2014. január 17., péntek

Világbank: túl optimista előrejelzések

Közzétette a Világbank új növekedési előrejelzéseit. Minket ugyebár elsősorban Magyarország (itt ugye azt mondják, hogy "jobban teljesít") és a rá közvetlen hatással bíró térségi országok (connacionalitásunk alapja Kárpáthazában élő sorsközösségeinkkel) alakulása érdekelhet, ami az első ábra szerint a következőképpen alakul(t).

A Világbank következő három évre szóló – utólag gyakran optimistának tűnő – növekedési előrejelzéseit beszámítva így változott a térség országainak változatlan árakon számolt GDP-je, az elmúlt közel 10 év távlatában vizsgált időszakra levetítve, ha 2005-öt vesszük kiindulásnak.

A második diagram a világviszonylatot hívatott szimbolizálni/prognosztizálni az előrejelzés és az optimista növekedés tekintetében. ebben az USA ismét szépnek tűnik, a dél-amerikai térséget, mint tudjuk, mesterségesen lassítják, az EU (Nagy-Britannia pénzügyminisztere ép tegnap tartott sajtótájékoztatót arról, hogy lehetségesen kiszállnak az unióból és mélységes összeomlás várható az öreg kontinensen), Ázsia stagnál szerintük (persze mivel Kínát és Indiát kifelejtették véletlenül).
Gölöncsér Miklós

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése