2014. június 22., vasárnap

Olaszország veszi át az EU soros elnökségét – Cél: az Európai Egyesült Államok

Matteo-Renzi_2950810b
Matteo Renzi olasz miniszterelnök kimondta, hogy hat hónapig tartó soros elnöksége alatt mindent megtesz az „Egyesült Európai Államok” megvalósítása érdekében. A lépés valószínűleg komoly negatív visszhangot kap majd Nagy-Britanniában (és más európai országokban is).
Renzi arról szeretné meggyőzni az európai vezetőket, hogy „egy erősebb és összetartóbb Európa az egyetlen megoldás a jövő problémáira.”
„A gyerekeim jövője szempontjából az Egyesült Európai Államokról álmodom, és ezért dolgozok.”
Felszólította a „bátor vezetőket”, hogy ezen cél elérésért küzdjenek.
Nagy-Britannia mindig is ellenezte ezt a törekvést. Margaret Thatcher 1988-ban nyíltan elvetette az elképzelést, ami szerint az Egyesült Államok modellként szolgálhat Európa számára, David Cameron jelenlegi miniszterelnök pedig mindent megtesz az elszánt föderalista Jean-Claude Juncker megválasztása ellen az Európai Bizottság élére.
Olaszország július 1-én veszi át a soros elnökséget Görögországtól és az előtte álló időszak nem lesz egyszerű, hiszen Európa szerte erősödött az eurószkepticizmus.
Renzi szerint az európai választásokra egyetlen hatékony válasz létezik:
„Egy olyan Európára van szükség, ami egy vonzó kalandhoz, nem pedig egy pénzügyi vagy gazdasági gyakorlathoz hasonlítható,” hozzátéve, hogy mindenképpel meg kell mutatni, hogy az EU „nemcsak közös múltat, de közös sorsot tudhat magáénak.”
„A tíz szarv pedig, a melyet láttál, tíz király, olyanok, a kik még birodalmat nem kaptak; de hatalmat kapnak mint királyok egy óráig a fenevaddal.” (Jelenések 17:12)

Forrás: telegraph.co.uk


Kapcsolódó posztok:
Európa és a tíz szarv ma – Podcast
A Tíz Szarv, azaz Európa szerepe a Végső Időkben


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése