2014. április 5., szombat

AZ OROSZ MEDVÉT NEM SZABAD INGERELNI


Kép: Románia mellett Moldávia rózsaszínnel, zölddel a TransNistria és Moldavia alján pirossal a gagauzok

A ROMÁNOK IS RETTEGNEK

Az orosz külügyminisztérium csalódását fejezte ki Traian Basescu sorozatos oroszellenes kijelentései miatt, amelyeket a román államfő Ukrajnával és a Krímmel kapcsolatban tett - közölte Alekszandr Lukasevics külügyi szóvivő pénteken. Moszkvában egyebek között azt nehezményezik, hogy a román elnök a napokban Bukarestben, országa NATO-csatlakozása 10. évfordulóján mondott beszédében azzal vádolta Oroszországot, hogy agressziót követett el Ukrajna ellen és megsértette az ország területi egységét garantáló budapesti memorandumot. Az orosz külügyminisztérium Bukarestet bíráló közleménye nem sokkal azt követően jelent meg, hogy Moszkvában tárgyalt az európai uniós tagságra törekvő, Romániával szoros kapcsolatokat ápoló Moldovai Köztársaság külügyminisztere. (VG, részlet)

MI VAN A HÍR MÖGÖTT?

A hír mögött nagyon súlyos helyzet van. EURÓPA ÁTRAJZOLÁSA KÖVETKEZIK!

Az ukrán helyzet után Románia (a rohadt lopósok!) pánikba estek. A hülyék most az oroszok ellen szövegelnek, mert azt hiszik, hogy a NATO tagságuk az jelent valamit. Semmit nem jelent. A lopós románoktól a szovjetek 1940-ben visszavették Besszarábiát, amit most Moldvai köztársaságnak neveznek. Erre fájt a foga a románoknak, hogy majd magukhoz édesgetik ezt a területet és Romániához csatolják, de ebből semmi nem lesz, mert az ottani románok java a „moldávok” már eléggé eloroszosodtak és sokkal jobban élnek ott, mintha Romániához tartoznának. Ez a románok idegbajának egyik része. A másik, hogy van egy Moldáviától pár éve elszakadt rész Transz-Nisztriai köztársaság, ami szintén „független”, de az oroszok oldalán állnak. Ezen belül pedig vannak a „gagauzok”, akik szintén függetlenek akarnak lenni. Ez az ukrán válság meg fogja mozgatni Európa hazugság határait. Ez a folyamat beindult, hiszen a nemzetközi jogban (sajnos) KETTŐS MÉRCÉVEL MÉRNEK. Most a két világrendszer védi a maga jussát és a lopott területeit. Kelet-Ukrajna teljesen orosz lakosságú. Ezeket most az oroszok katonailag nem foglalják vissza. Lehet hogy majd egy szép napon ott is népszavazást csinálnak és akkor újra az orosz birodalomhoz fognak tartozni és a NATO néz majd mint a moziban. Egy ország sincs a világon, amit 8 részre szabdaltak volna! Ezt az aljasságot csak Magyarországgal csinálták meg és a külügy erről mélyen hallgat. Akkor amikor Európa népei és országai határaikat jelölgetik ki.

MAGYARORSZÁGNAK JOGOS TERÜLETI KÖVETELÉSEI VANNAK ROMÁNIÁVAL SZEMBEN IS
Bukarestben attól félnek, és ennek hangot is adnak úton-útfélen, hogy Putyin a régi Szovjetuniót akarja visszaállítani, ezért megy szembe a világgal Krím kapcsán. Következik majd a Moldovai Köztársaságtól de facto bő két évtizede függetlenedett Transznisztria, majd a jelentős orosz ajkú és identitású lakossággal bíró Moldovai Köztársaság bekebelezése. Oda az egyesüléssel megvalósítandó nagyromán álom, ráadásul az oroszok már itt is lesznek a határon. Addig meg deszantosoknak átdobják a jobbikosokat. Az egyik bukaresti napilapban komoly tényfeltáró cikkben kimutatták Vona Gábor orosz indoktrinációját és kötődéseit. A paksi atomerőmű még nem került elő hangsúlyos érvként, de ami késik, nem múlik, legfeljebb majd a magyarországi elvtársak besegítenek a szocialista internacionalizmus égisze alatt. Traian Băsescu most ismét a jófiút játszhatja a nagyvilág szemében úgy, hogy közben idegengyűlölettel szerez magának és frissen gründolt pártjának szavazatokat. A második mandátumának végén a román államfő elmondhatja magáról, hogy következetes és elkötelezett euroatlantista politikát folytatott, ellenállt az orosz befolyásnak (sőt, kifejezetten ellenséges volt a viszonya Moszkvával), és jelenleg ő védi Európa keleti határait. És ebben igaza is van. Csakhogy Romániában nem is olyan régen olyan kormánynak adtak kétharmados hatalmat a kezébe a választók, amelynek az első számú embere, Ion Iliescu Moszkvában tanult vén kommunista, és az ifjú titánokat hátulról irányító erős emberek szintén a Román Kommunista Párt második vonalából mentették át a hatalmukat 1989 után. Nem beszélve a médiatrösztjével az egész romániai politikát befolyásoló és uraló Dan Voiculescu igazolt szekusbesúgóról. És tény, hogy a román szocialistákat és csatlósaikat az elmúlt években erőteljesen támogatták Moszkvából, az Oroszország Hangja néha vehemensebben tolta a propagandájukat, mint ők maguk. Az istenadta népet nem érdekli „az orosz imperializmus”. Ezért kell a képbe a Jobbik, a magyarveszélyt értik. Vona Gábor meg köszöni, jól van. Hiszen Traian Băsescu neki kampányol. Csak mi, erdélyi magyarok szívunk. (erdelyma, részlet)
UTOLSÓ MONDAT NEM STIMMEL
Az erdélyi lap miközben a kommunistákat jól jellemzi, aközben a régi kommunista hazugságot írják utolsó mondatukban. Ugyan mit szívnak ők, ott a Jobbik miatt? Ugyan mit? Ez egy hatalmas hazugság! Kádár alatt az volt a kommunista propaganda nálunk, hogy ne beszéljünk semmit az elnyomott, jogfosztott erdélyi magyarokról, mert akkor sokkal jobban üti majd őket Ceausescu. Az is egy kommunista hazugság volt. Kép: Magyarország 1939-es határai
http://amagyaroldal.hu/hirek/content/az-orosz-medv%C3%A9t-nem-szabad-ingerelni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése