2012. május 2., szerda

Felakasszák-e a hóhért?

Mi különbözteti meg Európa országait egymástól? A kérdés költői, de azért megválaszolható. Egy rövid mondatban összefoglalva: A kifoszthatóság és az önvédelmi képesség mértékében. Gyülekeznek a felhők Sárközy feje felett a választások utolsó felvonása előtt. A tét nem kicsi, mert ha nem nyer, sok kényelmetlen kérdésre kell felelnie a bíróság előtt. A kérdések nem csak az 50 millió támogatást, vagy a máig elszámolatlan 2 millió eurót érintik, de hosszú listán népirtás is szerepel, amiért, ha "jól emlékszem" valami hasonlóan önhitt diktátort már felakasztottak. Egy líbiai tisztségviselő szerint a Kadhafi rezsim úgy döntött, hogy 50 millió dollárral támogatja Sárközy elnökválasztási kampányát 2007-ben. Így utólag biztosan azt gondolják, megérte, bár kétségtelen, hogy Sárközy nem a kicsit szegényes "hajrá Magyarország" szlogennel kampányolt. Az Ő szlogenje: "Franciaország erős", "az erős Franciaország nem fél" jelmondatok szerepelnek!


A kampányában ígértekkel ellentétben a félelem motorja a "Sáközyizmus", vagyis a szék védelme (és ez nem asztalosbetegség). Ismerősnek tűnik, Orbán-király "párhuzamos világegyetemével" összevetve is, bár Sárközy fején kevesebben taposnak, ezért jobban kap levegőt a pöcegödörben ácsorogva. Az általános nóta Franciaországban is ugyanaz, mint itthon. A kötelező "növekedéshez" vezető út "a megszorításokon keresztül válik elérhetővé", de ha eláruljuk korábbi támogatóinkat, az sem megvetendő harci cselekedet. Sárközy 2007. júliusában elfogadott egy memorandumot a nukleáris együttműködésről és egy atomreaktor építéséről Líbiában, és hivatalos megállapodást írt alá, a francia külügyminiszter, Bernard Kouchner és a líbiai hatóság Tripoliban 2007. július 25-én.

Teljességgel véletlen lehet, hogy a farancia hatóságoknak Fanciaországban kellett letartóztatni Bashir Saleh, Kadhafi egykori vezérkari főnökét. A csendesen éldegélőt egy Interpol piros riasztás trafálta el...
A független média beperelése a Sárközyizmus nemtetszését fejezi ki, pedig Kadhafi 2007-ben, az elektronikus hadviselés elleni berendezések értékesítéséből is közvetítői jutalékot kapott. Ziad Takieddine fegyverkereskedő "üzletember" 1,5 millió eurós "készpénz támogatásával". A dokumentumok Sárközy titkos líbiai megbizottja, Claude Gueant 2005-től 2009-ig terjedő tevékenységéről, és csapat munkájáról számol be. Ezügyben nyomozás és bírósági vizsgálat 10 hónapja tart. A francia Stratégiai Beruházási Alap (FSI) Sárközy nyomására, megfélelmlítésére, akarata ellenére, gyakran kényszerült milliós közpénzeket kifizetni "üzletembereknek", akik Sárközy "szívéhez közel álltak".

Az erősen rövidített, és korántsem teljes összefoglaló, párhuzamokat mutat a korrupció európai tagállamainak politikai szintjei között. A magyarországi helyzet annyiban különbözik a franciától, hogy itt lehetőség sincs sajtó szinten a nagyközönség elé tárni a volt és jelenlegi kormányok tagjainak korrupciós ügyleteit, mert bár az összefonódás ugyanolyan szintű, de az aktuális kormány nem csak a saját, de korábbiak tagjai érdekeit is védi.Csak felülről vezérelt bíróságok, ügyészségek, hatalmi megtorló eszköznek használt rendőrség, bérgyilkosnak szerződtetett "katonák", és irányított média létezik. Amikor például Gyurcsány lopott pipacstermelő diplomája miatt elítélhető csak, de a 2005-ös 1380 milliárdos költségvetési lopásért nem, pedig minden bizonyíték ott van a kormány kezében, akkor csak a "demokrácia" egyik nép elé szórt morzsáját biztosítják. "Cirkusz" van, de a "kenyér" már elmarad.

"Ha ismered az ellenséget és ismered magadat, nem kell félned száz csata kimenetelétől sem.
Ha ismered magadat, de az ellenséget nem, akkor minden elnyert győzelemhez egy vereséget is el fogsz szenvedni.
Ha sem magadat, sem az ellenséget nem ismered, minden csatában alulmaradsz."

Sunzi (Szun-ce)

Tulok 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése