2014. január 29., szerda

Drónokkal figyelték meg és tartóztatták le

Új szintre érkezett az Amerikában kibontakozó technológiai diktatúra - egy észak-dakotai farmer volt az első amerikai állampolgár, akit a hatóságok már drónok használatával figyeltek meg és tartóztattak le.
A gazda bűne mindössze annyi volt, hogy hat tehén átvándorolt az ő birtokára, majd nem volt hajlandó intézkedni, hogy azok visszakerüljenek a szomszéd birtokra. Tipikus szomszédok közötti vita, ami hazánkban is gyakori. A szomszédban működő vállalkozó bejelentését követően hamar kiérkeztek a rendőrök, akikre a cowboy rá is lőtt. Majd nemsokára egy SWAT alakulat érkezett a farmra, hogy az immár gyanúsítottat és az "ellenállókat" letartóztassa. A SWAT csoport azonban nem volt elég, a Homeland Security által bérbeadott Predator drónt vették igénybe, ezzel a gazda három fiának tartózkodási helyét is meghatározták a több mint 3600 hektáros birtokon és értesítették a rendőröket, mikor biztonságos a letartóztatás.
Végül a teljes családot őrizetbe vették. Nem a hat elvándorolt tehén miatt, hanem mert a birtokra ok nélkül behatoló rendőrökre rálőttek. Ez egy példa arra, milyen értelmetlen zaklatásokra kell számolnia a jövőben az amerikai állampolgároknak. A drónok használata mostanra civil területen, amerikai állampolgárok ellen is engedélyezett. Nem is akármilyen módon. Gyakorlatilag bárki ellen beevethetnek katonai gépeket anélkül is, hogy bármilyen bűncselekmény elkövetése rá lenne bizonyítva. Már annyit sem kell hazudniuk, hogy terrorista, - mert a birka néppel ezt is meg lehet etetni. Ezek beszélnek Magyarországnak emberi jogokról, ezeknek hajbókolunk a külpolitikában?

http://www.hidfo.net/2014/01/29/dronokkal-figyeltek-meg-es-tartoztattak-le

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése