2014. január 23., csütörtök

Kijevben a tüntetők körbevették az amerikai nagykövetséget

Kijevben több ezer tüntető vette körbe az amerikai nagykövetség épületét, tiltakozva az ellen, hogy az Egyesült Államok beavatkozik Ukrajna belügyeibe.
A megmozdulást a Kijeviek a Tiszta Városért kormánypárti aktivista csoport szervezte, akik már korábban is felvonultak a városban zajló agresszió és a rendbontás ellen. A csoportnak egyre több tagja van, mostanra több ezer embert aktivizáltak, akiknek elege van belőle, hogy a külföldről pénzelt provokátorok felforgatják a várost és ellehetetlenítik a normális életet.
A tüntetők körbevették az amerikai nagykövetség épületét és petíciót akartak beadni a nagykövetnek, amiben felszólítják az Egyesült Államokat, hogy hagyjon fel a tömeges zavargások szításával és anyagi támogatásával.
"Az USA van minden mögött, ami jelenleg Kijev utcáin zajlik. Ők pénzelik a tüntetőket. Ezt meg kell állítanunk. Azért jöttünk ki, hogy megmondjuk az egész világnak: az USA fel kell hagyjon a felforgatással, mi békét akarunk Ukrajnában." - mondta Ivan Protsenko, a tüntetők egyik vezetője.
Kijevben a mintegy 500 felforgató és a hozzájuk csapódó 1-2 ezer rendbontó jelenti az Európai Unió támogatóinak tömegbázisát, akik miközben azt hirdetik, hogy egy felvilágosult európai országot akarnak, kukákat gyújtogatnak, a felbontott aszfalt darabjaival dobálnak be kirakatokat és mindezért 3-500 hrivnya fizetséget kapnak. Az emberek többségének elege van már belőle, hogy a fizetett felforgatók miatt az utcák járhatatlanok és közveszélyesek.
A terjesztett rémhírek ellenére a rohamrendőrök mindeddig emberséges fellépést tanusítottak a tüntetőkkel szemben, akik ennek köszönhetően továbbra is fizikai épségük teljében az utcákon randalírozhatnak. Szerencsére ez már nem sokáig lesz így, de úgy tűnik, a kormány előbb megvárja, amíg Washington és az Európai Unió végleg lejáratja magát és elveszti az eddig bizonytalan emberek bizalmát is.

http://www.hidfo.net/2014/01/23/kijevben-tuntetok-korbevettek-az-amerikai-nagykovetseget




A nyugat polgárháborút akar Ukrajnában


Megszoktuk már az elmúlt pár évben a nyugat ilyen fajta mesterkedését. Ahol valami nem kedve szerint alakul, ott pár lefizetett terroristával igyekszik kirobbantani valamiféle háborús helyzetet, ahová aztán behordhatja a saját szellemileg rokkant, pénzért bármire képes hordáit.
Az egész folyamatban azonban lényeges része a közvélemény megdolgozása és előkészítése a várható erőszakos történésekre. Ilyenkor jönnek a hatalmi visszaélések, elözönlik az internetet és a sajtót a fennálló rendszer kegyetlenkedései. Ha nincs ilyen, akkor hazudnak megállás nélkül, a világ nagy, úgysem lehet visszaellenőrizni, ki mit hazudik. Emlékezzünk vissza a hetekkel ezelőtti próbálkozásra, amikor egy kocsmai verekedő felesége a rendőrökre akarta fogni férje halálát. A sajtó azonnal ráugrott az esetre, de nem jött össze. Egyszerűen annyira nyilvánvaló volt a hazugság, hogy nem lehetett belőle ügyet fabrikálni. Erre a nyugat bérencei egyszerűen nem tudnak mást tenni, mint a lefizetett egy-két ezer tomboló senkiházi közé beküldeni az ügynököket, akik megölnek pár embert. Ezt pedig az egész sajtó azonnal a rendőrségre akarja fogni. Van-e ebben a mesében bármiféle logika? Mert ha teljesen logikátlan, akkor a hír már eleve erősen kérdőjelessé válik.
Nos az egész, maga a gyilkosság, amellyel a sajtó foglalkozik, eleve nagyon kérdőjeles, mivel teljességgel logikátlan. A rendőrség a hatalom képviselője. A jelen hatalom pedig totális győzelemre áll az atlantista csürhével szemben. Olyannyira, hogy maga a népi támogatás is teljesen kicsúszott a buzik és zsidók alól. Ráadásul maga az ellenzék is megoszlik, mert a látszat szerint nem mindenki akar a nyugat zenéjére táncolni. Az ellenzéki vezetők ugyanis felmérték már, hogy annyi támogatottságuk van, hogy a megélhetést biztosítsa nem is rossz módon. Jó kis képviselői fizetés néz ki, ha ellenzéki politikusként bekerülnek az országgyűlésbe. Kinek kell akkor ez a felfordulás, és az, hogy esetleg mindenkit lecsukjanak? Nekik biztosan nem. Így hát ők is kegyvesztetté válnak az atlantisa felforgatással szemben nagyon hamar.
A hatalom pillanatnyilag jól kezeli a dolgot. A felvételeken látható, hogy az ellenzék robbanó anyagokat, nagyon erős petárdákat vagy hanggránátokat dobál, Molotov-koktélokat használ. Ezzel szemben a hatalmi fellépés nagyon visszafogott, tehát semmi alapja nincs a rendőri gyilkosságokról szóló rémmeséknek. Ezek semmi egyébre nem szolgálnak, mint arra, hogy a közvéleményt előkészítse arra, hogy a Nyugat nemsokára elkezdi a fegyverek csempészését Ukrajnába, utána pedig a lefizetett gyilkosokat.
Hozzátesszük azt is, hogy a főtéren összesereglett sokaságban sok a kábítószeres, nagyon könnyen lehet, hogy egyszerű díler leszámolás áll a háttérben. Így lehet polgárháborút kirobbantani pár féreg kábítószer-kereskedő halálával?
Könnyen eljöhet az a pillanat, mikor a hatalom mindezt megelégelve az összes embert begyűjti, és elküldi pár évre egy munkatáborba, vagy egy kemény ukrán börtönbe üdülni.
Kemény Gábor



Klicsko maffiavezér polgárháborúra buzdit!


Szerda este ultimátumot adott Viktor Janukovics ukrán elnöknek a Nyugat által felbérelt vandálhorda, miután kudarcba fulladtak a politikai patthelyzet megoldására irányuló tárgyalások. Klicsko bandavezér polgárháborús uszitásba fogott.

Ultimátumot adott a kormánynak az ukrán ellenzék

Folytatódott az ukrán kormány Nyugat-barát ellenzékének erőszakkal kísért tüntetése csütörtökre virradó éjjel. Kijev belvárosában a zavargók újra autóabroncsokat égettek, a belügyminisztérium közlése szerint feldúlták egy televíziós-rádiós társaság helyiségeit. A vandálok közül több ezren kitartottak az éjszaka is. Klicsko, a fölforgató Ütés (Udar) párt elnöke, a Viktor Janukovics államfővel folytatott tárgyalásai után az este Kijev központjában a tüntetőknek azt mondta, hogy előre hozott választások kiírására szólította fel az oroszbarát államfőt, és kijelentette, hogy “ha az elnök nem válaszol holnap… akkor támadásba megyünk át”.


Mikola Azarov miniszterelnök finoman utalt arra, hogy nem kéne tán ultimátumokat intézgetni, hanem csenesebben vigadni egy kicsit-ugyanakkor a kormány kompromisszumkészségét hangoztatta.
Klicskoék állitása szerint eddig már öt EU-barát tüntető halt meg a “hatóságok miatt”!-és a rendfenntartókat vádolja polgárháborús szándékokkal. (Arról egyetlen hangot sem nyikkant a Nyugatbérenc cionista, hogy ő tüzeli jogsértésekre a banderista és újnáci futballhuligánokat, meg a sikkasztásért börtönbe ülő Batkivscsina vezérmadám hiveit! Ha nyugton maradnának, béke lenne Kijevben! De hát ez az exhibicionista kiartott majom tovább tüzeli a szemmel láthatóan inentitászavarral küszködő Szvoboda hiveket, és a banderista gyújtogatókat!)
Televíziós híradások szerint a rohamrendőrök azt követően lendültek akcióba a tüntetők ellen, hogy Mikola Azarov miniszterelnök arra figyelmeztetett: a hatóságok erőt fognak alkalmazni a “provokátorokkal szemben”, ha nem érnek véget a rendzavarások. A hivatalos közlés szerint a rendőrök legalább ötven embert őrizetbe vettek a zavargásokban való részvétel miatt.
A belügyminisztérium közlése szerint azért léptek támadásba a rendőrök, mert információik a tüntetők szerint valamilyen ismeretlen, vélhetően égési sérüléseket okozó vegyi anyagot terveztek bevetni a belügyi egységek tagjai ellen. Miután a rendőrök támadásba lendültek, és hátrébb szorították a tüntetőket, megszerezték az ismeretlen folyadékkal teli tartályokat. Ezután a Berkut rohamrendőri alakulat visszavonult, így a tüntetők visszafoglalták korábbi állásaikat, egészen a kiégett rendőri járművekből álló barikádig nyomultak előre.
Az érvényben lévő szabályzat szerint a rohamrendőrök lőfegyvereket is bevethetnek Ukrajnában a közrend helyreállítására, illetve ha támadás éri őket. Eddig ettől tartózkodtak, és különböző oszlatási eszközöket – könnygázt, hang- és fénygránátokat, gumilövedékeket – használtak a rájuk támadó tüntetőkkel szemben.
Mint ismeretes, az Ukrán Kommunista Párt (KPU) már hónapokkal ezelőtt figyelmeztetett az elnök és az Azarov-kabinet kalandor politikájának ilyetén lehetséges következményeire, és a problémák megoldásának elsődleges lehetősegeként egy népszavazás kiirását tartotta-tartja. Sajnálatos módon a KPU által jó előre jelzett eszkaláció bekövetkezett, és valós veszéllyé vált Ukrajnában egy polgárháború kirobbanása.
Tegnap Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kifejtette, hogy “nem hagyja magára a barát és testvér Ukrajnát Oroszország”!
Sajnálattal kell tudomásul vennünk, hogy a galiciaiak képesek aljas hóditó terveik érdekében Ukrajna egy részének lángba boritására is! Ebbéli igyekezetüket pedig támogatja és finanszirozza a Nyugat.
Az utóbbi napok történéseit figyelve megállapithatjuk: Ukrajna sorsfordulóhoz érkezett!
Ezért pedig a felelősség a Nyugaté, a galiciai ukrán felforgatóké-de osztozik velük a felelősségben a kalandor és felelőtlen Azarov-kabinet és Viktor Janukovics államfő is!
Nyugodtan kijelenthetjük, hogy Ukrajnában egyetlen-az ország sorsa iránt felelősséggel viselkedő-politikai erő van.
Ez pedig a KPU!


http://balrad.wordpress.com/2014/01/23/klicsko-maffiavezer-polgarhaborura-buzdit/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése