2012. március 19., hétfő

Import takarmány - emelkednek a baromfitermékek árai

Akik eddig nem értették, mi a gond az Európai Unióval, azok is lassan a saját bőrükön fogják megtapasztalni. Hónapokkal ezelőtt az emberek értetlenkedtek annak hallatán (sőt, egyenesen rémhírnek nevezték), hogy nemsokára az egekbe szökik az alapvető élelmiszerek ára.
Ma a média attól hangos, hogy 2006 óta nagy mértékben nőttek a baromfitermelés és -feldolgozás költségei, miközben az árak alig emelkedtek, mindehhez hozzáadódik az unió-szerte tapasztalható hiány, emiatt a baromfitermékek ára tovább drágul. Nem is az a lényeg, hogy mivel magyarázható, mert ez mind az elmúlt húsz év politikusainak bűne.
A csirketakarmány ára az elmúlt öt évben közel megduplázódott. Előbb a tenyésztők, majd a feldolgozók - szép sorban mindenki tönkremegy, és ezen az árak növelése már nem segít. Azért nem, mert a jelenlegi árak már nevetségesen magasak, egyszerűen senki nem fogja megvenni. Olyan mértékben fognak nőni a beszerzési árak, hogy azok a tenyésztők is tönkre mennek, akik a "rendszerváltás" utáni időszakot még állva kibírták. Az unió olyan mértékben beszabályozta a tartási körülményeket, hogy a magyar tenyésztő nem bírja, és sorra tönkremennek - viszont uniós szinten nincs akkora termelés, mint amekkora fogyasztási viszonyok alapján szükséges lenne. Az árak végül megfizethetetlenek lesznek!
Nevetséges, de egyre drágul a takarmány ára egy olyan országban, ami természeti adottságai alapján - megfelelő vezetéssel - ha nem is egész Európát, de a térséget bőven elláthatná az exporttal! Miközben itthon a gabona ára a mostaninak negyede lenne, a tojás ára szintén. A néhány évvel ezelőtti 15 Ft-hoz képest a mai 55 Ft-os tojás még nem a folyamat vége, lesz itt még nyáron 70 Ft is, és lassan kúszik felfelé. Egészen addig, ameddig senki nem veszi meg, és a maradék magyar gazdaságokat is szép lassan felszámolják.
Nemsokára eljön az a pont, ahol már nincs hova emelni az árakat! A fizetések értéke csökken, a vásárlóerő is csökken. Ezt már nem tudják a vásárlókra hárítani, és nem is hárítani kell, hanem a termelőket kell támogatni olyan mértékben, hogy amit most külföldről kell beszerezni, az itthonról beszerezhető legyen. Az üzemanyagárak is emelkednek, ami szintén hozzáadódik a távolról beszállított termékek árához! Akkor mit mondanak majd? Hogy az üzemanyagárak, meg a takarmányárak emelkedése miatt nincs elég magyar baromfi? Egy ilyen természeti adottságokkal rendelkező országban? Nevetséges!
Maradjon csak az unióban a fölöslegesen szigorú szabályozás, meg a nulla termelés. A változások után felvirágzik a magyar gazdaság, majd mi eladjuk az élelmiszer-függőségben élő Nyugatnak a fölösleget - de olyan áron, ami a magyar gazdákat kárpótolja az elmúlt húsz év kínszenvedéseiért!
Molnár István

A „Teljes információtudatosság” megfigyelési program újra támad

A Wired magazin egyik vezércikke ebben a hónapban lerántja a leplet az amerikai nemzetbiztonsági hivatal (NSA) Utah-i adatközpontjának nagyszabású tervéről, ami nem más, mint a kongresszus által még 2003-ban leállított „Teljes információtudatosság” program újjáélesztése. A program szó szerint az egész világ minden elektronikus kommunikációját rögzítené és feldolgozná.
A javaslat szerint egy olyan rendszer kerülne kiépítésre, ami bolygónk teljes elektronikus kommunikációját magába szippantaná, hogy egy szuper-számítógépen átszűrve megjelölje a további vizsgálatra érdemes párbeszédeket, email üzeneteket, tranzakciókat és egyéb adatforgalmakat. Az eredeti program terjedelme olyan hihetetlen volt, hogy egy rövid törvényhozói csatát követően a kongresszus úgy döntött szigorúan korlátozni fog minden olyan technológiát, amely képes ilyen célok kivitelezésére és megtiltotta, hogy a már összegyűjtött információkat valaha is felhasználják amerikai állampolgárok ellen.
Amennyiben azonban hihetünk a titkosszolgálati hírekre szakosodott, igen alapos újságírónak, James Bamford-nak, a honatyák intézkedései nem voltak képesek gátat vetni a próbálkozásnak.
Bamford szerint az NSA új Utah-i adatközpontja a világ eddigi legátfogóbb és leghatékonyabb kémkomputerével rendelkezik majd, hihetetlen kapacitással. Képes lesz feltörni szinte minden titkosítást vagy feldolgozni bármilyen mennyiségű email üzenetet vagy telefonbeszélgetést bárhol a világon, akkor is, ha azt nem az Interneten keresztül bonyolítják. A központ hírszerzési képességeit egy sor ultra-érzékeny műhold is támogatja, amelyek bármilyen távolságból képesek lehallgatni az elektronikus kommunikációkat.
Bamford három titkos, volt NSA munkatárs forrása szerint a hivatal az amerikai állampolgárok kommunikációit is beledobta a levesbe, tudatosan megszegve ezzel az alkotmányt. A „Teljes információtudatosság” program lefújásakor ugyanakkor a Pentagon jóváhagyta a „terrorizmus elleni harchoz szükséges feldolgozási, elemző és együttműködési eszközök finanszírozását,” ami pontosan fedi az új központ funkcióját az NSA saját definíciója szerint.  Mindössze egy évvel a finanszírozás elfogadását követően az amerikai energiaügyi minisztérium egy számítástechnikai központot alapított, ahonnan a kutatók által kifejlesztett technológiákat titokban az NSA-nek és a felállítás alatt lévő fent említett adatközpontnak továbbították.
Bamford forrásai nem az elsők, akik gyanús tevékenységről számoltak be a nemzetbiztonsági hivatalnál. Az Obama kormány vádat emelt Thomas Drake, NSA leleplező (whistleblower) ellen, információ kiszivárogtatásért egy névtelen riporter számára. Russell Tice, NSA elemző szintén hasonló leleplező információkkal szolgált 2005-ben, majd 2009-ben is. Tice már akkor is arra figyelmeztetett, hogy az NSA minden amerikai összes adatának, beleértve a banki információkat is, birtokában van. Az üzenet messzire elhallatszott. Olyan messzire, hogy Jay Rockefeller szenátor kijelentette, nem lepné meg, ha az NSA utána is kémkedne.
Bamford egyik forrása szerint az NSA szó szerint egy puccs végrehajtásán ügyködik, ami siker esetén az Egyesült Államokat igazi „kulcsrakész diktatórikus állammá” alakítaná. Az NSA programjánál jelentősen kisebb léptékű, vezető demokrata képviselőket és riporterek célba vevő kémprogram, sok évvel ezelőtt Richard M. Nixon elnök bukását hozta. Akkor a kongresszus attól tartott, hogy a megszerzett információkban rejlő hatalmat valaki esetleg politikai célokra használhatná. 

Forrás: The Raw Story


A megfigyelés egyik legkézenfekvőbb eszköze: az Internet-TV


  • Az Internetre kapcsolt eszközök információt szivárogtatnak a felhasználóról
  • A CIA igazgatója szerint ezek az új eszközök forradalmasítják a megfigyelési iparágat
  • A kémek egyszerre több ezer személyt is megfigyelhetnek
  • Az emberek poloskákkal látják el saját otthonukat
Amikor valaki letölt egy filmet valamelyik online televíziós filmportálról Internetkapcsolattal rendelkező tévéjére, vagy web rádiót hallgat, könnyen lehet, hogy magára vonja néhány kéretlen vizsgálódó figyelmét.
A kémeknek többé nem kell poloskát ültetni egy célszemély otthonába, mert az Internethez kapcsolt és szoftverek által irányított eszközök terjedésével maguk a megfigyelendő személyek teszik ezt meg helyettük, mondja David Petraeus, a CIA igazgatója.
A CIA azt állítja, hogy az Internet segítségével az ügynökség képes lesz leolvasni az eszközök által elért vagy letöltött információkat, beleértve a rádión hallgatott adásokat is.
A távirányítóktól a rádiós ébresztőórákig ma már szinte mindent irányíthatunk szoftverek segítségével és az ARM chipgyártó cég egy olyan új, kis energiaigényű chipet mutatott be, amit hamarosan minden eszközbe, a hűtőszekrényektől a sütőkön át a csengőkig beépítenek majd.
Petraeus szerint az ennek eredményeként létrejövő, egymással összeköttetésben álló eszközhálózatot a szakavatottak képesek lesznek mintegy könyvként olvasni, sőt távirányítással működtetni, olvashatjuk a Wired magazin egyik blogjában.
Petraeus szerint az internetes kütyük „forradalmasítani” fogják a kémkedés művészetét, lehetővé téve a kémeknek, hogy automatikusan, poloskák telepítése, illetéktelen behatolás vagy beépülés nélkül megfigyeljék a kiszemelt személyeket.
„Az „átformálás” elég elcsépelt kifejezés, de szerintem hűen kifejezi, hogy mi történik a technológiában ezen a területen,” mondta Patraeus.
„Különösen a titkosszolgálatok számára hasznosak ezek a fejlesztések. A számukra érdekes tételeket könnyebb lesz ezekkel a rádiófrekvenciás azonosítókkal, szenzoros hálózatokkal, apró beépített szerverekkel és energiagyűjtőkkel lokalizálni, azonosítani, megfigyelni és távirányítással vezérelni, miközben mind a következő generációs Internethez kapcsolódnak, az olcsó és hihetetlen kapacitású informatika segítségével.”
Petraeus egy befektetési cég találkozóján azokról az új technológiákról beszélt, amelyek célja a korábban „butának” számító háztartási eszközöket – lásd: hűtőszekrények, sütők vagy világítórendszerek – az Internettel összekötni.
Ezen a héten a világ egyik legnagyobb chipgyártója, az ARM, egy olyan chipet mutatott be, amit kifejezetten a háztartási eszközök internetes összeköttetésére fejlesztettek ki.
Az ARM chipek kisebbek, kisebb az energiaigényük és lényegesen olcsóbbak, mint a korábbi processzorok és tulajdonképpen bármilyen elektromos eszközt képesek összekötni az Internettel.
A koncepciót mostanában a „dolgok internete” néven emlegetik.
Egyesek szerint az összekapcsolt eszközök hamarosan folyamatosan jelölni fogják helyzetüket és azt, hogy éppen mit csinálnak az Interneten, ahogyan most a Google Maps mutatja a táj aktuális állapotát.
A jogvédő szervezetek, mint az Electronic Frontier Foundation, arra figyelmeztetnek, hogy a földrajzi helyzetjelző adatokkal (geolocation) igen könnyű visszaélni, és ahogy egyre több eszköz kapcsolódik az Internethez egy dolog biztos: a megfigyelési lehetőségek száma hatványozottan emelkedik majd.

Forrás: Daily Mail

A „Kony 2012” mánia - az Afrika elleni hadjárat legimizálása



Az internet az utóbbi időben a szólásszabadság utolsó bástyájából kezd azzá formálódni, amivé kitalálói eredetileg tervezték: a kémkedés és propaganda eszközévé, elég ha csak a facebookos-twitteres forradalmakra, az ACTA-SOPA-PIPA-COICA és a többi „cenzúratörvényre” gondolunk. Ennek legújabb példája a „Kony 2012” c. fél órás film, ami dokumentumfilmnek beállítva valójában kőkemény propaganda. Azért kell foglalkoznunk vele, mert a célja annyira nyilvánvaló, hogy szinte felkonferálja a tervbe vett eseményeket, amelyeknek óriási hatása lesz Afrika népére - ezáltal az egész világra. Valószínűleg rövidesen a fősodorú médiában is találkozni fogunk a jelenséggel, ezért jó, ha tudjuk, hova tegyük.
A filmet egy Jason Russell nevű filmes jegyzi, aki afrikai útja során filmre vett különböző tanúvallomásokat, melyek szerint Joseph Kony, az LRA (Az Úr Ellenállási Hadserege) nevű ugandai gerillasereg vezére borzasztó dolgokat művel: gyerekeket soroz be katonáknak, a lányokra pedig prostitúció vár. Régóta tudott dolog a reklámszakmában, hogy ha el akarsz adni valamit, tegyél bele gyerekeket - hát ebben aztán van, az alkotó (már persze ha ő az alkotó, mert rendkívül profi kivitelű az egész film) még a saját fiát is beleszőtte a történetbe, hogy még biztosabb legyen a könnyfakasztó hatás. Az érző szívű Nyugat persze nem tűrheti, hogy ilyen szörnyűségek történjenek. Ebből az alapból született a Kony 2012 film és nőtt ki az „Invisible Children” (Láthatatlan gyerekek) mozgalom, aminek célja, hogy még 2012 folyamán nemzetközi bíróság elé állítsák Kony-t.
Kétségtelen, hogy Kony egy meglehetősen sötét figura, de Afrikában hemzsegnek a nála semmivel sem jobb gerillavezérek, ráadásul találkoztam olyan videóval is, ahol egy ugandai lány a saját tapasztaltai alapján mondja el, hogy Ugandában nem Kony, hanem az „Al-Kaida” a legveszélyesebb terrorista szervezet, őróluk pedig az ikertornyok berobbantása óta ezerszer kiderült, hogy a CIA speciális, muszlim álarcban megjelenő alakulata. A nagy semmiből testet öltött filmecske már 80 millió nézőt tudhat maga mögött és az agymosó amerikai médiagyár olyan csillagai, mint Angelina Jolie, a facebook-tulaj Zuckerberg, sőt George Clooney is a mozgalom mögé álltak. Mindezt a március ötödike óta eltett nem egész két hétben...
A dolog lényege természetesen most is máshol van, mégpedig abban, hogy az egész Kony 2012 hisztéria valódi célja egy afrikai katonai beavatkozás legitimálása. Ha ránézünk a térképre, látjuk, hogy Uganda szomszédai a nemrég kettészakított Szudán, a Kongói Demokratikus Köztársaság, Ruanda, Kenya, egy picivel arrébb pedig Szomália, Etiópia és Eritrea. Mi a közös ezekben az országokban? Az, hogy vagy kalózok, vagy muszlim fundamentalisták vagy más miatt, de a közelmúltban háborúk és népirtások színhelyei voltak. Mivel az afrikai országok határai sokkal inkább a gyarmati korszak szabadrablásának következményei, mint természetes etnikai és gazdasági határvonalak, szinte minden afrikai országban könnyedén szítható ellentét, elég ha csak a szudáni arab észak és fekete dél, vagy a borzalmas ruandai népirtás mögött levő hutu-tuszi ellentétre gondolunk. Nagyon hasonló etnikai törésvonal található Ugandában is az állattenyésztő acholi csoportba tartozó és nilota nyelvet beszélő szegényebb állattenyésztők és a déli bantu nyelvet beszélő baganda csoportba tartozó növénytermesztők között - minden adott egy újabb konfliktus kiprovokálásához. Azt sem szabad elfelejteni, hogy mára Kína lett a második legjelentősebb külföldi befektető ország szinte egész Afrikában (az első még mindig az USA), ráadásul befeketetéseinek volumene exponenciális tempóban növekszik a 90-es évek második fele óta, így várható volt, hogy Afrika rövidesen a nyersanyagokért folytatott háborúk új színhelyévé válik. De Kína 2000 óta már 10 milliárd dollárnyi adósságot engedett el az afrikai országoknak (míg az USA továbbra is a Valutaalap és a Világbank visszafizethetetlen adósságokra alapozott neokolonializmusán keresztül van jelen), és olyan apróságokra is van gondja, mint pl. az egészségügy - csak Kongóban 2010-ben 31 kórházat és 146 egészségügyi állomást („SZTK”-t) építettek. Ezek után valószínűleg világos, miért húzza az afrikaiakat a szívük inkább Kína felé. Amerika pedig nem tudja átlépni a saját árnyékát: borítékolható, hogy a nagy szentimentális médiakampány után demokráciáról meg a hasonló immár megszokott lózungokról lerohanja az országot, mert ők mindig segíteni mennek ugye. Bár Afrikában gyakorlatilag sohasem volt béke amióta a fehér ember betette a lábát, az „összafrikai” háborúra való felkészülés fontos lépése volt, amikor még Bush elnök 2007-ben megalapította az AFRICOM-ot, vagyis az amerikai hadsereg afrikai parancsnokságát. Ennek a központjai egyelőre Európában vannak. Bár a közeljövőben ennek kellene majd átvenni egész Afrika parancsnokságát, érdekes, hogy jelenleg Afrika keleti fele - Egyiptom, (most már mindkét...) Szudán, Eritrea, Szomália és Kenya az Arab-félszigeten és a Közel-Kelet arab országain át Kazahsztánig terjedő összefüggő CENTCOM parancsnoksága alatt van (Uganda már AFRICOM). Ez talán egy kis betekintést enged az amerikai geostratégák gondolkodásmódjába.
A Nyugat fő fegyvere a minden más hiedelemmel szemben nem a rakéták meg a drónok, hanem a média. Mára azonban már megszoktuk a stílusukat, alapjában véve nincs is benne sok fantázia. Ezerszer elismételt hazugságok, szentimentalizmus, sztárok - de ilyen már volt, nem is egyszer. Bár az internetet szeretnék egyre inkább egy virtuális ketreccé változtatni, az eddigi szólásszabadsághoz szokott felhasználói közösség nagyon gyorsan átlátott a szitán és értelmesebb ember, legyen az amerikai suhanc vagy ugandai származású fekete lány azonnal tudja, mire megy ki a játék. Így az egész Kony 2012 hisztéria akár még önmaga ellentétébe is fordulhat és a média totálisan diszkreditálhatja magát a - mondjuk így - kevésbé dörzsöltek előtt is.
Kürti Balázs


NWO, Kony 2012, kommunizmus elleni harccal az "NWO kommunizmusáért"

 Hogy miért került elő a "kommunizmus" kérdése? Kommunizmus és kommunizmus között is óriási különbség lehet, de egy biztos, a végkifejlet mindig ugyanaz, diktatúra. Nincs kommunista diktatúra, vagy kapitalista diktatúra, csak diktatúra, és egy darab diktátor. Az NWO esetében sem lehet több!
Elvileg, a kommunizmus, legalábbis a definíció szerint, az osztály nélküli társadalom politikai ideológiáját jelenti Karl Marx és Friedrich Engels 1848-as Kommunista kiáltványa óta. "Fajtái" szerint sztalinizmus, maoizmus, trockizmus, tanácskommunizmus, luxemburgizmus, keresztény kommunizmus és eurokommunizmus. A fáma, és az egyes ideológusok szerint, a kommunizmusba vezető út a fejlett kapitalizmusból, a szocializmuson keresztül vezet, bár ezt a történelem még nem igazolta. A helyes sorrend igazából a feudalizmus után: bolsevizmus, párhuzamosan a kapitalizmussal, vagy csak kapitalizmus, majd egy átmeneti rövid szocializmus után kommunista diktatúra diktátorral, vagy anélkül, de Marx és Engels ezt még nem tudhatta.

Ha társadalmi fejlődés korábbi megvalósulási formáit, folyamatait vizsgáljuk, az emberek természetes igénye a jogegyenlőség, valamint a létbiztonság és ezek érdekében az önszerveződés. Amint az egyén rábízza magát választott vezetőire, így azoknál előtérbe kerül a magán, családi, vagy társadalmi csoportérdek, amely vezetői próbálják megtartani pozíciójukat, kiérdemelt vagy érdemtelenül, erőszakkal megszerzett "rangjukat", és a rangjukból származó előnyöket. Természetesen ezeket az előnyöket mindenféle módszer igénybevételével át akarják ruházni utódaikra is.Ennyit a társadalmi különbségek kialakulásáról.
Az NWO (New World Order - Új Világrend) hívei, ahogy korábban is egyes népcsoportok, igény tartanak a kizárólagos tulajdonlásra, és az életterük más népek rovására történő kiterjesztésére. A világbirodalom létrehozása útjában különböző, esetenként óriási népességű, gazdasági és katonai potenciállal rendelkező országok állnak, ha állnak(?), bár nem lesz egyszerű megegyezni a legfelső hatalom birtoklásában. Ezt a kérdést a fegyverek és a katonák minősége, és csak másodlagos szempontként a mennyisége határozza meg. A Szovjetuniót ugyanaz a faji ideológia hozta létre, mint ami most az Európában, és az USA-ban zajló folyamatokért felelős. Bár a látszat az európai unió létrehozása kezdetén egy erős nemzetközösség létrehozási szándékát mutatta, egyre jobban látszik egy Szovjetunió mintájú terrorállam, a maga összes borzalmával.

Az európai folyamatok EKB által meghatározott három alappillére közül az első, hogy a gazdaságok leépítésén keresztül eladósíthatóvá váljanak tagállamok. Ehhez az olcsó keleti munkaerő igénybevételén keresztül vezetett az út. A Távol-keletre kitelepített ipar, védővámrendszer nélkül munkanélkülivé tette a tagországok lakosságát. Az alattomos, leépítést elősegítő gazdaságpolitika ezt a folyamatot még jobban felgyorsítja. Ugyanezt a módszert alkalmazzák az USA-ban is.

A távol-keleti országok energiafüggősége, az áthelyezett ipar miatt olyan mértékben megnőtt, hogy a hihetetlen ütemben szaporodó népesség megélhetésének biztosítása egyre nagyobb feladatot jelent. Másodlagos problémaként a felvevőpiacok szűkülése is kiválthat társadalmi robbanást. Az időzített bomba ketyeg. Elsősorban Kína és India elsődleges érdeke, de Oroszországé is, hogy az óriási felvevőképességű európai és amerikai piac fogyasszon. A közel-keleti országok jelentős része a szénhidrongén exportból él. Elsősorban a távol-keleti, amerikai és európai importból. A leépülő gazdaságok fizetésképtelensége nem elegendő a kereskedelem leállításához, ezért az afrikai államok számára legfontosabb élelmiszer termelését is korlátozzák egyrészt időjárás-szabályozással, másrészt vegyi-permetezéssel. 2010-ben megfigyelhető volt a "demonstráció", és 2011. elején az eredménye is.

Teljes mértékben a közel-keleti és afrikai országok sem hozhatók függőségbe. Az NWO specialistái erre egy körmönfont, és egyben kegyetlen tervet eszeltek ki, mellyel kicsit részletesebben is foglalkozni érdemes, mert hasonlókkal eddig is talákozthattunk itthon, vagy Európában, de a későbbiek folyamán egyre gyakoribb lesz az alkalmazása.

A propaganda, az új generáció megfertőzésére és irányíthatóságára a "Kony 2012 Mozgalom". A futótűzként terjedő szenzáció a 2012 Kony videó, egyik napról a másikra kapott világszerte kiemelt figyelmet az afrikai volt bűnöző, Joseph Kony neve alapján. Egy menetrendet mutat be és dolgoz ki a videó nagyon manipulatív módon. Megfigyelve a menetrendet a Kóny mögött, és hogy hogyan használja a fordított pszichológia fogásait, olyan indokokat láttat az emberekkel, ami úgy teszi indokoltá a katonai műveleteket, hogy az emberek akarják, megkívánják. A módszer hasonló az európai etnikai megosztást létrehozó "bevándoroltatási" politikához, annyi különbséggel, hogy amíg Európában az etnikumhiányos országokban betelepítéssel, az etnikummal rendelkezőkben pedig annak felduzzasztásával érik el ugyanazt a hatást, amit Afrikában az önkényesen, az amerikaiak által meghúzott határok miatt létrejövő törzsi, és etnikai csoportok szétválasztásával, és egymással szembe állításukkal érnek el.
A videó egy vírusszerű folyamat, Facebook támogatással, amely óránként 24 fő csatlakozást, és csak pár dolláros havi tagságot jelent. Számtalan híresség támogatja. Lady Gaga, Jay-Z, Rihanna, Oprah, George Clooney, Bono, de milyen "véletlen", a sorban ott található George W. Bush is.


A videó érdekesen kezdődik, mert kijelentik benne, hogy ez egy "kísérlet", mégpedig egy olyan kísérlet bemutatása, amikor egy új forradalmi módszert mutatnak be. A módszer, az inváziós technika alulról jövő kialakítási lehetőségét taglalja. Általában egy államban, ha a kormányzatnak valami problémája akad a néppel, a kormányfő a TV előtt bejelenti a közvéleménynek, hogy elrendeli a rendkívüli állapotot. A Kony esetében a alulról induló aktivizmus hatására az amerikai hadsereg tesz rendet. Uganda érzékelteti ezt a módszert. "A nép győzelme garantált"!
A fiatalok számára a "vírusos" Facebook, és Youtube oldalakon adják meg az irányvonalat, hogy meggyőzzék a közvéleményt, most éppen ki az ellenség. Népcsoportokat, törzseket lehet egymásra uszítani, és a szétszakított, mesterségesen kevert népességű országokban tetszőlegesen hozható létre hol az egyik, hol a másik ellen amerikai katonai fellépés a "mozgalmi igények" szerint. A videó, és maga a mozgalom is Joseph Konyról, egy háborús bűnökkel vádolt afrikai lázadók vezetőjéről kapta a nevét. Egyáltalán nem áll szándékában senkinek védeni Joseph Konyt, valamint sok más gerilla-frakciót Afrikában, mert rengeteg aljas atrocitás szárad a lelkükön, de ezeket a gerilla-csoportokat többnyire nyugati országok finanszírozzák. A háborúzó területek nyugati "felszabadítása" egyet jelent felosztásukkal és kifosztásukkal. De a video ezt sem említi. Azt mondja, hogyha letartóztatta volna Kony-t ", a világ jobb lenne". Kérdés, hogy ki a "rosszfiú"? Szaddám Huszein esetében hamis tények tálalása volt a lényeg, amíg a Kony esetében egy másik technika. Minden marketing szakember azt fogja mondani: "nem tények kell eladni, érzelmeket kell csinálni". A marketing stratégia lényege, hogy meg kell keresni a legkisebb közös nevezőt. Más szóval, úgy kell foglalkozni a közösséggel, mintha az üzenet gyerekeknek készült volna. A Kony is ilyen nevetséges, de ne legyenek kétségeink, "be fog válni", és meghatározza menetrendet. Ez egy lehetőség, hogy létre hozzanak egy mozgalmat, amelyet teljes mértékben nyomon lehet követni, mérhető,
kezelhető a szociális média, és aminek csúcspontja egy amerikai katonai beavatkozás Ugandában.
A honlapjukon regisztrálók kötelesek viselni a Kony-stop karkötőt, és a hozzá tartozó sorszámot, amihez az összes személyi adatot meg kell adni.


Miután a karkötő be van jegyezve, tagját társítják a Facebook-fiókjában, amely nyomon követi az összes Kony 2012-vel kapcsolatos intézkedéseket. A végeredmény: minden egyes tagja ismert, könnyen azonosítható és nyomon követhető a folyamatosan frissített információknak köszönhetően. Mindezeket az adatokat összegyűjtik és természetesen tárolják és vizsgálják az ezért felelősök. Továbbá kéri tagjait, hogy járuljanak hozzá "pár dollárral egy hónapban".
A Kóny, ügyesen hangszerelt kampány 2012-ben. Egy kifejezetten a mai fiatalok átverésére kialakított jövő, a világ polgárai számára. A "state-of-the-art" technikák és új technológiák ötvözése, első kísérlet a "fordított propaganda" kampányra, ahol a napirendet úgy tüntetik fel, hogy az a néptől származhat. Segítségével érzelmekkel, irracionális gondolatokkal és felületes magyarázatokkal megpróbálja becsapni a jó szándékú embereket, akik vágynak arra, hogy pozitív változás álljon be a világban. Pedig ez csak egy gigantikus hadigépezet, amelyet a világ elit ellenőriz.

A kicsit részletesebben tárgyalt Kony 2012 mozgalom szépen beleillik a kommunista eszköztárba, mert világszinten és hosszútávon, az NWO diktatórikus törekvéseit szolgálja, de csak addig amíg rá nem jön a célközönség, hogy átverték. Tekintve, hogy körülöttünk is találhatók 70 éves meggyőződéses szocialisták, de még kommunisták is, 2-3-szori kifosztásuk után is "hívőkként", ne legyenek túlzott illúzióink...