2013. május 29., szerda

Izraelben tilos beszélni az S-300-ról

Az izraeli miniszterelnök, Benjamin Netanyahu utasításba adta, hogy a miniszterei innentől fogva nem tehetnek semmilyen nyilatkozatot a Szíriába történő orosz fegyverszállítások (S-300) kapcsán. A külföldi média ugyanis helyesen értelmezte az izraeli védelmi miniszter fenyegetését, amit a zsidó vezető eredetileg csak utólag félremagyarázható erőfitogtatásnak szánt.
Moshe Ya'lon tegnap azt mondta, ha Oroszország nem hallgatja meg a kéréseiket, "tudják, ebben az esetben mit kell tenni". Egyértelmű, hogy ez mit jelent, ahogyan az is szokványos, hogy a zsidó politikus olyan kijelentéseket tesz, amibe utólag - egyértelműsége ellenére - sok mindent bele lehet magyarázni. Egyes hírek szerint Netanyahu maga is megfenyegette Vlagyimir Putyin államfőt, hogy az izraeli haderő akár meg is semmisítheti a Szíriának eladott S-300-as légvédelmi rendszert, ha azt leszállítják - amire Putyin annyit válaszolt, hogy az izraeli vadászgépek lelövésére is alkalmas S-300-as rendszereket már leszállították Szíriának.
Az ügy jókora felháborodást váltott ki az izraeli politikában, emiatt Netanyahu kénytelen volt lakatot tenni a többi zsidó szájára, mielőtt újabb meggondolatlan dolgokat mondanak. Az S-300-as rakétakomplexum ugyanis nem csak az ország légterét sértő izraeli vadászgépeket venné célba. A rakéták hatótávja lehetővé teszi, hogy a szír haderő újabb izraeli agresszió esetén azonnali válaszcsapást mérjen Izraelre.
A cionista rezsim tisztjeiben pedig láthatóan "félelmet kelt", hogy az Egyesült Államok által - egyoldalúan - Izraelnek biztosított erőszakmonopólium szertefoszlik, és nemsokára minden korábbi cselekedetükért vállalniuk kell a felelősséget.
Hídfő.net

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése