2014. május 5., hétfő

Odesszában a nép nyomására szabadon engedték az oroszpárti aktivistákat


67 oroszpárti aktivistát engedett szabadon az odesszai rendőrség, miután több ezer ember gyűlt össze a Belügyminisztérium épülete előtt, követelve az aktivisták szabadon engedését. Odesszában a tömeg blokád alá vonta a Belügyminisztérium épületét, és ami a minisztérium alkalmazottait megrendítette, hogy nem a fegyveres önvédelmi alakulatok vonultak fel, hanem rengeteg nő, idős asszony is volt a tömegben. Ezen felül nép minden korosztálya képviseltette magát, a minisztérium valóban a nép követelésével találta szemben magát, nem folytathatták a korábbi retorikát, miszerint "terroristák követelőznek".
Az aktivisták szabadon engedését felemelő hangulat követte, annak ellenére is, hogy szabadon engedésüket nem kísérte az ellenük felhozott vádak elengedése. A hatóságok láthatóan együttműködést tanúsítottak a nép egységes kiállása láttán, annak ellenére, hogy provokátorok is jelen voltak a tömegben, többen "fasiszták"-at kiabálva megpróbálták a BM alkalmazottai ellen uszítani a tömeget. Ennek ellenére a megmozdulás békésen zajlott le, az embereket nem tudták eltéríteni a tüntetés eredeti céljától.
Már csak idő kérdése, és Odessza is megtartja a népszavazást, melynek eredményeként a terület csatlakozik az Oroszországi Föderációhoz. Ezt se az amerikai Greystone zsoldosai, se az atlantista bábkormány nem tudja megakadályozni. Kelet-Európa térképének újra-rendezésével pedig a közeljövőben az Európai Unióban rekedt nemzetek is új lehetőséget kapnak.

http://www.hidfo.net/2014/05/05/odesszaban-nep-nyomasara-szabadon-engedtek-az-oroszparti-aktivistakat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése