2012. május 1., kedd

Ami jó a MOL-nak, nem jó az országnak - 152 milliárd tiszta nyereség a szegénységgel szemben

"A MOL tulajdonosai között több, a magyar népet fosztogató bank is megtalálható: Mint például az OTP bank, melynek vezetője Csányi Sándor a napokban súlyosan megfenyegette az igazságukért és egyben az otthonukért küzdő adósokat..."
152 milliárd forint volt a MOL tiszta nyeresége tavaly
Miközben történelmi csúcsokat döntögetnek az üzemanyagok árai, miközben ennek köszönhetően egyre drágább az élet Magyarországon, hiszen az áruk szállítása ezáltal már csillagászati összegekbe kerül, addig úgy tűnik akinek köszönhető ez a magas ár, a MOL, illetve a tulajdonosai, lubickolnak, mint hal a vízben.
A most közzétett adatok szerint; 2011-ben 152 milliárd forint nettó nyereséget könyvelhetett el magának (és persze elsősorban tulajdonosainak a Magyar(?) Olajipari Részvénytársaság. (MOL).
Ennek a menedzsment és az igazgatótanács olyannyira megörült, hogy úgy döntöttek, négy év óta ismét fizetnek osztalékot a részvényeseknek, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
Az osztalékalapból várhatóan; 460 forint jut egy részvényre. Amely a MOL összes részvényét tekintve 45 milliárd forint! - Az osztalékfizetés időpontja: június 22.
Nos, ezek után úgy tűnik, hogy ami jó a MOL-nak, az nem jó az országnak. Mert milyen dolog az, hogy egy szakadék szélén egyensúlyozó, a pénzügyi, gazdasági és társadalmi összeomlás rémképével küzdő országban egyesek ilyen jól éljenek; a többség kárára!
Ezért, információink szerint, már több oldalról is lépések történtek abban az irányban, hogy a MOL tulajdonosai ne ficánkolhassanak többé ilyen vidáman, míg a nép már nemcsak az üzemanyagot, de lassan az élelmiszert sem tudja megvásárolni...
A MOL tulajdonosai többek között:
Önkéntes segítőink információi alapján, a MOL tulajdonosai között több, a magyar népet fosztogató bank is megtalálható: 
- Mint például az OTP bank, melynek vezetője Csányi Sándor a napokban súlyosan megfenyegette az igazságukért és egyben az otthonukért küzdő adósokat. - Ugyanakkor ismeretes az is, hogy az OTP Csoporthoz tartozó Faktoring cég, milyen gyalázatosan bánt és bánik el a hiteladósokkal.
De nézzük a többi banki tulajdonost, a MOL részvénytortájában:
- Az UniCredit Bank, mely szintén nem arról híres, hogy a hiteladósaival valaha is korrektül és emberségesen bánt volna,
- ING Bank N.V.
- MFB Invest Zrt.
...Ez a tulajdonosi felsorolás persze nem teljes. Ám csodálkozhatunk-e ezek után a MOL árképzésén?
Ezért mi, a saját környezetünkben, bojkottot kezdtünk a MOL ellen.
Nem vásárolunk többé üzemanyagot ennél bankok által felügyelt a rablókapitalista multinál, aki ennyire gátlástalanul csikarja ki az utolsó fillérünket is... Ezentúl más kutaknál vásároljuk az olajat és a benzint.
És nem rakjuk többé a pénzünket sem az OTP-be, sem pedig a többi fosztogató bankba, melyek most már bizonyíthatóan, minden oldalról fojtogatnak minket, a saját extra profitjuk érdekében.
Szabad Riport Tudósító Iroda

Jövőnk.info megjegyzés: A többi üzemanyagforgalmazó is a MOL finomítójából vásárolja az üzemanyagot az OMV kivételével, amely a saját ausztriai finomítójából hozza be a termékeit.
Mi történik, ha Magyarország most azonnal kilép az Európai Unióból, és még mindig parlamentáris demokrácia van. Ezért leírjuk nekik dióhéjban, hogy ezt is visszamondhassák, ha kérdezi valaki.
A határellenőrzés és a vámok visszaállítása miatt egyik pillanatról a másikra a sokszorosára nőnek az élelmiszerárak, az üzemanyagárak. A vámok miatt az exportban érdekelt cégek csődbe mennek, mert nem tudják eladni a drágább terméket. Az import cikkek belső értékesítését folytató vállalatok kénytelenek a vámot az árakra terhelni - vagyis csődbe mennek. Több százezer munkahely szűnik meg néhány hét alatt, és a lavina egyre nagyobb lesz, mert hazai foglalkoztatás az nincs. Az import akadozása miatt az alapvető élelmiszerekből is néhány hét után hiány mutatkozik, és a lakosság éhezni fog, mert a hazai termelést az elmúlt 22 évben szétverték és a kilépéssel semmi nincs helyette. A megkezdődő vagyonkimentés miatt a bankrendszer néhány nap alatt összeomlik. A készpénz hiánya átmenetileg nem gond, mivel nem lesz a boltban semmi, amiért fizethetnénk. A többszázezer segélyezett cigány sáskahadként vonulna végig egyik szupermarketből a másikba, majd a termelők földjeire, de a nagyobb városokban is megszaporodnának a betöréses gyilkosságok. A magyar lakosság az erre tudatosan készülő csoportosulások kivételével szervezett önvédelemre képtelen, így az utcai erőszak és a tömeges lincselések mindennapos jelenséggé válnak. Se a mindennapossá váló gyilkosságokkal, se a szupermarketek kiürítésének tetteseivel nem lenne ideje foglalkozni a rendfenntartásnak, mert Borsod és még egy-két megye fölött az állam elvesztené az ellenőrzést.
Mire a demokráciában hívők megszavazzák a bankok államosítását és pénznyomásba kezdenek, nem csak a rend teljes felbomlása lesz a megoldandó probléma, hanem az infláció olyan méreteket ölt, hogy egymillió éhező ember fog tolongani a parlament előtt, követelve a lemondásukat és az azonnali visszalépést. HA megszavazzák, mert ha szavazás van, vitatkozás és ellenvélemény is van, vagyis minden döntést késve hoznak meg. A volt jobbikosok közül sokan saját kezűleg fojtanának meg egy-egy döntésképtelen jobbikos képviselőt.
Van még bárki, aki komolyan gondolja, hogy a demokrácia kidobása és átmeneti katonai közigazgatás nélkül ki lehet lépni az Európai Unióból? Lehet kampányolni az unióból kilépéssel, meg jól célzott médiafogásokat is lehet tenni, de mikor tényleg kilépnének, jól hangzó programpontok ide vagy oda, már az első két hét után visítanának mint a malac. 

Fenyvesi Áron

A H5N1 madárinfluenza vírus egy kis beavatkozással milliókat fertőzhet meg

Amennyiben a 60 százalékos halálozási arányú H5N1 madárinfluenza vírus ragályosabbá válna, hasonlóan a közönséges szezonális influenza vírushoz, több százmillió ember élete forogna veszélyben, nyilatkozta egy szakember az amerikai szenátus Nemzetbiztonsági Bizottsága előtt.
„Mi történik, ha egy emlősről emlősre terjedő H5N1 vírus elkezd komolyabb mértékben fertőzni?” tette fel a költői kérdést Thomas Inglesby, a Pittsburgh-i Orvos központ Biobiztonsági Központjának elnök-vezérigazgatója a bizottság előtt tett nyilatkozatában.
„A szezonális influenza vírus a világ lakosságának 10-20 százalékát érinti minden évben, ami körülbelül egymilliárd embert jelent,” mondta Inglesby. „A WHO adatai szerint a vad H5N1 vírus halálozási aránya 60%, tehát, amennyiben a vad madárinfluenza vírust módosítanák, hogy az a közönséges influenza vírushoz hasonlóan fertőzzön, több százmillió ember élete kerülne veszélybe. Ha csupán századrészt annyira fertőző vírus alakulna ki, az is több millió életet jelentene.”
Az amerikai országos egészségügyi központ márciusban adta ki a vírus kettős kutatására vonatkozó irányelveit, ami az amerikai tudományos akadémia 2003-as, „Biotechnológiai kutatások a terrorizmus korában” néven kiadott jelentését vette alapul. A biotechnológiai kutatások növekvő aggodalomra adnak okot az utóbbi időben, ahogy a kutatók egyre több mesterséges vírust állítanak elő laboratóriumi körülmények között.
Inglesby szerint a laboratóriumok is elkövethetnek hibákat, mint például 1977-ben, amikor „a H1N1 vírustörzs mini-járványt okozott, feltehetőleg egy laboratóriumból kiszabadult vírus miatt.”
„Kilenc évvel ezelőtt a SARS veszély idején legalább három alkalommal fordult elő, hogy a BL-3 vagy BL-4 biztonsági besorolású laboratóriumok munkatársai Szingapúrban, Tajvanon és Kínában megfertőzték saját magukat a SARS vírussal,” mondta Inglesby. „Számolnunk kell az emberi tényezővel, a meglepetésekkel és balesetekkel a kutatások kockázatainak felmérésénél,” mondta.
A biobiztonsággal és kettős felhasználású kutatással kapcsolatos meghallgatás során Susan Collins szenátorasszony azt mondta, az amerikaiaknak jogukban áll elvárni, hogy a „közjóért végzett” tudományos kutatások finanszírozására szánt pénzek, ne a terrorizmust támogassák.
Elmondta, hogy a tervek szerint az amerikai és holland országos egészségügyi intézetek által végzett kutatások eredményei, amelyek azt vizsgálták miként lehet a madárinfluenza vírust megváltoztatni, hogy az a levegő útján is terjedhessen, két tudományos folyóiratban is meg fognak jelenni.
Az USA Országos Biobiztonsági Tudományos Bizottsága (NSABB) decemberben azt javasolta, hogy a kutatásokra vonatkozó információk egy részét biztonsági okokból tartsák vissza, de azóta a bizottság megváltoztatta álláspontját és a teljes tanulmányok megjelentetése mellett tette le a voksot.
A bizottság állásfoglalásának megváltozása „egy tudományos és biztonságpolitikai körökben folyó kiterjedtebb vita része, amelyben mindkét oldal komoly érvekkel állt elő,” mondta Collins.
„Az amerikaiaknak joguk van elvárni, hogy az ő pénzükből a közjóért finanszírozott kutatásokat, ne lehessen terrorista célokra felhasználni. Ezek nem képzelt veszélyek,” tette hozzá.
„Anwar al-Awlaki [amerikai születésű radikális imám, akit az Egyesült Államok az egyik legveszélyesebb közellenségként tartott nyilván] halála előtt olyan mérgek után kutatott, amelyekkel támadást lehet végrehajtani az USA ellen. Az aggodalmakat tovább növeli, hogy az al Qaeda új vezetője orvosi háttérrel rendelkezik, tehát elképzelhető, hogy számára a biológiai és vegyi terroristatámadások még fontosabbak,” mondta Collins.
Collins elismerte, hogy egyesek „állami cenzúrának tekintenék a tudományos fejlesztések ilyetén szerkesztését, ami gátat vethet a tudományos szabadság el; vagy korlátozhatja az életek megmentését lehetővé tevő vagy a közegészség érdekében végzett kutatásokat.”
„Nincs garancia arra, hogy a kutatást nem fogja valaki ártó szándékkal megismételni. Csak remélni tudjuk, hogy egyetlen potenciális ellenségünk sem rendelkezik az ehhez szükséges tudással. Nem tudjuk mekkora az esélye annak, hogy egy terrorista csoport vagy egy nemzetállam ellenséges szándékkal használja fel ezeket az eredményeket,” mondta Inglesby.
Anthony Fauci, az amerikai Országos Allergológiai és Fertőző Betegségek Intézetének igazgatója szerint „a szezonális és járványszerű influenza vírus folyamatos veszélyt jelent és a fertőző betegségek által okozott globális halálozások egyik vezető forrását jelenti.”
Fauci-nak a bizottság előtt tett nyilatkozata szerint a CDC (amerikai járványügyi központ) adatai szerint a szezonális influenza vírus miatt évente 200.000 ember kerül kórházba és 49.000 hal meg az Egyesült Államokban. A WHO szerint a vírus évente 3-5 millió súlyos megbetegedést és 250-500 ezer halálesetet okoz.
„Mi történik, ha egy emlősről-emlősre terjedő H5N1 törzs elkezd fertőzni? A szezonális influenza globálisan a lakosság 10-20 százalékát, évi egymilliárd embert érint. A vad H5N1 vírus halálozási aránya, ahogyan Önök is megerősítették, 60%, tehát, ha egy ilyen halálozási arányú H5N1 törzset állítanának elő mesterségesen, az több százmillió emberéletet veszélyeztetne,” ismételte Inglesby.
Daniel Gerstein, az USA helyettes nemzetvédelmi minisztere is megjelent a bizottság előtt és elmondta, hogy „a DHS (Nemzetvédelmi Minisztérium) nyomon követi, hogy a kutatóknak milyen DHS intézményekbe van bejárása és milyen kényes információkhoz, információs rendszerekhez rendelkeznek hozzáféréssel és minden egyes személy szigorú biztonsági szűrésen esik át, az egyes hozzáférési szintek odaítélése előtt.”
A kormánytámogatást élvező kutatók kötelesek azonnal értesíteni a DHS illetékeseit, kényes információk vagy termékek létrehozása vagy felfedezése esetén. Maga a DHS nem szolgáltat ki kényes információkat a támogatást élvező személyeknek,” mondta Gerstein. „Amennyiben bizonyos ritka esetekben ez mégis megtörténik az információ birtokába jutó személyeket titoktartási szerződés kötelezi az információk bizalmas kezelésére.”

Forrás CNSNews.com

A brit áruházlánc nem vásárolja fel az izraeli termékeket

A Co-op brit áruházlánc bejelentette, hogy többet nem importálnak az országba olyan termékeket, amelyeket a zsidók által Ciszjordániában létrehozott illegális telepeken termeltek meg. 2009 óta a brit áruházláncokban árusított izraeli termékeken fel kell tüntetni a származási helyet, így az ilyen termékek kiszűrése azonnal megkezdődik. A szankcióban az Agrexco izraeli cég a leginkább érintett, aminek az Európai Unió mindeddig elsődleges felvásárlója volt, és közvetlenül az uniós importőröknek értékesítette a zsidó telepesek által, a lemészárolt palesztin családok ledózerolt házainak helyén termelt lekülönbözőbb mezőgazdasági termékeket.
Az áruházlánc vezetője a hétvégén jelentette be, hogy innentől kezdve nem vásárolják fel a termékeiket. Az Agrexco az izraeli élelmiszeripari termékek legnagyobb exportőre, így a bojkottálás közvetlenül az izraeli gazdaságot érinti. Úgy tűnik, az áruházlánc két tűz közé került. A döntés állítólag az országban működő palesztin-párti szervezetek közbenjárásának eredménye, viszont az izraeli fél nyomására nem bojkottálják azokat a termékeket, melyeket az 1949-es Zöld Vonalon belül termeltek. 2009 óta az akkori brit miniszterelnök egy intézkedése miatt az izraeli termékeken fel kell tüntetni, hogy az ország melyik területén állították elő (a 49-es határon belül, a Gázai-övezetben, vagy Ciszjordániában). A zsidó külügy most azt próbálja elérni, hogy töröljék el ezt a szabályozást, és az áruházláncokat ne legyen kötelező értesíteni a származási helyekről.
Ez az eset a palesztin szervezetek által kiharcolt nyilvánosságnak (is) köszönhető, a vásárlók egy része ugyanis nem veszi meg az izraeli termékeket, tudván hogy erőszakkal létrehozott zsidó telepeken, palesztin faluk lerombolását követően létesített üzemekben állítják elő. A Boycott Israel Network vezetője támogatja az áruházlánc döntését, és mérföldkőnek nevezte azt, mivel az emberi jogi szervezetek hangoskodását rendre elcsendesíti a zsidó államhoz fűződő hűség, ha az izraeli viszonyok kerülnek terítékre...
Molnár István


Tel Avivnak nem tetszik az izraeli termékek bojkottja

 

Nemrég egy brit áruházlánc bejelentette, hogy nem vásárolja fel többet az izraeli telepeken előállított termékeket. A zsidó külügy máris antiszemitát kiáltott. Amolyan burkolt formában, egyelőre csak arra célozgattak, hogy a bojkott nem is igazán a telepeken létrehozott termékeket érinti, hanem mindent ami Izraelből származik. A zsidó képviselők közt ez hatalmas vitákat váltott ki, Tel Aviv szerint a bojkott hatalmas károkat okoz az izraeli gazdaságnak.
Az izraeli külügyminisztérium politikai nyomásgyakorlásról beszél, mondván hogy már nem csak a telepekről van szó, hanem az egész általuk megszállt területről. A bojkott eddig 350000 font bevételkiesést okozott az Agrexco-nak, az Arava és az Adafresh cégeknek, illetve Izrael legnagyobb exportcégének, a Mehadrinnak.
A Palesztin Mezőgazdasági Munkások Szakszervezete szerint a Mehadrinnak közvetlen nyeresége származik a folyamatban lévő gyarmatosításból, és az elfoglalt palesztin földek vizeinek kisajátításából. 
A szervezet szóvivője szerint mérföldkőnek tekinthető az intézkedés, mivel az erőszakkal kisajátított területeken előállított termékek felvásárlásával a nyugati áruházláncok Izraelt támogatják és közvetetten részt vesznek a palesztin lakosság kiirtásában. A szakszervezet vezetője egyben felszólította az összes európai áruházláncot, hogy kövessék ezt a példát, és bojkottálják az izraeli termékeket.
Molnár István