2013. május 29., szerda

A pokol kezd elszabadulni, és lassan érik az idő, hogy Európa nemzeteinek legjobbjai vegyék kezükbe hazájuk sorsát, és vágjanak rendet a liberalizmus által lezüllesztett öreg kontinensen.
Európa a lejtőn halad, ahol már nincs megállás. Csak egy lehetőség van, mégpedig az, hogy a gallok, illetve a vikingek régi szelleme elsöpri a zsidó nemzetellenes törekvéseket, és harcot kezd a bevándorlók, és minden nép belső ellensége, a cionista nemzetgyilkosok ellen.
Ennyi esély van még, de ennek hiányában vége. Nekünk pedig ki kell építeni végvárrendszerünket, de ezennel nem délen, mint a középkorban a török ellen, hanem nyugaton.
Fazekas József

Tudod, hány világcég van a Monsanto tulajdonában?

Mondhatjuk, sokak szemében a Monsanto az egyes számú közellenség. Számtalan cikkben támadták őket, sok országban nem engedélyezik vetőmagjaik értékesítését, tüntetnek ellenük, ennek ellenére a cég él és virul. Vajon mi a titka ennek a globalizált óriásvállalatnak?
 Monsanto_tulajdon
Eláruljuk. Eddig senki nem fordított komolyabb figyelmet arra, hány óriásvállalatot vásárolt már fel eddig a vegyipari szaurusz, és hányat fog még bekebelezni.
Nyilvánvaló, hogy ez csak temérdek pénzzel, hiteleszközzel lehetséges, melynek egyenes következménye a szuperhatalom elérése, kialakítása a célból, hogy a cég teljes kontrollt gyakorolhasson (majdan) a világ, vagy egy részének élelmezése felett.
Így nem nehéz, a világ egyik leghatalmasabb, legbefolyásosabb emberének tartott amerikai elnököt is dróton rángatni, diktálni neki, vagy az amerikai kormányon keresztül "zsarolni" az EU-t, hogy az is, annak minden tagállama engedélyezze a GMO vetőmagok kizárólagos forgalmazását. Mik ennek a jelei, előjelei? Pl. az ebben foglaltak: http://utajovobe.eu/hirek/elelmezes/3615-harc-a-magokert-aki-etet-az-diktal-forditva-ulnek-a-lovon 
Kiemelt figyelmet érdemel még az is, miszerint a Monsanto elleni tüntetésekről alig kapnak hírt a televíziónézők vagy olvasók. Miért van ez? http://utajovobe.eu/hirek/eu-tarsadalom-es-jog/3358-nem-mutatjak-a-tv-ben-a-monsanto-elleni-tiltakozast
Legfeljebb a közösségi hálón kapunk rendszeres híreket arról, hogy is működik ez a cég, milyen "szakértők" érvelnek mellettük, hol érnek el sikereket, hol kudarcokat, stb.
Vajon mi lenne a megfelelő eszköz ennek a szuperhatalomnak a féken tartására? Hisz csak néhány vezér irányítja, nem?
És hogy miért kell ennyi cég a birodalomhoz? Könnyű a válasz. A GMO termékeket egyszer majd kizárólag ezek a cégek fogják értékesíteni.És mi vár az emberiségre, ha elkezdi fogyasztani a GMO termékeket? Erre könnyű a válasz, hisz velünk miért lenne másképp: http://utajovobe.eu/hirek/eu-tarsadalom-es-jog/3497-hullanak-a-gmo-takarmannyal-etetett-malacok  


Út a Jövőbe

Putyin példa értékű beszéde

"Oroszországban oroszok élnek. Ha bármely kisebbség, bárhonnan, Oroszországban akar élni, itt dolgozni és Oroszországban lenni, beszélnie kell oroszul, és tiszteletben kell tartaniuk az orosz törvényeket. Ha inkább más törvényeket tisztelnek, akkor azt tanácsoljuk nekik, hogy menjenek azokra a helyekre, ahol ez az állami jog. Oroszországnak nem kellenek ezek a kisebbségek. Ezeknek a kisebbségeknek kell Oroszország, és nem adunk nekik kiváltságokat, ne próbálják megváltoztatni a törvényeinket, hogy illeszkedjen az ő vágyakhoz, nem számít, mennyire hangosan kiabálnak "hátrányos megkülönböztetést". Jobb ha tanulunk az öngyilkossági statisztikákból Amerikában, Angliában, Hollandiában és Franciaországban, ha túl akarjuk élni, mint nemzet. Az orosz szokások és hagyományok nem kompatibilisek sok kisebbség primitív kultúrájával. Ez a tiszteletreméltó törvényhozó testület, az új törvények megalkotásánál, az Orosz nemzeti értékeket kell szem előtt tartsa, megjegyezve, hogy a kisebbségek, akik ide jönnek nem oroszok! "
A politikusok a Dumában öt teljes percig, álló ovációval fogadták Putyin beszédét.
fenyorveny.blogspot.hu

Brüsszel propaganda-honlapot indít Magyarországon

Ma délelőtt megkezdte működését az Euronews atlantista hírportál magyar nyelvű változata. Az olvasók többek közt a társadalomromboló ferde hajlamok népszerűsítésével, a NATO terjeszkedésének legitimálásával és a pozitív diszkrimináció reklámozásával találkozhatnak - napi hírekbe csomagolva.
A hírportál magyar nyelvű indulásának közvetlen előzménye José Manuel Barosso, az Európai Bizottság elnökének korábbi kijelentése, miszerint az Európai Unió leszakadó perifériaállamaiban zajló társadalmi folyamatokat elsősorban a "szabad és független média" biztosításával kell visszafordítani - akár közvetlen beavatkozással. Akkor előre beharangozták, hogy fél éven belül új, az "Európai Unió értékeit" népszerűsítő honlap indulhat magyar nyelven, amit hosszú távon a hazai média meghatározó elemévé akarnak emelni.
Az euronews magyar szekciója amiatt kezdte meg működését, mert Magyarország az egyik leginkább "elszakadóban" lévő perifériaállam, és hazánkban mára a lakosság nagy többsége ellenzi az európai uniós tagságot. Ezért brüsszeli pénzből, 30 fős szerkesztői gárdával indítottak nekünk egy atlantista propaganda-honlapot, hogy a véleményünk, értékrendünk és politikai állásfoglalásaink megváltozzanak.
Annyi biztos, hogy aki ezt a műveletet kitervelte, az legfeljebb a makrogazdasági adatok kapcsán, vagy az Amnesty Intenational jelentéseiből hallott Magyarországról, és fogalma sincs arról, milyen mérhetetlen leépülést hozott hazánk számára a rendszerváltás és az európai uniós tagság.
A brüsszeli pénzből létrehozott új, magyar nyelvű hírportál elindulása a hazánkban zajló nemzeti ébredés és külpolitikai váltás letörésére irányuló művelet, vagyis célzott agymosásnak tekinthető.
Hídfő.net

Izraelben tilos beszélni az S-300-ról

Az izraeli miniszterelnök, Benjamin Netanyahu utasításba adta, hogy a miniszterei innentől fogva nem tehetnek semmilyen nyilatkozatot a Szíriába történő orosz fegyverszállítások (S-300) kapcsán. A külföldi média ugyanis helyesen értelmezte az izraeli védelmi miniszter fenyegetését, amit a zsidó vezető eredetileg csak utólag félremagyarázható erőfitogtatásnak szánt.
Moshe Ya'lon tegnap azt mondta, ha Oroszország nem hallgatja meg a kéréseiket, "tudják, ebben az esetben mit kell tenni". Egyértelmű, hogy ez mit jelent, ahogyan az is szokványos, hogy a zsidó politikus olyan kijelentéseket tesz, amibe utólag - egyértelműsége ellenére - sok mindent bele lehet magyarázni. Egyes hírek szerint Netanyahu maga is megfenyegette Vlagyimir Putyin államfőt, hogy az izraeli haderő akár meg is semmisítheti a Szíriának eladott S-300-as légvédelmi rendszert, ha azt leszállítják - amire Putyin annyit válaszolt, hogy az izraeli vadászgépek lelövésére is alkalmas S-300-as rendszereket már leszállították Szíriának.
Az ügy jókora felháborodást váltott ki az izraeli politikában, emiatt Netanyahu kénytelen volt lakatot tenni a többi zsidó szájára, mielőtt újabb meggondolatlan dolgokat mondanak. Az S-300-as rakétakomplexum ugyanis nem csak az ország légterét sértő izraeli vadászgépeket venné célba. A rakéták hatótávja lehetővé teszi, hogy a szír haderő újabb izraeli agresszió esetén azonnali válaszcsapást mérjen Izraelre.
A cionista rezsim tisztjeiben pedig láthatóan "félelmet kelt", hogy az Egyesült Államok által - egyoldalúan - Izraelnek biztosított erőszakmonopólium szertefoszlik, és nemsokára minden korábbi cselekedetükért vállalniuk kell a felelősséget.
Hídfő.net

Kérdések és válaszok...


Kérdések és válaszok...Sokan nem értik, hogy miért van szükség a génmanipulált vetőmagokra, amikor köztudottan mérgezők. Megint csak elgondolkodtató, hogy miért olyan kíváncsi a cionista vezetés, hogy drónokkal figyeltetne meg mindenkit, minden beszélgetést, elektronikus kommunikációt lehallgatva, és miért kell az Obamacare törvény folytatásaként 140 ezerféle kóddal beazonosítani az állampolgárok betegségeit? Miért kell az állampolgárokat a terrorizmusra hivatkozva terrorizálni, miközben a legaktívabb terrortevékenységet az államok vezetései folytatják, és miért lehet mesterséges járványokra hivatkozva akár katonai irányítást is elrendelni. Az is megkérdőjelezhető, hogy miért kell 70 millió főleg muszlim bevándorlóval "frissíteni" Európa "vérkeringését, amikor a legtöbbjük szülőföldjén a befogadók gyilkolják honfitársaikat, de az is egy jó kérdés, hogy mi alapján mernek az állampolgár akaratával szembeszegülni egyes demokratikusnak csúfolt európai országokban, vagy az USA-ban? A logikus és ésszerű, az állampolgárok érdekeit szolgáló kérdésekre miért nincsenek elfogadható válaszok a hatalmat bitorlók részéről, csak hazugságok és mellébeszélés?


"Nagy az Isten állatkertje, de alacsony a kerítés"! Szinte művészien boncolgatják a semmit, részletkérdésekre adott hazugságokkal takargatva a valóságot, szektaként, illuminátusokként, "befektetőkként" emlegetve a tolvajokat, rablókat, rablógyilkosokat, ami egy kis részükre igaz is, de korábban ezt mégis úgy hívták, hogy bűnszervezet, vagy rablóbanda, nem CFR, amerikai kormány, esetleg ENSZ, de felsorolhatnánk mellette a többi hasonszőrű szerveződést is, beleértve a világ politikusainak zöme-javát. Mára az "antiszemitizmus elleni harcnak" cionizmus, vagy Egyesült Nemzetek Szervezetek a neve, pedig egyesülésről eddig csak a népek kifosztásában, kirablásában értettek egyet. A ENSZ irányítás abból áll, hogy mindenki irtandó tetű, aki nem kedvez a nem is zsidó "zsidóknak", vagy a pénzkartellek fosztogatóinak, ami egy és ugyanaz. Az "objektivizmushoz" hozzátartozik, hogy nevén nevezzük a "gyereket", és újraértelmezzük Henry Kissinger kijelentését, miszerint "Ön és családja haszontalan zabálók". Mára ez a mondat azt jelenti az olvasatukban, hogy "addig még élhettek amíg ki nem irtjátok egymást a parancsunkra, mert ha lenne eszetek, mi már nem élnénk".

A más és más nevű, de egy célú ún "világmegváltó csoportosulásoknak", a neokónoknak, cionistáknak de jobb ha azt mondjuk, élősködőknek, sok esetben még vallási alapokat is felhasználóknak, vagy a zászlóikra célkitűzésként ezt aggatók, semmi egyebet nem tesznek, csak meglovagolnak létező emberi érzéseket, de kihasználnak minden lehetőséget a tömegek átverésére, kifosztására és elpusztítására. Pontosabb a fogalmazás, ha azt mondjuk, felhasználják az emberi hülyeséget, vallási -és önkéntesen vállalat butaság fanatizmusát, a jóhiszeműséget, és az önérzet egy fura megnyilvánulását, amikor csak a megcélzottak nem gondolják magukról, hogy ütődöttek, kihasználtak, megvezetettek, irányíthatók és irányítottak.

Nem akarom bántani a vallási közösségeket, de amikor a "Hungarianrealnews" oldal első cikke elkészült, már akkor is arról írtam, hogy az elkövetkezendőnek szánt "Armageddont" indoklás szinten arra a vallásháborúra építik, amit anno megírtak a zsidók Rómában 200-225 között az "Ótestamentumban", és ugyanezen "jóstehetségek" 350-375 között szintén Rómában a "Fenevad" lovagolta "Sárga lóként" (Tájékoztató... ) az Újtestamentumban, bár a "testamentum" végrendelet" jelent latinul ami messze áll a "szövetségtől".
Európa nagy része, de az USA lakossága is megvan győződve arról, hogy hogy az a néhány százezres zsidó közösség, ami 1948-ig Irakban, Palesztinában és Iránban élt, szóródott szét a világon, lett kiirtva, mára már "20 milliós nagyságrenddel", és a kazár, fajilag soha nem volt zsidók is hozzájuk tartoznak, mint "vérrokonok" ami sokszorosan bebizonyítottan nem igaz.

A Buddhizmus és hindi vallás természetesen nem sorolható a judeokereszténységhez hasonló vallások körébe, ahogy az őskereszténység sem, mert a felsoroltak azonos alapokkal rendelkeznek, de egy világháború kirobbantásához "szemita" vallások fanatizmusa szükséges, mert csak ezek engednek meg fékeveszett tömegmészárlásokat. A judeokereszténység álvallásának létrejötte egy merénylet az emberiség ellen, bár "megálmodói" is áldozatul esnek néhány ezer éves tervüknek.


A "kivitelezés" elsősorban az elkazár-zsidósodott egykori fajzsidó szervezetekre hárult, és hárul olyan megosztó feladatként, ami egyben garantálja a fajzsidók teljes kiirtását, de biztosítja a túléléshez szükséges élősködési lehetőséget is a kaméleonhoz hasonló, "színváltó" kazár-zsidóság részére a "felhúzott bőr" tulajdonosainak rovására. Megemlíthető, csak emlékeztetőként és röviden, hogy a legbuzgóbb civil cionista terrorista szervezet a Zsidó Védelmi Liga volt. Az aktivisták részt vettek számos bűncselekményben, és az Egyesült Államok Szövetségi Nyomozó Irodája már többször beidézte, mint egy bűnöző terrorista csoportot, pedig a Zsidó Védelmi Ligát 1968-ban alapította Rabbi Meir Kahane. Martin David Kahane 1932-ben Brooklynban, New Yorkban született. Ő elsőszülött fia volt egy ortodox rabbinak, aki aktívan részt vett a "revizionista" mozgalom cionista keményvonalas Ze'ev Jabotinsky-féle vonalában.

A két Jabotinsky buzgó követőkként hírnévre tettek szert, mint a cionista terror csoportok vezetői, és később, amikor Izrael miniszterelnöke Menachem Begin lett, egyszerre vezette az Irgun csoportot Jichak Samirral, aki a Lehi csoportot (Stern-bandát) is vezette. Shamir döntő szerepet játszott a Lehi gyilkosságban, 1944 novemberében a brit közel-keleti megbízottja Lord Moyne, és gróf Folke Bernadotte, svéd ENSZ béke közvetítő 1948. szeptemberi meggyilkolásában. A csoportot egy ideig az 1960-as években, Kahane vezette kettős életet élve. Michael King néven élt és "dolgozott". Kahane és az új szervezet megkapta a fontos, és valószínűleg döntő támogatást két erős szövetségesétől, az izraeli jobboldali Herut politikai párttól, és a New York-i maffiától. Kahane-t meggyilkolták 1990. november 5-én egy manhattani szállodában New York City-ben, de Kahane rabbi elvei fennmaradtak, miszerint "minden nem-zsidó egy potenciális náci gyilkos", vagy ahogy egy tanulmányában 1982-ben megjelent, Kahane kihangsúlyozta a könyörtelen választás lehetőségét, "vagy mi, vagy ők, a természet harca a zsidók és az ellenség között".

Azóta bizonyos részben csak a nevek változtak, a célok nem. Oldalak ezreit lehetne megtölteni a felsorolásukkal, mint ahogy ez meg is történt a legtöbb esetben, és a bűnlajstrom egyre csak növekszik, miközben következetesen, makacs elszántsággal, és hihetetlen gonoszsággal hajtják végre emberiségellenes bűncselekményeiket. Az előbbiekben leírt szemelvény a zsidó-maffiákról azért került megemlítésre, mert mára ez a maffia behálózta világot, és a legtöbb helyen átvették a hatalmat a politikai életben is, nem csak a gazdasági és pénzügyi vonatkozásokban. A kormányokban zsidók gondoskodnak az érdekeiknek megfelelő döntésekről, a lakosság kifosztásáról, ellehetetlenítéséről és fokozatos kiirtásáról. A cél jelenleg, hogy kihasználva a Közel-Kelet és Afrika megosztottságát, megszerezzék és kiirtsák a Harmadik Világot, majd fokozatosan, időnként szövetségesnek felhasználva az útjukba eső népeket, megtámadva a Távol-Keletet, elzárják a térséget a veszélytelenebb, fosszilis energiahordozóktól. Az atomenergia hagyományos felhasználása atomreaktorokkal, ahogy a Japán példa is mutatja, nemzetbiztonsági kockázatot jelent, bár HAARP-bázisokkal az oroszok, kínaiak, és a japánok is rendelkeznek. Az ilyen bázisok is sérülékenyek egy esetleges rakétacsapással szemben, de az már a nyílt háború része lesz, és nem fogja befolyásolni a háború végkimenetelét, mert meg is kellene tudni védeni ezeket.

Kína és India energia -és piac-addikciója, idesorolva Japánt és Dél-Koreát is a térség többi országával, társadalmi függőségeket, feszültségkeltési lehetőségeket teremt. A távol-keleti országok nem véletlenül, hanem a nyugati piacok szinte korlátlan megnyitása miatt népesedtek túl félelmetes ütemben. Ez szándékosan okozott és hatalmas élelmezési feladatokat ró mezőgazdaságukra és a stratégiai lehetőségeikre miközben Kína későn, India szintén későn és korlátozott anyagi lehetőségekkel kezdte el a fegyverkezést. Elsődleges csúcstechnológiával csak az oroszok rendelkeznek a régióban és Oroszország legyőzése tehetné lehetővé a valódi NWO-s zsidó-világkormány létrejöttét, de ehhez is katonák kellenek, biológiai -és vegyi tömegpusztító fegyverek, valamint a hátország homogén támogatásának biztosítása.


A világ lakosságának 500 millióra csökkentési terve logikusan következik az utolsónak említett homogén hátországi támogatás kialakítási kényszeréből, mivel hozzávetőleg 20 millió tömeggyilkos cionista ideológiát hirdető még ekkora létszámot sem tudna tartósan elnyomni. Még a "tervezett maradék" is bőven elég lenne egy nem faji, hanem pusztán "zsidó vallási holokauszt" totális és végleges lebonyolításához, de idáig sem fognak eljutni, mert genetikai vizsgálatokkal véglegesen kiszűrhetők a népességből. Az anyagi, technikai és katonai bázist jelenleg az USA képezi, és a magát végveszélyben érző amerikai már most kormányától retteg és készülődik ellene. A polgárok elleni háborút a katonai csapatok közötti belháború fogja felváltani, ami még a világháború kirobbantása előtt a rendszer összeomlásához vezet. Az Európai Uniót meg eddig sem tartotta össze semmi, csak az USA-NATO háttértámogatás, és a korrupt, csaló kormányok áldemokratikus cionista diktatúrája. A megszálló-rendfenntartó kontingensek közül a legnagyobbak fogják a kisebbeket arra kényszeríteni, hogy saját hazájukban teremtsenek végre emberi rendet...

/Tulok /

Az Ökölvívó Szövetség egyetért a cigányok kiképzésével

Orbán Viktor szerint az Ökölvívó Szövetség egyetért azzal, hogy a cigányok felzárkóztatására alkalmas a sport. Ezt hétfőn a parlamentben, egy kérdésre válaszolva jelentette ki a miniszterelnök. 
Tisztázzuk: sportolni egy dolog. Cigányok szervezetten, felzárkóztatás címén bokszolni tanítani pedig egy más dolog. 
Sporttal akarják felzárkóztatni a cigányokat? Rendben, tessék focizni! (Úgyis milliárdokat ölnek most Puskás Akadémia címen futballpályák építésére - mintha ez lenne most a legfontosabb, mikor nincs munka, nincs értékteremtő gazdaság.) Tehetséges bokszoló egy cigány - és valóban a szorítóban sportol? Rendben, bokszoljon!
De ne magyarázzák már meg, hogy bármiféle elfogadható érdeket szolgál a szolnoki (alighanem csak az első) cigány bokszakadémia! Pláne, hogy rövidre az akadémia megnyitása után az is kiderült, a Honvédelmi Minisztérium gondozásában pedig katonai képzést biztosítanak cigányoknak. Szigorúan felzárkóztatás címén. 
A kérdés pedig adott: mi a cél? Mert a felzárkóztatáshoz nem utcai harcra és fegyverforgatásra kell képezni egy problémás kisebbség tagjait! 
Talán ezek a felzárkóztatott fiatalok fogják majd letörni például az ózdiak ellenállását? Ököllel és puskatussal? 
Juhász Pál

Észak-Korea békejobbot nyújtott

Észak-Koreában újra megnyitották a Dél-Koreával közös ipari parkot. A munkások és a mérnökök visszatértek a gyárakba, és az északiak felkérték a délieket, hogy szintén térjenek vissza a gyárakba. Phenjan békejobbot ajánlott Szöulnak. Az ország újraegyesítése még messze van, de az első lépés a fegyverszüneti megállapodás helyett, egy békeszerződés aláírása lenne - mondta Kim Dzsong Un, Észak-Korea vezetője. Mint mondta, a jelenleg fennálló állapot csak az USA érdekeit szolgálja, a koreai népét semmiképpen sem. 
Mindez meghátrálás lenne, vagy építő jellegű kezdeményezés? Felvetődhet ez a kérdés, de a jelenleg zajló világpolitikai folyamatok tükrében semmiképpen sem a gyengeség jele. Észak-Korea most nyeregben érzi magát a Kína és Japán (közvetve az USA) között kialakult feszült politikai és katonai viszony miatt. Tehát semmiképen nem a meghátrálás jele, hanem megfelelő helyzetben érzi magát most ahhoz, hogy megkezdődjenek a béketárgyalások, ahol jó pozíciókból tud tárgyalni.
Kin Dzsong Un nem egy alul képzett fiatalember, hanem egy jól felkészült politikus, aki széles látókörű, és jó politikai érzékkel tesz megfelelő időben jó lépéseket. Amikor a közel-keleti és afrikai háborúk, valamint a latin-amerikai drogháborúk miatt már az egész világ unja az állandósult feszültséget, kiváló politikai lépés volt a békejobb nyújtása, amire a déli félnek megfelelő választ kell adnia. A béketárgyalásokat köthetik akár az atomfegyverek leszereléséhez, vagy pedig az USA teljes kivonulásához. Ez megfelelő kompromisszum lehetne. Kérdés melyik fél meddig fog elmenni, és ki mennyire akarja a békét a félszigeten. Az első lépésnek ez éppen megfelelő volt.
Kemény Gábor

Ez jön a bankkártya után - hamarosan mindenki így fog fizetni?

Dübörög a mobilfizetés Magyarországon


Nagyon széles a spektrum, hogy ki mit hív mobilfizetésnek. Van, aki azt is annak nevezi, amikor a mobiltelefonnal parkolást fizet, hiszen a pénzügyi tranzakció inicializálása a telefonról történik, még akkor is, ha önmagában a telefon nem vesz részt a tranzakció valós lebonyolításában. Sokan mobilfizetésnek nevezték, nevezik azt is, amikor egy ATM-es bankkártyás készpénzfelvételt követően passzívan kaptak valami információt (leginkább egy sms-t) arról, hogy levettek a számláról valamennyi pénzt. De mobilfizetésnek nevezhetjük azokat az alkalmazásokat is, amelyeknél valós bankkártya-tranzakciót hajt végre a telefon. Körképünkben most utóbbiakkal foglalkozunk.

A téma szakértői egyöntetűen úgy látják, hogy komoly kitörés előtt állnak ezek a rendszerek Magyarországon, az elmúlt hónapok jelentős eredményeket hoztak, az előttünk álló időszak pedig új kapukat nyithat felhasználók és fejlesztők számára egyaránt.
A Pénzcentrum.hu a hazai mobilfizetési szolgáltatókat kérdezte arról, hogyan működik a rendszerük, miért éri meg regisztrálni náluk, és természetesen kitértünk a mégoly fontos biztonsági kérdésekre is. (Az egyes szolgáltatásokat felhasználóik száma szerint rangsoroljuk.)






MasterCard Mobile - Cellum Zrt.

Indulás éve: 2011
Felhasználók száma: 100 ezer
Fő profil: QR-kódos számlafizetés, QR-kódos fizetés, fizetés webshopban
Elfogadott bankkártyák: MasterCard és CVC kóddal ellátott Maestro
Operációs rendszerek: Android, iOS, Windows Phone

A Cellum közel 10 éve üzemeltet mobilfizetési rendszereket. Az SMS alapú fizetési megoldásokkal indult a vállalat és mára komplex mobilfizetési megoldások teljes skáláját kínálják idehaza és leányvállalatainkon keresztül számos országban. Jelenleg a legkomplexebb mobilfizetési megoldásuk a MasterCard Mobile: a szolgáltatás 2011-ben indult, a MasterCard, az FHB Bank, a Cellum Csoport, a T-Mobile, és a Telenor összefogásával. Azóta közel 100 ezer felhasználó töltötte már le a telefonjára az alkalmazást Android, iOS, vagy Windows Phone operációs rendszerre.

A MasterCard Mobile jelenleg a következő funkciókkal bír:

- mBillpayment: QR-kód lefotózásával szolgáltatói számlák (telekommunikációs és közüzemi számlák) fizetése.

- QR-kódos fizetés taxikban.

- mDonation: QR-kód lefotózásával küldhető adomány, alapítványok részére.

- Top up: Pre-paid (mobiltelefon-, vagy egyéb (fesztiválkártya, E.ON Komfort Kártya, Paysafe Card, RT5 Taxi) kártyák feltöltése mobiltelefonon keresztül.

- Webshopban történő fizetés telefonszám megadásával a partner kereskedőknél.

Eddig közel 200 szolgáltató, partner csatlakozott a rendszerhez (köztük számos online kereskedő, adománygyűjtő szervezet és közmű vállalat). Új fejlesztésüknek köszönhetően több mint 7000 kereskedő számára vált hozzáférhetővé, hogy saját QR-kódot nyomtassanak a kibocsátott számlákra. Ezáltal több ezer új kereskedő vásárlói fizethetnek az alkalmazással a szolgáltatásokért, termékekért. A csoport által kínált mobilfizetési megoldások lényegében bármilyen szolgáltatói és kereskedelmi szektorban bevezethetőek, a MasterCard Mobile alkalmazáson keresztül használják webes kereskedők, mobilszolgáltatók, közüzemi cégek, alapítványok, taxitársaság.

A MasterCard Mobile egyik legnagyobb versenyelőnye más szolgáltatókkal szemben a biztonság és a komplex szolgáltatás. A biztonság már a kártyák regisztrálási folyamatában is megmutatkozik, ezért érzékelheti úgy az ügyfél, hogy némileg hosszadalmasabb a folyamat, mint más szolgáltatók esetében. A több lépcsős regisztráció célja éppen az, hogy senki ne élhessen vissza a rendszerben illetéktelenül, például más bankkártyáját regisztrálva. A rendszerben MasterCard és CVC kóddal ellátott Maestro típusú kártyákat lehet aktiválni.

A regisztrációs folyamat egyik fontos lépése, hogy meg kell adni 6 karakter hosszú alfanumerikus (azaz betűkből és számokból álló) kódot; ez lesz az mPIN kódod, vagyis a felhasználó saját titkos azonosítója. A kódot sem a kártyakibocsátó bank, sem a mobilszolgáltató nem ismeri.

Általánosságban a mobilfizetési rendszerek egyik legfontosabb biztonsági problémája akkor tapasztalható, ha valaki képes átvenni az irányítást a jogosult felhasználó helyett, és a telefonban tárolt adatokat továbbítani tudja. Így képes megszerezni a telefonban tárolt jelszavakat vagy más érzékeny adatot (pl. bankkártya adatokat) is. A Cellum által kifejlesztett mobilfizetési rendszereknél - pontosan ezért - ilyen érzékeny adatok nem tárolódnak a telefonon. Több módon is védik a felhasználókat, de a kulcs az applikációban használt ún. "eltört-titok technológia", amelynek lényege, hogy nem tárolnak egy helyen értelmezhető bankkártya-adatot, még titkosítva sem. Szerver oldalon eltörik ezt a titkot, ennek egy része visszakerül a telefonra, ami önmagában értelmezhetetlen a támadók számára - ez gyakorlatilag a legbiztonságosabb megoldásnak tekinthető.
A PCI-DSS tanúsítványról
Mint általában az elektronikus fizetéseknél, a mobilfizetések esetében is nagy hangsúlyt kap a biztonság, ezt a cégek egy általánosan elfogadott tanúsítvány-rendszerrel, a PCI-DSS tanúsítványokkal igazolják. A szabványt a kártyatársaságok alkották meg, mindenkire vonatkozik, aki bankkártya-adatokat tárol, dolgoz fel, vagy továbbít. Az összetett minősítési rendszer különböző szinteket határoz meg, alapvetően a tranzakciók száma szerint. Információink szerint a legmagasabb, 1-es szintű tanúsítvánnyal - a mobilfizetés szolgáltatók közül - Magyarországon egyedül a Cellum (MasterCard Mobile) rendelkezik.

Így visszaélésre akkor sem kerülhet sor, ha telefonunkat ellopják vagy hackerek törik fel, hiszen az alkalmazásban csak az adatok fele látható. Ugyanígy ha a szervhez férnének hozzá illetéktelenek csak a kártya adatok egy részét találják ott. A két rész-adatsor önmagában használhatatlan. Ahhoz, hogy használni lehessen a két rész-adatsort, szükség van a felhasználó által megadott mPIN kódra, ezt kell megadni a fizetés jóváhagyásához.

A Cellum-csoport PCI DSS megfelelési tanúsítvánnyal rendelkezik, így megfelel a legnagyobb nemzetközi kártyatársaságok legfontosabb biztonsági szabványának. Ez a mobilfizetés, mobilbankolás területén világszinten egyedülálló minőségbiztosítást jelent. A működés óta nem történt visszaélés a rendszerben, semmilyen csalásra nem került sor.

Jelenleg Bulgáriában van működő Cellum mobilfizetési rendszer, ott a múlt év végén indult a szolgáltatás. A közeljövőben indul egy bankkal közös mobilfizetési projektjük, amelyet a teszt időszakot követően közel egy tucat európai országra terveznek kiterjeszteni. Több távol keleti, ázsiai és Egyesült Államokbeli partnerrel is tárgyalnak.

iCsekk - Díjnet Zrt.

Indulás éve: 2009
Felhasználók száma: 50 ezer
Fő profil: közmű-számlák, parkolás, autópálya-matrica
Elfogadott bankkártyák: Visa, MasterCard, Amex
Operációs rendszerek: Android, iOS

Az iCsekk rendszer (korábban DigiCsekk néven) 2009-óta elektronikus, illetve papír alapú számlák esetében is lehetővé teszi a bankkártya terhére történő mobilfizetést. Az alkalmazás futattható JAVA platformon, illetve Andorid és iOS operációs rendszeren is.

A rendszer alkalmas rendszeres közmű-számlák (pl. UPC, DIGI, FŐGÁZ stb.) kiegyenlítésére, internetes kereskedelmi rendszerekben történő vásárlások során keletkező számlák (pl. Vatera, Tesz-vesz) befizetésére, ügynöki, illetve kiszállítói tevékenységet ellátó szolgáltatók számlái (pl. pizzafutár, csomagküldő szolgálat), valamint önkiszolgáló, automata fizetési pontoknál (pl. parkoló, üdítő/cigaretta-automata, autópályadíj stb.) is használható.

Az iCsekk egyaránt alkalmas Interneten keresztüli fizetésre, elektronikus- és papír alapú számlák kiegyenlítésére. Papír alapú számlák esetében a számlafizetési tranzakció kezdeményezése a QR-kód beolvasásával történik. A Díjneten bemutatott elektronikus számlák esetében a tranzakciót a Díjnet küldi át az iCsekk rendszer felé a számla érkezésekor. QR-kód egyaránt szerepelhet elektronikus- és papír alapú bizonylaton, a beolvasás egyaránt történhet képernyőről vagy papír hordozóról.

Jelenleg iCsekkel havi rendszerességgel több, mint 5 millió számla (papír alapú és elektronikus) kerülhet kiegyenlítésre. A Díjnet rendszerben jelenlévő közel 20 szolgáltató elektronikus számláján túl mintegy 30 szolgáltató papír alapú számláját fizetheti a rendszer segítségével.

Közel 50 ezer felhasználó telepítette és használja a mobilfizetési alkalmazást, amely jelenleg 6 nyelven elérhető (magyar, angol, román, kínai, cseh és szlovák). Az iCsekk rendszerben valamennyi, internetes fizetésre alkalmas betéti- és hitelkártya használható, kibocsátó banktól és kártyatípustól függetlenül (Visa, MasterCard, Amex). A telepítés és regisztráció egy egyszerű és gyors folyamat, mely során a felhasználó elfogadja az ÁSZF-et és megadja a fizetések jóváhagyásához szükséges négyjegyű numerikus aláírási kódszavát. A regisztráció során az alkalmazás egy alapdíjas SMS üzenetet küld az iCsekk szervernek, annak érdekében, hogy szerver oldalon a felhasználó telefonszámához lehessen kötni a regisztrációt.

Az iCsekk mobilfizetési rendszerben az ügyfél- és kártyaadatok védelme banki szintű biztonsági megoldással történik. A felhasználó telefonjában tárolt kártyaadatok 1024 bites RSA algoritmusú aszinkron titkosítással kerülnek tárolásra. Ez azt jelenti, hogy az alkalmazásból a kártyaadatok a tárolást követően semmilyen módon nem kinyerhetőek. Amennyiben a felhasználó elfelejti a fizetési jelszavát és újratelepíti az alkalmazást, a kártyaadatok automatikusan törlésre kerülnek. A telefon elvesztése vagy ellopása esetén az alkalmazásban tárolt kártyaadatok nem hozzáférhetőek, tranzakció a fizetési jelszó ismeretének hiányában nem kezdeményezhető.

Az iCsekk rendszer működése során megvalósuló kommunikációban az érzékeny adatok mindvégig dinamikusan titkosított formátumban haladnak, a titkosítás csak a fizetési művelet teljesítésekor, a banki tranzakció végén oldódik fel a pénzforgalmi szolgáltató rendszerében. Az iCsekk rendszer üzemeltetését ellátó infrastruktúra, illetve szolgáltatás ISO 9001-es és 27001-es minősítéssel rendelkezik és megfelel a PCIDSS szabvány előírásainak is, melynek formális tanúsítása rövidesen lezárul. Az iCsekk rendszer bevezetése óta nem történt - bankkártya terhére elkövetett csalás, visszaélés vagy a rendszer ellen támadás.

Az iCsekk mobilfizetési megoldás bevezetése folyamatban van Szlovákiában és Csehországban, Romániában intenzív tárgyalásokat folytatnak számos piaci szereplővel a bevezetésről továbbá más, nem európai országokban is előkészületek folynak a rendszer bevezetésére.

iziShop - Hedz Magyarország Kft.

Indulás éve: 2007
Felhasználók száma: 50 ezer
Fő profil: autópálya matrica, parkolás, menetjegyek, webes fizetés
Elfogadott bankkártyák: Minden, internetes vásárlásra alkalmas Visa és MasterCard
Operációs rendszerek: Android

A 2007-ben indult iziSHOP fő profiljai közé tartozik az autópálya matrica, parkolás, rendezvénybelépők, utasbiztosítás, éttermi fizetés, webes fizetés, lapelőfizetés és városi közlekedési menetjegy / bérlet értékesítése. Több tucat kereskedővel állnak kapcsolatban, az országos közlekedési társaságoktól egészen vidéki éttermekig. Alapvetően két üzleti együttműködést kínálnak a kereskedőknek:

Amíg a mobilvásárlásnál a kereskedő "boltját" beépítik az iziSHOP mobil alkalmazás tematikus portfóliójába (autópálya matrica, parkolási díj, menetjegy), addig a mobilfizetésnél a termékek kiválasztása tipikusan nem az iziSHOP-ban, hanem tipikusan a kereskedő saját webáruházában történik, és csakis a fizetéskor választhatja a felhasználó, hogy ő az iziSHOP alkalmazásában beregisztrált bankkártyájával szeretne fizetni (és nem pl. a kártyaadatok közvetlen megadásával). Itt az iziSHOP és a kereskedő rendszerét össze kell kapcsolni, amire kidolgozott csomagokat, környezetet biztosítanak a kereskedőnek.

A regisztrált felhasználók száma meghaladja az 50 ezret. A regisztráció, illetve az alkalmazás létöltése ingyenes. A rajta keresztül elérhető szolgáltatások kényelmi díjat nem tartalmaznak, azaz pont annyiba kerülnek rajta keresztül a különféle termékek és szolgáltatások, mint a kereskedők valódi boltjaiban. Hagyományos (buta) telefonokkal az iziSHOP kódszó SMS-ben történő elküldése is elegendő, melyre válaszul kapott linkre kattintva az alkalmazás telepíthető. Androidos készülékek esetben az alkalmazás a Google Play-ről tölthető le.

Maga a vásárlás a telefon menüjében, az adott termék megvásárlásához szükséges adatok megadásával, egyszerűen történik. A fizetéskor a bankkártyaadatokat kell a készüléken megadni. Ezeket az alkalmazás a készüléken biztonságosan el is képes tárolni, amit a legközelebbi vásárláskor elegendő csupán az un. iziSHOP PIN kóddal aktiválni. Az alkalmazás tetszőleges számú bankkártya adatot képes eltárolni (pl. céges, magán, stb), melyek közül a felhasználó választhat fizetéskor. Minden, internetes vásárlásra alkalmas Visa és MasterCard kártya regisztrálható a rendszerben. A kártyaadatok titkosított módon vannak az alkalmazásban eltárolva, amelyek csak az iziSHOP PIN kód ill. a CVC kód megadásával aktiválhatók.A Java alkalmazások különféle tanúsítványokkal vannak ellátva (Verisign, Thawte, maga a rendszer pedig PCI-DSS compliant).

Szinte minden termékük megkövetel további személyes vagy hatósági azonosítók megadását (pl. jármű rendszáma az autópálya matricához, személyi igazolvány vagy diák igazolvány a közlekedési menetjegyhez vagy bérlethez, stb.), amelyek beazonosíthatósága lehetetlenné teszi a kedvezményezettek névtelenséget, így hatványozottan megnehezítik az esetleges csalásokat ill. visszaéléseket.

A rendszerben csak magyar kereskedőket regisztráltak, a felhasználók között külföldieket is találhatunk. Maga az alkalmazás a magyar nyelv mellett elérhető angol, német, horvát és orosz nyelveken is.


PayU - PayU Hungary Kft.

Indulás éve: 2013
Fő profil: netes vásárlás, QR-kód alapú fizetés
Elfogadott bankkártyák: MasterCard, Visa, AMEX
Operációs rendszerek: Android, iOS

A PayU Mobil rendszer bevezetését május végére tervezik. Normál kártyás fizetés,illetve QR-kód alapú lesz a rendszer, amit két piactéren és egy apróhírdetési site-on is bevezetnek. A kereskedők részére a (már működő) PayU fizetési felülettel együtt biztosítják a mobilos fizetést is. Az apróhirdetési oldalon történő fizetés esetén személyes adatokra és bankszámlaszámra lesz szükség ahová ezen összegeket a PayU utalni tudja.

Minden, a rendszerhez csatlakozott kereskedő (jelenleg 780) automatikusan megkapja a mobil fizetés lehetőségét is. Ez a kereskedőnek azért jó, mert az ügyfél a kártyás fizetést úgyis le tudja bonyolítani hogy nincs nála a kártya, vagy nem akarja a kártyaszámát interneten megadni. Itt elég lesz ha a képernyőn megjelenő QR-kódot beolvassa vagy a telefonszámát megadja.

A rendszer használható például normál webshopoknál, de QR-kódos vásárlásra is alkalmas lesz. Az online piactéri bevezetést követően - a fejlesztők reményei szerint- százezres nagyságú lesz a felhasználók száma. A regisztrációhoz kell tölteni az alkalmazást a Google Play-ről, illetve az App Store-ból, megadjuk benne a kártyaszámot illetve szállítási címet, valamint egy PIN-kódot. MasterCard, Visa, AMEX kártyákkal is használható az alkalmazás.

A minőségbiztosítást a megfelelő PCI DSS technológiával (szerveren tárolva - nem a telefonban) PCI DSS level 1, Thawte, SSL + saját fejlesztésű csalás megelőző rendszerrel garantálják. A PayU csoport jelenleg 4 kontinensen 16 országban nyújt online payment szolgáltatást.


Nemzeti Mobilfizetési Rendszer - Nemzeti Mobilfizetési Zrt.

Indulás éve: 2013
Fő profil: autópálya-matrica, közlekedési szolgáltatások, közszolgáltatások
Elfogadott bankkártyák: n.a.
Operációs rendszerek: n.a.

A tervek szerint szeptember végén indul a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer, amely mobilparkolásra és autópálya-matrica mobilvásárlására, a későbbiekben pedig egyéb, elsősorban a közlekedéshez kapcsolódó közszolgáltatások mobilvásárlására lesz használható.

A Nemzeti Mobilfizetési Rendszer kizárólag közszolgáltatások mobilfizetését biztosítja partnerei, azaz a mobilszolgáltató és mobilvásárlási szolgáltató cégekkel közösen, a rendszer a közszolgáltatások területén nyújt mobilfizetési megoldásokat, és kizárólag Magyarország területén működik majd - tudtuk meg a Nemzeti Mobilfizetési Zrt-től.

http://hunnio.com/news.php?readmore=607

Az őszinteség magja

„Egy sikeres üzletember már idős volt és érezte, hogy eljött az ideje, hogy kiválassza az örökösét, aki továbbviszi az üzletet. Viszont nem az egyik igazgatót vagy az egyik gyermekét választotta, hanem valami egészen mást tett. Összehívta az összes fiatal alkalmazottat.
Ezt mondta nekik:
-Eljött az ideje, hogy visszavonuljak és kiválasszam a következő vezérigazgatót. Elhatároztam, hogy közületek fogok választani valakit. A fiatal alkalmazottak megdöbbentek. A főnök így folytatta:
-Mindegyikőtöknek adok egy MAGOT - egy nagyon különleges MAGOT. Szeretném, ha elültetnétek ezt a magot, öntöznétek és jöjjetek vissza mához egy évre azzal, amit neveltetek a magból. Akkor majd megnézem a növényeiteket és kiválasztom, ki lesz a következő vezérigazgató.
Volt a fiatalok közt egy Jim nevezetű is aznap, aki a többiekhez hasonlóan, szintén kapott egy magot. Nagyon izgatottan tért haza, s elmondta a feleségének is a történteket. A felesége segített cserepet, földet és komposztot keríteni és Jim elültette a magot. Minden nap meglocsolta és figyelte, nőtt-e a növénye. Körülbelül három hét elteltével a többi alkalmazott már a kikelt növényekről beszélgetett.
Jim mindig megvizsgálta az ő magját, de semmi nem kelt ki belőle. Eltelt három, négy, végül öt hét, még mindig semmi. Addigra már mindenki a növényéről mesélt, de Jimnek nem volt növénye, úgy érezte, kudarcot vallott.
Már eltelt hat hónap és még mindig nem volt semmi Jim cserepében. Tudta, hogy biztosan elpusztította a magját. Mindenkinek fái és magas növényei voltak, de neki semmije sem. Jim mégsem szólt egy szót sem a kollégáinak. Tovább locsolta és trágyázta a földet. Annyira akarta, hogy kikeljen a mag.
Amikor végre letelt az egy év a cég minden fiatal alkalmazottja elhozta a növényét, hogy a vezérigazgatónak megmutassa. Jim azt mondta a feleségének, hogy ő nem fog bevinni egy üres cserepet. De ő azt válaszolta, hogy őszintén el kell mondania, ami történt. Jimnek kavargott a gyomra, úgy érezte, ez lesz életének legkínosabb pillanata, de tudta, hogy a feleségének igaza van. Elvitte az üres cserepét a tanácsterembe. Amikor Jim megérkezett, csodálattal nézte a sokféle növényt, amit a többi alkalmazott nevelt. Gyönyörűek voltak, mindenféle alakú és méretű növények. Jim letette a földre az üres cserepét, sok kollégája kinevette, páran sajnálták őt.
Amikor a vezérigazgató belépett, körülnézett és köszöntötte fiatal kollégáit.
Jim próbált meghúzódni valahol a sarokban.
-Istenem, milyen gyönyörű növényeket, fákat és virágokat neveltetek - mondta a vezérigazgató.
-Ma az egyikőtöket kinevezem vezérigazgatónak.
Hirtelen a vezérigazgató megpillantotta Jimet az üres cseréppel a terem végében. A pénzügyi igazgatót arra kérte, hogy hívja Jimet előre. Jim megrémült. Azt gondolta: A vezérigazgató tudja, hogy kudarcot vallottam! Talán kirúg!
Amikor Jim előrement, a vezérigazgató megkérdezte, hogy mi történt a magjával. Jim elmondta a történetét.
A vezérigazgató mindenkit arra kért, hogy üljön le, kivéve Jimet. Ránézett Jimre és mindenki előtt bejelentette:
-Íme az új vezérigazgatótok! Jimnek hívják.
Jim nem hitt a fülének. Hisz még ki sem kelt a magja.
Hogyan lehetne ő az új vezérigazgató? - mormogták a többiek.
A vezérigazgató akkor azt mondta: -Egy évvel ezelőtt az itt lévők közül mindenkinek adtam egy magot. Arra kértelek titeket, hogy ültessétek el, öntözzétek és hozzátok vissza nekem e napon. Én mindenkinek főtt magot adtam; halottak voltak - lehetetlen volt, hogy kibújjanak a földből.
Mindegyikőtök, Jimet kivéve, fákat, növényeket és virágokat hozott nekem. Amikor észrevettétek, hogy a magok nem kelnek ki, kicseréltétek a tőlem kapott magot egy másikra. Jim volt az egyetlen, akiben megvolt a kellő bátorság és őszinteség, hogy egy olyan edényt hozzon ide, amiben az én magom van. Ezért ő lesz a következő vezérigazgató!
Ha őszinteséget vettek el, bizalmat arattok.
Ha jóságot vettek el, barátokat arattok.
Ha alázatot vettek el, nagyszerűséget arattok.
Ha kitartást vettek el, elégedettséget arattok.
Ha megfontoltságot vettek el, reményteli kilátást arattok.
Ha kemény munkát vettek el, sikert arattok.
Ha megbocsátást vettek el, megbékélést arattok.
Tehát, vigyázzatok, mit vettek el ma, mert ez határozza meg, mit fogtok később learatni.
Bármit adtok az életnek, az élet visszaadja azt nektek…”
...szeretettel...