2012. május 1., kedd

Mi történik, ha Magyarország most azonnal kilép az Európai Unióból, és még mindig parlamentáris demokrácia van. Ezért leírjuk nekik dióhéjban, hogy ezt is visszamondhassák, ha kérdezi valaki.
A határellenőrzés és a vámok visszaállítása miatt egyik pillanatról a másikra a sokszorosára nőnek az élelmiszerárak, az üzemanyagárak. A vámok miatt az exportban érdekelt cégek csődbe mennek, mert nem tudják eladni a drágább terméket. Az import cikkek belső értékesítését folytató vállalatok kénytelenek a vámot az árakra terhelni - vagyis csődbe mennek. Több százezer munkahely szűnik meg néhány hét alatt, és a lavina egyre nagyobb lesz, mert hazai foglalkoztatás az nincs. Az import akadozása miatt az alapvető élelmiszerekből is néhány hét után hiány mutatkozik, és a lakosság éhezni fog, mert a hazai termelést az elmúlt 22 évben szétverték és a kilépéssel semmi nincs helyette. A megkezdődő vagyonkimentés miatt a bankrendszer néhány nap alatt összeomlik. A készpénz hiánya átmenetileg nem gond, mivel nem lesz a boltban semmi, amiért fizethetnénk. A többszázezer segélyezett cigány sáskahadként vonulna végig egyik szupermarketből a másikba, majd a termelők földjeire, de a nagyobb városokban is megszaporodnának a betöréses gyilkosságok. A magyar lakosság az erre tudatosan készülő csoportosulások kivételével szervezett önvédelemre képtelen, így az utcai erőszak és a tömeges lincselések mindennapos jelenséggé válnak. Se a mindennapossá váló gyilkosságokkal, se a szupermarketek kiürítésének tetteseivel nem lenne ideje foglalkozni a rendfenntartásnak, mert Borsod és még egy-két megye fölött az állam elvesztené az ellenőrzést.
Mire a demokráciában hívők megszavazzák a bankok államosítását és pénznyomásba kezdenek, nem csak a rend teljes felbomlása lesz a megoldandó probléma, hanem az infláció olyan méreteket ölt, hogy egymillió éhező ember fog tolongani a parlament előtt, követelve a lemondásukat és az azonnali visszalépést. HA megszavazzák, mert ha szavazás van, vitatkozás és ellenvélemény is van, vagyis minden döntést késve hoznak meg. A volt jobbikosok közül sokan saját kezűleg fojtanának meg egy-egy döntésképtelen jobbikos képviselőt.
Van még bárki, aki komolyan gondolja, hogy a demokrácia kidobása és átmeneti katonai közigazgatás nélkül ki lehet lépni az Európai Unióból? Lehet kampányolni az unióból kilépéssel, meg jól célzott médiafogásokat is lehet tenni, de mikor tényleg kilépnének, jól hangzó programpontok ide vagy oda, már az első két hét után visítanának mint a malac. 

Fenyvesi Áron

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése