2014. március 4., kedd

Krím létrehozza saját védelmi minisztériumát

Krím újonnan kinevezett kormányzója bejelentette, hogy a térség megalakítja saját védelmi minisztériumát. A helyi biztonsági erők - beleértve a rendőrséget és hadsereget is -, melyeket korábban Kijevből irányítottak, a helyi kormány ellenőrzése alá lesznek vonva.
Szergej Akszionov, a helyi kormány vezetője azt is bejelentette, hogy a korábban március 30.-ra tervezett népszavazást az autonóm térség sorsáról az eredetileg tervezettnél korábban megtartják. Akszionov egyelőre nem nevezte meg, hogy ki áll majd a védelmi minisztérium élén, egyelőre az ő kezében összpontosul az összes karhatalmi erő irányítása.
Mostanra Harkov mellett több nagyváros és régió is jelezte, hogy ha a Krím-félsziget függetlenedik Ukrajnától, része akarnak lenni az új államalakulatnak. Így könnyen lehet, hogy a Krímen kívül több régióban is népszavazást tartanak majd az Ukrajnából kiválásról, melynek békés átmenetét a függetlenedő krími hadsereg fogja biztosítani.

http://www.hidfo.net/2014/03/04/krim-letrehozza-sajat-vedelmi-miniszteriumat


A krími hatóságok lekapcsolhatnak bármilyen ukrán hírcsatornát


A Krími Minisztertanács határozata szerint "A megfelelő szervek lekapcsolhatnak minden olyan ukrán televízió és rádió adást, ami hazugságokkal próbálja befolyásolni a Krími Autonóm Köztársaság lakosságát". Ez amiatt került bevezetésre, mivel a jelenlegi illegitim kormány megkezdte a hazugságdömpinget a lakosság megtévesztése és egymás ellen fordítása céljából. Kedvelt torzításuk az "Orosz invázió a Krím-félszigeten" című illetve tartalmú közlemények.

Hídfő.net | Oroszpárti tüntetés a Krím-félszigetenOroszpárti tüntetés a Krím-félszigeten, Szevasztopol, 2014.03.01.


Saját tisztjeit zárta el az ukrán haditengerészet - félnek az átállásoktól


A RIA Novosztyi egy személyes kapcsolaton keresztül értesült arról a megdöbbentő helyzetről, ami mostanra az ukrán fegyveres erőknél kialakult. A kapcsolat szerint az ukrán haditengerészet személyzete szabály szerint fogva tart több mint 50 tisztet (saját tisztjeiket) a bázisokon, mert a kormány attól tart, hogy mindannyian átállnának a krími hatóságok oldalára. Most, hogy Krím létrehozta saját Védelmi Minisztériumát és haditengerészetét (melynek élére a kijevi kormány által kinevezett vezető állt át), fokozott a "veszélye" annak, hogy a haditengerészet tiszti kara összességében átáll a keleti kormány oldalára.

Berezovszkij ellentengernagy - ő már átállt, és megalapította a független krími haditengerészetet

Szergej Akszionov, Krím kormányzója újságíróknak bejelentette, hogy több mint 5500 ukrán katona már átállt a krími hatóságok oldalára. A haditengerészettől is számítanak még emberekre, akik nem hagyhatják el az ukrán flotta központját, mert vezetőik tartanak az átállástól.

http://www.hidfo.net/2014/03/05/sajat-tisztjeit-zarta-el-az-ukran-haditengereszet-felnek-az-atallasoktol


Szerb önkéntesek érkeztek Szevasztopolba


Tucatnyi önkéntes érkezett Szerbiából Szevasztopolba, hogy a helyi önkéntes milíciákhoz csatlakozzanak. A szerbek érkezését külön sajtótájékoztatón jelentették be a városházán. "Érkezésünk célja segítségnyújtás orosz testvéreinknek ezekben az időkben, amik nagyon hasonlóak a Balkáni háborúban Szerbiát ért atrocitásokhoz." - nyilatkozott a szerb kontingens vezetője, Milutin Maliszics. "Tetteinkel meg szeretnénk hálálni a sok orosz önkéntes áldozatát amit az 1999-es koszovói konfliktusban hoztak haznánkért." Hozzátette még, hogy külön a kozákok meghívására érkeztek, és az egyik ellenőrzőpont védelme és fenntartása lesz a feladatuk.
Természetesen a Magyar Kormány továbbra is nagyokat hallgat a témában.

Hídfő.net | Szerb önkéntesek érkeztek SzevasztopolbaSzerb önkéntesek érkeztek Szevasztopolba, 2014.03.05. A képen a szerbek által ellenőrzött átjáró látható.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése