2013. június 5., szerda

Al Kuseir felszabadult

A szíriai katonai vezetés bejelentette, hogy átvette az ellenőrzést Al Kuseir térségében, és a várost teljes egészében felszabadította a nemzetközi banditák terrorja alól. Két hónapos kemény harcot vívtak az atlantisták korlátlan pénzügyi és haditechnikai támogatását élvező banditákkal. A nyugati dezinformációs médiaközpontok már többször a szíriai kormányerők kudarcairól közöltek híreket, melyeket valójában a banditák segítséget kérő felszólításai cáfoltak meg.
A kormányerők katonai műveleteit a libanoni Hezbollah önkéntesekből álló harccsoportjai segítették győzelemre. Ez a kitűnő harci szellemmel és jó kiképzéssel rendelkező katonai erő a libanoni-izraeli háborúban mutatta meg képességeit első ízben, amikor megverte az addig veretlen izraelieket. A banditák őrületes kegyetlenséggel akarták a Hezbollah harcosok kedvét elvenni a harcoktól, előfordult olyan eset is, amikor a fiatal Hezbollah harcos szívét egy bandita parancsnok kivágta és megette. Ezeknek az embertelen cselekedeteknek következményeként a városban foglyokat nem ejtettek többé, lényegében minden banditát halálra ítélt az általuk elkövetett szörnyű bűnök sokasága. Raboltak, válogatás nélkül erőszakolták a lányokat, asszonyokat, és a vallásuk előírásaival ellentétben részegeskedtek és kábítószereztek. Az afganisztáni, a kaukázusi, a csecsen és a különböző nyugati, illetve arab országokból napi 1000 dollár zsoldért toborzott söpredék nem bírta azt a szisztematikus, felőrlő terhelést, amit a tüzérségi tűz és az állandó légitámadások jelentettek, célzott rakétacsapásokkal kiegészítve. A kormányerők és a Hezbollah mesterlövészei a harcok során olyan tapasztalatokra tettek szert, mely ellen nem volt védekezés. Az elfogottak közül azokat, akikről feltételezték, hogy többet tudnak az átlagnál, kivégzésük előtt kivallatták. A nyugati cionmédiában rettenhetetlen harcosoknak bemutatott banditák sírva, semmivé válva közölték a vallatókkal az értékes információkat.
Al Kuseir felszabadítása nem csak egy morális töltést adott a banditák ellen harcoló hadseregnek, hanem olyan hatása is van mindkét harcoló fél -és az őket támogatók- vonatkozásában, mint amilyet 1943 elején a sztálingrádi csata váltott ki. Fordulópont ez a győzelem, mert bizonyította, hogy közvetlen atlanti beavatkozás nélkül a zsoldosok képtelenek eredményeket elérni, csak a rombolás és a gyilkosságok sorozata jellemzi ténykedésüket.
A kormányerők és a Hezbollah napról-napra erősödik, emberi és haditechnikai háttere igen jónak mondható. A banditák politikai és utánpótlási hátterét képező országokban, különösen Törökországban megingott a hatalombirtoklók helyzete, mindenhol belső nyugtalanság, tüntetések, halottak és ezrével lefogottak vannak. Szíria helytállása átrajzolja az egész közel-keleti helyzetet. Ennek a helytállásnak az alapját a hazafiasság mellett az orosz és a kínai támogatás adja, mely kizárta a tevőleges katonai beavatkozást az atlantisták részéről.
Biztosak voltunk Al Kuseir felszabadításában, ezt az eddigi írásaink is bizonyítják. Akik a győzelem napjára úgy készültek, hogy a hűtőszekrénybe tettek egy üveg pezsgők, vegyék elő és igyunk a győzelemre. Mert ez minden igaz ember győzelme is.
Kassai Ferenc

Az Egyesült Államok súlyosan kritizálta a szír hadsereg Kuszajr ellen intézett támadását. A Fehér Ház közleménye szerint rengeteg polgár is meghalt a város visszafoglalása során, és sokan szenvedtek.
A Fehér Ház közleménye kiemeli, hogy Asszad és a vele szembenállók kötelesek a nemzetközi egyezményeket követni. Ez azt jelenti, hogy a humanitárius szervezeteknek szabad bejárást kell biztosítani a városhoz, és a gyógyszerszállítmányoknak is szabad utat kell engedni.
szirek
Több száz halott
A keddről szerdára virradó éjszaka során, egy hetes harc után, a kormányhadsereg visszafoglalta Kuszajr-t, a lázadók visszavonultak. A halottak száma több százra valószínűsíthető.
Kuszajr a libanoni határ mellett található, így mindkét fél számára stratégiai fontossággal bír, egyértelműen szeretnék saját ellenőrzés alatt tudni. A Fehér Ház közleménye szerint egyértelmű, hogy a szír hadsereget Irán illetve a libanoni Hezbollah-harcosok segítették. Az USA közleménye szerint ez egyértelmű fenyegetést jelent Libanon stabilitására is.
Az USA felszólította Iránt és a Hezbollahot, hogy haladéktalanul vonja ki csapatait Szíriából
Megjegyzés: Hirtelen miért lett ilyen fontos az USA számára az “emberséges háború” meg a különféle (szembenálló) felekkel kapcsolatos követelőzés? Csupán sejthető, hogy ezek már a menekülés közbeni, hátra kiabált ökörségek csupán — a “lázadó” (illetve: külföldről importált) csürhéből talán már kifogyott az ütőképesség, utánpótlásuk (úgy személyi, mind ellátmányi oldalról) egyre körülményesebb (hacsak nem jöhetnek be egy pár ponyva alatt a szállítmányok a Vöröskereszt nevében), az egész konfliktus kiötlői pedig kénytelenek belátni, hogy ezt a mocskos háborút elvesztették; mindezek dacára sem hazudtolják meg magukat: semmi becsület a viselkedésükben, futás közben azért még szidják a nyertes apját-anyját…
Z. Ribka (Hollandia)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése