2012. november 8., csütörtök

MT Keshe - Olasz-Japán csatlakozás

Mint korábban már megtudtuk videótájékoztatásból, a
Keshe-Alapítvány technológiai felfedezései valóban léteznek, és nemcsak használhatók, de már októberben át is adták az olasz kormánynak, mivel Olaszország is csatlakozott 2012. október 27-én az űrhajó programhoz. A Keshe-Alapítvány tájékoztatásának és terveinek megfelelően bármely ország a földön, hozzájuthat a technológiához. Az egyeztetettek szerint a Brüsszelben ülésező (Belgium 2012.10.26. 16,00 órakor) képviselőivel, az olasz nagykövetségnek adta át a Keshe-Alapítvány igazgatója, MT Keshe nevében az olasz kormány tisztviselőinek, és a helyettes tudományos attasénak az összes szabadalom teljes (köz- és titkos szabadalmak) leírását. A tervezet tér-reaktor, az egész reaktor dokumentációt és az űrhajó designt.

A nagykövetség tisztviselői haladéktalanul ellenőrizték az USB flash meghajtó tartalmát, és megerősítették, hogy a szabadalmi fájlok és rajzok, a tervek, teljes mértékben az átadott USB-meghajtón megtalálhatók.
A találkozót videóra rögzítették, és a diplomáciai protokollt is archiválták, mivel ez a videó rögzítésre került az olasz nemzet épületének területén.
Olaszország jelenleg az első ország Európában, amely elfogadta az űrprogram teljes technológiáját a Keshe-Alapítványtól, a nemzetek és a világ békéje, jóléte érdekében.

A Keshe-Alapítvány külön megköszönte az olasz kormánynak és nemzetnek, hogy a teljes technikai segítségnyújtás, és a tudás megosztása mellett a tudástranszfer gazdasági alapon való adómentességét is biztosítják

A Keshe-Alapítvány örömmel jelentette be, hogy a Japán Császárság 2012. novenber 2. péntek óta a legújabb nemzet, amely megkapta az űrprogramot tartalmazó USB flash meghajtót az adatokkal. Az űrprogram átadására a Japán Nagykövetségen tartott megbeszélésen került sor, 2012.11.02-én, 12:30-kor.
Ettől a naptól kezdve, a japán nemzet maga tudja megoldani, hogy megszüntesse a fukushimai nukleáris katasztrófa szennyezési és szivárgási problémáit a gravitációs technológia segítségével.
Az átadott technológia lehetővé teszi a japán nemzet számára ebben a helyzetben, hogy kiépítsék saját új energiaellátó rendszerüket. Ez lehetővé teszi, hogy ez a nemzet is független legyen az energia-behozataltól.

(Nekünk ettől nem kell félni... Kapolyi és Orbán IMF hitelből képes lesz felvásárolni világ összes adathordozóját, hogy ne tudják átadni a technológiát nekünk.)

Tulok

Az USA szegényeken és feketéken tesztelt vegyi fegyvereket a hidegháború alatt

Az Egyesült Államok szegényeken és feketéken tesztelt vegyi fegyvereket a hidegháború alatt. Egy esetleges szovjet nukleáris támadás elleni pajzs fejlesztése miatt, Saint Louis városában az amerikai hadsereg olyan vegyületeket permetezett szét a helyi lakosság felett, amelyeket vegyi fegyverek gyártásához használtak. Az '50-es, '60-as években St. Louis külvárosi lakói tesztalanyként szolgáltak a mérgező vegyületek hatásainak ellenőrzéséhez.
Erről írt tanulmányt Lisa Martino-Taylor, a Saint Louis Community College szociológus professzora, aki nyilvános dokumentumok közt kutatott, és kadmium-szulfid, valamint mérgező cink tárolókról talált jelentéseket az '50-es, '60-as évekből. A tanulmány szerint az amerikai hadsereg teszteket hajtott végre, különösen a magas népsűrűségű, szociálisan elkülönített területeken, ahol túlsúlyban voltak a fekete és az alacsony jövedelmű polgárok. A helyi hírcsatorna interjújában elmondta, hogy „nagyon megdöbbentette az a titkolózás és félrevezetés", amit a hatóságok felelősségének firtatása kapcsán tapasztalt. „Minden tőlük telhetőt elkövettek hogy becsapják az embereket” nyilatkozta.
A vegyi fegyverek embereken való tesztelése a „Manhattan-Rochester” program része volt. Ez egy amerikai kormányprogram, amely a hidegháború alatt a rádióaktivitás emberi testre gyakorolt hatásait vizsgálta. Hasonló kísérletekre került sor Corpus Christi városában és Texasban is.
A legmérgezőbb vegyületeket légi bemutatók során, repülőgépekből permetezték a célterületre. Lisa szerint a program részeként aeroszolos spray-ket is elhelyeztek a környező felhőkarcolók és meteorológiai tornyok tetején. 1953-ban összesen 16 kísérlet volt, mely során nem kevesebb mint 35 adag cink-szulfidot és kadmiumot használtak fel St. Louis-ban. A leginkább érintett környékek a „sűrűn lakott nyomornegyedek” voltak, ahol körülbelül tízezer alacsony jövedelmű lakos élt, többségében gyerekek.
Tisztázás
A Lisa által kapott eredményeken megdöbbenve, az állami törvényhozók október 22-én tisztázást kértek a fegyveres erőktől. „Az ötlet, hogy polgárok tízezreit akaratuk ellenére tettek ki mérgező anyagok hatásainak, teljességgel felháborító. Teljesen természetes, hogy ezek az emberek és családjaik válaszokat követelnek a kormányhivataloktól,” nyilatkozta Roy Blunt, republikánus szenátor.
A demokrata Claire McCaskill, és kollégája, Blunt szintén tisztázást kértek John McHugh-tól, a hadsereg titkárától. „A Szenátus és a Képviselőház is folytatott nyomozásokat a '90-es évek alatt, de semmi sem történt, - állítja Lisa Martino-Taylor. Szerinte a legnagyobb hiba az volt, hogy „igazából soha nem néztek utána, hogy kinek lehetett köze az ügyhöz”.
Radioaktivitás
Az interjúban Lisa azt mondta hogy „bőven vannak rá bizonyítékok, hogy sugárzó vegyületeket is felhasználtak a kísérlet során.” Lisa szerint fluoreszkáló részecskéket is hozzáadtak a keverékekhez, melyeket arra használtak hogy „megvilágítsák” a célpontokat, azonosítva őket a további tesztekhez. Fennáll a gyanú, hogy a „U.S. Radium” nevű cég részt vett a kísérletben. A U.S. Radiumnak már csak azért is felelnie kellene a törvényszék előtt, mert radioaktív festéket gyárt, mely már számos festőt ölt meg.
Kutatásának jövőbeni folytatását illetően azt mondta, fontos lenne nyilvánosság elé tárni „hogy mindez súlyos megsértése volt az egész egészségügyi etikának, minden nemzetközi jogszabálynak, de még az akkori katonai rendszabályoknak is.”
(pravda.ru)
Fordította: Fehér Nándor

Egy bölcs öregasszony tanácsai


Regina Brett, a cleevlandi Plain Delaer 90 éves újságírója írta: "Öregedésem emlékezetessé tételére egyszer leírtam 45 tanulságot, melyet az életben felfedeztem. Ezt a cikkemet olvasták mind közül a legtöbbet, így hát 90. születésnapom alkalmával itt van még egyszer":

1. Az élet nem igazságos, de ennek ellenére jó.
2., Ha tanácstalan vagy, tegyél csak egy kis lépést.
3., Az élet túl rövid, hogy az idődet valaki gyűlöletére pazarold.
4., A munkád nem ápol majd ha megbetegedsz. Ezt a családod és a barátaid teszik majd, tartsd velük a kapcsolatot.
5., Minden hónapban fizesd be a bankkártyáid számláit.
6., Nem kell, hogy mindig minden vitát megnyerj, fogadd el, ha nem értetek egyet.
7., Sírj valakivel, jobb, mint ha egyedül teszed.
8., Haragudhatsz istenre, elviseli.
9., Az első fizetésedtől spórolj a nyugdíjra.
10., Ha a csokiról van szó, hiábavaló az ellenállás.
11., Békélj meg a múltaddal, hogy a jelent ne ronthassa el.
12., Nyugodtan sírhatsz a gyerekeid előtt.
13., Ne hasonlítsd az életed másokéhoz, nem tudhatod, hogy az ő útjuk miről szól.
14., Ha egy kapcsolatnak titokban kell lennie, te ne legyél a kapcsolatban.
15., Bármi megváltozhat egy szempillantás alatt, de ne aggódj, isten nem pislog.
16., Vegyél mély lélegzetet, megnyugtatja az elmét.
17., Szabadulj meg mindentől, ami nem hasznos, szép vagy boldogító.
18., Ami nem öl meg, az valóban erősebbé tesz.
19., Sosem késő, hogy boldog gyermekkorod legyen, de a második már csak tőled függ és senki mástól.
20., Amikor azért kell küzdeni, amire igazán vágysz, soha ne add fel.
21., Gyújtsd meg a gyertyákat, használd a szebb ágyneműt, vedd fel a drága fehérneműd; ne tartogasd különleges alkalmakra, a ma különleges.
22., Készülj fel mindenre, majd sodródj az árral.
23., Légy különös most, ne várd meg az öregkort, hogy lilát hordj.
24., A legfontosabb nemiszerv az agy.
25., Csak te felelsz a saját boldogságodért.
26., Minden csapást az alapján ítélj meg, hogy öt év múlva számítani fog-e.
27., Mindig az életet válaszd.
28., Mindenkinek mindent bocsáss meg.
29., Hogy más mit gondol rólad, az nem tartozik rád.
30., Az idő majdnem mindent meggyógyít, adj neki egy kis időt.
31., Bármilyen jó vagy rossz a helyzet, meg fog változni.
32., Nem kell magad túl komolyan venni, senki más sem teszi.
33., Higgy a csodákban.
34., Isten isten miatt szeret, nem azért aki vagy, vagy amit tettél.
35., Ne vizsgáld felül az életet, jelenj meg és hozd ki belőle amit lehet.
36., Az öregedés még mindig jobb, mint fiatalon meghalni.
37., A gyerekeidnek csak egy fiatalkora van.
38., Végül csak az számít, hogy szerettél.
39., Minden nap menj ki, ott történnek a csodák.
40., Ha mindenki egy nagy kupacba gyűjtené a problémáit és másokét is megnézhetnénk, beérnénk a sajátunkkal.
41., Az irigység időpazarlás, megvan mindened ami kell.
42., A legjobb még csak most jön.
43., Mindegy hogy érzed magad, kelj fel, öltözz fel és jelenj meg.
44., Engedj.
45., Az élet nem masnival jön, de mégis ajándék.

Tömegpusztító fegyverek - I. rész

Cikkünkkel kísérletet teszünk arra, hogy az olvasóink elé tárjuk a tömegpusztító fegyverek veszedelmét, illetve magukat a fegyvereket, melyek ott lapulnak még ma is a nagyhatalmak farzsebeiben, s bármikor bevetésre kerülhetnek, függetlenül attól, hogy az ellenkezőjét állítják. S függetlenül attól, hogy léteznek egyezmények, mint az NPT, CWC, BWC, amelyek a nukleáris, vegyi és biológia fegyverek korlátozásáról, tilalmáról és leszereléséről szólnak. Egyszerűen azért, mert a mai mennyiségük (és minőségük) még mindig bőven elegendő az emberiség kipusztításához, de különösen mert a mai körülmények sokkalta rosszabbak, mint a hidegháború során, s egyre rosszabbak lesznek, ami egyre növeli annak a lehetőségét, hogy ezeket be is vessék (ellenünk).
Nehéz feladat előtt állunk. Egyrészt, mert egy részletes tanulmány terjedelme messze meghaladná egy cikk kereteit, s inkább egy több száz oldalas könyvben lehetne csak minden részletre kiterjedően kifejteni a témát, másrészt mert a szakkifejezések garmadáját az olvasók többsége több mint valószínű, hogy meg sem értené. S pontosan emiatt, az egyszerűségre való törekvésünk miatt, az olvasó esetlegesen kételkedni kezdhet a cikkünk hitelességében. Nehéz feladat ez. Az olvasó esetleg rendelkezik bizonyos ismeretekkel, de szinte biztos, hogy nem hosszú éveken keresztül tanulmányozta ezt a területet, s így sem mélyében, sem madártávlatából nem látja át a témakört. Előbbihez idő és rengeteg tanulmányozás szükséges, míg utóbbi – néha – az előbbi teljesülése esetén következik be. A cikk számos esetben csak az adott részterület felszínét súrolja, és csak néha mélyül el jobban a részletekben.

Bevezetés
A tömegpusztító – nukleáris, vegyi és biológiai – fegyverekről számos információ lelhető fel, mind nyomtatott, mind elektronikus változatban. Mindegyikük közös vonása, hogy részleges tájékoztatást ad az adott fegyver történelméről, s minél inkább közeledik annak jelenéhez és mennyiségéhez, annál pontatlanabb adatokat ad az érdeklődőnek.
Ne legyünk naivak, hétpecsétes titokról van szó, az emberiség történelmének legpusztítóbb fegyvereiről, amelyről az átlagember azt hiszi, hogy a hidegháború végével, egyszerűen eltűntek. Hát nem tűntek el. Bár kisebb mennyiségben – kiirtásunkhoz még mindig bőven elegendő! – ugyan, de máig hadrendben vannak és még hosszú évekig tervezik a hadrendben tartásukat, hacsak nem kerülnek azelőtt bevetésre, ami a biztos pusztulásunkat jelenti.
A tömegpusztító fegyver célja a pusztítással való fenyegetés és csak másodlagosan a tényleges pusztítás, szokták mondani a szakértők, s ezért valójában nem kell tőlük félni. Nos, ez így nem igaz. Való igaz, hogy a hidegháború során oly mértékben fegyverkezett fel a két nagyhatalom, hogy a tömegpusztító fegyverek – elsősorban a nukleáris fegyverek – a Föld élővilágát pillanatok alatt elpusztíthatták volna. De nem ez a fenyegetettség akadályozta meg a világégést, hanem négy tényező, amely ma már nem áll fenn. Nevezetesen az, hogy akkor a világ kétpólusú volt, azaz két nagyhatalom és azok szövetségesei álltak szemben. Valamint, hogy katonai erőegyensúly állt fenn a két fél között, mely stabil gazdasági és energiaellátási környezettel társult.
A tömegpusztító fegyverek célját ma az határozza meg, hogy a tulajdonosa mit akar elérni, illetve mit szeretne a jövőben elérni, amikor kényszerhelyzetbe kerül. Ez sarkalatos kérdés, és lényegében az élővilág jövőjének a záloga. Engedtessék meg egy kitérő, amely első olvasatra látszólag bonyolítja a fentiek megértését, de valójában sokkal érthetőbbé és világosabbá teszi a fenti gondolatmenetet. Ha valakitől megkérdezzük, mire való egy „géppisztoly”, akkor egyértelműen azt a választ kapjuk, hogy „ölje meg az ellenséget”. Valóban?!
Nos, nézzük meg a klasszikus AK-47-es gépkarabély 7,62mm-es lövedékét: un. köztes vagy karabély lövedék, melynek (ballisztikus) tulajdonsága valamelyest instabilabb, mint egy második világháborús puska lövedéknek. Míg az utóbbi egy bemeneti seben keresztül behatol az emberi testbe, majd egy kimeneti seben távozik, s közben egy viszonylag „egyenes” sebcsatornán halad keresztül, addig az AK-47-es lövedék sebcsatornája és kimeneti nyílása nem ilyen „szabályos”. (Természetesen szélsebesség, levegő páratartalma, becsapódási szög, csontnak ütközés és annak szöge mindezeket jelentősen befolyásolják). A kettő között azonban nincs lényegi különbség, mind a klasszikus puska lövedék, mind a klasszikus karabély lövedék elsődleges célja az ellenség elpusztítása, de ha a lövész nem fejre vagy testre lő, akkor a célpont nem fog belehalni a sérülésébe.
Most nézzünk meg egy modern orosz 5,45mm-es (AK-74) vagy amerikai 5,56mm-es (M16, M4) karabély lőszert. Ezek instabil röppályás lövedékek, melyek azonnal bukdácsolni kezdenek, amikor behatolnak az emberi testbe. Magyarán egy fejlövésnél szétszakítják a koponyát egy váll lövésnél letépik a kart, egy haslövésnél szétszakítják a belső szerveket, s amennyiben az áldozatot csak a karján vagy a lábán találja el, akkor is jelentősen megnő az esélye a halálos sérülésnek. Egyszóval ezek a lőszerek azon túl, hogy megölik az ellenséget, egyben borzalmas sérüléseket okoznak, amelyek pszichológiailag, gazdaságilag stb. leterhelik a haderőt, a katonatársakat, a korházi ápolókat, röviden számos másodlagos célt értnek el, azon túl, hogy megöljék az ellenséget. És különösen kihangsúlyoznánk, hogy nagyon nem mindegy, hogy egy kis lyukat látunk a csatatéren elesett társunk homlokán vagy egy olybá eltorzult, szinte szürreális valamit a nyaka tetején, amelytől életünk végéig rémálmaink lesznek, és szinte harcképtelenné válunk a borzalmas látvány utóhatásától.
Nos, innen lépjünk vissza a tömegpusztító fegyverekhez. Pusztítani akarok? Repül az ideggáz és mindenki elpusztul. Ja, hogy valami mást akarok?! Repül az Ebola vagy a veszettség… vagy valami, amit még csak nem is ismerünk.
Nem kell messzire menni, s mindenféle csodafegyverekben gondolkodni, egy kellő hatóerejű nukleáris töltet, egyetlen egy, képes arra, hogy Magyarország lakhatatlanná váljon, miután több millióan közülünk elpusztultak. Ahogy egy nem túl nagy adag VX vagy Novicsok is elég, hogy kipusztuljon a lakosság, érintetlenül hagyva az infrastruktúrát. És megteszi ezt egy Ebola vagy más vérzéses lázzal járó biológiai támadás is… ahogy egy „rage” (~tombolás) biológiai fegyver is, melyre adott a veszettség vagy annak egy módosított változata; 99%-os halálozás és egy kis pánik.
És amíg a fentiek adottak, azaz ott vannak és hatásosak, addig a spekulációk, csak spekulációk maradnak még egy darabig, s általában fenn is akadnak az alapkérdéseken: mit, miért, hogyan, milyen hatásfokkal stb. akarok elérni; mármint, mint nagyhatalom.

"Itt a piros, hol a piros"

NPT egyezmény a nukleáris fegyverekről - pirossal azok az államok, amelyek nem írták alá.


BWC egyezmény a biológiai fegyverekről - pirossal azok az államok, amelyek nem írták alá.


CWC egyezmény a vegyi fegyverekről - pirossal azok az államok, amelyek nem írták alá.

Egyetlen egy állam létezik a Földön, amely egyik egyezményt sem írta alá: Izrael.

Az atomrobbanás pusztítása egy 20 kt hatóerejű töltet esetében

Bevezetés
Egy atomtöltet hatóerejét közönséges trotillal (TNT vagy trinitro-toluol) egyenértékben adják meg. Egy 20 kilotonnás atomtöltet 20.000 tonna TNT robbanóanyaggal egyenértékű.
1.000 tonna, azaz 1 millió kilogramm TNT = 1 kt (kilotonna).
1 Mt (megatonna) = 1.000 kt = 1.000.000 tonna TNT, azaz 1 milliárd kilogramm hagyományos robbanóanyag.
A ma hadrendben álló legerősebb orosz nukleáris töltet 20 Mt (= 20.000 kt), míg a Hiroshimára ledobott atombomba kb. 10-12 kt hatóerejű volt. A mai nukleáris töltetek átlagosan 200-800 kt hatóerejűek, néhány hadászati atomtöltet hatóereje 1-20 Mt. A valaha felrobbantott legnagyobb atombomba a szovjet „Cár” bomba volt, melynek hatóereje 50-57 Mt közé esett, s amelyet eredetileg 100 Mt hatóerejűnek terveztek.

A tűzgömb
A robbanás utáni egy milliomod másodpercben a tűzgömb mérete 20-30 méter, míg hőmérséklete 3 millió fok. A robbanás után 0,02 másodperccel a gömb 180-200 méteres és hőmérséklete 6000 fok, akár a Nap felszínének hőmérséklete. A tűzgömb kb. 3 másodperccel a robbanás után kb. 500 méteresre nő, majd sűrű füstfelhőként tágul tovább. Egy 1 megatonnás robbanás közel 2500 méteres tűzgömbbé nő. A tűzgömb nem csak terjeszkedik, hanem emelkedik is, aminek következtében nagymennyiségű levegőt, port (és egyéb tárgyakat) szív magába, melyek sugárszennyezetté válva hullanak vissza a földfelszínre.

Az elektromágneses impulzus (~hősugárzás)
A tűzgömb a robbanás pillanatában közel százszor fényesebb a Napnál, így a távolság függvényében vakságot vagy ideiglenes vakságot okoz, ha belenéz az ember. Különösen éjszaka, amikor a pupilla összeszűkül. Az ember 2-3 kilométeres távolságon belül meggyullad.

A lökéshullám
A lökéshullám akadályba ütközve hirtelen nyomást fejt ki, valamint óriási sebességgel áramlik a levegő. Ez a két oka a rendkívüli pusztító erőnek. 600 méteren belül lényegében minden épület megsemmisül, míg 3 kilométeren belül lényegében minden épület közepes-súlyos károkat szenved. Ezen a távolságon belül az emberi testre iszonyatos erő hat, melynek következtében az emberi test elrepül, s közben szétszakad a dobhártyája, tüdeje, gyomra, halálos sérüléseket szenvedve.

Kezdeti radioaktív sugárzás (gamma- és neutronsugárzás)
Amennyiben egy embert 600 röntgen éri, úgy körülbelül 3-4 héten belül meghal. 400 röntgen besugárzásától az emberek 50%-a meghal.
A 20 kilotonnás robbanás 1000 méteren belül, 12-16 másodpercig 800 röntgennel sugározza be az embert. (2000 méter távolságban a sugárzás már csak 10 röntgen körüli, míg fedezékek 2000 méteren belül is csökkentik a besugárzást, így például egy vastagabb homokzsák fal is elegendő ahhoz, hogy ne érje az embert halálos dózis.

Radioaktív szennyeződés (utólagos sugárzás)
A több kilométer magasra emelkedett gombafelhőből sugárszennyezett hamu és por hullik vissza nagy területen a robbanás körzetében, mely veszedelmes. Egyrészt a talajra érve gamma sugárzás révén hat kívülről az emberi szervezetre, másrészt belélegezve belülről sugározza be az emberei szervezetet. A robbanás után 1 órával 200 méteres távolságon belül ez a szennyeződés közel 3.000 röntgen/óra.

Az 50 megatonnás „Cár” bomba hatásai
A gombafelhő 64 kilométer magasra emelkedett, azaz a sztratoszféra fölé a mezoszféráig ért. Az 55 kilométerre lévő Szevernyij falu valamennyi épülete megsemmisült. 100 kilométeres távolságban az ember harmadfokú égési sérüléseket szenvedett volna. Ablaküvegek még 900 kilométeres távolságban is betörtek. A robbanás alatt 5,25-ös erejű földrengést mértek, és ha nem légi robbantású lett volna, a földrengés ereje elérte volna a 8,1-et.

A vegyi fegyverek hatásai

Lewisite (L) - hólyaghúzó vegyi fegyver
Tüdő irritatív, hólyaghúzó vegyi fegyver. Könnyen áthatol a normál ruházaton, sőt a gumin is. Bőrrel való érintkezés után azonnali fájdalmat és viszketést okoz, amely kiütéssel és duzzanattal jár. Körülbelül 12 óra elteltével nagy, folyadékkal telt (a mustárgáz által okozottakhoz hasonló) hólyagok alakulnak ki. Ezek súlyos kémiai égések. A megfelelő felszívódás szisztémás mérgezést okoz, amely máj nekrózishoz és halálhoz vezet. A belégzése égő fájdalmat, tüsszögést, köhögést, hányást, esetlegesen tüdőödémát okoz. A lenyelése súlyos fájdalommal, hányingerrel és hányással jár, valamint szöveti károsodást idéz elő. Szembe jutva a szúrós és erős irritációtól kezdve, akár a szaruhártya hólyagosodását és hegesedését is okozhatja. Az általános tünetek közé tartozik még a nyugtalanság, gyengeség, a normálisnál alacsonyabb testhőmérséklet és az alacsony vérnyomás is.

Egyéb hólyaghúzó vegyi fegyverek:
Nitrogén-mustár (HN1, HN2, HN3), Kén-mustár (H, HL, HD, HQ, HT), Fenildikloroarzin (PD), Etildikloroarzin (ED), Metildikloroarzin (MD)

VX - ideggáz
A VX (V-ágens) egy idegméreg, amelyet harcászati céllal fejlesztettek ki az 1950-es években. Jelenleg a legveszélyesebb mesterségesen előállított vegyi harcanyagok egyike. Halálos adagja egy átlagos emberre nézve mindössze 200 µg. A VX idegméreg, hatása hasonlít a tabun hatására, csak tünetei sokkal gyorsabban játszódnak le, és sokkal kisebb mennyiség is halálos belőle. Először csak fejfájás, fokozott nyálkatermelés jelentkezik, aztán izomfájdalom, majd izom és bélgörcs (mivel a központi idegrendszer lebénul, ezért a görcs nem oldódik, így az izmok a halál beállta után is összehúzódva maradhatnak), végül eszméletvesztés, és általában légzési elégtelenség miatt bekövetkező halál.

Egyéb idegrendszerre ható vegyi fegyverek:
Tabun (GA), Szarin (GB), Szomán (GC), Cikloszarin (GF), GV, EA-3148, VE, VG, VM, VR, Novicsok (A-232 Novichok-5), amely 4-8-szor erősebb a VX-nél! Vegyi fegyverekről bővebben itt olvashatnak.

VX raktáron. (Inkább nem mutatunk képet arról, mit művel egy hólyaghúzó vegyi fegyver.)

Biológiai fegyverek
A biológiai fegyverek vírusok, baktériumok vagy más élőlények, illetve biológiai úton előállított és biológiailag különösen aktív szerves vegyületek (pl. mérgek és pszichokémiai szerek), melyeket támadó céllal hoztak létre.
Szinte végtelen hosszú felsorolásba lehetne kezdeni, így csak néhány biológiai fegyvert emelnénk ki:
- Vírusok: vérzéses lázak (Ebola, Marburg, Lassa), Hanta-vírus, feketehimlő, veszettség
- Baktériumok: lépfene (bacillus anthracis), pestis (yersina pestis)
- mérgek (toxinok): botulinum toxin, ricin
- pszichokémiai (tudatmódosító) szerek: BZ, LSD

(navimozgalom.com)


Kína kinyomtatta 100 milliomodik Bibliáját

A 100 milliomodik példány kinyomtatásával Kína lett a világ legnagyobb Biblia-kiadója, közölte az egyetlen olyan kínai cég, amely jogosult a Biblia-nyomtatásra. Csütörtökön Qiu Zhonghui, a nankingi székhelyű Amity nyomda testületének elnöke elmondta, hogy a 100 milliomodik példányt júliusban nyomták.
A nyomda mintegy 60 millió szent könyvet nyomott, többek között kilenc kisebbség nyelvén. Az 1988 óta működő cég körülbelül 70 országnak és területnek több mint 90 nyelven 40 millió példányt nyomott, mondta Qiu. A kínai szabályoknak köszönhetően az Amity nyomda bizonyos adók alól mentesül a Bibliák nyomtatásakor. Országszerte 70 kereskedésen keresztül értékesítik a Bibliákat.
Kínában 16 millió keresztény él, 55 ezer templom és gyülekezőhely működik, valamint 36 ezer misszionárius és 100 ezer önkéntes dolgozik. Ezen felül a 18 hittudományi és Biblia-iskola 1800 szemináriumot tart.

(China Radio)

Matolcsy rosszat álmodott?

Matolcsy miniszter úr a csíkos pizsamáját rab ruhának nézte? – vagy mi a szösz lelhette?
„Mindenhol érzik már: a bankrendszer reformja nélkül nem kezelhetők a problémák” – írja Matolcsy György a legfrissebb Heti Válaszban megjelent könyvismertetőjében.
Miniszter úr! Jó lenne pontosítani, hogy hol az a mindenhol? Méghogy bankreform-börtönreform kell ide, hogy az illetékes minisztereket, bankárokat és az őket kiszolgáló felügyeleti szervek vezetőit, valamint a politikai strómanokat, miután gyorsított eljárással végigzavarják a törvény ítélőszéke előtt, a megfelelő méretű cellában elhelyezzék. Punktum.
Azok akarják megreformálni a bankrendszert, akik évekig, sőt évtizedekig asszisztáltak és segédkeztek a nemzet és az ország kivéreztetésében? Törvényalkotással, szemet hunyással, korrupcióval és számtalan becstelen cselekedettel? Túl szeretnék élni? Mit szeretnének túlélni? A rendszer bukását? Én nagyon remélem, hogy mindannyian túlélik! Azért hogy nagyon sokáig elrettentő példaként lehessen rámutatni, hogy jár az, aki idegen érdekeknek kiszolgáltatja a hazát. Nagyon nem szeretném, ha sorra revolverükhöz nyúlnának. Volt már rá példa nem is olyan régen.
„A bankok közös teherviselésbe történő bevonása Matolcsy szerint azért helyes, mert nem teljesítik alapfeladatukat.”
Jaj de szép gondolat! Legszívesebben Hofit idézném.
De miért nem beszélünk inkább az adóelkerülésről, póriasabban fogalmazva a banki adócsalásokról? A NAV nyomozóit a frász kiverte, amikor behívtak a feljelentésem alapján. Minden eszközzel azon voltak, hogy vonjam vissza a feljelentésemet, mert az elindított nyomozásnak beláthatatlan következményei lehetnek. Mire gondoltak vajon? Arra, hogy megtalálják azt, miszerint más jogcímen könyvelik el a bankok a „devizahitelekből” származó árfolyam-különbözetet? Vagy netán kiderül, hogy az MNB is nyakig benne van a buliban?
Hiába na! A politika úri huncutság és mulatság, de nem veszélytelen. Tőlem is úton útfélen megkérdezik, hogy nem félek-e? Pedig én nem is politizálok. Mi lesz ha elkezdek politizálni? Meg kell hogy valljam félek, sőt rettegek! Attól, hogy nem lesz olyan „humánus” büntetés, amellyel megfelelőképpen honorálva lesz az elmúlt két évtized hazaáruló honatyáinak tevékenysége.
Na de félre a tréfával és beszéljünk komoly dolgokról.
Érdekelne a miniszter úr véleménye egy banki levélről, reklámot nem akarok neki ezért nem írom le, hogy az MKB bankról van szó, csak egy olyanról, aki nem teljesíti az alapfeladatát. Szóval itt a rövid idézet:
„A fentiek alapján Bankunk nem forint hitelt kötött Önnel, hanem a rendelkezésre tartott deviza összegből – kérésének megfelelően – forintban folyósította a teljes ……….. HUF összeget, és a folyósított forint összegnek megfelelő svájci frank tőketartozást nyilvántartásába vette, a szerződésében meghatározott árfolyam figyelembevételével. A folyósításról és fennálló svájci frank tőketartozásáról havi bankszámlakivonatában, valamint értesítő levélben tájékoztattuk Önt. A hiteltartozást devizában tartjuk nyilván, melyre havonta devizában kerül meghatározásra a törlesztőrészlet összege. A devizában meghatározott törlesztőrészletek elszámolásakor Bankunk a HPT. 2010. évi XCVI. Törvény és módosításainak megfelelően jár el a törlesztőrészletek elszámoláskor. A Hpt. 200/A. § (1) … alapján.”
A tisztelt Matolcsy miniszer úr véleménye érdekelne, hogy 2010. november 27-e előtt, vagyis mielőtt hazájukért aggódó politikusok megalkották ezt a törvényt, mi alapján jártak el, mondjuk 2004-ben vagy netán 2008-ban azok a bankok, amelyek nem teljesítik az alapfeladatukat? Mert eljártak, ugyanúgy mint most teszik. Segítek-törvényi szabályozás nélkül garázdálkodtak és kergettek halálba családokat.
Ja, majd elfelejtettem, van még egy bökkenő. Miniszter úr a rendelkezésre tartás és a rendelkezésre bocsátás között óriási nagy különbség van, ugyanis a kölcsönszerződésre vonatkozó törvény szerint a kölcsönt rendelkezésre kell bocsátani, nem tartani, hanem bocsátani. De ez a meg nem nevezett MKB bank olyan számlán tartotta rendelkezésre amelyhez az adós nem fért hozzá, tehát nem lett számára rendelkezésre bocsátva. És ez még nem minden, van folytatása is a dolognak. A közjegyző nem a rendelkezésre bocsátott összeg alapján állította ki a végrehajtási záradékot, hanem a rendelkezésre tartott, de soha meg nem kapott összeg és pénznem alapján.
Jaj! Hogy miket hordok össze, jó lenne ha már vége lenne, igaz miniszter úr?! De nincs vége, még mindig nincs, mert a közjegyző is törvényt sértett és azt közokiratba is foglalta. Ugyanis  az alapfeladatát nem teljesítő bank levele szerint el lett adva és meg lett vásárolva a deviza, tehát ellenértékről és adásvételről beszélhetünk. De a Ptk. 242.§ szerint a tartozás elismerésével nem változik meg a jogcím. Igen ám, de a közjegyző a végrehajtási záradékot nem adásvételből keletkező tartozás jogcímén állította ki, hanem kölcsön jogcímén, mert nem is tehetett mást, ugyanis kölcsön jogcímen írt alá az adós, viszont az “aktus” ilyen formában nem kölcsön.
Nem teljesen érthető amit mondok? – akkor szemléltetem egy egyszerű példával, hogy mindenki értse, még a miniszterek is.
Ha egy majdani miniszter felmenői, nem bocsájtják egymást rendelkezésre, hanem úgy tartják egymást rendelkezésre, hogy nem férnek hozzá, ahhoz amihez kell, akkor nem jön létre az aktus, és a majdani miniszter nem fog megszületni és nem fog akkora ökörségeket elkövetni mint azok akik megszülettek.
Kásler Árpád
Kelt: Gyulán, 2012. 11. 08-án




Matolcsy az MNB élén?

Visszaemlékezés, hogy nem csak egy bizonyos népnek voltak sérelmeik. Emberszám szerint csak bennünket magyarokat több aljasság ért, mint őket. Hát még ha ide vesszük egyéb népek ellen elkövetett bűneiket, amiket a világháborúk kirobbantásával okoztak.

"Néhány kérdést vetnék fel.
1. Ilyen kérdések közé tartozik, hogy háború után (Valahol Európában film) sok elhagyott gyereket vittek ki a Szu-ba, akiket agymosással átneveltek és visszadobtak. Tud-e erről valaki?
2. Sok szó esett arról, hogy a Duna parti "Fehér ház"-ból a Dunába csatorna vezetett. 1956-ban a Köztársaság térről is alagút vezetett a Dunához. Én találkoztam egy határőr ÁVH-ssal,  aki hosszabb bizalmas kapcsolat után elmondta, hogy az akkori Jugoszláv határnál szolgált, szemben a "Láncos kutyákkal", akik bosszúból naponta dobálták át hozzájuk a csontvázakat, amelyeket a Dunából fogtak ki.Ez az ember azt állította, hogy a Csepel sziget déli csücskében volt a ""sűlyesztő", ahonnan a Dunába küldték az embereket.Kérdés, hogy fel lehet-e deríteni, hogy hány ember tűnt el nyomtalanul a Rákosi korszakban? További borzalmakról máig nincsenek a nemzetnek tudomása Ilyen tény, hogy titóista partizánok megszállták a torontáli háromszöget is( Deszk, Szőreg, Újszentiván, stb.), ahol szintén vérengzéseket hajtottak végre, ezt mint történész igazolom.Továbbá nem esik szó Recsk mellett Inotáról, ahová "kulákokat" hurcoltak el kényszermunkára, sokan ott lelték halálukat.Beszéljünk Tiszalökről is. az ottani erőmű építése is koncentrációs tábor volt. Ide kerültek a Bánságból (Bánát) német hadseregbe besorozott "svábok", akiket Jugoszlávia nem fogadott vissza a fogságból szabadulásuk után.Őket Rákosiék Tiszalökre vitették. Itt tizedelték, irtották őket, végül 1955-ben Adenauer kérésére kerültek az NSZK-ba.A sok elfelejtett borzalmakról ennyit. Sajnos ezek feltárása ma senkinek nem érdeke. Isten áldjon minden becsületes magyar embert!"
http://mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/magyarsag/toertenelem/1980-a-magyar-holokauszt