2014. január 30., csütörtök

Milliárdosokat is célbavett az Őrsereg!

Nemcsak bankokat, hanem „pénzoligarchákat” is megfenyegetett az Őrsereg néven jelentkező, a Lehel úti robbantást magára vállaló csoport. A merénylő a következő célpontját is megnevezte. Újabb részleteket árult el a Borsnak a titokzatos levélről Éliás Ádám, a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége elnöke, aki múlt szerdán kapta kézhez a fenyegető üzenetet.
– Két bankot nevesítettek, mint lehetséges célpontot. A pénzoligarchákat és a hozzájuk köthető üzleti láncokat is ostorozzák, s következő célpontként egy ilyen láncot neveztek meg. A levelet átadtam a rendőrségnek, de készítettem egy közjegyző által hitelesített másolatot is. Figyelmeztetem azokat, akik veszélyben lehetnek – mondta el lapunknak Éliás.
A Bors a legnagyobb bankoktól tudakolta: kaptak-e olyan jelzést, hogy a fenyegető levélben az ő intézményük is célpontként szerepel? Megerősítették-e védelmüket? Az OTP Bank csak annyit válaszolt, hogy az említett témában nem tudják munkánkat segíteni.
Az Erste Banktól lapzártánkig nem kaptunk választ. A Budapest Bank sajtóosztályától megtudtuk, hogy eddig nem kaptak pontos információt a rendőrségtől. A K&H Bank illetékese nem kommentálta az értesüléseinket, csak azt a tényt közölte, hogy a nyomozás még tart, s folyamatban lévő ügyről nem nyilatkoznak.
(Bors)
Mészáros Lőrinc megrettent!


Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester (Fidesz-KDNP) szerint Mesterházy Attila az MSZP szombati nagygyűlésén egy bekiabálásra reagáló megjegyzésével átlépett egy határt, és rémületet idézett elő az egész országban. Mészáros Lőrinc az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: Mesterházy Attila pártelnök “rólam és a munkámról beszélve, uszítva a hallgatóságot, helyeslően kommentálta egy bekiabáló MSZP-s dermesztő csatakiáltását”, amelyben az első sorokban ülő szocialista “Kötelet!”, vagyis akasztást követelt “a nevem hallatán”.
Mészáros Lőrinc jobban teljesít “Ezzel az ellenzék miniszterelnök-jelöltje olyat tett, amire nincsen mentség” – vélekedett Felcsút polgármestere, majd úgy fogalmazott: Mesterházy Attila “átlépett egy minden jóérzésű ember számára átléphetetlennek tartott határt, felháborodást és rémületet idézett elő nemcsak a családomban, szűkebb és tágabb környezetemben, de az egész országban”.
Mészáros Lőrinc szerint érthetetlen és elkeserítő a pártelnök magatartása, hiszen – mint írta – “egy olyan pártot képvisel, amelynek elődszervezete bizony elrendelt politikai gyilkosságokat ártatlan áldozatok ellen, helyeselve, védve, szorgalmazva az efféle felfoghatatlan embertelenséget”.
“De nem kell a régmúltba visszamennünk, hogy Mesterházy Attila és szövetségesei embertelenségéről meggyőződjünk, hiszen Gyurcsány Ferenc nevéhez közismerten a tömegbelövetés, Bajnai Gordonéhoz családok tucatjainak tönkretétele, öngyilkosságokba torkolló ellehetetlenítése fűződik” – áll a polgármester közleményében.
Mészáros Lőrinc rémisztőnek nevezte, hogy Mesterházy Attila “sietett felzárkózni a mestereihez és jóváhagyólag nyugtázta, hogy hívei bosszút lihegnek és készek lennének ismét gyilkolni, erőszakoskodni”. Megdöbbentő módon még mindig úgy viselkednek, mintha az MSZMP-ből lett MSZP vezetője – csak úgy – börtön- vagy halálbüntetéseket szabhatna ki – tette hozzá.
Mészáros Lőrinc szerint elfogadhatatlan, hogy “választási program híján, a puszta hatalomvágy erre a szintre süllyessze, ilyen gátlástalanná, gyűlölködővé tegye az egyesült baloldal kampányát”.
Felcsút polgármestere közleményében kitért arra, hogy a rendszerváltás óta vállalkozik és politizál, számtalan politikai és közéleti támadás érte, és mint közölte: a baloldali kormányok nyolc éven át mindent megtettek, hogy ellehetetlenítsék a munkáját, “sikertelenül”.
“Mostanáig semmire sem reagáltam, a céltalan hadakozás helyett végeztem a feladatom, munkát és megélhetést teremtettem több mint hatszáz embernek, hatszáz családnak, vezettem a települést teljes járandóságomat közcélokra ajánlva fel” – írta Mészáros Lőrinc, hozzátéve, hogy saját pénzéből több tízmillió forinttal járult hozzá a felcsúti orvosi rendelő, az óvoda, a plébánia, a templom felújításához, a faluház építéséhez.
Az mno.hu a Hír Tv felvétele alapján vasárnap számolt be arról, hogy kötelet javasoltak bekiabálók a felcsúti polgármesternek az MSZP szombati nagygyűlésén, a baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltje, Mesterházy Attila pedig nem határolódott el a kijelentéstől.
Az internetes portál felidézte: a nagygyűlésen az MSZP elnöke Mészáros Lőrincről többek között azt mondta, hogy “Orbán Viktor helytartója, aki három év alatt, kérem, három év alatt megötszörözte a cégének az árbevételét, és ma a 88. leggazdagabb magyar ember. Három év alatt. Kérem, ez egy komoly teljesítmény, ha nem az a fő, hát, erényük, finoman fogalmazva, hogy Orbán Viktor barátai, és legyünk naivak, hanem ez, akkor viszont katedrát nekik a Közgázon”. Ekkor valakik azt kiabálták be a nézőtérről, hogy “kötelet!”, amit több újságíró már akkor egyértelműen a helyszínen is hallott – olvasható a cikkben.
A Magyar Nemzet internetes kiadása kitért arra: Mesterházy Attila nem határolódott el a kijelentéstől, annak elhangzása után ugyanis úgy folytatta, “de mégis inkább én azt hiszem, hogy nem lesz itt katedra, hanem talán az a másik, amit itt az imént bekiabáltak”.
Az MSZP hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a cáfolhatatlan tény az, hogy Mesterházy Attila a tömegből érkező bekiabálások közül a börtön szót hallotta, ezt az MSZP elnöke azóta szóban és írásban is megerősítette. Ezért – közölte a szocialista párt – bárkit, aki tényként állítja, hogy a pártelnök “másra reagált, az MSZP be fogja perelni – úgy, ahogy ezt a Magyar Nemzet című újsággal már meg is tette”. A szocialista párt szerint a “Hír Tv is elismerte, hogy a felvétel hangsávjába belenyúlva manipulálta a hangfelvételt”, és véleményük szerint az is elgondolkodtató, hogy az ügy miért csak 24 órával a rendezvény után pattant ki.
(MTI)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése