2011. november 17., csütörtök

A sárkány hét feje

Nagyon küzdelmes évtizeden van túl a világ, és ez a folyamat még erősödik, nem gyengül. Mondhatjuk azt, hogy 2001-ben Afganisztánnal kezdődött, tehát éppen tíz éve. Majd jött Irak, több állam folyamatos fenyegetettsége, Irán, Korea, és Venezuela.
Ez a hatalmas teher lassan, de biztosan vezetett a gazdasági válsághoz. De nem azért, mert a háborúk gazdasági válsághoz vezetnek. A háború egy hadi gazdaságnak csak jót tesz, serkenti az ipari termelést, emeli a bevételeket. Azért vezetett válsághoz, mert az USA egyre inkább képtelen a már - mondjuk úgy - legyőzött ellenlábasait mindenhol a legmélyebb szintekig felügyelni. Kína ipara termelékenységével elszívta a munkát a világ vezető államainak lakosságától. A milliomosaitól nem, hiszen éppen ők vitték a cégeket Kínába, Tajvanba, Koreába gyártani. Az ő bevételeik megmaradtak, csak éppen az embereknek nincs munkája. Ez a folyamat oda vezetett, hogy pár felhízott ország és azok milliárdosai feneketlenül költik a pénzt, mellette mindenhol iszonyat magas a munkanélküliség, a reálbérek csökkennek, a gazdaságilag gyengébb országok a csőd szélére kerültek. Ezt így tervezték volna? Nem, dehogy tervezték. Ha a világ gazdasági vezetői ezt előre tudják, egészen máshogy tettek volna - de utólag könnyű okosnak lenni. Ebből is látszik, hogy a mindent előre tudó cionista mítosza csak mítosz.
Vannak folyamatok, melyek törvényszerűségek alapján kényszerpályán mozognak. Gazdasági vonatkozásban is. Okos és értelmes gazdasági szakemberek, de józanul gondolkodó emberek is jó előre látták, ezeknek a folyamatoknak ez lesz a vége. Ők akkor miért nem? Mert nem látták előre - ugyanis ha látták volna, akkor nem utólag kellene okosnak lenniük. Előre nem voltak azok. És ez így van, ezek az emberek szakmailag megbuktak. Legyen az bankelnök, miniszter, gazdasági szakértő, ez mind nem számít. Megbuktak. Most a világ gazdasági tőkéjének jelentős hányadát a megbukottak tartják kézben.
Viszont ha van egy hatalmas csatahajóm (gazdasági tőke) azt használhatom a hazám védelmezésére, de használhatom kalózkodásra is!
Ennek a csúfos folyamatnak vagyunk tanúi. A bukottak az elmúlt tíz év alatt sorban buknak meg mindenből, ezért egyetlen lehetőség maradt, a teljes káosz és anarchia a világon, amibe igyekeznek valami tervszerűséget vinni. Merre megy az "arab tavasz"? Még senki nem tudja, mi sül ki a legvégén belőle.
Ezek a háborúk, ezek az országok mind-mind a sárkány fejei. Csakhogy nagyon úgy fest, akár a görög mitológia sárkánya, ha egy fejet levágnak, kettő lesz belőle. Amint valahol enyhül a harc, és békesség felé fordul a helyzet, másik két helyen üti fel a fejét, mintha valami csúf ragály járna a világban.
Ennek a ragálynak neve van, úgy hívják: szabadkőműves páholyok. Ezek kezében pedig a sárkány fészke az Amerikai Egyesült Államok. Innen ered minden baj, minden nyomorúság, amely ma a világban terjed.
Ennek a társaságnak bőven megvan a gazdasági tőkéje hozzá, hogy még egy jó darabig elháborúzzon. És hiába vágja le valaki egy fejét, tesz rendet, békét valahol, kiújul, elfekélyesedik, állandó ellentétbe süllyesztve a vidéket. Oszétia és Grúzia közt hiába tett rendet Oroszország. Kivonta katonáit Grúziából, a háborús készülődés újrakezdődött. Az USA és Izrael megint tonnaszám hordja a fegyvert és a hadieszközöket Grúziába. Van értelme egy fejet levágni? Szinte semmi - némi levegőhöz jut a világ egy sarka, hogy aztán újrakezdje az egésze előröl.
A sárkány azonban se nem olyan okos, se nem olyan erős, mint az látszik. No nem azért, mert nincs hadserege, dehogy nincs! Ezekben a percekben is pusztítja a fél világot. Azért, mert a sárkány egyáltalán nem olyan okos, mint azt el akarja hitetni magáról. Ugyanis ha okos lenne, akkor ezeket a jól látható folyamatokat bizony a hozzánk hasonló egyszerű, józan paraszti ésszel felmérte volna. Ugyanis a helyzet bizony rendkívül instabil neki, csak nem mutatja. Míg minden néppel azt hiteti el, hogy legyőzöttek vagytok, hogy kuss a nevetek, addig magáról a legkörmönfontabb legendákat igyekszik a köztudatba préselni. Ezeknek bizony a fele sem igaz. A szabadkőműves mesterek nem azért hatalmasok, mert okosak! Azért, mert az eszüket mások becsapására, kihasználására, elpusztítására használják, miközben nyíltan rabolnak és fosztogatnak, az általuk hozott törvények értelmében.
A sárkány bajban van. Háborúzik minden felé. Látszólag ez nem fárasztja, sőt, mintha hízna mások véréből. A világ érzékeli ezt. Az emberek egyre inkább elvesztik a reményt. Nincs kiút, a sárkány mindenkinél erősebb. Apátia! Ezt látni és érzékelni a világban! Hazánkban olyan erősen jelent meg az apátia, hogy szinte fáj a tenni akaró embereknek. Eszes Tamás öngyilkos lett. Ennyire elvesztette a reményt egy harcos ember? Egy katona? Egy katona akkor lesz öngyilkos, mikor minden elveszett és nem akar az ellensége kezére kerülni. Ilyen mértékű a félelem és az apátia. Az apátia ellen pedig nincs más fegyver, mint a hit! De a sárkány mégis bajban van. Amint egyetlen erővel rendelkező rá fog jönni arra, hogy a sárkány lényege nem a karjaiban, és a fejeiben van. A sárkány lényege a szívében van. Azt kell támadni.
Amerika gyenge. Katonai ereje van, de ettől függetlenül gyenge. A népben nincs összetartás. Keveredett lakosság, ahol a néger utálja a fehéret, a fehér a kínait, a spanyolajkú a négert, az indián mindenkit, és amúgy alapvetően mindenki utál mindenkit. Egy kis szélvésszel, esővel New Orleans hetekre a káoszba zuhant. Erőszak, öldöklés. Mikor New York egyetlen éjszakára teljes sötétségbe borult, kitört az anarchia, a fél várost kirabolták, napok kellettek, mire valamelyest visszaállt a rend. Amerika belső rendje rendkívül sebezhető.
A sárkány bizony gyenge. Okosnak képzelt okosai egyáltalán nem azok, és a háborún kívül nem látnak megoldásokat. A sárkány fészke pedig egy sebtében összetákolt akól. Abban a pillanatban, amint egyetlen erővel rendelkező állam rájön, hogy a sárkány szívére kell csapást mérni, az egész sárkánybirodalom összedől. Nem kell katonai erő hozzá. Csapást másként is lehet mérni. Valószínűleg ezért rettegnek Irántól, mert Irán ezt vallási alapon már tudja, de még nincs elég ereje hozzá. Az amerikai tüntetésektől rettegnek - már a veteránok is tüntetnek és minden társadalmi réteg a 99%-ból. Pár napja úgy verték szét őket, mint itt a Kossuth téren. Felszámolták a táborukat és kukás autóba lapátolták az összes holmijukat sátrastól. Ha ott megborul a rend és elkezdődik a belső anarchia, kiütközik ez a sebezhetőség. Egyszerre mindenhol nem lehet háborúzni. Az egész világ ellen és saját maga ellen. Ha kihirdetik a rendkívüli állapotot, mi lesz? Egy külső - támadó - hatalomnak sem egyszerű a művelet, mert az irániaknak és az oroszoknak is megvan a maga belső ellenzéke, ami fellázítható, talán csak Kína elég erős ahhoz, hogy azonnal fölszámolja a sajátját. Ezzel kölcsönösen sakkban tarthatják egymást.
Hogyan lehet szíven szúrni a sárkányt? Millió lehetősége van, és aki megteszi, tudni fogja. A sárkány most erős. Tombol. De amint megjelenik az első, aki megpróbálja szíven szúrni, azonnal tudja, hogy vége van. Rájöttek a titkára. És az elsőnek vagy az ötödiknek, de egyiküknek sikerül.
Kemény Gábor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése