2014. február 26., szerda

Putyin, akinek le kell rombolnia Babilont riadót rendelt el a nyugati és közép katonai körzetekben




Vlagyimir Putyin orosz elnök elrendelte, hogy a Honvédelmi Minisztérium végezze el a nyugat-és közép katonai kerületek csapatai harckészültségének átfogó vizsgálatát. Ezt az orosz védelmi miniszter, Szergej Sojgu jelentette be. Összhangban az elnök rendeletével, szerdán 14:00-kor hirtelen riadót rendeltek el a nyugati katonai körzet csapatai, valamint a területen állomásozó valamennyi katonai egység számára. Emellett a légierő hosszú távú szállító gépei is teljes készültségben vannak. - mondta Sojgu a Honvédelmi Minisztérium ülésén.
2013-ban, az elnök utasítására összesen hat, hirtelen átfogó ellenőrzést tartottak a fegyveres erők készenlétének ellenőrzésére. Putyin szerint a tesztek célja, hogy megmutassa a hadsereg készültségének valódi helyzetét, ezzel lehetővé téve, hogy reálisan felmérjék, hogyan képesek megoldani előre nem ismert és hirtelen felmerülő kihívásokat. A nyugati katonai körzet riadóztatása és az olimpia lezárultát követő nagyarányú csapatmozgás egyben azt is mutatja, hogy Oroszország felkészül a katonai beavatkozásra Ukrajnában.

http://www.hidfo.net/2014/02/26/putyin-riadot-rendelt-el-nyugati-katonai-korzetben


Készenléti ellenőrzés, vagy általános mozgósítás?


Megkezdődött Oroszországban a nyugati katonai körzet csapatai készenlétének ellenőrzése. Bár a honvédelmi miniszter kijelentette, mindennek semmi köze az ukrán helyzethez, a nyugati média máris általános mozgósításról beszél. Ami nem meglepő, tekintve, hogy az orosz alakulatok felvonulnak az ukrán határon.


A nyugati és déli katonai körzet csapatai mellett az akcióba bevontak minden alakulatot, ami a terrorelhárítási műveletekben is érintett lehet. Szergej Sojgu honvédelmi miniszter elmondása szerint a műveletben a gyalogság mellett a légierő, deszantos alakulatok, valamint a teljes légvédelem is részt vesz.


Putyin utasításának megfelelően a nyugati katonai körzet alakulatai terrorelhárítási műveletekre, egészségügyi- és járványügyi vészhelyzetekre, biológiai fegyverek elszabadulására is felkészülnek. A három szakaszban megvalósított összevont gyakorlat ma 14:00-tól március 3-ig tart, addigra az orosz csapatok felvonulnak az ukrán határon és minden vészhelyzet kezelésére készenlétben vannak tartva.


Fotók: RIA Novosztyi

A műveletek második szakaszában ellenséges erők kezelésére is felkészülnek az északi- és a balti flotta részvételével, valamint légicsapásokra is sor kerül majd.
Több mint 150 ezer katonát mozgósítottak a gyakorlatra, valamint 90 vadászgépet, 120 helikoptert, 880 tankot és 1200 egyéb harceszközt vonnak be a későbbiekben.


http://www.hidfo.net/2014/02/26/keszenleti-ellenorzes-vagy-altalanos-mozgositas


Harckészültségben az orosz légierő! “…honfitársai érdekeinek védelmét a világban, és keményen, megalkuvás nélkül fog reagálni azok megsértésére”


Harckészültségbe helyezték az orosz nyugati katonai körzet vadászgépeit Oroszország nyugati határain a korábban elrendelt gyakorlat keretében – közölte csütörtökön az orosz védelmi minisztérium.
A tájékoztatás szerint az orosz fegyveres erők megerősített harci ügyeletet tartanak az említett térség légterében. A vadászgépek folyamatos járőrözést folytatnak a levegőben a határ menti területen. Az elfogó vadászgépek pilótái azt gyakorolják, hogy miképpen vételezzenek üzemanyagot a levegőben folyamatosan tartózkodó Il-78-as üzemanyag-feltöltő gépekről – derült ki a csütörtöki közleményből.
Eközben az orosz külügyminisztérium azt közölte: megalkuvás nélkül védik “az orosz honfitársak” érdekeit. Az állásfoglalás néhány órával azután került fel az orosz külügy Twitter-oldalára, hogy hajnalban a Krím félszigeti Szimferopolban orosz fegyveresek elfoglalták a Krími Autonóm Köztársaság parlamentjének épületét.
A podrobnosti.ua hírportál beszámolt arról, hogy helyi idő szerint hajnali 4 óra húsz perckor történt az épület elfoglalása. A mintegy harminc fős csapat gépfegyverekkel és más lőfegyverekkel lőni kezdték az épület bejáratait. Gyorsan behatoltak, majd lefegyverezték az épület őrségét, és kihajtották őket az épületből. Az elsődleges értesülések szerint senki sem sebesült meg. A fegyveresek egyenruháikon az orosz érdemrendeken használt, fekete-narancs színű úgynevezett György-szalagot viselnek.
Szerdán Szimferopolban ö...
Újságírók szemtanúktól, a parlamentnél egész éjszaka tüntető orosz-párti megmozdulás résztvevőitől úgy értesültek, hogy a teljes menetfelszerelésben érkező csoport előzőleg a földre parancsolták az épület előtti tüntetőket.

Orosz zászló a Krimi Autonóm Köztársaság Parlamentjének tetején
Egy szimferopoli szemtanú elmondta, az akció részvevőitől arra kérdésre, hogy kicsodák, azt a választ kapta, hogy oroszok. Hozzátette, hogy a támadók jól fel voltak fegyverezve, mint a filmekben a tengerészgyalogosok.
Twitter-üzenetében Moszkva aggodalmát fejezi ki amiatt, hogy” Ukrajnában nagymértékben megsértik az emberi jogokat”. A bejegyzés szerint “az orosz külügyminisztérium folytatja honfitársai érdekeinek védelmét a világban, és keményen, megalkuvás nélkül fog reagálni azok megsértésére”.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése