2014. március 4., kedd

Putyin: tankok a bázisra, bankok a frontvonalba!

Az orosz-amerikai gazdasági kapcsolatos akár nullára csökkentésével, illetve az amerikai pénzügyi rendszer összeomlásával fenyegette meg többek között az Egyesült Államokat Vlagyimir Putyin egyik tanácsadója arra az esetre, ha életbe lépnének a tegnap az amerikaiak által meglebegtetett gazdasági és politikai szankciók. A tanácsadó szerint ezzel véget érne az Egyesült Államok dominanciája a globális pénzügyi rendszerben. Később kiderült, hogy ez a tanácsadó magánvéleménye, nem a hivatalos orosz álláspont. Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik tanácsadója ma reggel úgy nyilatkozott, hogy amennyiben szankciókat léptetne életbe Oroszországgal szemben az Egyesült Államok, akkor Moszkva arra kényszerülhet, hogy az amerikai dollárt lecserélje más devizára a pénzügyi tranzakciókon (illetve feltehetően a devizatartalékain) belül.
A Reuters tudósítása szerint Szergej Glazjev általában keményvonalasan fogalmaz, de nincs döntési jogköre, azt is hozzátette, hogy ha az Egyesült Államok befagyasztaná a bankszámláit orosz vállalatoknak és magánszemélyeknek, akkor válaszul Moszkva eladatná az összes amerikai állampapírt (igaz ennek részleteit nem részletezte tovább, de feltehetõen erre is utalt akkor, amikor az amerikai pénzügyi összeomlással fenyegetett).
Putyin tanácsadója szerint amennyiben az említett szankciók életbe lépnek, akkor a dollártól való elfordulással párhuzamosan a saját pénzügyi elszámolási rendszerét kell létrehoznia Oroszországnak. Azt is hozzátette: kitûnõ kapcsolataik vannak Ázsiában, így képesek nullára csökkenteni az Amerikával kapcsolatos pénzügyi-gazdasági függésüket, sõt még akár jelentõs elõnyökre is szert tehetnek az említett szankciók életbe lépésétõl.
A dolgok jelenlegi állása szerint Putyin elnök visszaparancsolta bázisaikra a tankokat, és a frontvonalba vezényli a bankokat!
A Nyugat pedig morfondirozhat: melyik is fáj jobban?!

És hogy Misa nyomatékot is adjon elszántságának, ma délelőtt fel is függesztette a devizavásárlást Oroszország.
Ráadásul a kijevi horda nyugati mecenatúrája úgy döntött, hogy gyorsan átutalnak kedvenceiknek 610 millió amerika dollárt, és ebből ki is tudják fizetni a Gzprom-felé esedékes tartozást. (Hát bolond lenne Oroszország dollárt vásárokni napi száz milliót, ha egyszer egy hétre valót átutalnak az ukránok a tartozás gyanánt.)

Fölbukkant viszont a Majdan környékén az IMF! Gyors “segitségnyújtásról” kivánnak egyeztetni kijevi végrehajtóikkal. Azt már még elindulásuk előtt megüzenték, hogy NAGYON FOG FÁJNI a dolog. Na persze nem a “segitség” elköltőinek, hanem az egyszerű ukránoknak!
Kijev központja-a Majdan-most még csendes.
MOST MÉG!

http://balrad.wordpress.com/2014/03/04/putyin-tankok-a-bazisra-bankok-a-frontvonalba/



Az USA “bünteti” Oroszországot?


Az Egyesült Államok az Ukrajna elleni orosz katonai akció miatt felfüggesztette az Oroszországgal folytatott kereskedelmi és beruházási tárgyalásokat – jelentette be helyi idő szerint hétfő este az USA kereskedelmi képviselőjének hivatala. A Pentagon azt is bejelentette, leállítja a katonai együttműködést Moszkvával. “Felfüggesztettük Oroszország kormányával a soron következő kereskedelmi és beruházási tárgyalást, amely része lett volna az üzleti és kereskedelmi kapcsolatok elmélyítésének” – közölte a hivatal szóvivője.
A Pentagon hétfő este azt is bejelentette, hogy az Egyesült Államok az ukrajnai beavatkozás miatt leállítja a katonai együttműködést Oroszországgal.
John Kirby ellentengernagy, az amerikai védelmi minisztérium szóvivője szerint az intézkedés minden hadgyakorlatra, kétoldalú tárgyalásra, kikötő-látogatásra és tervezési konferenciára kiterjed. A változás nem érinti az amerikai katonai erők európai vagy földközi-tengeri elrendezését.
Orosz haditechnikai eszközök felhalmozódása figyelhető meg az orosz-ukrán határnál Oroszország területén – közölte keddre virradóra az ukrán külügyminisztérium.
A tárca az ukrán határőrség hétfő esti jelentésére hivatkozva számolt be a fejleményekről a az Interfax hírügynökség szerint.
A határőrség a Harkivi, a Luhanszki és a Donecki területek és Oroszország határánál figyelt fel orosz haditechnika felhalmozódására. Emellett orosz haditechnika és katonák összevonását figyelték meg a kercsi kompkikötőnél.
Ukrán határőrök szerint tizenöt harckocsi és tíz páncélozott katonai jármű érkezett a kikötőhöz, illetve Kercsi-szoroson való átkeléshez szükséges pontonhidakat is láttak ott. A Krím félszigetet a dél-oroszországi Krasznodari területtől elválasztó Kercsi-szoros a kompátkelőnél alig néhány kilométer széles.
Moszkva abban az esetben hajlandó megvitatni a nyugati országokkal az ukrajnai helyzetet és a válság rendezésének lehetőségeit, ha végrehajtják a február 21-i kijevi megállapodást, amelyet az akkori ukrán hatalom és az ellenzék kötött, illetve a párbeszédben széles körűen képviseltetik magukat az ukrán politikai erők – közölte egy orosz külügyi illetékes, akit keddre virradóra idézett a RIA Novosztyi orosz hírügynökség.
Oroszország az elkövetkező napokban fog tárgyalni a nemzetközi partnereivel az ukrán helyzetről és a válság rendezéséről, de – mint a névtelenül nyilatkozó tisztségviselő fogalmazott – az orosz félnek két elvi feltétele van.
Az egyik a február 21-i megállapodás végrehajtása, amely magában foglalja az alkotmányos reform végrehajtását és az egységkormány megalakítását is. A tárgyalási folyamatban részt kell vennie minden ukrán politikai erőnek – tette hozzá az orosz külügyi illetékes.
Nem sokkal a RIA Novosztyi jelentése előtt Vlagyimir Csizsov orosz EU-nagykövet bírálta az unió külügyminisztereit, amiért a hétfői brüsszeli rendkívüli tanácskozásukon elfogadott zárónyilatkozatukban említést se tettek a február 21-i megállapodásáról.
Sérelmezte, hogy az egyezményben foglaltakat kizárólag Janukovics hajtott végre, és az ellenzékiek semmit se tettek, nem szolgáltatták be a fegyvereket, nem bontották el a barikádokat, nem tették szabaddá a kormányzati épületeket…
(HVG)


Valami egészen hihetetlen, hogy micsoda wirtchaftot rendez a cionista Nyugat és bérencei Oroszország JOGOS lépései miatt.

Az a Nyugat, amely meg sem nyikkan a fél világ amerika általi agressziói miatt, már attól hideglelősen vakog, hogy Oroszország az Ukrajnával határos területein katonái menetelgetteti ide-oda!

Amerika “bünteti” Oroszországot! Ne feledjük testvéreim jó alaposan megnézni Oroszország címerét, amit sokan elfelejtenek, mivel egyszerűbb a Babilonban majmolni azokat a férgeket, akik el lesznek tüntetve, ha nem térnek észre, hogy kik akik vezetik őket. Ők sajnos sötétségben vegetálnak, nekik valami oknál fogva nem kell a kézzel fogható igazság, ők sajnos csak addig látnak, amennyit a fejedelmi igazságtól jóval elrugaszkodott igéretek visszhangoznak. Imádkozni kellene értük, engesztelni értük, de ahhoz mindenkor meg kellene tagadnunk Babilont, amelynek fogságában vagyunk mindannyian, akik csak a földi dolgokra tekintenek, amelyet előbb vagy utóbb ugyis itthagyunk, elvesztünk...


Putyin tanácsadója: Moszkva bedöntheti az amerikai gazdaságot


Vlagyimir Putyin tanácsadója, Szergej Glazijev egy a RIA Novosztyinak adott interjúban bejelentette, hogy abban az esetben, ha az amerikaiak szankciókat hirdetnek meg az ukrán helyzet miatt, Oroszország felhagy a dollár használatával és az amerikai szenátus kénytelen lesz más pénznemben intézni a kifizetéseket.

Glazijev kifejtette, a szankciók főleg a nyugatnak ártanának, miközben Oroszország könnyedén átállna más pénznem használatára, tekintve hogy kiváló kereskedelmi kapcsolataik vannak déli és kelti partnereikkel. Elmondása szerint az amerikai szankciók nem hoznák nehéz helyzetbe Moszkvát, miközben az amerikai pénzügyi rendszer összeomlana és a dollár hegemóniája egyik pillanatról a másikra véget érne.
Az amerikai szenátus arra készül, hogy szankciókat hozzon az orosz bankokkal szemben, amivel arra kényszerítené őket, hogy fagyasszák be az orosz állami intézmények és befektetők számláit. Emellett vízumkorlátozásokat vezetnének be orosz diplomaták esetében. Az Oroszország Hangja szerint egy ilyen intézkedéssorozat háborúhoz vezethet, amiből a nyugat csak térde kényszerítve és korábban kivívott pozícióitól megfosztva kerülhet ki.

http://www.hidfo.net/2014/03/04/putyin-tanacsadoja-moszkva-bedontheti-az-amerikai-gazdasagot

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése