2013. október 30., szerda

Akik szembe mertek menni az EU-val: a bolgár föld nem eladó

Bulgária törvényhozása új földtörvényt fogadott el. Magyarországgal ellentétben ők úgy döntöttek, nem akarnak megfelelni a brüsszeli elvárásoknak. A bolgár föld nem eladó a külföldieknek, semmi pénzért.
Bulgária is EU-tag, akár csak Magyarország. Ugyanazok a jogszabályok vonatkoznak rájuk is, mint hazánkra. Tehát 2014-től fel kellene oldaniuk a külföldiekre vonatkozó földvásárlási moratóriumot. Azonban a derék bolgárok nem teszik meg ezt, kerek-perec megtiltották a külföldieknek a földvásárlást.
A föld és a jövőjük megvédése érdekében Bulgária összefogott. Az a Bulgária, ahol sokkal mélyebb árkok húzódnak jobb és baloldal között, mint nálunk. A jelenlegi szocialista-kormány ellen az elmúlt hónapokban is folyamatosan tüntetett az ellenzék. A megmozdulások következtében Szófia csatatérré változott. Olyan harcok dúltak a bolgár főváros utcáin, melyhez képet a budapesti 2006-os események csupán szüreti mulatságnak tűnnek.
A szinte kibékíthetetlen konfliktusok ellenére a bolgár kormány elfogadta az ellenzék (!) által benyújtott javaslatot, és közösen, 71 százalékos többséggel olyan földtörvényt fogadtak el, amely tiltja a külföldiek földvásárlását. A bolgárok nem lesznek napszámosok saját földjeiken, nem adják, legfontosabb és talán az utolsó nemzeti kincsüket.
Ami pedig az egészben a legmegdöbbentőbb, hogy Brüsszel minden komolyabb akadékoskodás nélkül tudomásul vette ezt, és semmilyen szankcióval nem kíván élni Bulgáriával szemben. Ennyit a hangzatos kifogásokról és a magyar érdekérvényesítésről…
Széljegyző
Szél Jegyzet
(jobbegyenes.blog.hu )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése