2014. június 27., péntek

Orbán és Cameron együtt bohóckodnak

Ma délután szavazzák meg az Európai Bizottság élére Jean-Claude Juncker volt luxemburgi kormányfőt. Orbán Viktor a brit kormányfővel, David Cameronnal együtt látványosan tiltakozik, hogy így "megvédjék a nemzeti érdeket". Mint kiderült, késő éjszakáig Brüsszelben maradnak vitatkozni, hogy Juncker megválasztása így demokratikusabbnak tűnjön. Eközben Orbánnak a hangos brüsszeli utcákkal is gondja akadt.
Juncker megválasztását a nyugati média teljesen elfogadhatónak tartja. Sőt, általános megdöbbenést okozott, hogy két kormányfő nem támogatja a kinevezését.
Hídfő.net | Jean"Jean, mi ez a hangzavar?"
Idén márciusban Észak-Korea is választásokat tartott, amit Kim Dzsong Un helyenként 100%-os támogatottsággal nyert meg. Juncker megválasztásának fényében felmerül a kérdés, hogy a nyugati médiának mi problémája akad az észak-koreai választások hitelességével. Az Európai Bizottság elnökének megválasztása demokratikus? Ezen a választáson egyetlen jelölt van, akit mindenki támogat, és megszavazzák. Igaz, csak a vazallus országok élén álló kormányfők/államfők szavazzák meg, akik kezén a brüsszeli pénzek keresztül folynak - az alattvalók nem szavaznak. Egyedül Orbán és Cameron bohóckodnak még, mert az ő kezükön már nem csak nyugati pénzek folynak keresztül, így megtehetik.
Hadd lássa a nép, hogy "demokrácia van". Igaz, a népet senki nem kérdezte. Ki az a Jean-Claude Juncker, az elnökök elnöke? Ki szavazta meg ebben a fene nagy demokráciában? Alig néhány tucatnyian, az 500 milliós lakosságú Európai Unió élére. Gratulálunk hozzá!

http://www.hidfo.net/2014/06/27/orban-es-cameron-egyutt-bohockodnak




Juncker jelölése "katasztrófa Európa számára"


Jean-Caude Juncker jelölésének megszavazását követően máris vegyes reakciókat adtak az EP-képviselők, különösen a britek részéről hangzottak el a jelölést végzetes hibának nevező nyilatkozatok. Az Egyesült Királyság Függetlenség Pártja (UK Independence Party) kinyilvánította; különösen veszélyes, hogy Jean-Claude Juncker lett az Európai Bizottság elnöke, mert a volt luxemburgi kormányfő radikális föderalista irányvonalat képvisel és az európai integráció mélyítésében érdekelt.
Hídfő.net | Jean-Claude uncker
"Katasztrófa Európa számára, és katasztrófa a brit gazdaság számára" - David Coburn a Függetlenség Párt EP képviselője kijelentette, hogy David Cameron kínos helyzetbe került a választók előtt, mert képtelen volt megakadályozni, hogy az Európai Unió élére egy radikális föderalista kerüljön, miközben a lakosság túlnyomó többsége ellenzi az európai integráció mélyítését. "Cameron cserben hagyta a brit népet és csalódást okozott azoknak, akik a "mégtöbb Európa" ellen szavaztak".
A Függetlenség Párt képviselője felszólította a kormányfő, hogy ne várjanak, amíg Juncker további tevékenységet fejthet ki az Európai Unió élén, hanem most azonnal tartsák meg a referendumot az ország EU-tagságáról.
Coburn ugyanakkor azt is kifejtette, hogy nem ő az egyedüli politikus, akiből Juncker kinevezése ilyen reakciót vált ki, a luxemburgi megválasztása kihatással lesz az Európai Unió területi egységére, mert Juncker irányvonala miatt ki fognak lépni azok a tagállamok, melyek ellenzik az Európai Egyesült Államok létrehozását.
Május 22-én az Egyesült Királyság Függetlenség Pártja nyerte a brit EP-választásokat, elsősorban az Európai Unióból kilépésre és a bevándorlás visszaszorítására összpontosító kampányának köszönhetően. A legújabb közvélemény-kutatások szerint abban az esetben, ha a kormány nem hajlandó - vagy nem tud - az Európai Unió ellen fordulni, a Függetlenség Párt a belpolitikában is elszívhatja a szavazóbázis jelentős részét az EU-párti szerveződésektől és vezető politikai erővé válhat.

http://www.hidfo.net/2014/06/28/juncker-jelolese-katasztrofa-europa-szamara



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése