2013. május 17., péntek

A Simicska–Nyerges médiabirodalom terjeszkedését vizionálja a hvg.hu.

Azt írják, heteken belül eldőlhet a TV2 sorsa, közeledett a tévétársaság tulajdonosai és a Simicska Lajos és Nyerges Zsolt fémjelezte cégbirodalomhoz tartozó médiavállalkozás álláspontja.
A négy magyar nyelvű csatornát magában foglaló TV2-csoport hazai vezetősége és a német tulajdonos a hvg.hu-nak cáfolta, hogy már meg is állapodtak volna akár az Infocenter.hu Zrt.-vel, akár más befektetővel, azt viszont nem cáfolták, hogy folynak tárgyalások, és valóban eladósorban van a társaság.
A hvg.hu több piaci és tévés forrásból úgy értesült, korábban több vevő is érdeklődött, mára viszont két komolyan vehető ajánlattevő maradt: az egyik a Nyerges Zsolt többségi tulajdonában álló Infocenter.hu, a másik a Viasatot is működtető Modern Times Group.
images-rothado narancs
A Nyerges-féle médiabirodalom megállás nélkül terjeszkedik. Az Infocenter.hu az egyik tulajdonosa az utóbbi években hat vidéki frekvenciát is elnyerő Lánchíd Rádió Kft.-nek, illetve a Heti Választ kiadó vállalkozásnak. Az Infocenter mellett szintén Nyerges többségi tulajdonába tartozik az egyetlen országos kereskedelmi rádió, a Class FM működtetője. Továbbá egy Nyergessel üzleti kapcsolatban álló tulajdonosa van a Juventus sávját 2011 decemberében elnyerő rádiónak, a Music FM-nek is.
(Forrás: HVG)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése