2014. március 11., kedd

Amerikai hadihajók és tengeralattjárók a Fekete-tengeren

A mai napon Oroszország külügyminisztériuma felszólitotta az USA-t, hogy adjon magyarázatot a Fekete-tengeren megjelent 17 “felségjelzés” nélküli hadihajó és három nukleáris tengeralattjáró ügyében.

Az amerikai külügy válasza szerint ezek a haditengerészeti erők “valószinűleg a Majdan önvédelmi erői”!
Obama cinikus megjegyzése a dolog kapcsán pedig: “Bármelyik boltban lehet vásárolni repülőgép-hordozó és tengeralattjáró látszatát keltő öltözéket”
Várható, hogy Oroszország is be fog tehát vásárolni valamelyik USA-közeli partmenti ruhásboltban néhány kelléket, és kezdődhet az álarcosbál!
IGY BORITHATJA LÁNGBA-ÉS PUSZTULÁSBA A VILÁGOT EGY MARÉKNYI ZSÁKMÁNYÉHES CIONZSIDÓ BANDITA!

Az ciontöltelék USA hadgyakorlatot kezdett a Fekete-tengeren


Az amerikai haditengerészet megkezdte a Romániával és Bulgáriával közös hadgyakorlatot a Fekete-tengeren. A Krím-félsziget térségében végrehajtott flottaösszevonásról a "Fehér Ház" múlt héten azt állította, hogy előre tervezett hadgyakorlat, amire a krími helyzettől függetlenül kerül sor.
A gyakorlatra Romániához tartozó vizeken kerül sor, de az USA egy 17 hajóból álló flottát küldött a térségbe, hogy elegendő bevethető haderővel rendelkezzen a Fekete-tengeren. Az átcsoportosított flottát a USS George Bush repülőgéphordozó anyahajó vezeti, amely része az USA Olaszországban állomásozó 6. flottájának.

USS George W. Bush
Ahogy közeledik a Krím függetlenedéséről és Oroszországhoz csatlakozásáról kiírt népszavazás, az USA jelentős haderőt vont össze a térségben. Lengyelországban és a balti államokban szintén fokozták a NATO jelenlétet, a balti államok légterében amerikai vadászgépek teljesítenek járőrszolgálatot, hogy a külhoni többségi orosz lakosságot újra magába fogadó Oroszországra nyomást gyakoroljanak.

http://www.hidfo.net/2014/03/12/az-usa-hadgyakorlatot-kezdett-fekete-tengeren

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése