2013. október 9., szerda

Az oroszok semmit nem bíznak a véletlenre, mert tudják jól, hogy a nyugati politikusok szavai kérész

Nem véletlen, hogy újabb SZ-400-as ezredet helyeznek el Moszkva környékén. Ezzel az új típusú légvédelmi ezreddel szerelik fel az orosz Kozmikus-légvédelmi Csapatokat. Az ezredet Moszkva környékén helyezik majd el. Ez már a hatodik SZ-400-as ezred lesz az orosz hadseregnél. Jelenleg az Orosz Fegyveres Erők kötelékében öt ilyen típusú ezred van, közülük kettő a főváros környékén állomásozik, egy a Balti Flottánál, és egy-egy ezred a Távol-Keleten, és a Déli Katonai körzetben. Az SZ-400 Triumf légvédelmi rakétarendszer új generációs nagy-és közép-hatótávolságú rendszer, amely az összes modern és jövőben megjelenő kozmikus- és légi támadó eszközök megsemmisítésére képes.
Az új fegyverek fejlesztése is folyamatban van. Várhatóan 2015-re jelenik meg az Il-476 (Il-76MD-90A) katonai szállító repülőgép alapján készült tartályrepülőgép első prototípusa. Az új repülőgéppel kapcsolatos részleteket még nem közölték.
Az eszközállomány fejlesztése mellett az hadsereg és a civil lakosság felkészítését sem hanyagolja el az orosz vezetés.
Épp hogy csak véget ért az összoroszországi polgárvédelmi gyakorlat, melyen több mint 60 millió orosz vett rész, s melynek fő feladata, hogy felkészítse a lakosságot és a hatóságokat a háborús időszakokra, már meg is kezdődött Cseljabinszki területen a Megbonthatatlan testvériség-2013, a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete (KBSZSZ) országainak közös hadgyakorlata. A hadgyakorlat közben felmérik a KBSZSZ közös parancsnokságának képességeit közös békefenntartói hadműveletek során. A békefenntartói gyakorlatokon több mint 2500 katona és több mint 500 haditechnikai eszköz vesz részt: helikopterek, páncélozott szállítóeszközök és mások.

Sólyom Gábor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése