2014. június 3., kedd

Ma hajnalban Szlavjanszk térségében “elfajultak a dolgok”!

A Népi Milicia borzalmas csapást mért a város környékén a fasiszta kutyfalkára. Lelőttek egy Mi-24-es helikoptert, és egy SzU-25-ös repülőgépet.
Ezen feldühödve a latorhad tüzérsége vadul kezdte lőni Szlavjanszk elővárosát, Cserepkovkát. A tüzérségi tűzben legalább öt lakóház megsemmisült a városban, és legkevesebb hat fegyvertelen civil meghalt. Szemjonovkát a levegőből támadta rakétákkal a nekivadult csürhe.
De közben Szlavjanszknál nagyon pórul jártak. Egy egész menetoszlopukra csapott le a Népi Milicia! Iszonyatos pusztitást véghezvive, alaposan megritkitották a kétségbeesetten rohangáló falkát. Hat páncélozott harcjárművet az első csapásnál megsemmisitettek. Kilőttek négy UAZ-terepjárót. További öt páncélos kigyulladt.
roncs1
Az elpusztitott latrok számát megbecsülni sem lehet. Néhány vélemény kétszázra teszi a rajtaütésben kitikkasztott banditák számát.
roncs2
Az teljesen biztosra vehető, hogy a latorhorda a polgárháború kitörése óta az eddigi legnagyobb veszteségét szenvedte el mind élőerőben, mind technikai eszközben. Mindezt egyetlen helyszinen, alig fél óra leforgása alatt.
A magyar idő szerint délelőtt 11-órakor kapott jelentés szerint a csak néhány sebesültet szenvedő milicisták is elborzadva szemlélték a viharos pusztulás eredményeit.
Tucatnyi lator bevette magát az út menti erdőségbe. Menekülnek. Kézrekeritésük folyamatban van.
Szeverodonyecknél viszont a bűnbanda támadott meg egy milicista posztot. Két milicista elesett, ketten megsebesültek. Ezt az útellenőrző posztot a milicisták kénytelenek voltak feladni. Beszámolók szerint itt egy lator harapott a fűbe, és egy BTR ment kárba.
Liszicsanszknál a légierő egy gépe lőtt ki két rakétát az önvédelmisek egyik állására, de találat nem volt. A támadást már nem merte megismételni a repülőgép, hanem gyorsan odébb állt.
(Ványa b.-B-R)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése