2014. január 7., kedd

A magyar felsőoktatás megérett az inkvizícióra (S az egész bolognai rendszer úgyszintén)

Januárban újra utcára viszik a liberális szervezetek a magyar főiskolásokat és egyetemistákat. Utcára vonul a Hallgatói Hálózat, a Hálózat a Tanszabadságért és a Történelemtanárok Egyletének képviselői is tüntetnek majd az oktatási rendszer ellen.
Mielőtt listára vesszük, hogy mi ellen nem tüntetnek, nézzük csak meg, hogy milyen indokra hivatkozva akarják besorolni a magyar fiatalokat a tavaszra tervezett felforgató akciókba. Azt mondják, megszűnt az oktatás szabadsága, nincs párbeszéd a politikusok és a szakma közt, veszélyben érzik az egyetemek autonómiáját. Felróják a kormánynak, hogy mindenféle egyeztetés nélkül változtatták meg az oktatáspolitikát. Az autonómia további csorbításának tartják a tankönyvpiac államosítását is. Egyesek már az inkvizícióhoz hasonlítják, amit a kormány a felsőoktatással művel. Pedig ilyesmiről szó sincs.
Az egyetemistákat igen könnyű bevonni az ehhez hasonló megmozdulásokba, mivel lassan két évtizede tart a liberális agymosás. Azt mindenki, még egy liberális is látja, hogy a felsőoktatással hatalmas gondok vannak, csak épp ezeket a gondokat mindenki másképp határozza meg. A diákok általános elégedetlenségét kihasználva pedig a liberális szervezetek támogatottságukhoz képest aránytalanul sok embert tudnak utcára vinni. Ezen nincs mit szépíteni, amit a HaHa és társult szervezetei művelnek, az felforgatás. Eddig tiszta a kép. Csakhogy azt is látni kell, hogy amit a kormány művel az oktatásban, az is felforgatás.
Felforgatás a felforgatás ellen, reakcióra adott reakció, amit a mai diákmegmozdulások csinálnak. Nélkülöznek minden kezdeményező jelleget, aláfekszenek az első néhány szervezőnek, aki elégedetlenséget hirdet. Azért, mert minden okuk megvan arra, hogy elégedetlenek legyenek, de a problémák mibenlétét már nem tudják megfogalmazni, mert a liberális felsőoktatás nem adja meg hozzá a kereteket.
Mi a gond a felsőoktatással? Először is, hogy túl sok benne a zsidó. Nem, nem is túl sok, a társadalomtudományi, és úgy általában a hatalomgyakorláshoz közeli tudományokat tömörítő karokon szinte kizárólag zsidó oktatók vannak. Úgy gyűlnek oda, mint trágyára a legyek. Egyesek kipában járnak-kelnek a folyosókon, de van olyan felsőoktatási intézmény, ahol nem lehet leülni nyugton ebédelni anélkül, hogy egy zsidó tanár beülne a szemben lévő asztalhoz és kulturális hagyatékának megfelelően elkezdené az orrát jó alaposan kitakarítani. Az a probléma a felsőoktatással, hogy ma az ilyen ganéjtúrók oktatók, rektorok lehetnek és egymásnak osztogatják a tudományos fokozatokat. Ez ellen tessék tüntetni!
Igen, amit a kormány csinál, az szintén kontraproduktív. Tudniillik, a Fidesz által kezdeményezett nemzeti cukormázas oktatáspolitikát ugyanezek a ganéjtúrók csinálják. Apropó, oktatási rendszer: kik tartják a hittanórát? Amikor tanárok arról beszélnek a hittanórán, hogy Jézus nem is létezett, viszont aki lázadni mer, azt a pokolban hatalmas kondérban fogják főzni, - az nemzeti oktatáspolitika? Keresztény hitoktatás, kikeresztelkedett zsidókkal? A mai hittanoktatás esetében a szülő a legjobbat akkor teszi, ha kiveszi róla a gyereket. Egy ilyen cionista kormánnyal igen magas a valószínűsége, hogy a gyereknek hittanórán egy kikeresztelkedett zsidó fog a Talmud szellemében "kereszténységet" oktatni. Az ilyen rossz példával pedig keresztényellenes, vallásellenes fiatalokat nevelnek. Csodálkozunk, hogy főiskolás korukban mennek a liberálisokkal tüntetni? Hogy ez ne így legyen, az nem a kormány, hanem az egyház felelőssége is.
Egyetlen egy probléma van a mai oktatási rendszerrel. Az, hogy tele van ganéjtúrókkal. És ezek a ganéjtúrók egymásnak tudományos fokozatokat osztogatnak. Kitermelik az "újmagyar" liberális burzsoáziát, miközben a mai fiatalok már azt sem tudják, a többirányú felforgatásban mi ellen tüntessenek. Ez ellen tessék lázongani! Ha ezeket a ganéjtúrókat mind kivonjuk az oktatásból - az lenne valóban egy inkvizíció-szerű állapot.
Igen, a mai felsőoktatásnak inkvizícióra van szüksége, - nem pedig diáktüntetésekre. De nem is a Fidesz talmudi "kereszténységére".
Fenyvesi Áron



Itt jegyzem meg, munkatársaim javarésze előtt bármilyen nemzetidegen jövevényszavat használ a hallgató, amit édes anyanyelvünkön megvan a megfelelője százalékos arányban nincsen értelme kifejezni, hogy valószínűleg megbukik a vizsgán, s mivel pótvizsga nincsen, csak szemeszter-ismétlés ezért jó lenne ha ezt figyelembe vennétek még nem agymosott hallgatók.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése