2013. október 30., szerda

OKTÓBER 20-A, ÉS AMI MÖGÖTTE VAN.

2013. október 20.
Óriási autós vonulás. Az igazságért.
Sokan nem értik a történteket. Mások mindent értenek.
Sokan egy ember személyes ambícióit látják. Mások a valóságot és a megoldást tisztán látják.
Minden ember más, a problémánk ugyanaz.
A problémánkat devizában átszámítva tartják nyilván. Hogy mást ne említsek…
A „devizahitelezés” egy ideológián alapul. Trianon beteljesítésének ideológiáján.
Az elmúlt 24 évünk egy ideológián alapul. Az adósrabszolgaságba hajtás, a szétzüllesztés, a nemzeti identitás szétverésének ideológiáján.
Mi, magyarok is csak ideológián alapuló megoldásban gondolkodhatunk.
A „devizahitel” egy rasszista, népirtó, magyarellenes termék. Csalárdságával ellehetetlenít, lassan felemészt és elsorvaszt. Téged és a nemzeted.
Ha egy nemzet elveszíti népessége nagy részét, a nemzet halálra ítéltetett. A majd’ 10 milliós népességünkből kb. 4 millió embert érint a „devizahitel”- közvetlenül ennyit, közvetve mindenkit, aki az országhoz kötődik. Sokakat sanyargat az adóhivatal, a közműtartozás, a munkanélküliség is. Csapda. A pénzhatalomnak lefeküdt politikusi végrehajtó garnitúra nem enged a szorításból. Nincs elsétálási jog. És törvénytelenül törvényesített módon végrehajtanak.
Volt kritikus tömeg október 20-án? Nem volt.
Mi a kritikus tömeg? Amit a hatalom erőszakszervezetei már nem tudnak kezelni és a média sem tud elhallgatni.
Akit pár hangadó, vagy az a tény, hogy kevesen voltunk, képes elbizonytalanítani és eltántorítani céljától, az nagy baj. Mutogathattok Kásler Árpádra, mutogathattok devizások és kifosztottak egymásra. De legfőképpen mindenki magára, aki nem volt ott és nem tette hozzá magát a megoldáshoz.
11madarasAmíg egy ujjal kifelé, 3 ujjal visszafelé mutatunk. Amíg másokat okolunk, addig többszörösen magunkat kell okolnunk, amiért még nem vagyunk érdemi tárgyalópartnerei a hatalomnak. Amíg Neked nincs megoldás, nekem sem. Amíg nekem nincs, Neked sem lesz megoldás!
Ha azt kérdezem, hogy valójában tudod-e, érted-e a problémádat, hogyan is csaptak be a devizás szerződésekkel – el tudod mondani?
Ha azt kérdezem, hogy önmagadért és családodért vállalnád-e a kiállást; lennél-e része egy több tízezer fős, céltudatos tömegnek, mit mondasz?
Kásler Árpád sokszor elmondta: „nem tudok Önök helyett ott lenni”.
Én sem tudok senki más helyett ott lenni. Te sem tudsz helyettem ott lenni. Lélekben velünk lenni pedig már kevés. Az elmúlt időszakban láthattuk, hogy sehol sem volt érdemi tömeg.
Október 20-a. Körülbelül 2000 ember.
Bárki is elhiszi, hogy velük lehetett és kellett volna forradalmat csinálni?

Kérdezem: Te hány embert mozgósítottál a közös ügyünk érdekében?
Vezérekben hiszel, vagy magadban?

Ha Te állnál élére egy – nem kritikus – tömegnek, vajon a rendőrök kezére kergetnél időseket, asszonyokat a gyerekeikkel?
Ugyanis itt a gyülekezési jog megsértéséről van szó. A felelősség terhe a rendezvény szervezőjén van, őt elkapják, Téged nem -  ha gyorsabban futsz a zsaruknál.
Csak nem ezért hangoskodnak a hangoskodók? Hm, elgondolkodtató? Talán igen, talán nem ;)
Azok a hangadók, akik jó érzésű, méltóságukért, becsületükért, az igazságért kiálló embereket gyalázzák – amellett, hogy ezt gerinctelennek tartom – rajtavesztek. Felsültek és hazamentek.
Mindenki tisztán csak az igazságot akarja és a törvénytelen kifosztás leállítását. Visszakapni a jelenét és a jövőjét. Aki élére áll a tömegnek, annak mérlegelnie kell és döntést hoznia. Mindenki elvárja a felelősségteljes, józan döntést és várja az eredményeket. Ugye?
Vajon miért jött létre A Haza Nem Eladó Mozgalom?
Vajon miért még mindig a maffiakormány és a bankszter-szövetség dobálja a labdát egymásnak?
Vajon miért áldoz be fél évtizedet életéből egy maroknyi ember, hogy értünk kockáztasson?
ÉÉSS! Vajon MI / TE mivel járulunk hozzá egy maroknyi ember fáradhatatlan munkájához?
Igen, tevőlegesen és anyagilag.
Mert az ugye nem megy, hogy pár ember mindent feláldoz, és mi csak követeljük az eredményt.
Havonta egy-két gyros árát azért csak megéri, nem?
(Számlaszám: BAÉSZ 53600013-15001337
Gyulai Takarékszövetkezet. Közleménybe: adomány)
És a személyes megjelenést alkalom adtán.

Miért?
AZÉRT, MERT A HATALOM KEZÉBEN VAN
- TÖRVÉNYEK
- PÉNZ
- MÉDIA
- FEGYVER

NÁLUNK VAN AZ
- IGAZSÁGUNK (mit érünk vele?)
- A TÖMEG (mit érnénk el vele?  )

Ha nincs kritikus tömeg, marad a törvényes játszadozás.
A „devizahiteles” problémát a polgári bíróságok tünetileg kezelik. Egy per alkalmával talán szusszanhatunk picit. Vagy végrehajtás megszüntetése iránti keresetet indítunk, vagy semmisség megállapítása iránti keresetet adunk be. Tüneti kezelés, de ma ez van. A rákos daganat burjánzik a családok és gazdaságunk testében. Ha kimondatjuk az igazat – mert az létezik, csak a hazugságot kell folyton kitalálni – akkor eltávolítjuk nem csak a daganatot, de szövődményeit is.
Ehhez viszont kritikus tömeg kell. Ami már kezelhetetlen a hatalom számára. 2013. október 20-án ez a tömeg nem volt együtt. Marad hát a törvényes út, a tüneti kezelések. Ez történt hát 20-án.
Minden ember más. A problémánk ugyanaz.
Ideológia mentén haladunk. Idegen ideológia mentén. Pedig van sajátunk. Olyan 1100 éves. Alkotmányozhatnánk, ahogy megtették eleink és rájöhetnénk, hogy a valódi hatalom a miénk. A népé.
Mert nem a politikusnak van országa és népe, hanem a népnek és az országnak van politikusa!
„Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba…” (Széchenyi)
Az elmúlt 24 év díszes társasága megmutatta. Tudom, nehéz sokaknak a beismerés. Mert az a fránya szimpátia, meg a szép szavak. Gondolkodjunk és vessünk számot. De mind az elmúlt 24 évről ám.
Mindössze 69 éve nincs érvényben ősi alkotmányunk és széthordták mindenünket. Most épp az életünket viszik. Lassan talpunk alól a földet. Ó magyar… pedig „Bölcsőd az s majdan sírod is, Mely ápol s eltakar.” Szózat.
Sebaj, majd átírják. Ahogy átírják múltunkat. Vagy megsemmisítik? Ahogy a jövőnket. Mert ha a nemzet elveszti önazonosságának alapelemeit, történelmi tudatát, kultúráját, akkor megszűnik létezni. Mint amikor emlékezőképessége hiányában elindul valaki a világba… hogyan is találna haza.
„Az nem lehet, hogy ész, erő
És oly szent akarat
Hiába sorvadozzanak
Egy átoksúly alatt.”

Sorvadozik az, egy átoksúly alatt. Mert minden ember más, de a problémánk ugyanaz. Fél évtized küzdelmei, próbálkozásai után nyilván való, hogy törvényeink hitvány kezekbe kerültek. Nem pedig a törvényeink hitványak. Vajon tévedünk, amikor azt mondjuk: „Ez a felvilágosult, méltóságukért kiálló emberek forradalma lesz?”
Ha fél évtized alatt egy „devizahiteles” per nem fejezhető be, vajon milyen „megmentésre” számíthatunk azoktól, akik a bajt okozták? Miután a kecske felzabálta a kertet, kérjük meg, hogy ültesse be újra.
„Szánd meg Isten a magyart
Kit vészek hányának,
Nyújts feléje védő kart
Tengerén kínjának.
Balsors akit régen tép,
Hozz rá víg esztendőt,
Megbűnhődte már e nép
A múltat s jövendőt!”


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése