2014. február 26., szerda

Amiért hallgat a jobboldal

Olekszandr Turcsinovot, a levitézlett Moszad-ügynököt, aki korábban a Timosenko-kormányban volt titkosszolgálati vezető, majd második felvonásra miniszterelnökhelyettes, épp a mai napon nevezték ki a hadsereg főparancsnokává.
A mostanra kialakult helyzettel a szokványos kategóriák rabjai láthatóan nem nagyon tudnak mit kezdeni. Ukrajnában az emberijog-demokrata "jenkiken" kívül izraeli kiképzők is részt vettek a szélsőjobboldali tüntetők szervezésében, akik eközben "Viking SS 88" feliratú sisakokkal a fejükön zsinagógákat gyújtogattak és rendőrökre lövöldöztek. Majd egy zsidót tettek meg államfővé és a hadsereg főparancsnokává, aki természetesen "magára vállalta" e nemes feladatot, miután a hasznos idióták elvégezték a piszkos munkát.
Hídfő.net | Ukrajna Viking SS feliratú sisakokA Russia Today felvétele a bizonyos csapatról.
A jobboldal többsége síri csendben van. Minden országban. Itthon is, nyugaton is - nem nagyon tudnak mit kezdeni az ukrán helyzettel. Mi is van ilyenkor? Zsidózni kellene, vagy támogatásukról biztosítani a "harcostárs" nemzeti radikálisokat? De hiszen a zsidók szervezték a nemzeti radikálisokat. A "harcostársak" hasznos idiótaként az atlantisták bábfiguráiként tombolnak az utcákon, épp olyan "nyugati típusú demokráciát" csinálnak, amit idehaza a jobboldal teljes mellszélességgel ellenez. Mégis mit lehet ilyenkor mondani?
Hídfő.net | Ukrajna hadseregének új főparancsnoka egy zsidó
Sikeresen harcolt az ukrán jobboldal a zsidó kormányért?
A döbbent csend megint csak rámutatott, hogy a szokványos kategóriákat el lehet felejteni. Kapitalizmus van, - pénz beszél. Aki fizet, az diktál. Így harcolnak az NS-tüntetők zsidó államfő kinevezéséért. Aztán utólag lehet mondani, hogy "mi nem Timosenkot, mi nem Turcsinovot akartuk". Talán pár év késéssel arra is rájönnek majd, hogy már a legelején nem kellett volna elfogadni azt a néhány száz hrivnyát.
Fenyvesi Áron


Így látják a népek keleten; – az Európai Unió, és az USA nagy barátját; az újdonsült mondvacsinált ukrán “elnököt” – Oleksandr Turcsinovot.
1393599290_3
***
Diktátor. De milyen? – “Gondolatai oly magas röptűek, – hogy négykézlábra kell ereszkednünk, ha beszélni akarunk vele…”
A Majdan demokrácia cirkusz mögött pedig: “Hegek és vérző testek… börtön. S majd hideg zuhanyként éri őket a félelem…”
Politikus.ru nyomán
SzRTI




A korábbi ellenzéki pártok által vezetett többségi kormánykoalíció jött létre csütörtökön a 450 tagú ukrán parlamentben. Az EU elismerte az új ukrán elnököt. Hogyne ismerte volna el a Fenevadnak nem elég a Mediterrán Unió még terjeszkedik, míg meg nem történnek amazon események, melyek után mindenkinek világos lehet teremtményi mivolta.
A 250 fős többségi koalíciót “Európai Választás” néven jegyezték be. A koalíciót három ellenzéki párt, a Haza (Batykivscsina), az Ütés (UDAR) és a Szabadság (Szvoboda) párt mellett a “Gazdasági Fejlődés” és a “Szuverén Európai Ukrajna” elnevezéssel létrehozott képviselői csoportok alkotják, továbbá a törvényhozás néhány más képviselője.
A házelnök szerint a többségi szövetség újabb tagokkal is bővülhet.
Kormányfővé választották Jacenyukot

Miniszterelnökké választotta az ukrán parlament csütörtökön Arszenyij Jacenyuk Európa-párti politikust, a Julija Timosenko volt kormányfő mögött álló Haza (Batykivscsina) párt frakcióvezetőjét.
Jacenyuk kormányfői kinevezését 371 képviselő támogatta a 450 tagú ukrán törvényhozásban.
Az EU elismerte Ukrajna elnökének Olekszandr Turcsinovot

Az Európai Unió szerint Ukrajna elnöke Olekszandr Turcsinov – jelentette ki csütörtökön az Európai Bizottság szóvivője.
Az ukrán parlament, amely a demokratikus törvényesség garantálója, döntést hozott Viktor Janukovics menesztéséről és az ideiglenes államfő kinevezéséről, aki az EU számára Ukrajna elnöke– jelentette ki Olivier Bailly.
Turcsinov: megvédik az ukrajnai zsidó közösség tagjait

Olekszander Turcsinov ideiglenes államfő ígéretet tett arra, hogy az ukrán hatóságok megvédik az ukrajnai zsidó közösség tagjait. Turcsinov szerdán találkozott Yaakov Dov Bleich, Ukrajna főrabbijával, akinek elmondta, hogy az új ukrán vezetés, amit csak tud, megtesz az ukrajnai zsidóság biztonságáért.
Február 25-én maszkos támadók Molotov-koktélokat dobtak a dél-kelet-ukrajnai Zaporizzsja nemrég épült zsinagógájára és zsidó közösségi házára, ami az első zsidó közösség elleni bűncselekmény azóta, hogy novemberben megkezdődtek a Janukovics-ellenes tüntetések. Ezeken az ukrán szélsőjobboldal tagjai is szép számban megjelentek, és ilyenkor nem fukarkodtak az antiszemita kijelentésekkel.
Az EP a kisebbségek jogainak megvédésére szólította fel az ukrán hatóságokat

A kisebbségek jogainak megvédésére szólította fel az Európai Parlament csütörtöki határozatában az ukrán törvényhozást és az új kormányt.
A képviselők felszólították az ukrán konfliktus minden érintett résztvevőjét, valamint a többi országot, hogy támogassák Ukrajna belső és területi egységét. Egyben felhívással fordultak az ukrán törvényhozáshoz, hogy tartsa tiszteletben a kisebbségek jogait, egyebek között az orosz és más kisebbségek jogát anyanyelvük használatára.
A dokumentumban kiemelték, hogy Ukrajnában új törvényt kell elfogadni, amely összhangban van a Kisebbségi és Regionális Nyelvek Európai Chartájával.
(vs)

Putyin, akinek le kell rombolnia Babilont riadót rendelt el a nyugati és közép katonai körzetekben




Vlagyimir Putyin orosz elnök elrendelte, hogy a Honvédelmi Minisztérium végezze el a nyugat-és közép katonai kerületek csapatai harckészültségének átfogó vizsgálatát. Ezt az orosz védelmi miniszter, Szergej Sojgu jelentette be. Összhangban az elnök rendeletével, szerdán 14:00-kor hirtelen riadót rendeltek el a nyugati katonai körzet csapatai, valamint a területen állomásozó valamennyi katonai egység számára. Emellett a légierő hosszú távú szállító gépei is teljes készültségben vannak. - mondta Sojgu a Honvédelmi Minisztérium ülésén.
2013-ban, az elnök utasítására összesen hat, hirtelen átfogó ellenőrzést tartottak a fegyveres erők készenlétének ellenőrzésére. Putyin szerint a tesztek célja, hogy megmutassa a hadsereg készültségének valódi helyzetét, ezzel lehetővé téve, hogy reálisan felmérjék, hogyan képesek megoldani előre nem ismert és hirtelen felmerülő kihívásokat. A nyugati katonai körzet riadóztatása és az olimpia lezárultát követő nagyarányú csapatmozgás egyben azt is mutatja, hogy Oroszország felkészül a katonai beavatkozásra Ukrajnában.

http://www.hidfo.net/2014/02/26/putyin-riadot-rendelt-el-nyugati-katonai-korzetben


Készenléti ellenőrzés, vagy általános mozgósítás?


Megkezdődött Oroszországban a nyugati katonai körzet csapatai készenlétének ellenőrzése. Bár a honvédelmi miniszter kijelentette, mindennek semmi köze az ukrán helyzethez, a nyugati média máris általános mozgósításról beszél. Ami nem meglepő, tekintve, hogy az orosz alakulatok felvonulnak az ukrán határon.


A nyugati és déli katonai körzet csapatai mellett az akcióba bevontak minden alakulatot, ami a terrorelhárítási műveletekben is érintett lehet. Szergej Sojgu honvédelmi miniszter elmondása szerint a műveletben a gyalogság mellett a légierő, deszantos alakulatok, valamint a teljes légvédelem is részt vesz.


Putyin utasításának megfelelően a nyugati katonai körzet alakulatai terrorelhárítási műveletekre, egészségügyi- és járványügyi vészhelyzetekre, biológiai fegyverek elszabadulására is felkészülnek. A három szakaszban megvalósított összevont gyakorlat ma 14:00-tól március 3-ig tart, addigra az orosz csapatok felvonulnak az ukrán határon és minden vészhelyzet kezelésére készenlétben vannak tartva.


Fotók: RIA Novosztyi

A műveletek második szakaszában ellenséges erők kezelésére is felkészülnek az északi- és a balti flotta részvételével, valamint légicsapásokra is sor kerül majd.
Több mint 150 ezer katonát mozgósítottak a gyakorlatra, valamint 90 vadászgépet, 120 helikoptert, 880 tankot és 1200 egyéb harceszközt vonnak be a későbbiekben.


http://www.hidfo.net/2014/02/26/keszenleti-ellenorzes-vagy-altalanos-mozgositas


Harckészültségben az orosz légierő! “…honfitársai érdekeinek védelmét a világban, és keményen, megalkuvás nélkül fog reagálni azok megsértésére”


Harckészültségbe helyezték az orosz nyugati katonai körzet vadászgépeit Oroszország nyugati határain a korábban elrendelt gyakorlat keretében – közölte csütörtökön az orosz védelmi minisztérium.
A tájékoztatás szerint az orosz fegyveres erők megerősített harci ügyeletet tartanak az említett térség légterében. A vadászgépek folyamatos járőrözést folytatnak a levegőben a határ menti területen. Az elfogó vadászgépek pilótái azt gyakorolják, hogy miképpen vételezzenek üzemanyagot a levegőben folyamatosan tartózkodó Il-78-as üzemanyag-feltöltő gépekről – derült ki a csütörtöki közleményből.
Eközben az orosz külügyminisztérium azt közölte: megalkuvás nélkül védik “az orosz honfitársak” érdekeit. Az állásfoglalás néhány órával azután került fel az orosz külügy Twitter-oldalára, hogy hajnalban a Krím félszigeti Szimferopolban orosz fegyveresek elfoglalták a Krími Autonóm Köztársaság parlamentjének épületét.
A podrobnosti.ua hírportál beszámolt arról, hogy helyi idő szerint hajnali 4 óra húsz perckor történt az épület elfoglalása. A mintegy harminc fős csapat gépfegyverekkel és más lőfegyverekkel lőni kezdték az épület bejáratait. Gyorsan behatoltak, majd lefegyverezték az épület őrségét, és kihajtották őket az épületből. Az elsődleges értesülések szerint senki sem sebesült meg. A fegyveresek egyenruháikon az orosz érdemrendeken használt, fekete-narancs színű úgynevezett György-szalagot viselnek.
Szerdán Szimferopolban ö...
Újságírók szemtanúktól, a parlamentnél egész éjszaka tüntető orosz-párti megmozdulás résztvevőitől úgy értesültek, hogy a teljes menetfelszerelésben érkező csoport előzőleg a földre parancsolták az épület előtti tüntetőket.

Orosz zászló a Krimi Autonóm Köztársaság Parlamentjének tetején
Egy szimferopoli szemtanú elmondta, az akció részvevőitől arra kérdésre, hogy kicsodák, azt a választ kapta, hogy oroszok. Hozzátette, hogy a támadók jól fel voltak fegyverezve, mint a filmekben a tengerészgyalogosok.
Twitter-üzenetében Moszkva aggodalmát fejezi ki amiatt, hogy” Ukrajnában nagymértékben megsértik az emberi jogokat”. A bejegyzés szerint “az orosz külügyminisztérium folytatja honfitársai érdekeinek védelmét a világban, és keményen, megalkuvás nélkül fog reagálni azok megsértésére”.

Ukrajna: Harkovban felhúzták az orosz zászlót

A harkovi városi tanács épülete előtt oroszbarát tüntetők felhúzták a zászlórúdra az orosz zászlót, és megütköztek a rendőrökkel, akik el akarták azt távolítani. Jelenleg még mindig az orosz zászló lobog az épület előtt az ukrán kék-sárga helyett. Folyamatosan gyülekeznek a tüntetők a helyszínen orosz és volt szovjet sarló-kalapácsos zászlókkal, és azt skandálják, hogy "Oroszország, Szevasztopol". A rendőrség egyelőre tehetetlen, mert a tömeg arra kéri őket, hogy álljanak az emberek oldalára.
Hídfő.net | Ukrajna: Harkovban felhúzták az orosz zászlót


A nyugat felforgatná Dél-Kelet-Ukrajnát is


Összecsapások törtek ki Dél-Ukrajnában, Szimferopolban, miután a krími tatárok felvonultak a parlament elé. A tatár kisebbség nem fogadja el, hogy az orosz többségű lakosság csatlakozni akar az Oroszországi Föderációhoz és az oroszokból szerveződő népi milíciákat is illegitim csoportosulásoknak tartja. Ez azt jelenti, hogy Ukrajnában a nyugat mozgósította a NATO-szövetségeseket is az ország feldarabolására, - a krími tatárok megmozdulása a török érdekeltségek megjelenését mutatja az elmérgesedő konfliktusban.
A tatár közösség képviselői felvonultak a parlament elé és kinyilvánították, hogy ők a nyugatiak által létrehozott ukrán kormányt támogatják. Hamarosan rengeteg ember gyűlt össze az épület előtt, a rendőri erőknek pedig láthatóan komoly gondokat okozott a tömeg kordában tartása. A RIA Novosztyi riportere szemtanúja volt a kezdődő összecsapásoknak, ahonnan a tüntetők közül többen véres arccal távoztak. A tömegben vegyesen voltak jelen ukrán zászlók és a tatár kisebbség szimbólumai.
A Russia Today livestreamje az eseményekról: http://rt.com/on-air/crimea-protest-russian-support/

Fizetett trollok a közösségi fórumokon és weboldalakon


troll
Évek óta lehetett gyanítani, hogy a kormány által fizetett trollok szisztematikusan megpróbálnak zavart kelteni az Interneten, bizonyítani azonban nem volt egyszerű. Az Edward Snowden által kiszivárogtatott dokumentumokból azonban egyértelműen kiderül, hogy a nyugati kormányok pontosan ezt teszik.
A brit Állami Kommunikációs Központ egy korábban titkos alszervezetén, a Közös Veszély Felderítési Csoporton keresztül megpróbálja szisztematikusan „irányítani, manipulálni és eltorzítani az online párbeszédeket a közösségekbe történő beszivárgással”. A szabad véleménynyilvánítás jelenleg még létező fogalmát értékelő emberek számára ez egy aggasztó fejlemény.
Nem csupán arról van szó, hogy a brit kormány megpróbálja manipulálni az emberek gondolkodását. Glenn Greenwald szerint az „Internet integritása a tét”.
A feltárt információk lényege, hogy [a hatóságok] megfigyelik a YouTube-ot és a Blogger-t, ugyanolyan DDoS támadásokkal bombázzák az Anonymust, mint amelyek alkalmazásával a haktivistákat vádolják, „mézescsapdákat” állítanak (kompromittáló helyzetekbe csalják az embereket) és pusztító vírusokat vetnek be. Most azonban az egyik dokumentum által feltárt gyakorlatra szeretnék összpontosítani, mégpedig arra, hogy ezek az ügynökségek megpróbálnak szisztematikusan beszivárogni és ezen keresztül irányítani, manipulálni és eltorzítani az online párbeszédeket, az Internet integritását ásva alá ezzel.
Mik is ezek a módszerek pontosan? Greenwald learja, hogy hihetetlen mélységekig hajlandók süllyedni céljaik érdekében:
A saját maguk által megfogalmazott célok elérésére két fő taktikát vetnek be: (1) mindenféle hamis anyagokat dobnak fel az Internetre, hogy tönkretegyék a célpontok hírnevét és (2) különféle társadalomtudományi és egyéb módszerek segítségével manipulálják az online párbeszédeket és aktivizmust, hogy számukra kívánatos eredményt generáljanak. Jól illusztrálják a programok szélsőséges jellegét az általuk használt taktikák, amelyek: „megrendezett műveletek” (szándékosan úgy jelentetnek meg anyagokat, hogy forrásként hamisan mást jelölnek meg), „hamis áldozat blogbejegyzések” (úgy tesznek, mintha annak az embernek az áldozatai lennének, akinek a hírnevét tönkre akarják tenni), és „negatív információk” közzététele különböző fórumokon.
A kanadai CTV már évekkel ezelőtt készített egy műsort, amiben bemutatja, hogyan teszi ugyanezt saját kormányuk. A NaturalNews így ír erről:
Biztosan mindenki találkozott már velük. Valahogy rendszeresen felbukkannak olyan hangok, akik a fórumok vagy posztok alatti párbeszédeket egy adott irányba terelik. Ez lehet a bevándorlás, a jobb és baloldal kérdése, a terrorizmus elleni háború, illetve bármi, amivel heves érzelmeket válthatnak ki a hozzászólókból és a párbeszédet a fontos kérdésektől a parttalan viták felé terelik, megosztva a résztvevőket. Ezek a trollként ismert hangok sok esetben igazából a kormány vagy nemzetközi szervezetek által fizetett bérencek, akiknek az a feladata, hogy a közvéleményt irányítsák.
A kanadai CTV News egy külön műsorban foglalkozott a kérdéssel, rámutatva, hogy saját kormányuk már évek óta él ezzel a módszerrel. Egészen pontosan titkos ügynököket fizet azért, hogy a közösségi oldalakat és online párbeszédeket megfigyelje és befolyásolja. Természetesen a szóban forgó adás igencsak megszépítve beszél a dologról, azt állítva, hogy a kormány csupán „kijavítja” az Interneten megjelenő szerintük téves információkat. Ettől függetlenül elismeri, hogy maga a kormány magára vette egy titkos ügynökség szerepét.
A helyzet kezd olyan súlyossá válni, hogy már a Google is aggódik.
Az amerikai kommunikációs hatóság, az FCC olyan hatalmat kezd követelni magának az Internet felett, hogy már a Google és számos más webes cég is aggódik.
Egyelőre nem világos, hogy milyen hatalmat gyakorolhatnak az internetes szereplők felett, de pusztán a lehetőség, hogy a hatóság mondja meg, hogy a Google hogyan rendezze a keresési találatokat vagy kezelje a felhasználói adatokat elég arra, hogy a washingtoni lobby hadsereget felidegesítse.
Aki pedig azt gondolja, hogy a jelenlegi hataloméhes vezetés rossz, várjon a következő generáció megjelenéséig.
A Harvard Egyetem egyik prominens hallgatója például nem hisz a szólás szabadságában, sőt odáig ment, hogy javasolta, az általa helyesnek tartott nézeteket nem osztó professzorokat ki kellene rúgni:
A Harvard Egyetem egyik diák újságírója igencsak felkorbácsolta a kedélyeket legutóbbi írásával, amiben a szólás szabadságának eltörlését javasolja és felveti, hogy az ellentétes véleményen álló professzorokat el kellene bocsátani.
Sandra Korn negyedéves hallgató, aki saját rovatot vezet a Harvard Crimson nevű egyetemi lapban, úgy gondolja, hogy a radikális baloldal az egyetlen megengedhető politikai filozófia, és az alkotmány első kiegészítése [ami többek között a szólás szabadságáról is rendelkezik] csupán hátráltatja a felsőoktatási intézményeket a diákok agymosásában.
„Adjuk fel az akadémikus szabadságot az igazság javára!” Ez február 18-i cikkének alcíme, amelyben arra ösztönöz, hogy a Harvard ne engedje se a diákoknak se a professzoroknak, hogy ellentmondásos véleményen legyenek, illetve olyan kutatásokat végezzenek, ami a liberalizmust negatív fényben tüntetheti fel.
„Ha az egyetemünk ellenzi a rasszizmust, a szexizmust és a heteroszexizmust, akkor miért tűrnénk el olyan kutatásokat, amik ezzel szembemennek?” – teszi fel Korn a kérdést.
Cass Sunstein jogász professzor, aki 2009-2012-ig Barack Obama egyik tanácsadója volt információs ügyekben, már 2008-ban javasolta a fent leírt módszerek alkalmazását. Azt is indítványozta, hogy a politikai oldalak számára tegyék kötelezővé az ellenvélemények megjelentetését vagy alternatívaként, kormánypropagandát tartalmazó felugró ablakok telepítését.
Ez a cél. Az eszközök pedig egyre alattomosabbak.
Forrás: The American Dream

Időkjelei : Hála istennek nem vagyunk magunkra hagyva az ilyen jelenségek megítélésében.
„A vigasztaló pedig, a Szent Lélek, a kit az én nevemben küld az Atya, az mindenre megtanít majd titeket, és eszetekbe juttatja mindazokat, amiket mondottam néktek.” – János 14:26

A belga parlamenti képviselő Louis Laurent ez év február 26.-án elmondott parlamenti beszédében figyelmeztette Ukrajnát.

A képviselő próbálta volna okositani az ukránokat. Felhivta a figyelmüket, hogy alaposan gondolják át ezt a társulási szerződéses dolgot, mert ők ebből csak rosszul jöhetnek ki! Ha szövetségre lépnek a Európai Unióval, az egyenértékű lesz Ukrajna teljes kifosztásával.
Louis Laurent beszéde természetesen ismeretlen maradt az ukrán köznép előtt. A kijevi Helytartóság meg ellenérdekeltje a népnek ez ügyben is, úgyhogy a “közukránok” továbbra is azt hiszik: az EU tárt karokkal várja őket! Sorsukról hamarosan dönt Valcman Nyalókakirály, aki alá akarja irni az Ukrajna Elprédálásának Okmányát az EU-val. (Bár egyes tegnapi-meg nem erősitett-”kósza hirek” szerint már az EU is hezitál ez ügyben.)
Oroszország, Kazahsztán, Belorusszia pedig már tegnapelőtt bejelentette, hogy az Ajándékozási Szerződés alákörmölése esetén az Eurázsiai Unió azonnal életbe lépteti a gazdasági intézkedéseket Ukrajnával szemben.

Gajdos István a CIA embere

Az Ukrajnában alakuló kaotikus helyzet közepette elsikkadt a lényeg, valójában minek is volt köszönhető, hogy az atlantisták törvényessé tudták tenni az államhatalom megdöntését.
Tegnap lemondott Gajdos István, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség vezetője, miután hétfőn a beregszászi várostanács rendkívüli ülésen elhatárolódott tőle és tevékenységét a kárpátaljai magyarságra nézve károsnak minősítették. Azt követően eljuttatott az MTI-nek egy közleményt, amiből minden épeszű ember számára kiderül, hogy Gajdos István annak ellenére, hogy magyar, hosszú távon képviselőként a magyarság elleni aknamunkát folytatott.
Hídfő.net | Gajdos István a CIA embereGajdos és Mesterházy. Már az, hogy egy asztalnál ülnek, sokat elárul.
Miután a felfegyverzett ellenzék megrohamozta a parlament épületét és a kormánypárti képviselők elmenekültek az országból, a korábban még kisebbségben lévő ellenzéki erők így többséget szerezve a megfelelő törvények meghozásával többé-kevésbé alkotmányossá tették a Nyugat-Ukrajnában lezajlott atlantista hatalomátvételt. Emlékeztetőül: az ellenzék által működtetett parlament korábban megszavazta, hogy a rendőrök önvédelemből sem használhatnak fegyvert az addigra fegyverrel rendőrökre lövöldöző tüntetőkkel szemben. Majd megszavazták a rendőri erők kivonását Kijev belvárosából, ahol eközben javában zajlott a fegyveres felkelés. Később megszavazták többek közt a 2004-es alkotmányhoz való visszatérést, Timosenko szabadon engedését, valamint Janukovics elnök "felelősségre vonását". Ezzel megadták azt a látszatot, hogy az Ukrajnában zajló puccs valójában egy törvényes folyamat keretein belül maradt.
Minek köszönhette az ellenzék, hogy rendelkezett elég szavazattal ahhoz, hogy a parlament továbbra is határozatképes legyen és az alkotmányos puccs megvalósuljon? Annak, hogy a kárpátaljai magyar politikusok átálltak az atlantisták oldalára és szavazataikkal támogatták az államhatalom módszeres felszámolását. Gajdos István saját bevallása szerint a kormánypárti ukrán politikusok elmenekülését követően az ellenzék csak 222 szavazattal rendelkezett, amivel az országgyűlés nem lett volna határozatképes. Ami átbillentette a mérleget, az a kárpátaljai magyar politikusok árulása. Az ő szavazataikkal már határozatképessé vált az atlantista ellenzék által működtetett foghíjas parlament.
Vagyis személyesen Gajdos István és az UMDSZ politikusai tehetőek felelőssé a belvárosban több rendőr haláláért is, akiket a fegyverhasználat joga híján gyakorlatilag céltáblává tettek a felfegyverzett tüntetők elé. Igaz, később kivonták őket a belvárosból, de azt már csak amiatt, hogy a soviniszta ellenzék mindenhol ellenőrzési pontokat állíthasson fel, hogy a Kijevből távozó ukrán politikusokat feltartóztathassák és összefogják.
Gajdos István úgy fogalmazott, hogy ő a magyarság érdekében járt el így. Ami egyszerű hazugság. A puccs törvényessé tételének köszönhetően a radikális ukrán soviniszták bekerülnek a kormányba, de már látható ez a folyamat, a nyelvtörvény eltörlése is ennek köszönhető. A magyar politikusok árulása nélkül soha nem lett volna határozatképes az az országgyűlés, ami eltörölte a nyelvtörvényt. Az UMDSZ politikusai nagyon is jól tudták, kivel működnek együtt, és hogy ennek köszönhetően Kárpátalja-szerte megszaporodnak majd a magyarellenes atrocitások.
Gajdos István korábban a magyar külügy közbenjárását kérte a magyar kisebbség védelme érdekében. Mindezt összevetve az általa lehetővé tett magyarellenes törvénykezés megkezdésével, kijelenthetjük, hogy a felvetés koránt sem nevezhető őszintének. Gajdos István és az UMDSZ nem a kárpátaljai magyarság, hanem az Egyesült Államok érdekeit képviseli Kárpátalján. Ha valóban a magyarság érdekét képviselnék, nem álltak volna a felforgatók mellé, mert ezzel nem tették volna lehetővé, hogy az ukrán soviniszták magyarellenes törvénykezésbe kezdjenek.
Csak idő kérdése, hogy ez az időzített bomba robbanjon - a magyar politikusok árulása miatt az ukrán soviniszták nem az UMDSZ-t, hanem kollektív módon a teljes kárpátaljai magyarságot fogják felelőssé kikiáltani a halálesetek miatt.
Amit Gajdos és társai véghezvittek, az háborús uszítás. Magyarország nem rendelkezik kellő haderővel ahhoz, hogy revíziós politikát folytathasson. Még saját határait sem képes megvédeni, nemhogy a kárpátaljai magyarságot védje meg az ukrán sovinisztákról. Ezzel szemben Gajdosék céltáblává tették a kárpátaljai magyarságot - annak érdekében, hogy a kárpátaljai gázvezeték-csomópont átkerüljön a nyugati érdekszférába. Az Egyesült Államok gazdasági érdekeiért kockára tették több százezer magyar életét. Mi ez, ha nem a nyugati érdekek gátlástalan kiszolgálása?
Korábbi felhívásunkban nem véletlenül mondtuk, hogy a kárpátaljai magyaroknak ki kell maradniuk a kormányellenes tevékenységekből. Az amerikaiak egyszerű eszköznek használják a kisebbség-kártyát saját érdekszférájuk növelésére. Az ő embereik irányítják az ukrajnai magyar politikai képviselet összes formáját.
A kárpátaljai magyarságnak bizalmatlanul kell tekintenie minden ukrajnai magyar pártra, mert kizárólag abból a célból működnek, hogy a CIA a megfelelő pillanatban ki tudja használni a kisebbség-kártyát a terjeszkedésre. Egy ilyen műveletben pedig a magyarság csak és kizárólag áldozat lehet, lévén az anyaország sem rendelkezik kellő katonai potenciállal még az önvédelemre sem.
Az atlantistákat támogató magyar politikusok azért támogatták az atlantistákat, hogy a magyarellenes törvénykezéssel a magyar kisebbség könnyen bevonható legyen a felforgató műveletbe. Ha a helyzet rendezését követően az ukrán soviniszták előveszik az UMDSZ szavazatai következtében történt haláleseteket, tömeges magyarellenes atrocitásokra kell számítani. De éppen ez volt a céljuk - az UMDSZ amiatt támogatta az ellenzéket, hogy ezzel lehetővé tegyék, hogy az ukrán soviniszták a magyarság ellen forduljanak. Az első magyar halálesetek után magyarok tömegei állnak majd ki a függetlenedésért, - és akkor Gajdosék elérték céljukat, az amerikaiakhoz kerül a gázvezeték. Ennyiről szól az egész, a magyarok biztonsága nem érdekli őket. Az csak "szükséges veszteség".
Be kell látnunk - a kárpátaljai magyarság önszerveződés útján kell biztosítsa saját önvédelmét és önrendelkezését. A kárpátaljai magyar pártoktól meg kell vonni a bizalmat, képviselőiket le kell mondatni. Ha Kárpátalja kikiáltja függetlenségét, megfelelő önszerveződéssel Kárpátalja lehet az egyetlen független magyar állam. Mert az anyaország nem független, csak egy bábállam a nyugat karmaiban.
Molnár István

Buktuk a BASF-gyárat-meg egy csomó munkahelyet

Logisztikai okokból nem Magyarországon, hanem a lengyel Krakkónál épül a BASF autókatalizátor-gyára, és a még ittlévő egységet is elviszik. Herbert Fisch, a BASF Hungária Kft. ügyvezető igazgatója a 160 millió eurós beruházással összefüggésben a Világgazdaságnak elmondta, Lengyelország közelebb van a németországi megrendelőkhöz.
A német konszern az év végéig megszünteti solymári termelő üzemét, a BASF Poliuretán Hungária Kft.-t. Nem azért, mintha nem bővülne a cég forgalma és eredményessége, hanem azért, mert a BASF méretgazdasági indokkal koncentrálni igyekszik a szétaprózódott gyártóegységeit.
A magyarországi autógyárak termelésének felfutása ugyan jelentkezett a cég rendelésállományában, de az ügyvezető igazgató szerint egy vegyi üzemnek hatalmas piacra van szüksége, s a három autógyár felvevőképessége sem elegendő arra, hogy ellátásukra külön gyárat létesítsenek.
(hir24)

Áprilisban-a “választások” után-beindul a kilakoltatási gépezet!

A legfrissebb statisztika szerint 4783 fedezeti lakóingatlant jelöltek a pénzintézetek kényszerértékesítésre. Ilyen magas számot eddig még nem lehetett a statisztikában találni. A Magyar Nemzeti Bank pénzügyi felügyeletének legfrissebb adatai szerint 2014 első negyedévében összesen 4783 fedezeti lakóingatlant jelöltek értékesítésre, ami a korábbi számoknál jóval magasabb. Ez annak köszönhető, hogy 2014-ben már a fedezeti ingatlanállomány 5 százalékát jelölhetik a bankok kényszerértékesítésre.
Mint az ismert, hogy a bedőlő hitelek miatt ne alakuljon ki az ingatlanpiacon egy túlkínálatot és áresést eredményező értékesítési hullám, 2011 júliusától kvótarendszert vezetett be a kormány. Ennek megfelelően 2011-ben a kvóta a fedezeti ingatlanállomány 2 százaléka volt, mely 2012-ben 3, 2013-ban már 4 és az idei évben 5 százalékra növekedett.
Ennek megfelelően a kvóta alapját, vagyis a bedőlt hitelek biztosítékait 118 595 ingatlan jelenti az idei első negyedévben, amiből legfeljebb 6494 ingatlan jelölhető kényszerértékesítésre. Ennek viszont “mindössze” 74 százaléka került ténylegesen a célkeresztbe, vagyis ez egyben a kvóta kihasználtságát is jelenti. A korábbi negyedéveket nézve a mostani 74 százalék megfelel az átlagnak: egy éve ugyanis folyamatosan 70 százalék felett élnek a kvóta nyújtotta lehetőséggel a pénzintézetek.
Ha a megyei lebontást nézzük, akkor ezúttal Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében használták ki leginkább a kvótát: a lehetséges ingatlanok 82 százalékát kényszerértékesítésre jelölték a pénzintézetek. A második helyen Hajdú-Bihar, míg a harmadikon Budapest található (egyaránt 80 százalékkal) ebből a szempontból. A rangsor másik végén, akárcsak egy negyedévvel korábban, most is Vas és Zala megye áll sorrendben 46, illetve 54 százalékos kihasználtsággal.
Már 5400-an vesztették el a lakásukat
Egy ideje a kényszerértékesítés statisztikából arról is értesülhetünk, hogy eddig hány fedezeti lakóingatlan került értékesítésre a bedőlt hitelek miatt. 2013 negyedik negyedévében ez a szám 2166 volt, ami az előző időszakinál majdnem 1000-rel magasabb, hiszen akkor még 1284 ingatlant adtak el. Mindenesetre a friss adattal kiegészülve tavaly egészen pontosan már 5394-en veszítették el az otthonukat a bebukott hitel miatt.
A negyedik negyedévre visszatérve, a 2166 ingatlan 81 százalékát a Nemzeti Eszközkezelő (NET) vásárolta meg, ami arra is enged következtetni, hogy év végén nagyobb fokozatra kapcsoltak az ingatlanvásárlások. A harmadik negyedévben ugyanis még “csak” az eladott lakások 73 százaléka került a NET tulajdonába – ez 1758 ingatlant jelent. 333 esetben az adós saját maga tudta értékesíteni a hitel fedezetét jelentő ingatlant, míg 75 esetben a bank hajtotta végre a kényszerértékesítést.
Megyei lebontás szerint nézve az utolsó negyedévet, némi átrendeződés látszik, hiszen bár a legtöbb ingatlan még mindig Borsod-Abaúj-Zemplén megyében kerül eladásra (249 darab), második helyre a korábbi negyedik helyezett, Budapest került 195 eladott ingatlannal. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye pedig a dobogó harmadik fokára került 179 kényszerértékesítéssel.
Külön érdekesség, hogy azokon a területeken, ahol nem nagyon pörög az ingatlanpiac, sőt a potenciális vevők anyagi helyzete sem túl kedvező, döntő részben az Eszközkezelő lép fel vevőként. Ezzel szemben például a fővárosban sokkal kiegyenlítettebb a megoszlás a banki, az adós általi értékesítés és a NET szerepvállalása között. Az itt eladott ingatlanoknak például “csak” a 60 százaléka került az Eszközkezelőhöz szemben a már említett Borsod megyével, ahol 95 százalékos ez az arány.
(mfor.hu )

Zavarok lehetnek az európai gázellátásban

Az Izvesztyija napilap szerint áprilistól megemeli a Gazprom a gáz árát Ukrajna számára, ha az országban továbbra is fennáll a politikai instabilitás. Tavaly decemberben Ukrajna számára 400 dollárról 268,5 dollárra engedték le az árat, de ez az engedmény még a Janukovics által vezetett államra vonatkozott, amit mostanra felszámoltak a nyugati felforgatók. Ezzel a lépéssel nehéz helyzetbe kerül az ukrán költségvetés, mivel elveszíthetik az Európába történő gázszállításból származó nyereségeket. Ukrajna mindeddig saját költségvetése kiigazítására használta a gázárkedvezményt, Európába pedig a korábbi árak alapján értékesített, így az árrés plusz bevételekhez juttatta az államháztartást.
Fennáll a veszélye annak, hogy az egyébként is megcsappant ukrán költségvetés nem tudja kigazdálkodni a gáz árát és mivel nem húzhatják sokáig a kifizetéseket, a közeljövőben újból előállhat az a helyzet, hogy az európai gázellátásban zavarok állnak be.
A Gazprom már bejelentette, hogy amíg Ukrajna nem fizet, addig ők sem fizetik a gázvezetékek karbantartásával kapcsolatos költségeket, vagyis bárhol bármi meghibásodás van, az a csődközeli ország felelőssége. Ukrajna az atlantista puccsot követően mindössze harmadannyi gázt vásárolt Oroszországtól, mint a puccsot megelőző időszakban - mindössze ennyit tudnak kifizetni. A szakértők becslései szerint a fűtési szezon végére ezzel teljesen kiürülnek az ukrán gáztározók, Ukrajnának semmilyen gáztartaléka nem marad.

http://www.hidfo.net/2014/02/26/zavarok-lehetnek-az-europai-gazellatasban