28-as harci helikopterek.
Az Oroszországi Föderáció úgy tűnik, hogy nem csak szavakkal és elméleti szinten képes támogatni a terrorcsoportok által fenyegetett államokat, hanem rekordgyorsaságú és rugalmas fegyverszállítmányai fordulatot hozhatnak a konfliktus kimenetelében. Irak közeledése Iránhoz és Oroszországhoz az USA újabb jelentős hatalmi térveszteségét vetíti elő.
Hídfő.net | Mi-35Mi-35

Éjszakai “műszak” volt Donbasszban



good
Tegnap este tiz óra körüli időben Észak-Donbasszban egyre jobban kiterjedtek az intenziv harcok.
Scsorsz vasútállomása környékén a miliciák RPG-kel megsemmisitettek két páncélozott szállitójárművek. Itt-a vasút mentén-nehézgéppuskákkal is tűzharc bontakozott ki. A milicia saját veszteségről nem számolt be-az ellenség veszteségeiről viszont nincs információjuk.
Kramatorszknál-kiváltképpen a repülőtér környékén-tovább dúlt, és egész éjjel tartott a tegnap délután kezdődött “helyi háború”. Itt már senki sem tudja, hogy ki-kit keritett be?-és ki van a gyűrűn kivül. A tüzérségi gránátok jó része a város lakott részein csapódnak be, hiszen a csata még reggel-helyi idő szerint-hat órakor is tombolt. Kramatorszk szennyviztisztitó telepét több találat is érte, és teljesen leállt a működése. Több épülettömb lángol.
Scsurovonál éjféltájt kezdődött a ciriburi. Itt géppuskákkal és kézi lőfegyverekkel kezdték lőni a zsoldoshorda állásait a milicia csoportjai. A helyismerettel nem rendelkező latrok igyekeztek biztos helyre vonulni, de ez a jelentések szerint fél tucatnyinak nem sikerült. Éjjel két órára itt megszűnt a harc. A zsoldoshorda addigra elvesztette a két megtámadott állását.
Krasznyij Limany mellett sem aludtak az éjjel a küzdő felek. A lakókat is ébren tartva. Az orgyilkos bűnbanda itt is kelepcébe került, hiszen állásai nyilvánvalóak, mig a milicia egységei állandóan vándorolnak, és a legkiszámithatatlanabb időpontokban támadják ezeket a latorállásokat. Most, az éj sötétjéből rájuk rontva-Krasznyij Limany térségében négy “blokkposztból” üldözték ki a betolakodókat.
buki
Visnyevszkijnél és Topaznál éjfél után támadott a milicia. Elsősorban kézi fegyverekkel támadták a bérgyilkosokat, akiket első álmukból vert fel az attak. Négyen álmodnak tovább.
Éjjel egy órakor Szemjonovkát érte tüzérségi támadás-és tartott alig fél órán keresztül. Azért csak fél órán át lőtte a kijevi latortüzérség Szemjonovkát, mert a zajra felriad milicisták éltek a kiváló lehetőséggel. Az elővigyázatlan bűnbandát hátulról kapták mellbe az éjszaka sötétjéből. Egy ilyen esetnél nem lehet kérdéses a kárvallott kiléte. A zsoldoshad nem egészen fél óra után abbahagyta a tüzérségi tüzelést. Egyszerűen nem maradt kezelőszemélyzet. Vontatott tüzérségnek éjszaka javallott a csendes pihenő. Ők ezt most nem tartották be. Hogy mennyi lator tért örök pihenőre Szemjonovkánál mára virradóan?-meglehet soha nem fogjuk megtudni.

https://balrad.wordpress.com/2014/06/27/ejszakai-muszak-volt-donbasszban/
Szlavjanszknál a zsoldoshorda parancsot kapott ma reggel, hogy BÁRMI ÁRON-de be kell törniük a városba.
A városba betörés pedig fölöttébb kétes dolog. Jelen körülmények között ugyanis önmagukat hozták lehetetlen helyzetbe a latrok. Hiszen ha tankok fedezete alatt támadnak-az nagy csörtetéssel jár, ami mindenképpen felkelti az ostromlottak figyelmét. Akik amúgy pedig rendelkeznek néhány kegytárggyal, amivel tudnak ártani a zsoldosok egészségének.
Ezt fölfogva a hordaparancsnokság, néhány beosztott hordatag számára végzetes döntést hozott ezzel a behatolási ötlettel. Gyalogosan kellett volna betörniük. De a próbálkozásukba a foguk törött bele.
Pontosan a “Vosztok” zászlóalj állitotta össze a fogadóbizottságot.
Hirek szerint nem tartott sokáig a latorhorda próbálkozása. Tán’ ha negyed óráig kisérleteztek.
Most aztán tényleg komoly gondban vannak a szlavjanszki hullaházak. Mert a BÁRMI ÁRAT megfizette ugyan a latorbrigád-de aki közülük bejut a városba, már azt csak úgy viszik. A hullaházak valamelyikébe. Amelyekre már amúgy is kiakaszthatták volna legalább két hete a “MEGTELT” táblát.
Kramatorszknál délelőtt kilencre megcsendesedett a táj. Arról, hogy a “vita tárgyát” képező hét darab légipakk kinek lett a zsákmánya?-nincs értesülés.
lángol
A bérgyilkosok négy BTR-je viszont mindenképpen a havárialistát szaporitja, de néhány páncélautó is. Arról sem kaptunk információt, hogy hány lator harapott fűbe a majd háromnegyed-napos harc sorá. Két milicista viszont elesett.
Az utóbbi két hét donbasszi harci cselekményeiben-becslések szerint-36 kárpátaljai önkéntes és sorozott katona veszett oda.

https://balrad.wordpress.com/2014/06/27/komoly-gondban-szlavjanszk-hullahazai/

Meglehetősen sikeres volt a Népi Milicia számára a kramatorszki ütközet.
A “ki-kit kerit be?” taktikából a milicisták igencsak jól jöttek ki ma délelőttre. A repülőtéren rekedt mintegy száz fős latorcsapat csak hallgathatta a csatzazajt, mert kézifegyvereiken túl más eszközük nem lévén jobbanak látták fedezékeikben lapulva kivárni a “buli végét”.
Mint már arról a Bal-Rad beszámolt, tegnap délután roppant heves összecsapások robbantak ki a hóditani akaró zsoldoshorda, és az önvédelmi miliciák között. A szokatlanul hosszúra nyúlt duhajkodás során a milicia teljesen széjjelszórta a bérgyilkos falkát. Az összecsapásokat kiváltó égből pottyant hét láda lőszermuniciót tartalmazott. Önmagában ezért csak kár volt balhézni, ám a csata utáni leltár komoly nyereségről állitott ki bitonyitványt.
leltár
Négy ép és működőképes tank, hat darab páncélozott csapatszállitó, és az igazán nagy fogás, egy tucat BM-21-es sorozatvető. Épen, működőképesen. De a zsákmány részét képezi még hat darab 152-es “buff” is, meg jónéhány URAL-teherautó. A hajnali milicia-gyalogsági támadás a két tűz közé szorult hordát teljes mértékben szétszórta. Aki tudott közülük menekülni-futott amerre látott. Többnyire gyalogosan, hátrahagyva minden értéket.
A délelőttöt leltározással töltötték a szerencsés milicisták. A kevésbé szerencséseknek eléggé pocsék munka jutott, de hát…
A miliciák örömét a helyi sikeren túl fokozta, hogy Donyeck városából is jó hirt kaptak. A “tűzszünet” lejárta előtt fél nappal Donyeckben is uralja a helyzetet a DNR miliciája. Igy aztán a tegnapi luhanszki harckocsizászlóalj soraikba való átállásával igazán sikeres napot könyvelhetnek el Donbasszban. A miliciák.

https://balrad.wordpress.com/2014/06/27/a-tuzszunet-vege-fele-donbasszban/

Nem kérünk amerikai, hormonkezelt, génmódosított élelmiszereket!


b_200_200_16777215_00___images_thumbnails_a_a_GMO_tomato2_2003_7.jpgA Greenpeace, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a Védegylet határozottan ellenzi az EU és az Egyesült Államok között formálódó szabadkereskedelmi egyezményt, mert az veszélybe sodorhatja többek között hazánk génmódosítás-mentességét is.
Az egyezmény továbbá ránk szabadíthat egészségkárosító vegyszereket, hormonkezelt marhahúsokat, kikényszerítheti a verespataki aranybánya megépítését, alááshatja az éghajlatvédelmi törekvéseket és a helyi élelmiszerek felhasználását. [transzatlanti befektetési és kereskedelmi partnerség (TTIP – Transatlantic Trade and Investment Partneship), de ismert transzatlanti szabad kereskedelmi megállapodás (TAFTA - Transatlantic Free Trade Agreement) néven is.] 
A zöld szervezetek képviselői a GMO-Kerekasztal legutóbbi ülésén fejtették ki álláspontjukat az EU és az USA között formálódó szabadkereskedelmi megállapodás veszélyeiről. A tervezett egyezmény egyik legfőbb veszélye, hogy fellazítaná az élelmiszerekkel, vegyianyagokkal és egyéb környezetvédelemmel kapcsolatos szabályokat. [Az Egyesült Államok egyetlen jelentős, világméretű környezetvédelmi megállapodást sem ratifikált (Kiotói Jegyzőkönyv, Stockholmi- és Bázeli egyezmények), ugyanakkor engedélyez számos olyan technológiát (hormonkezelés az állattenyésztésben, génmódosított növények stb.) és vegyi anyagot, melyek az Európai Unióban fogyasztó-, egészség- és környezetvédelmi okokból tiltottak.] A szervezetek azt is elfogadhatatlannak tartják, hogy az EU-USA szabadkereskedelmi tárgyalások részleteiről az alapvető átláthatóságot mellőzve folynak a tárgyalások, abba a civil szervezeteket, szakszervezeteket nem vonják be. 


A tervezett megállapodás fő célja, hogy az óceán két partján összhangba hozzák az egyezmény által érintett területekre vonatkozó jogszabályokat. Ez a valóságban azt jelentené, hogy gyengítenék a környezetvédelemmel, élelmiszerekkel kapcsolatos szabályokat.
„A géntechnológia ipar lobbiszervezeteinek kívánságlistája, valamint az amerikai kormány képviselőnek nyilatkozatai alapján várható, hogy egy esetleges megállapodás hatására Európa arra kényszerülne, hogy beengedje a génmódosított élelmiszereket, felgyorsítsa a génmódosított növények engedélyezését Európában. Azt szeretnék elérni, hogy amit az Egyesült Államok engedélyez, az automatikusan engedélyt kapjon Európában is. Ezt mindenképpen meg kell akadályozni!” – hangsúlyozta Fidrich Róbert, a Magyar Természetvédők Szövetségének programvezetője.

Az egyezmény révén az Egyesült Államok gyakorlatilag az EU 29. tagállamává válna, ugyanis a tervezetek alapján a kereskedelmet érintő minden új jogszabályt meg kell vitatni az USA-val. Ebbe beletartozik a környezet-, egészség- és fogyasztóvédelmet érintő minden szigorítás.
„Az Egyesült Államok részvétele az EU-s döntés előkészítésben jó eséllyel befagyasztja a jövőbeni környezetvédelmi, klímavédelmi és fogyasztóvédelmi előírások fejlesztését. - hangsúlyozta Simon Gergely, a Greenpeace regionális vegyianyag szakértője – „Az egyezmény így számos elfogadhatatlan kockázatot rejt magában: megakadhatnak az EU-s klímavédelmi intézkedések, valamint az emberi egészséget károsító vegyi anyagokat korlátozó európai folyamatok is.”

Az egyezmény része egy befektető-állam vitarendezési mechanizmus (ISDS), egyfajta „magán bíróság”, melynek hatására egyes cégek bármikor beperelhetnék azon országokat, melyek az EU vagy az USA általános szintjénél szigorúbban védenék a saját állampolgáraik egészségét és a környezetet. Akár Magyarország ellen is pert indíthatnának, mert hazánk tiltja a génmódosított kukorica termesztését, vagy a skandináv országokat is perelhetnék az egészségkárosító vegyi anyagok tilalma miatt. „A döntést profitérdekelt háromfős „bíróság” hozná meg. Olyan bírók a bíróság tagjai, akik maguk hívják fel cégóriások figyelmét a szabadkereskedelmi megállapodások kapcsán lehetővé váló jogorvoslati lehetőségekre. A bíróság döntése ellen fellebbezésnek helye nincs. Mindezt olyan országokkal szemben tennék, ahol fejlett a jogrendszer és az igazságszolgáltatás. Miért van szükség ezekre a magánbíróságokra? Mert ezen bíróságok kizárólag a befektetők érdekeit védik teljesen elfogultan. Ezért nemet kell mondanunk az ISDS-re!” - hangsúlyozta Újszászi Györgyi, a Védegylet projektvezetője.

Ez alapján kérjük a magyar kormányzatot és a magyar EP képviselőket, hogy határozottan lépjenek fel ezen egyezmény jelen formája ellen, valamint vonják be a civil szervezeteket a hazai álláspont megalkotásába.
Greenfo

Amiért nem jár kárpótlás s emlékezni sem kötelező: Malenkij robot


A málenkij robot (magyarul kis munka) valójában kemény fizikai munkát jelentett.
A júdeokommunisták mikor fognak kárpótlást fizetni ezekért a szörnyűségekért? Erre miért nem emlékszünk minden héten, minden nap? Nem csak őket érték sérelmek az idők során. Mégis úgy van beállítva, mintha csak az ő bajuk lenne a lényeg, a többi meg nem számít... A kettős mércét itt az ideje elfelejteni!
A ruszkik válogatás nélkül szedték össze a magyar férfiakat és nőket egyaránt, akik éveken át kényszermunkát végeztek valamelyik szovjet iparvidéken. Az elhurcoltak legalább egyharmada odaveszett. Ezek a szörnyűségek valóban megtörténtek. Több mint 130 ezer magyart hurcoltak el a vörös banditák. A hazatérők semmiféle segítséget sem kaptak, és évtizedekig hallgatásra voltak kényszerítve. A fotón 4 hónap "kis munkájának" fizikai jelei láthatók.











Harcunk