2014. március 1., szombat

Venezuela, miért is?

Eddig a hazai sajtó sem foglalkozott kiemelten Venezuela kérdésével. Ennek többek között az is oka lehet, hogy túlontúl kilógna a lóláb azzal kapcsolatban, hogy milyen szinten igyekszik az USA az orosz kapcsolati rendszert tönkretenni. Venezuelában megközelítően ott áll a helyzet, mint az ukrajnai helyzet állt másfél hónappal ezelőtt. Főként fiatalokból álló bandák azon munkálkodnak, hogy minél nagyobb káoszt okozzanak. Két dolog biztos. A venezuelai helyzetet elnézve ismét gondos tervszerűség fedezhető fel, akárcsak Ukrajnában, vagyis egy megtervezett forgatókönyv (haditerv?) alapján cselekszenek. A másik, hogy szintén nagyon jó az ellátása a hetek óta utcán ténfergő felforgatóknak, vagyis ezeknek a felforgatóknak is külső szponzoraik vannak, sejthető, hogy ugyanazok a körök, akik Ukrajnában.
Hídfő.net | Venezuela, miért is?Maszkok, sisakok, botok, pajzsok, leszámítva a rövidnadrágokat és hogy nincs hó, akár Ukrajna is lehetne.
A venezuelai helyzet azért némileg más mint az ukrán, mert itt nem a város közigazgatását igyekeznek blokkolni, hanem a közlekedést. Kereskedelmi utakat zárnak le és autópályákat. Ezzel elérték, hogy mára száz méteres sorok állnak a boltok előtt. A rendőrség itt is csupán könnygázt használ, és sajnos Ukrajnához hasonlatosan a rendőrség hagyja a felforgatókat ténykedni. Pedig éppen a közelmúlt eseménye, az ukrán helyzet megmutathatta volna, hogy az ő esetükben nem működik a megunják és hazamennek, mert hatalmas pénzekkel támogatják őket. A felforgatók vezérei természetesen buzik, pedofilok, és zsidók, mi mások lennének. Fehéroroszország elnökének tökéletesen igaza van, az első pillanatban kell letörni az ilyen megmozdulásokat. Éppen úgy ahogy az USA teszi, ahol a hasonló megmozdulásokat (lásd "Occupy Wall Street") azonnal felszámolja, mielőtt tömeg gyűlhetne össze. Ha pedig valakinél véletlenül előkerül egy fegyvernek látszó tárgy azt azonnal agyonlövik - kérdés nélkül.
Venezuela tehát bajban van. Számíthat valakire ott a messzeségben? Vannak jó szövetségesi, Bolívia vagy Kuba, de ők nem kifejezetten erősek, ezzel szemben sok jól felkészült kiváló katonával tudnak segíteni ha kell. Kérdés, Maduro mikor szánja rá magát, hogy erővel felszámolja a nyugatiak által generált rendbontást, és beveti e a hadsereget. Lehet lassan ideje lenne.
Zárszóként csak annyit, hogy ez a nagyszabású, világszintű vállalkozás a nyugat utolsó nagy akciója, hogy megpróbálja megtartani hatalmát, és fenntartani a holovallását. Ha ez a mutatvány elbukik, és az afgán és iraki missziójuk után az arab világhoz hasonlóan ebben is leszerepelnek, akkor már csak egy marad hátra, elővenni az ásót, és megásni a liberális szennyhumanista rendszer sírját. Ennyi gonosztett és halál, nemzetek kirablása és nyomorba döntése után ideje lenne.
Kemény Gábor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése