2014. február 22., szombat

Az Európai Unió atomerőmű elfoglalásával kényszerítette térdre Janukovicsot

Péntek este egy Janukovics elnök felelősségre vonását sürgető törvény került az ukrán parlament elé, amit a kormánypárti politikusok terroristák általi megfélemlítésével és ellehetetlenítésével el is fogadtak. A megcsappant számú országgyűlés megszavazta az államfő bűnbakká kikiáltását. Röviddel a törvény elfogadása után Janukovics elhagyta Kijevet, és Harkovba sietett a keleti régiók csúcstalálkozójára.
A felelősségre vonás javaslatát Nyikolaj Rudkovszkij, a Régiók Pártjának egy tagja terjesztette elő.
Korábban a fegyveres terroristák megrohamozták a parlament épületét, a képviselőknek menekülniük kellett az országházból. Azt követően (két nappal ezelőtt) a nyugati zsoldosok elfoglalták a rivnei atomerőművet. Az ukrán államfő utasítására országos terrorelhárítási művelet kezdődött, melynek célja a zsoldosok fegyverellátásának blokkolása és a stratégiai objektumok visszafoglalása.
Pénteken az atlantista ellenzék rendkívüli ülést hívott össze, amin a megfélemlített kormánypárti politikusok már nem jelentek meg (többen közülük azonnal elhagyták az országot a parlament elfoglalása után). A létszámban megfogyatkozott törvényhozás hatalmas ellenzéki többséggel megszavazta a terrorelhárítási műveletek leállítását (az atomerőmű visszafoglalását...), valamint törvényt hoztak arról, hogy a rendőrök önvédelmi célból sem használhatnak fegyvert a nyugati zsoldosokkal szemben. Felbátorodva azon, hogy a 233 kormánypárti képviselőből csak 30 mert megjelenni az összehívott rendkívüli ülésen, az ellenzék megszavazta a rendvédelmi erők kivonását Kijev belvárosából, az államfő jogköreit korlátozó alkotmányhoz visszatérést, valamint a 2004-es narancsos forradalom során börtöne juttatott felforgatók szabadon engedését.
Julia Timosenko ennek köszönhetően szabadlábra kerül, és miután az ellenzék rádöbbent, hogy a politikai vezetés nem tudja kezelni a felforgatást, megszavazták az államfő "felelősségre vonását", azaz bűnbaknak kikiáltását is.
Miközben az atomerőmű elfoglalását titokban tartják a közvélemény előtt, az akciót követően az európai uniós delegáció megjelent Kijevben és kész helyzet elé állították Janukovicsot, aki engedve a terrorista követeléseknek, aláírta a megállapodást. A lengyel külügyminiszter pedig megfenyegette az ellenzéki politikusokat, hogy abban az esetben, ha nem írják alá a megállapodást, "jön a hadsereg és mind meghalnak".
Döbbenetes az a pofátlanság, amivel az Európai Unió és Magyarország is hírzárlatot rendelt el a rivnei atomerőmű elfoglalásáról. Az MTI sokszor néhány perces késéseket is kiküszöbölve képes hozni a homoszexuálisok jogairól alkotott törvényeket, de az atomerőmű két napja van a nyugati zsoldosok kezén, és a magyar médiában azóta nem jelent meg a hír. Egyértelmű, hogy hírzárlatot rendeltek el ezügyben. A nyugati zsoldosok az atomerőmű elfoglalását követően megfenyegették Janukovicsot, hogy ha nem enged a követeléseknek, felrobbantják az atomerőművet. A nyugat által lefizetett ellenzék pedig a megszavazta a terrorelhárítási művelet leállítását, így törvényileg ellehetetlenítették a terroristák elleni fellépést.
Mindezek után a nyugati média az Európai Unió diplomatáinak sikereként tálalja a Janukoviccsal aláírt megállapodást, az atomerőmű elfoglalását sehol nem említik.

http://www.hidfo.net/2014/02/22/az-europai-unio-atomeromu-elfoglalasaval-kenyszeritette-terdre-janukovicsot

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése