2012. február 18., szombat

Rasmussen megint hazudik: "nem avatkozunk be"

A NATO főtitkára, Anders Fogh Rasmussen újra kijelentette, hogy a NATO nem fog beavatkozni a szíriai helyzetbe, még az ENSZ felhatalmazásával a civilek védelmének okán sem. Rasmussen pénteken Ankarában járt a Törökország NATO csatlakozásának 60. évfordulójának alkalmából tartott rendezvényen, ahol felszólította a térség államait, hogy térségi szinten találják meg a megfelelő választ a szíriai helyzet rendezésére.
Vagyis a NATO a kínai és orosz vétó ellenében már nem meri hivatalossá tenni Szíria megszállását. A NATO országok különféle alakulatai hónapok óta jelen vannak Szíriában előkészíteni a terepet az invázióhoz, és az ENSZ jóváhagyása csak ahhoz lenne szükséges, hogy a nagyarányú átcsoportosítások is megkezdődjenek. Ugyanis Szíriában mindeddig nem tudtak állandó frontot létrehozni, még a térségben kiképzett Szír Felszabadító Hadsereg segítségével sem. Egy helyi tudósító szerint a Homszban kialakult ostromállapot ugyanannak a stratégiának köszönhető, amit sorban a többi várossal is végigcsinálnak.
Az orosz helyszíni tudósító szerint a folyamat a következőképpen zajlik: egy alapvetően békés városban, ahol korábban még kormányellenes tüntetések sem voltak, megjelennek a CIA, az MI6 és a Moszad halálosztagai. Nincsenek összeütközések, nincsen front, és tüntetések sem. A háztetőkön időnként megjelenik egy-egy mesterlövész, és az utcán véletlenszerűen lelőnek valakit az ott sétáló civilek közül. A civil lakosság körében a feszültség egyre nő. Nem tudják, ki áll a gyilkosságok mögött, az emberek napi rendszerességgel esnek össze és halnak meg a nyílt utcán. A feszültség egyre fokozódik, és a napi rendszerességűvé váló halálesetek miatt a civilek, vagy a helyi hatóságok behívják az állami haderőt a városba. A hadsereg bevonul, és akkor elszabadul a pokol. A CIA/MI6/Moszad halálosztagok ilyenkor felváltva lövik a hivatásos katonákat, és a közelükben tartózkodó civileket. Mivel Szíriában a legkülönbözőbb vallású, etnikumú és világnézetű emberek élnek együtt, egy idő után az emberek elkezdik egymást, illetve az állami haderőt okolni a halálesetekért. Ezen a ponton kezdődnek a kormányellenes szervezkedések, a tömeges tüntetések, ahol természetesen civilek sokasága hal meg, és senki nem tudja bizonyítani, hogy nem a kormányerők lőttek le többszáz embert. A helyzet odáig fajul, hogy Homszban az állami kórház adatai szerint naponta több mint háromezer embert hoznak be lőtt sebekkel, mindegyiküket a háztetőkről lőtték meg, és legtöbben bele is halnak a sérülésekbe.
Amit ezek a terrorista alakulatok művelnek a országban, az módszeres népirtás. Ezek után van képe Rasmussennek kiállni és azt mondani, hogy a NATO nem avatkozik be. Ami jelenleg Szíriában zajlik, az a NATO beavatkozásának, folyamatos tevékenységének köszönhető! Számukra az egyetlen gondot a kínai és az orosz ellenállás megjelenése jelenti, ami miatt nem tudják hivatalossá tenni az inváziót, hanem a térség arab államait kell felszólítani, hogy "találjanak megoldást" a szíriai helyzetre.
Fenyvesi Áron

Az iráni haditengerészet hajói kikötöttek Szíriában


Az iráni haditengerészet 2008 óta rendszeresen tart járőröket az Ádeni-öbölben, hogy biztosítsa az olajkereskedelmi útvonalat az iráni hajók számára. Ennek hatékonysága szogált alapul a jelenlét további kiterjesztésére, és az elmúlt egy évben az Iszlám Köztársaság növelte jelenlétét a nemzetközi vizeken, flottát telepített az Indiai-óceánra és 2011 februárban először a Földközi-tengerre is.
Tegnap az iráni haditengerészet két hajója érkezett meg a szíriai Tartus kikötőjébe, hivatalosan hogy az egy évvel ezelőtt megkötött szerződés értelmében kiképzést nyújtsanak a szír haditengerészet egységeinek. Az iráni flottának, mely egy rombolóból és egy támogató hajóból áll, egy nappal korábban az egyiptomi hadsereg gond nélkül megadta az engedélyt, hogy a Hormuzi-szoroson keresztül haladva át jussanak ki a Földközi-tengerre.
A hír várhatóan a cionista befolyás alatt álló országok hangos nemtetszését fogja kiváltani - de számítani lehetett az ilyesmire, mióta Szíria hivatalosan is iráni alakulatokat hívott az országba a stratégiai pontok biztosítására. A szíriai konfliktus így egy olyan ütközőponttá vált, ahol a nagyhatalmak felsorakoznak egymást támogatva, és a térségi konfliktus szinte akármelyik pillanatban globális háborúvá nőheti ki magát.
Molnár István

Irán 15 ezer kommandóst küld Szíriába


2012. február 8-9. napokon történések igazolják, hogy Szíria nagyhatalmak ütközőpontjává válik. A brit, francia és katari különleges alakulatok jelenléte Homsz környékén, a nyugati fegyverszállítmányok az általuk kiképzett terrorista csoportoknak, a Damaszkusz védelmére érkező Specnaz alakulatok, az orosz fegyverszállítmányok biztosítása a kormányerőknek és a több városokra kiterjedő harcok egyértelművé teszik, hogy előbb vagy utóbb, de közvetlen a nagyhatalmak haderői is szembekerülnek egymással a kialakuló háborús övezetben.
Homsz városa stratégiai jelentőségű a NATO erők számára, mert ez a város közvetlen kapcsolatot jelent a Földközi-tenger partvidékén a fontosabb kikötők és Damaszkusz, illetve az ország belső területei közt. Homsz elfoglalása nélkül a NATO nem tudja lerohanni Szíriát, mert a kormányerők elvágják az utánpótlást. Ezért a harcok Homsz városára összpontosulnak, onnan indultak ki az első terrorista akciók és ott szervezték meg az első ellenzéki tüntetéseket. A nyugati médiába a szíriai helyzetről érkező első hírek között volt, hogy 2011 áprilisban a szír haderő tankokkal vonult be Bájnászba - az egyik északnyugati kikötővárosba. A NATO különleges erői által képzett terroristák elleni harc akkor már javában folyt.
A szír kormány most arra kérte Iránt, hogy - rendfenntartás céljára - küldjön 15 ezer kommandóst az ország kulcspontjainak védelmére, ami elsősorban Homsz városát és a főbb kikötőket jelenti. Bár mindkét fél törekszik a közvetlen összeütközés elkerülésére, előbb vagy utóbb, de az orosz és az iráni haderő is közvetlen tűzharcba kerül a NATO katonáival Szíriában.
Molnár István

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése