2013. július 5., péntek

Pofont a bankoknak!


Pofont a bankoknak Fotó_ Privátbankár huÚj népi kezdeményezés: Az emberek kiveszik minden pénzüket a bankból? – Na ez lesz csak az igazi pofon az uzsorás disznóknak!

- Biztos, hogy minden betétet vissza tudnának fizetni? -
Egy új népi kezdeményezés olvasható a Facebookon, Zsigmond Gábor megosztásában:
“Pofont a bankoknak! – Egyeztessünk minden devizahiteles csoporttal!
Szervezzünk népi kezdeményezést: Legyen mindenkinek törvényes joga, hogy bérét, járandóságát a kifizetőtől direktben és készpénzben vehesse fel. A bank beiktatása csak saját kezdeményezésre történhessen. Az ez irányú mindenféle kényszerítés büntető törvénybe ütköző legyen!”
Magyarországon az utóbbi 24 évben bebizonyosodott, hogy a magánbankoknál kártékonyabb, pénzéhesebb, kegyetlenebb, önzőbb és embertelenebb dolog nem létezik a földön. – Az ország minden baja nekik köszönhető, – na meg azoknak a politikusoknak és kollaboránsoknak, akiket meg tudtak venni.
A devizahitel az évszázad csalása és fosztogatása, – általa több ezer család vesztette el otthonát és majd háromezren estek áldozatul közvetlenül, vagy közvetve a kilakoltatásoknak.
Így hát miért tartsuk a pénzünket ezekben a pénzintézetekben? – Hiszen bemocskolják, vérrel kenik be, és ráadásul még fosztogatják is  a bankszámlánkat.
Egyáltalán mi köze a banknak a mi pénzünkhöz? Miért von le számlánkból mindenféle összegeket ilyen-olyan mondvacsinált címen? – Miért van a végrehajtóval közvetlen és titkos!(!) kapcsolatban, – felrúgva minden banki titkot – és enged hozzáférést a számlánkhoz bármilyen hiénának tartozás és levonás címén?
Ezek után tehát ne csodálkozzon senki, ha az emberek kiveszik a pénzüket, és inkább teszik ismét a szalmazsákba, vagy az ágyneműtartóba, vagy akár a szekrény aljába, mert még ott is nagyobb biztonságban lesz, mint az uzsorás, fosztogató, csaló bankokban. Még akkor is, ha akár a betörő ellen is meg kell védeni szerény vagyonkájukat, – fizikailag is; kapával-kaszával, vagy más fegyverrel, esetleg pisztollyal, vagy puskával. – Akár ki is végezvén, az otthonukra, családjukra törő elvetemült rablókat. – Július 1-től még ezt is megtehetik!
Úgyhogy ne csodálkozzon senki, ha egyre többen veszik ki a pénzt a megbízhatatlan, erkölcstelen, fosztogató bankból, – mely már láthatóan is az összeomlás küszöbén áll, azért ilyen mohó.
Aztán ezt meglátva még többen veszik ki a pénzt, majd még ennél is többen, – mígnem tömegméreteket ölt majd a pénzkivétel, – mert az egyre kétségbeesettebb emberek attól tarthatnak majd, hogy nekik már nem marad egy árva fitying sem.
Biztos, hogy minden betétet vissza tudnának fizetni? – Hisz a bank eddigi igazi vagyona maga a hitel volt. – Az pedig már nincs, bedőlt, s számukra egyre kevésbé hozzáférhető. – Ahogy az emberek mind hevesebben védelmezik tőlük és végrehajtóiktól otthonaikat.
Na és mi van akkor, ha (s ez nagyon is elképzelhető), – ha nincs is annyi pénz a bankban, amennyi fedezné az összes betéteseinek járó összeget…?
Fort András – Szabad Riport Tudósító Iroda

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése