2012. december 5., szerda

Harmincezer fiatal jelentkezett a taizéi találkozóra


A bizalom zarándokútját 35. alkalommal rendezi meg a Taizéi Közösség, amelyre idén december 28. és 2013. január 2. között kerül sor Rómában.
A katolikus, protestáns, ortodox zarándokok egész Európából érkeznek az olasz fővárosba és december 29-én 18 órakor a Szentatyával találkoznak a Szent Péter téren. A fiatalok délelőttönként az egyházmegye plébániáin gyűlnek össze, majd délutánonként és este tematikus találkozókon és imádságokon vesznek részt a város központjában.
Ezek a programok a hét nagy bazilikában zajlanak majd: a Falakon kívüli Szent Pál-bazilika, a Lateráni Szent János-bazilika, a Santa Maria Maggiore, a Santa Maria degli Angeli e dei Martiri (az angyalok és mártírok Szűz Máriájának temploma), Santa Maria in Aracoeli (az Ég oltáráról nevezett Szűz Mária-templom), Santa Maria sopra Minerva (a Minerva fölötti Mária-templom) és a Szent Ignác-templom ad otthont az eseményeknek.
Alois testvér, a taizéi prior a Lateráni Szent János-bazilikában tartja elmélkedéseit, amelyek óriás kivetítőkön követhetők lesznek a másik hat bazilikában is. A fiatalokat a plébániák és a családok látják vendégül. Gianni Alemanno polgármester az eseményt bemutató sajtótájékoztatón december 4-én hangsúlyozta: a valódi hír az, hogy a családok kitárják otthonaik ajtaját. Fogadjuk úgy az érkező fiatalokat, hogy ők ajándék a város számára”. Dávid testvér szavai szerint ez a harmincezer fiatal a békéről tesz majd tanúságot Rómában, és elősegíti egy testvéribb és szolidárisabb társadalom építését – írja a SIR.
Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése