2014. május 5., hétfő

Összezárnak a kékszalagosok


Újra összezár a radikális és mérsékelt atlantista vonal, miután lezárult a parlamenti választások kapcsán előtérbe került érdekellentét. Mint kiderült, az ügyészségnek nincs birtokában az a bissau-guineai útlevél, amivel Simon Gábornak nyitottak számlát a MagNet bankban. Simon Gábor MSZP-s politikus útlevelét az ügyészség sem a rejtélyes módon elhunyt Welsz Tamás irodájában, sem pedig lakásán nem találta meg.
Feltehetőleg nem a nyomozóhatóságok inkompetenciája akadályozza az ügy előremenetelét, hanem felsőbb körök varrják el a szálakat, tüntetik el a bizonyítékokat. A radikális és mérsékelt atlantista politikai/gazdasági körök között az átmeneti érdekellentét a választások idejére éleződött ki. A Fidesz képviselte mérsékelt atlantista politikai erőknek a szavazás előtt állt érdekében a radikális vonal piszkos ügyeinek kiteregetése. Azt azonban nem akarják, hogy a Fidesz alapítóinak viselt dolgai is - bosszúból - előkerüljenek. A két vonal közt a szavazás lezárultával most érdekegyezés van és inkább elvarrják a szálakat.
Most, hogy lezajlott a kampányidőszak és a választás, már a Fidesznek sem érdeke a radikális atlantista politikai ellenfelekkel végső leszámolás, inkább engedik az ügy eltussolását, nehogy a másik vonal is "kiteregesse a szennyest". A korábbi érdekellentét úgy tűnik, egyelőre a választási eredményekre és az új parlament összetételére korlátozódott. Olyan volt ez a választás, mint egy feszült birkózás a rendszerváltó kékszalagosok közt, ami ugyan a magyarságra nézve jobb eredménnyel is végződhetett volna, mégis a két atlantista vonal közti barátságos kézfogással ért véget. A Simon-ügy feltehetőleg akkor fog legközelebb előkerülni, ha a radikálisok komolyabb gondot okoznának a Fidesz hatalomátmentési műveletében. Addig szép sorban eltűnnek a bizonyítékok, majd azok a személyek is, akik láttak valamit azokból.
Egyetlenegy nagy közösséget alkot az összes rendszerváltó párt, amiben átmenti érdekellentétet csak az állami pozíciók megszerzése, és az uniós pénzek leosztása okoz. Ideológiájukban pedig nincs semmilyen különbség, pusztán a cél érdekében felvállalt hazugságok mivoltában különböznek. Míg a radikális atlantista vonalat képviselő Demokratikus Koalíció nyíltan hirdeti Magyarország felszámolását és az Európai Egyesült Államok létrehozását, a Fidesz ugyanezen cél megvalósításán dolgozik, de lassabban, és nemzeti álarcot öltve.


http://www.hidfo.net/2014/05/05/osszezarnak-kekszalagosok


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése