2014. január 13., hétfő

Valaki tényleg bepöccent – És valóban fölrobbantotta a bankot…

Hajnali 4 óra körül egyelőre ismeretlen okból felrobbant, majd kiégett Budapesten egy bankfiók. Azt a pár tényt, amit lehet tudni az esetről, a hírműsorok szajkózásának köszönhetően már biztos unalomig ismerik az olvasók. A média találgat, a devizahitelesek ünnepelhetnek, hisz sokuknak az életét tették tönkre az uzsorahitelekkel.
Kérdés, hogy tényleg egy bátor hitelkárosult volt a tettes, vagy valami egész más folyik. Tudjuk, hogy a világon a legmániákusabb robbantgatók a cionisták (és bérenceik). Ha kell az orosz metróban robbantanak, ha kell a világkereskedelmi központot New York-ban... Valami okuk mindig van rá. Elkezdődött Magyarországon is a "terrorveszély" felfokozása, és jön majd a magyar "patriot act"? Vagy titkosszolgálat szeretne valakik ellen bizonyítékokat koholni? Vagy tényleg elkezdtek felrobbani a bankok? Lenne rá ok...
Katona Mátyás

Fotó Velvet helyszínelő

- De előbb elküldte előle a hajléktalant -

Nem akármilyen üzenet: A robbanás következtében, – a bank bejárati ajtaja átrepült az utca másik oldalára.

...”Lényegében hat, azaz 6 bank fiókjának az élete bénult le hétfőn reggel és délelőtt, – a robbantás miatt…”

Felrobbantotta valaki a Budapest XIII. kerületi Lehel utcában lévő CIB bank bejáratát, január 13-án hétfő hajnalban 4 óra 18 perckor. Ám az akció előtt elküldte onnan, az ott éjszakázó hajléktalant.
A robbanás akkora erejű volt, hogy a Bank bejárati ajtaját átröpítette az utca túlsó oldalára. A környező házak ablakai betörtek, az utcát a detonáció után üvegcserepek lepték el.
Személyi sérülés nem történt. A rendőrség megállapítása szerint; a robbanást ismeretlen szerkezetű és ismeretlen típusú robbanóanyag okozta, a bűncselekmény nem emberi élet kioltására, vagy személyi sérülés okozására irányult.
A CIB bank kommunikációs vezetője szerint szerint; “A bank fiókjában jelentős anyagi kár keletkezett.”
Ám, mivel a robbantás helyszínén több bank is üzemel, az imént említett; CIB, valamint az Erste, a Budapest Bank és az FHB bank, – így a robbanás más bank portáljában is károkat okozott. Betört a Budapest Bank portálja is. De a detonáció helyszínétől nem messze van az UniCreditnek és az OTP banknak egy-egy fiókja is. – Vagyis lényegében hat, azaz 6 bank fiókjának az élete bénult le hétfőn reggel és délelőtt, – a robbantás miatt.
A reggel és a délelőtt folyamán, mind a gyalogosok, mind a közúti forgalom elől lezárta a területet a rendőrség, – a Béke tértől egészen a Róbert Károly körútig. A gyalogosokat is csak lakcímkártyával engedik be.
Fotó Velvet helyszínelő 2
A robbanás egy újépítésű ház alsó üzletsorán történt az épületegyüttes beszögellésében, ahol a több bankfiók is van.
A területen található üzletek egy része ki sem nyitott, amelyek pedig nyitva vannak, ott arra panaszkodnak az eladók, hogy kicsi a forgalom, a betérő emberek jellemzően arról számolnak be, hogy hangos robbanásra ébredtek. – A robbanás a helyszíntől 200 méterre is erős hanghatású volt.
Szem és fültanúk számoltak be arról, hogy egy, a bank tövében éjszakázó hajléktalant valakik elküldtek a helyszínről.
Az üvegszilánkokat a robbanás ereje a Lehel utca másik oldaláig, mintegy nyolcvan méterre röpítette, még délelőtt is elborították az úttestet. A szilánkokat a rendőrök nyomrögzítő eszközökkel vizsgálták. A helyszínen a hatóságok nem nyilatkoznak a történtekről.
A Készenléti Rendőrség, a Nemzeti Nyomozó Iroda, – robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés, illetve közveszély okozása bűntett elkövetésének gyanúja miatt, indított eljárást ismeretlen elkövető ellen.
Szemtanúk egy motorost láttak elhajtani a bank épülete elől, – a robbanást megelőző pillanatokban.
A bűncselekménnyel összefüggésben a rendőrség keresi azt az ismeretlent, aki a helyszínről egy cross enduro jellegű, tarka színű, forgalmi rendszám nélküli, 150-170 cm3-es, robogónál nagyobb méretű motorkerékpárral elhajtott.
Egy biztonságpolitikai szakértő szerint: A hétfő hajnalban elkövetett budapesti robbantás helyszínének kiválasztása üzenetértékű lehet – nyilatkozta az MTI megkeresésére Jasenszky Nándor biztonsági szakértő.
Úgy vélte: a helyszín kiválasztását egyfelől motiválhatta az is, hogy a környéken számos bankfiók van, ugyanakkor a bűncselekmény irányulhatott céltudatosan az adott bankfiókra is.
Fotó Velvet helyszínelő 3Fotó Metropol hu
Szabad Riport/Garbolczy János
Források: Hungária Távirati Iroda – Magyar Távirati Iroda – Police.hu – Velvet helyszínelő – Metropol

Hétfőn 4 óra 18 perckor a Lehel utcában egy bank épületének utcafronti fala robbanás miatt kidőlt. Az okot vizsgálják, senki sem sérült meg. A Béke tér és a Róbert Károly körút között teljes szélességében lezárták az utat, ami a villamosközlekedést is érinti – mondta a rendőrség sajtóügyeletese az Indexnek.
A helyszínről érkező információk szerint a CIB Bank fiókja robbant fel, a 4 sávos út és a villamos sínek túloldalán is törmelék borítja az utat, járdát.
Az Index meg nem erősített információja szerint robbanószer robbant. Ezt az értesülésünket a rendőrség szóvivője, Kovács Viktória alezredes sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta, mondván, egyelőre még vizsgálják, mi történt pontosan.
Értesülések szerint a biztonsági kamerák rögzítették, ahogy egy férfi egy csomagot helyez el az épület előtt, majd sietve elhagyja a helyszínt. Szemtanúk egy motorost láttak elhajtani a bank épülete elől – értesült az MTI helyszínen lévő tudósítója, aki azt látta, hogy az út mindkét oldalán betörtek az ablakok és feltehetően a bank bejárati ajtaját repítette az út túloldalára a detonáció.
Rendőrök, tűzszerészek, statikusok helyszínelnek a Lehel utcában. Fotó: Mihádák Zoltán/MTI
A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Kisdi Máté az InfoRádió kérdésére elmondta: mintegy tíz négyzetméter területen kirobbant egy bank épületének oldalfala a Lehel utcában, ahol két, egyenként nyolcemeletes épület közötti átjáró részben több bankfiók is található, ezek egyikénél történt a robbanás.
(Inforádió)
Bal-Rad komm : Szerencsére áldozat-sérült nincs! Jól eltervezett akcióról lehet szó-precizen kivitelezve. (Csak rosszul kiválasztott célponttal)
Nem szabad viszont egy esetleges provokáció lehetőségét kizárni. Túlságosan nagy már a feszültség Magyarországon-a hatalom pedig már retteg!
Egy ilyen robbantás (adott esetben) “KORMÁNYZATI INTÉZKEDÉSEKNEK” is megágyazhat! Hiszen “választások” lesznek nem is olyan sok idő múlva!
11-óra: Egy helyi pék a rendőrök beszélgetéséből azt hallotta, hogy hajnalban, a robbanás előtt egy férfi jelent meg a bankfiókoknál, és az árkádok alatt fekvő hajléktalanokat felszólította, hogy menjenek onnan.
Egy rendszám nélküli tarka motort keresnek a hétfő hajnali bankrobbantás miatt. (Reméljük nem találják meg. De ha mégis, az már ki van égve!)
Továbbá az a honlap, ahol a legtöbb banki maffiamódszert írtak le, reggel óta nem elérhető, talán ez sem véletlen. Az, hogy a bankárok bűnhödjenek, arra még várni kell, de ahogyan haladunk affelé, minden elképzelhető, de előtte ki kellene szabadítanunk országunkat a fenevad fogságából, nem így gondoljátok?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése