2012. május 1., kedd

Ami jó a MOL-nak, nem jó az országnak - 152 milliárd tiszta nyereség a szegénységgel szemben

"A MOL tulajdonosai között több, a magyar népet fosztogató bank is megtalálható: Mint például az OTP bank, melynek vezetője Csányi Sándor a napokban súlyosan megfenyegette az igazságukért és egyben az otthonukért küzdő adósokat..."
152 milliárd forint volt a MOL tiszta nyeresége tavaly
Miközben történelmi csúcsokat döntögetnek az üzemanyagok árai, miközben ennek köszönhetően egyre drágább az élet Magyarországon, hiszen az áruk szállítása ezáltal már csillagászati összegekbe kerül, addig úgy tűnik akinek köszönhető ez a magas ár, a MOL, illetve a tulajdonosai, lubickolnak, mint hal a vízben.
A most közzétett adatok szerint; 2011-ben 152 milliárd forint nettó nyereséget könyvelhetett el magának (és persze elsősorban tulajdonosainak a Magyar(?) Olajipari Részvénytársaság. (MOL).
Ennek a menedzsment és az igazgatótanács olyannyira megörült, hogy úgy döntöttek, négy év óta ismét fizetnek osztalékot a részvényeseknek, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
Az osztalékalapból várhatóan; 460 forint jut egy részvényre. Amely a MOL összes részvényét tekintve 45 milliárd forint! - Az osztalékfizetés időpontja: június 22.
Nos, ezek után úgy tűnik, hogy ami jó a MOL-nak, az nem jó az országnak. Mert milyen dolog az, hogy egy szakadék szélén egyensúlyozó, a pénzügyi, gazdasági és társadalmi összeomlás rémképével küzdő országban egyesek ilyen jól éljenek; a többség kárára!
Ezért, információink szerint, már több oldalról is lépések történtek abban az irányban, hogy a MOL tulajdonosai ne ficánkolhassanak többé ilyen vidáman, míg a nép már nemcsak az üzemanyagot, de lassan az élelmiszert sem tudja megvásárolni...
A MOL tulajdonosai többek között:
Önkéntes segítőink információi alapján, a MOL tulajdonosai között több, a magyar népet fosztogató bank is megtalálható: 
- Mint például az OTP bank, melynek vezetője Csányi Sándor a napokban súlyosan megfenyegette az igazságukért és egyben az otthonukért küzdő adósokat. - Ugyanakkor ismeretes az is, hogy az OTP Csoporthoz tartozó Faktoring cég, milyen gyalázatosan bánt és bánik el a hiteladósokkal.
De nézzük a többi banki tulajdonost, a MOL részvénytortájában:
- Az UniCredit Bank, mely szintén nem arról híres, hogy a hiteladósaival valaha is korrektül és emberségesen bánt volna,
- ING Bank N.V.
- MFB Invest Zrt.
...Ez a tulajdonosi felsorolás persze nem teljes. Ám csodálkozhatunk-e ezek után a MOL árképzésén?
Ezért mi, a saját környezetünkben, bojkottot kezdtünk a MOL ellen.
Nem vásárolunk többé üzemanyagot ennél bankok által felügyelt a rablókapitalista multinál, aki ennyire gátlástalanul csikarja ki az utolsó fillérünket is... Ezentúl más kutaknál vásároljuk az olajat és a benzint.
És nem rakjuk többé a pénzünket sem az OTP-be, sem pedig a többi fosztogató bankba, melyek most már bizonyíthatóan, minden oldalról fojtogatnak minket, a saját extra profitjuk érdekében.
Szabad Riport Tudósító Iroda

Jövőnk.info megjegyzés: A többi üzemanyagforgalmazó is a MOL finomítójából vásárolja az üzemanyagot az OMV kivételével, amely a saját ausztriai finomítójából hozza be a termékeit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése