2014. május 5., hétfő

John Kerry megásta a sírját - igazat mondott Izraelről

Az Egyesült Államok külügyminisztere, John Kerry elkövette a legnagyobb hibát, amit egy atlantista elkövethet; kimondta az igazságot Izraellel kapcsolatban. Kerry szerint "Izrael, ha nem garantálja egy szabad Palesztin állam létrejöttét, könnyen apartheid állammá válhat." Kerryt szinte azonnal össztűz alá vették az amerikai és nem amerikai zsidó szervezetek, kihangsúlyozva, hogy "nagyot csalódtak Kerryben". Ez hozzávetőlegesen azt jelenti, hogy Kerry még kitöltheti az idejét az Obama-adminisztrációban, de utána irány a politikai süllyesztő.
Hídfő.net | Kerry és Netanyahu 2013-ban egy közös sajtótájékoztatón.Kerry és Netanyahu 2013-ban egy közös sajtótájékoztatón.
Eleinte (24 óráig, egészen pontosan) az Államok külügyminisztériumának az volt az álláspontja, hogy meg kell védeni Kerry-t, aztán megkaphatták azt a bizonyos telefont. Ez a telefon olyan jól sikerült, hogy másnap már maga Kerry állt ki a kamerák elé, és jelentete ki, hogy "nem hagyja, hogy bárki megkérdőjelezze az Izrael iránit elkötelezettségét" (nem mintha ezt eddig nem tudtuk volna) továbbá "nagyon sajnálja, hogy nem használt más szóösszetételt a közel-keleti kétállamiság iránti elképzeléseinek a kifejezésére".
2010-ben Ehud Barak, akkori izraeli védelmi miniszter kijelentette, hogy "Az igazság az, hogy ha egy államban fogunk élni a palesztinokkal, akkor az vagy kétnemzetiségű lesz, vagy antidemokratikus. Ha ez azt jelenti, hogy palesztinok milliói nem szavazhatnak, akkor ez kérem egy apartheid állam". Szavait nem követte felzúdulás érdekes módon egy nemzetközi fórumon vagy médiában sem. Értjük. Tehát Izraelről vagy jót, vagy jót. Ezek az opciók. A galíciaiakról szintén, hiába most forgattak fel egy komplett országot ismét, ami összeomlással áll szemben. Igen, Ukrajnára gondolunk.

http://www.hidfo.net/2014/05/05/john-kerry-megasta-sirjat-igazat-mondott-izraelrol


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése