2014. április 9., szerda

A McDonald's elhagyja a Krímet

A gyorséttermi hálózat honlapján jelentette be, hogy bezárja a Jaltában, Szevasztopolban és Szimferopolban található éttermeit. A krími csatlakozást megelőzően függesztették fel tevékenységüket, de akkor azt ígérték, újranyitják üzleteiket. Erre most azért nem kerül sor, mert az orosz fennhatóság megszilárdult a Krím-félszigeten. Nagyszerű hír ez az oroszoknak, hiszen nem eszik gyermekeik az egészségtelen ételeket, nem fertőzi őket a nyugat élelmiszer-pestise.
Hídfő.net | A McDonald's elhagyja a KrímetA lezárt McDonald's Szimferopolban.
A McDonalds mellett a Shell benzinkutak is elhagyják a Krímet, valamint megszűnik a metadon nevű kábítószer osztása is. A metadont heroinfüggő drogosoknak adják, a heroin legális kiváltására, szájon át veszik be, ezzel csökkentve a heroinista, fertőzött fecskendők számát. Az ukrán elgondolással ellentétben az oroszok leállították a metadon legális forgalmazását, amit azzal indokoltak, hogy a behozott metadon túlnyomó része a feketepiacon landol, tehát ellenőrizhetetlen a hatóságok számára. Természetesen "emberjogi" és "civil" szervezetek már aggódni kezdtek a heroinfüggőkért és nagyszámú HIV-fertőzöttel riogatják az embereket.
A Krím egyértelmű megtisztuláson megy végbe, igen rövid idő alatt. Ez persze a beteges liberalizmus híveinek nincs ínyére, ezért tovább áll a McDonalds, Shell és néhány drogos semmirekellő. Első körben.
Dunai István

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése