Saját tapasztalat, hogy mikor lázas voltam és egy orvos ismerős hatására lázcsillapítót tukmált belém, akkor az általában 2 napig tartó betegség elhúzódott 2 hétig. Nem voltam lázas utána, de éreztem, hogy a kórokozok a szervezetemet úgy legyengítették, hogy elhúzódott a betegség időtartama. Mivel a láz azért van, hogy elpusztítsa a baktériumokat, vírusokat. A lázcsillapító pedig ezt a természetes folyamatot gátolja meg. Mikor már nagyon magas a láz, akkor kell a test hőmérsékletét hidegvizes borogatással, hidegfürdővel, vagy lázcsillapítóval levinni.
Szaunázással, forrófürdővel, ágyban való izzadással, kamillás gőzben való inhalállással szintén mesterséges lázat idéz elő az ember, ami elősegíti a gyógyulást a megfázásokból, légúti fertőzésekből, különböző betegségekből. Érdemes kipróbálni mert nagyon hatékony.
Valamint még jó módszernek találtam a klór-dioxid oldat használatát a megbetegedéseknél. A különböző megfázások, vírusos bajok esetén a szer használatával gyorsan kilábal, vagy ki sem alakulnak a különböző téli jellegű betegségek.
http://www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/egeszseg/21582/hibat_kovet_el_a_szulo_ha_rutinszeruen_lazcsillapitot_hasznal_40_celsius_alatt_-_figyelmeztet_dr_novak_hunor#