2014. március 11., kedd

Újabb magyarellenes provokáció - vereckei emlékmű

Szervezett akciónak minősíthetjük a hétfő esti vereckei emlékmű elleni soviniszta támadást. Az elkövetők gyúlékony anyaggal locsolták le az emlékművet, majd felgyújtották. A tavaly elhelyezett kamerának köszönhetően felvétel is megörökítette a vandálokat. A vereckei emlékművet több alkalommal megrongálták már. Alapos a gyanúnk arra nézve, hogy a zsidók vezette Jobb Szektor áll a háttérben. A videót végignézve láthatjuk, hogy a kő nem ég, habár ők erre valószínűleg nem gondoltak. Látható a felvételeken mennyire amatőrök, javíthatatlan bohócok.
Hídfő.net | Újabb magyarellenes provokáció - vereckei emlékmű
A soviniszta megnyilvánulások minden formáját elítéli a Magyar Nemzeti Arcvonal.
Ezzel együtt felhívjuk a figyelmet a hasonló irányú, provokációs célzattal elkövetett megnyilvánulások elutasítására. Elég volt a beteg sovinizmusból!
Detki Kristóf



Kárpátalja: Még olajt a tűzre! – A dicső Verecke szégyenfoltjai




Az incidenst - súlyos magyarellenes provokációként értékeljük a vereckei magyar honfoglalási emlékmű hétfő esti ismételt felgyújtását. Az ok prózai lehet és az üzenete is nyilvánvalóan annak szól, hogy a nyugati érdekszféráért nem hajlandóak latba vetni magukat a kárpátaljai magyarok és nem jelentkeznek tömegesen az illegális „ukrán” hadseregbe az oroszok ellen. Ennyire egyszerű és az effajta nyomásgyakorlás is ez uszító módszer-provokációnak a terméke.
Az ukrán hoppon maradt nacionalisták elkeseredett lélektelen akciója ez az értelmetlen cselekedet. Nem akarunk tippeket adni, de jobban járnának, ha megint a kijevi söpredék zsidóparlament lángolna a benne trónbitorlókkal együtt. Bár az épületet mi is sajnálnánk, de az efféle inkvizíció talán valamiféle eredményt is hozhatna számukra. Azért jelentjük ki ezt, mert korábban több ilyen jellegű cselekedet is történt már. Például a 2011. február 19-én elkövetett cselekedetet a Szabadság (Szvoboda) párt büszkén vállalta, és ez a szélsőségesen nacionalista szervezet jelenleg kormányon van a provokációkban élenjáró zsidóbandák szekerét tolva. A KMKSZ szerint és informátoraink elmondása alapján ez a történtek megítélését még súlyosbítja. A Kárpátaljai Magyar Közösség hivatalos nyilatkozata szerint a vereckei emlékmű újbóli felgyújtása súlyos magyarellenes provokáció - „A jelenlegi ukrajnai helyzetben a magyar közösség ellen elkövetett szimbolikus erőszakcselekedet különösen fenyegető” – állapítja meg közleményükben. Végre vette a bátorságot és szűkszavúan ugyan nulla nyomatékkal, főleg óvatosan fogalmazva, de legalább most megszólalt a Magyar Külügyminisztérium is, mely szintén elítéli (verbálisan, de tettekben már nem merné és talán szellemiségét ismerve nem is érdeke igazán) a vereckei honfoglalási emlékmű megrongálását, amely a tárca szerint megzavarhatja Kárpátalja többnemzetiségű lakosainak békés egymás mellett élését. A Külügyminisztérium keddi közleményében kiemelték: megdöbbenéssel értesültek arról, hogy a magyar nemzeti ünnephez közeledve ismeretlenek hétfő este olajjal leöntötték és meggyújtották az emlékmű kőoltárát. Az oltárra helyezett koszorúk, szalagok megégtek, és az oltár is károsodott.
Különösen az Ukrajnában kialakult válság időszakában a Külügyminisztérium a köznyugalom elfogadhatatlan veszélyeztetésének és aggasztónak tartja és elítéli az értelmetlen, vandál cselekedetet. A tárca elvárja, hogy az ukrán hatóságok haladéktalanul vizsgálják ki az esetet, állítsák helyre az emlékművet, és intézkedjenek a tettesek kézre kerítéséért és felelősségre vonásáért, továbbá a hasonló incidensek megelőzéséért - áll közleményükben. Vajon beijedtek az „ukrán” hatóságok? Főleg, hogy a nacionalisták felügyelik a rendvédelmet?

Gölöncsér Miklós

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése