2014. március 11., kedd

Laposkúszásban távozik a Citibank

Újabb öt fiókját zárja be Magyarországon a Citibank, alig néhány hónappal azután, hogy korábban már négy fiókot bezártak. Az érintett vidéki fiókjaik bezárásával az ott dolgozók kétharmadát is elbocsátják még márciusban, előzetes bejelentés nélkül.
A Citibank 1985-ben, a rendszerváltás előkészítésekor kezdett működni Magyarországon több nyugati bankkal együtt. Most, hogy már érződik egy másfajta rendszerváltás előszele, pedig több nagy nyugati bankkal együtt laposkúszásban távozik.
Az egri, kecskeméti, nyíregyházi, pécsi és szegedi fiókok bezárását követően néhány hónap múlva újabb zárások várhatók, addigra a Citibanknak csak budapesti kirendeltségei fognak működni. Debrecenben, Győrben, Székesfehérváron és Miskolcon a következő parlamenti ciklus alatt valószínűsíthető a fiókok bezárása, jobban teszik az ottani alkalmazottak, ha már most elkezdenek új állást keresni.
A Citibank szintén a bedőlt hiteleknek köszönhetően hatalmas bevételkiesést szenvedett el, a csökkenő profit miatt egyszerűen odébbállnak és itt hagyják az országot. Rengeteg eladósodott embert, bedőlt vállalkozást hagynak maguk után, nem fognak hiányozni!

http://www.hidfo.net/2014/03/11/laposkuszasban-tavozik-citibank

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése