2014. március 28., péntek

A Jobb Szektor betiltása - polgárháború előkészületei Ukrajnában


A Jobb Szektor betiltására készül az Ukrán kormány. Emiatt már Arsen Avakov kinevezett belügyminiszter egyeztetett a Nemzetbiztonsági Tanács vezetőjével Andrey Parubyival, és a Svoboda párt vezetőjével Oleg Tyagnibokkal. Avakov javasolta, hogy teljesen tiltsák be a Jobb Szektor nevű szervezetet. Andrey Parubyival támogatta, Oleg Tyagnibok elvetette az ötletet.
Történik mindez az alatt, hogy a Jobb Szektor tagjai, több százan körbevették újra a minisztérium épületét. A szervezet likvidálással fenyegette meg Avakovot, mivel szerintük ő felelős a szervezet egyik katonai vezetőjének megöléséért. A szervezet időközben nagy mennyiségű fegyvert zsákmányolt, katonai értelemben véve nem, de polgári értelemben véve komoly fegyveres erőt képvisel. A parlament félelmében napirendre tűzte Avakov felfüggesztési lehetőségeinek megtárgyalását. Avakov azzal védekezik, hogy számára a legfontosabb az emberi élet, sosem adna parancsot senki megölésére. Ettől függetlenül a szervezet harci készültségben tartja magát, és láthatóan elkerülhetetlen, hogy kitörjön a háború, a bársonyszékekbe betolakodott atlantista zsidók, és a Jobb Szektor között.
Hídfő.net | Jobb Szektror körbevette az ukrán belügyminisztériumotA Jobb Szektor körbevette az ukrán belügyminisztériumot
A folyamatok ilyen irányú elfajulása várható volt. Jelenleg Ukrajna nem rendelkezik egy egységes bevethető belügyi állománnyal, az ilyen helyzetekre kiképzett Berkut pedig feloszlatásra került az illegitim ukrán kormány által, a tagjait pedig meghurcolták. Ezeket az embereket a Krím-félsziget fogadta be, ahol aztán ismét megbecsült munkát végezhetnek.
Forradalmi helyzetekben a hatalom közeli és hatalomra jutott szervezeteknek megvannak a maguk félelmei. Ez minden forradalomban így volt, és ezek realizálódása esetén a szervezetek sokkal érzékenyebben reagálnak, és lépnek fel. A Jobb Szektor vezetőjének likvidálása a lehető legrosszabb döntés volt. Ezzel beállt a feloldhatatlan ellentét a magát kinevezett hatalmaskodók, és a radikálisok között. Hogy ki fog győzni, nem vitás, a nevető harmadik, aki jelen esetben Moszkva lesz.
http://www.hidfo.net/2014/03/28/jobb-szektor-betiltasa-polgarhaboru-elokeszuletei-ukrajnaban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése