2013. augusztus 4., vasárnap

Elegük van a hitelkárosutaknak a bankok sírásaiból!

…Nagyon gyorsan, még ebben az esztendőben kártalanítsanak minden hitelkárosultat, maradéktalanul!… Amennyiben a kártérítés összegének számításakor csalni akarnak, előre figyelmeztetik a bankokat a hitelkárosultak, hogy akkor bizony kíméletlenül csúnya világ lesz a bankok számára Magyarországon…”

Ne a mi magyar költségvetésünkből töltse fel a kormány a hazánkban hazárdírozó külföldi érdekeltségű bankokat, hanem a bankok anyabankjai, azok, az anyabankok, akiknek innen kivitték a hitelkárosultaktól beszedett uzsorakamatokat!
Ha meg ez nem tetszik a bankoknak vagy az anyabankjaiknak, akkor el lehet Magyarországról menni, és számítsanak arra, hogy ebben az esetben nem fizetik tovább a hitelkásosultak nekik még a felvett hiteleket sem, mert a magyar civilek, a magyar hitelkárosultak a magyar költségvetést is védik, és védik az adózó polgárok által befizetett adókat is a magyar költségvetésbe. A továbbiakban pedig semmilyen, bankok által kezdeményezett tárgyalási cirkusszal nem engedik zsarolni a kormányt, és nem engedik kizsigerelni az emberek sem magukat a bankok részéről. Ezt nagyon komolyan vegyék tudomásul a bankok és az anyabankjaik!
Tehát, eszükbe ne jusson a bankoknak olyan tárgyalást kezdeményezni, de Varga Mihálynak sem, hogy a magyar költségvetés terhére fizessék ki a hitelkárosultakat! Fizessenek az uzsorakamatot szedő bankok és anyabankjaik! Nem hatódnak meg a hitelkárosultak a bankok sírásaitól!
ELEGÜK VAN A HITELKÁROSULTAKNAK A BANKOK SÍRÁSAIBÓL !
A bankok pedig nagyon gyorsan, még ebben az esztendőben kártalanítsanak minden hitelkárosultat, maradéktalanul!
EZT A SANSZOT MÉG MEGKAPJÁK A HITELKÁROSULTAK RÉSZÉRŐL.
A kártérítés összegének kiszámításában pedig ne próbáljanak csalni, mert a hitelkárosultak is tudnak ám már számolni! Amennyiben a kártérítés összegének számításakor csalni akarnak, előre figyelmeztetik a bankokat a hitelkárosultak, hogy akkor bizony kíméletlenül csúnya világ lesz a bankok számára Magyarországon.
Tehát, nagyon jól gondolják meg a bankok, hogy mit tesznek! Vagy azonnal eltűnnek Magyarországról és nem kapják vissza még a hiteleiket sem; vagy nagyon gyorsan elszámolnak a különböző hiteleket felvevőkkel és megfizetik a kártérítést maradéktalanul 2013. december elsejéig! Nincs időhúzás és határidő módosítás!
Szőnyi Bartalos Mária
Komárom-Szőny, 2013. augusztus 4.


Póka László, a Nem adom a házamat mozgalom vezetőjének Fb oldalán olvastuk:

- Nyílt levél Banki alkalmazottaknak -

Kedves Honfitársunk!
Kedves Banki Alkalmazottak!
Ezt a levelet azon kívül, hogy nyíltan kitettem, elküldöm minden olyan banki alkalmazottnak, akihez van személyes elérhetőségem.
Ezt kérem minden sorstársunktól is, mert hiszem azt, hogy ha egyszer megtörik a jég, akkor minden mocskos kizsákmányoló menekülni fog. Hiszem azt, hogy a banki alkalmazottak felgyorsíthatják a folyamatot.
Az is lehet, hogy ez az egyetlen útja annak, hogy vér nélkül elzavarjuk a kifosztókat.
Miért is a közvetlen hangnem? Mert sokatokkal igen jó kapcsolatban voltam. Még most is lehetnénk így, de hát a történelem, és a kizsákmányoló pénzhatalom más oldalra sodort. Én üvöltözök százakkal a bankfiók előtt, miközben Te bent nem akarod megérteni, hogy mi probléma. „Miért baj, ha elveszitek a házát annak, aki nem fizet?” – gondolod.
Mi kiállunk azokért, akiknek nincs lehetősége kiszabadulni gazdáitok véres fogságából. Annak ellenére tesszük ezt, hogy mi magunk kevésbé radikális eszközökkel is megoldhatnánk az ügyünket. A saját végrehajtásunk szünetel, és így most nyugodtan élhetnénk a mindennapi életünket.
Amíg mi az elnyomó farkasokkal küzdünk azokért, akik maguk nem képesek bíróságon megvédeni az igazukat, és ügyvédre már nincs pénzük, addig Ti hallgattok, és tovább szolgáljátok a kifosztókat.
Amikor az elkeseredett emberek bemennek hozzátok segítségért, könnyek nélkül a szemébe mondjátok, hogy el fogjátok venni a házát, ami sokaknál azzal jár, hogy a gyerekeitől is elszakítják.
Egy élet munkája veszik el ott, a pult két oldalán. Ők elveszítik mindenüket, míg a Ti gazdáitok gazdagodnak ez által. Ezek az emberek, akiket a segítségetekkel kifosztanak nem bűnözők. Ők csak hittek annak idején nektek, és a kollégáitoknak.
Azt gondolták, hogy ha egy banki alkalmazott azt mondja, hogy jó lesz neki, akkor jó lesz.
Azt hitték, hogy ha Te, akiben megbízott, azt mondja, hogy fogja tudni fizetni, akkor fogja.
Azt gondolták, hogy ha Te azt mondod, hogy max. 5-10% változás lehet a törlesztő részletben, akkor csak annyi lesz.
Azt gondolták, ha Te azt mondod, hogy váltsa ki a Forint hitelét CHF-re, akkor az jó lesz neki….
És most ezek az ígéretek miatt elveszítik a házaikat, autóikat, gyerekeiket, és oly sokan az életüket is.
Most, amikor százak rángatják a kirakat ajtaját, és hagynak véres jeleket az ablakokon, Ti bent rettegtek, mert egy részeteket mardos a lelkiismeret. Mások még mindig az agymosás hatása alatt kiakadnak a csőcselék radikalizmusán.
Ebben a levélben csak csendben jegyzem meg, hogy ez a csőcselék a kifosztott társadalom. Emberek, akik tanítják a gyerekeiteket, akik sütik a kenyereteket, vezetik a villamost, gyógyítják a szüleiteket…
Az is igaz, hogy sokan közülük ezeket már nem tehetik, mert a gazdaság kiszipolyozása miatt már nincs munkájuk.
Egy éve felháborodtatok azon, amikor arról beszéltem, hogy kenyéradóitok csaltak…
MA már láthatjátok, hogy nem csak én gondolom így.
Egyre nagyobb a tömeg.
Egyre felháborodottabb.
Egyre több ember akkor sem tudja fizetni, ha akarná.
Egyre több bíróság is ezt mondja.
Közgazdászok mind ezen a véleményen vannak…
Már a kormány is elismerte, csak még gyáva igazi lépéseket tenni, mert gazdáitok zsarolják őket. Rajtuk keresztül mindannyiónkat. Téged, és minket is!
Meddig álltok még pajzsként a kifosztók előtt?
Mikor mondjátok már el, hogy mi hangzott le az oktatásokon?
Mikor bizonyítjátok végre, hogy bizony bárkinek adtatok devizahitelt mérlegelés nélkül? Főleg olyanoknak, akik Forint hitelt nem is kaphattak…
Mikor mondjátok el, hogy nem számított, hogy tudja-e fizetni az ügyfél? (vélelmezett jövedelem… fedezetalapú hitel… Pá,pá,pá…)
Mikor mondjátok végre el, hogy voltak kötelező eladási számok…
Mikor látjátok végre be, hogy mindenképpen összeomlik a rendszer?
Csak nem mindegy, hogy mennyi áldozat lesz…
Görögországban két bankfiók is felgyulladt. A másodikban négy alkalmazott meghalt.
MA ott kicsit másképp ítélnek a bíróságok. Ott elismerik, hogy a bankok csaltak.
Ugye itt nem várjuk meg, hogy a tömeg gyújtogasson?
Ugye itt elég volt már az ártatlan áldozatokból?
Ugye nem akarunk több árva gyermeket a rablóhitel miatt?
…Lehet, hogy valamelyik adós épp nálad volt pár nappal az előtt, amikor eldöntette, nincs tovább…
Megoldást keresett. Lehet, hogy épp Te voltál, aki elmondtad, hogy elveszitek a házát… Lehet, hogy épp nálad döbbent rá, hogy ha viszik a házát, viszik a gyerekét is. Állami gondozásba… Nevelő szülőkhöz…
Te magad is bűnrészes vagy, ha nem teszel meg mindent, hogy a csalásra fény derüljön.
Ne ámítsd magad! Ezek nem fognak semmitől megvédeni.
Te leszel az első, akit feláldoznak, ha az érdekük úgy kívánja!
Te leszel az, aki reszket, amikor százak kiabálják a bank előtt, hogy „Gyilkosok!”
Te leszel az, aki megszégyenülve mész be reggel, amikor a kirakat tele van ragasztva az igazsággal!
Te leszel az, akitől majd megkérdezi a gyereked, hogy „Anya, Te is részt vettél az ország kifosztásában?”, „Anya, rólad is azt gondolják, hogy gyilkos vagy?”
Ne hogy azt hidd, hogy az a pár rendőr meg tud védeni!
Ne gondold, hogy mindig ott lesznek azok az emberek, akik elvezetik a tömeget a bankfióktól!
Ne hidd, hogy csak papír kerülhet az ablakra!
- Egyre többen vannak, akiknek már nincs mit elveszíteniük.
– Mert elvettetek mindenüket -
Gondolkodj! Ébredj! Cselekedj!
Tököl, 2013. augusztus 4.
A kifosztattak nevében üdvözlettel: Póka László
Nem adom a házamat mozgalom
***
a11_17287939_en_0
Dühöngő hiteladósok verik szét egy bank irodáját Athénban, 2008. dec. 8-án. – Fotó: Angelos Tzortzinis/AFP/Getty – Illusztráció: SzRTI
Illusztrációk: SzRTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése